Şimdi Ara

Demir ve B12 eksikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
36.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hafif baş dönmesi(baş dönmesi bile denmeyebilir hafif gidip gelme gibi) ve çarpıntı gibi şeyler yapar mı?

Ekleme: (aşağı yazdım kimse görmedi )

Doktora gittim ilaç verdi ilk başta baş dönmesi için gitmiştim kan sayımı yapıldı demir ve b12 eksikliği çıktı. Yazın spor yapmaya başlıcam (zaten 2 yıl öncesine kadar aktif olarak yapıyordum) benim sporumu etkiler mi öyle hobi amaçlı değil ciddi olarak yapıcam inşallah etkilemez gerçekten ama gerçekten çok üzlürüm etkilerse
    Bazı sorularım daha olcak:

İlaçlar ne zamandan itibaren etkisini gösterir?

Kalbim eskisine göre daha şiddetli atıyor (doktora gittimde kalbe de bakıldı ama bir şey çıkmadı) neden olur bu?

Ve geçen bir olay oldu baya bi heycanlandım kollarım uyuştu yine öyle hafif baş dönmesi gibi olan şeyin şiddetlisi oldu nedendir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenus42 -- 4 Haziran 2009; 10:08:50 >

• halsizlik ve sinir yapar.

nereden çıktı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fenus42

Hafif baş dönmesi(baş dönmesi bile denmeyebilir hafif gidip gelme gibi) ve çarpıntı gibi şeyler yapar mı?

Demir eksikliği yapar ,B12 eksikliği sinir sisteminede etki eder.
  • yapar lhermitte atakları oluyor mu vücutta elektiriklenmeler b12 için bemiks ilacı kullanabilirsin demir içinse demir şurupları var
  • şeker hastalığı da yapar bu tip şeyleri..
    endokrin doktoruna görün bennce
  • B12 vitamin eksikliğim var dediğin gibi baş ağrısı , gidip gelme sık sık oluyor. :(
  • Ben dün güneşin altında baya kaldım gün içerisindeki demir ihtiyacını tamamlamışımdır heralde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en iyisi tam kan sayımı yaptırmak.
    bende 6. sınıftan beri demir eksikliği var. arada bir baktırıyorum ve kan değerlerim düşmüşse ilaç kullanıyorum. unutkanlık, halsizlik, üşüme de yapıyor. bir de tırnaklar pembe değil aşırı beyaz olur, çabuk kırılır. ciltte kabuklu, kuru yara gibi birşeyler çıkabilir.
  • Doktora gittim ilaç verdi ilk başta baş dönmesi için gitmiştim kan sayımı yapıldı demir ve b12 eksikliği çıktı. Yazın spor yapmaya başlıcam (zaten 2 yıl öncesine kadar aktif olarak yapıyordum) benim sporumu etkiler mi öyle hobi amaçlı değil ciddi olarak yapıcam inşallah etkilemez gerçekten ama gerçekten çok üzlürüm etkilerse
    Bazı sorularım daha olcak:

İlaçlar ne zamandan itibaren etkisini gösterir?

Kalbim eskisine göre daha şiddetli atıyor (doktora gittimde kalbe de bakıldı ama bir şey çıkmadı) neden olur bu?

Ve geçen bir olay oldu baya bi heycanlandım kollarım uyuştu yine öyle hafif baş dönmesi gibi olan şeyin şiddetlisi oldu nedendir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenus42 -- 3 Haziran 2009; 20:45:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

halsizlik ve sinir yapar.

nereden çıktı?

halsiz olan bırınının sınırlı tavırlar sergılemesı nadır bır durum, ben benexol b12 kullanıyorum hafıza guclensın sınırlerım yatıssın sıtresım azalsın vs dıye dusunerekten hıc bı zararını da görmedım aksına cok sakın ve rahatım sporumuada faydası oluyor b serısı vıtamınlerın kas lıflerıne faydalı oldugunu duymustum ama bu konuda kesın bısey dıyemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

halsizlik ve sinir yapar.

nereden çıktı?

halsiz olan bırınının sınırlı tavırlar sergılemesı nadır bır durum, ben benexol b12 kullanıyorum hafıza guclensın sınırlerım yatıssın sıtresım azalsın vs dıye dusunerekten hıc bı zararını da görmedım aksına cok sakın ve rahatım sporumuada faydası oluyor b serısı vıtamınlerın kas lıflerıne faydalı oldugunu duymustum ama bu konuda kesın bısey dıyemem

Söylediğin doğru b vitamini sporcular için faydalıdır. Ayrıca istek arttırıcı ve stres azaltıcı özelliği vardır. Benim yazdığımda halsizlik demir eksikliğinden, sinir ise b grubu eksikliğinden kanaklanabilir anlamındaydı.

• annemde b vitamin eksikliği vardı demir eksikliği pek çok kadında var zaten... demir eksikliği için bir hap veriyor ve bu karşılıyor ihtiyacı. annemde çok halsizlik ve üşüme yapıyordu. b vitamin eksikliği de tırnaklarından ortaya çıkmıştı, sarı sarı oluyor ve dipleri beyaz onu da b vitamini alarak çözdü ama halsizlikten bayılacak gibi yada baş ağrısı olmamıştı hiç.
  • Demir eksikligi 1. Beslenmeden kaynaklıdır.

Kadinlarda Kanama meydana geldigi icin Demir eksikligi gorulur. ama , ErkeklerdeKanama olmadigi icin GORULME olasiligi cok dusuktur %90 Beslenme kaynaklıdır.
    Vucutda Kanama var ise Dışki ile birlikte Kan atimim olursa organlarinda kanama meydana geliyordur.Bu da demir eksikligi meydana Gelmiş olabilir. Tedavi etmek icin Vucut icindeki kanamayi Durdurmak Gerekir.
    Beslenme kaynakli ise Dişaridan aldıgın Demir , depolarini kısa surede Doldur Sorunlar ortadan kalkar Doktorn verdigi ilaclari kullanip da sorun devam ediyorsa yukaridaki bahsetigim Kanama veya Emzim bozuklugu vardir.

B12 eksikliği Mide Bagirsak emzim bozuklugu B12vitamini bulunan gıdaları yeterince yenmemesi (genellikle Vejeteryan Kişilerde gorulur.)
    Yaklaşık 5 enjeksiyon verilir ve bu vücutta bir B12 vitamini deposu oluşturmak için yeterlidir. genellikle tedavi başlar başlamaz hızla düzelir
    ilaclari omur boyu kullanman gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 5 Haziran 2009; 14:14:18 >

• bende de var.. keçiboynuzu pekmezi yiyorum tadı da kıvamı da öyle berbat ki motor yağını anımsatıyo ama bi süre sonra piskopata bağlıosun tek seferde 8-10 kaşık yiyebiliosun
    haplardan iyidir bide kilo aldırıyomuş görcez bakalım...
  • Ben de bayanım ve adet dönemlerinde daha fazla baş dönmesi oluyor. Bu baş dönmeleri halsizlik gibi şeyler tatile kadar geçmesi lazım inşallah geçer.
  • Sporunuza ek olarak faydası olacaktır çünkü Demir ile kanın oksijen taşıma kapasitesi artıcak B grubu vitaminler ile enerjiyi daha verimli kullanıcaksınız doku yapımı/yağ yakımı artıcak ayrıca karaciğere faydası olacaktır. İlaçların isminide yazarsanız etki etme süresini tahmini olarak hesaplıyabilirim. Ama b12 vitaminin hemen etki edeceğini ve kutu bittikten sonra 5 yıl boyunca tekrar eksikliğini hissetmiyceğinizi düşünüyorum. B12 diğer b grubu vitaminlerin aksine uzun yıllar yetecek kadar depolanabilir.

Edit: yemeklerden sonra çay/ kahve alışkanlığınız varsa buna bir süre ara vermeniz gerekicek. Demir emilimini etkiliyorlar çünkü. Demir ilacınızı almadan 2 saat önce aldıktanda 2 saat beklemeden çay kahve tüketmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 6 Haziran 2009; 20:53:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: selinnn555

bende de var.. keçiboynuzu pekmezi yiyorum tadı da kıvamı da öyle berbat ki motor yağını anımsatıyo ama bi süre sonra piskopata bağlıosun tek seferde 8-10 kaşık yiyebiliosun

ben onları yedıgıdme kolay kolay tutamıyorlardı benı , gece felan sakın yemegın çok enerjı verdıgınden deşarj ( boşalma ) olmalısınız

• quote:

Orjinalden alıntı: 87akin-izmir

quote:

Orjinalden alıntı: selinnn555

bende de var.. keçiboynuzu pekmezi yiyorum tadı da kıvamı da öyle berbat ki motor yağını anımsatıyo ama bi süre sonra piskopata bağlıosun tek seferde 8-10 kaşık yiyebiliosun

ben onları yedıgıdme kolay kolay tutamıyorlardı benı , gece felan sakın yemegın çok enerjı verdıgınden deşarj ( boşalma ) olmalısınız

evet bazen geceleri uyuyamıyorum içimden ateş çıkacak sanıyorum

• cok onemli bir mineral ve vitamin.
    doktorun yazdıgı ilaacçları duzenli kullan. bol bol et urunu ye(kırmızı et demir ve b12 acıısndan zengin) cok sut içme kandaki demr orannı dusunur. duzgun beslen kırmızı et bol bol yemen gerekli
  • Benimdebi sorum olucak, ağır bir fizik tedavi spor hayatım var, ve hiç çıkmayan bi eksiliklik b12 eksikliği çıktı.. ağır spor etkiler mi acaba? doktorum verdi bende kullanıyorum düzenli olarak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.