Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.737
Cevap
50
Favori
203.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu cihaz en kotu set ve +0.1 calismak zorunda. Hadi +-0.1 olsun. -0.1+0.5 hatta +1.5 calisacak olduktan sonra 500 tl lik en dandik termostat bundan daha iyi calisir.memnun isenuz sikinti yok. Zaten ileri moda gecince basliyir sikintilar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Bu arada tahmin modu konusunda söylediklerimi geri alıyorum, sıkıntı yaşattı. Evdekiler çok üşüyoruz demeye başladı. Saat 15:30'dan beri ısıtma devrede olmasına rağmen daha 19.8 dereceye anca yükseldi ev ısısı. 21 dereceye ayarlı. Evin ısınması, istenen değere ulaşması çok çok uzun sürüyor ve konfor namına bir şey bırakmıyor. Mecbur kapattım.

Koskoca Vaillant termostattan daha iyisini beklerdim ama verilen paraları hak etmiyor maalesef. Detaylara takılmadan dümdüz kullanıcı olarak kullanmak lazım yoksa üzer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 15 Aralık 2022; 21:51:19 >
  • Leon kullanıcısına yanıt
    Hocam egri otomatik olursa tahmin kapali iken 75 kazan yapar. Egerki 75 kazan sizde su sekilde calisiyorsa sikinti olmaz.
    Kombi atesler yaklasik 15 saniye sonra yuksek alevde 10-15 saniye calisir. Sobrasinda dusuk alevde 10 dak calisir sonrasinda tekrar yuksek alevde 10-15 saniye calisir buyuk ihtimal sete ulasir bundan sonra +-0.1 calisma periyodunda yani 19.9 da calisir 20.1 de durur. Olaki sete ulasamaz ise bir kez daha 10 dak sonrasinda ekrar yjksek alev yapar kisa sureli. Bundan sonra hala sete ulasamaz ise Allah ne verdiyse tam gaz sete ulasana dek calisir. Bu durum sadece 75 kazanla olur. Diyer 55-65 gibi kazanlarda kombi 5 dak sonra direk yuksek aleve gecer ve hic solugu kesilmeden uzun sure yuksek alev calisir ve muhtemelen seti asiri gecer. Eger sizdeki 75 kazan yukaridaki anllattigim sekilde calismiyorsa su cok rahat surkulasyon yaptigindandir.
    Ozaman egri 1 iken kazani 43 yaktirir. Buna gore uygun kazan secin seti fazla gecmeyecek sekilde yola devam edin. Yoksa tahmin acik iken bu cihazdan hicbir halt olmaz. Ama kapali iken iyi kotu sizi memnun eder

Hocam merhaba
    Daha geçmedimi ileri seviyeye baya uzun sürdü benimde böyle ilkkurduğumda uzun sürmüştü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • djilkeruslu D kullanıcısına yanıt
    Gecen sene 6. Gunde gecerdi. Bu sene 20 gun oldu nerdeyse gecmedi. Bundan sonra sifirlamam artik.araligin yarisi gecti. Gerci ileri seviyeden de bise olmayacakta bizimkisi bir umut

Geçen serverlarda kesinti oldu geldiğinde baktım uygulamadaki ısıtma süresi göstetgesi düzelmiş

Hocam nitromix de parametreleri nasıl değişiriz
    Yani kazan seviyesini maksimum 55 yapayım diyorum
    Tahmin açık ileri seviyede ve ısıtma eğrisi 2 ye kadar düştü.
    Ama bakıyorum setin altına düşünce petekleri bir yakıyor ellenmiyor yani aniden ısıtıyor. Budurumda grafik birden yükseliyor buna bağlı olarak ot de derce aniden yükselmiş oluyor.
    Parametreler den kazanı 55 yapsam biraz olsun düzelirmi fikriniz nedir

Hicbir ise yaramaz. 55 kazanda seti gecirir. Faha dusuk yaparsin bu seferde hava siguyunca yetmez. Migo bu sekilde calisiyor. Kazan sinirlayarak bir yere kadar duzelir.

• Exa control e calisma seklini gorseniz bana hak verecrksiniz. Resmen kombiye dans ettiriyir. Evi isitamama veyaa asiri usitma ihtimali yok. 20. Den 22.5 cikana kadar abartisiz 10 kez kazan degerini degistirir. Yarim saatte bilemedin 45 dak. Da nokta atisi 22.5 yapar

Keşke migo yerine onu alaydık valla pişman oldum aldığıma okadar para verdim
    Ben geçen 2 sene general ht500 kullanmıştım onda modülasyom yoktu ama seti geçmede yapmıyordu tek sorun server sorunu kaç defa servise yolladım en sonunda kızdım bağlamadım

• Bahsettiğiniz cihazı siz kullandınızmı daha önce
    Kullandıysanız neden vazgeçtiniz

Su migo ileri moda gecsin 1 gun beklerim yune testre grafik cikarsa direk exa kis boyu. Grafik atacagim gecince. Gerci eskj grafikler var ama. Sicagi sicagina atacagim dirrk duz cizgi grafik verecek

Sizde exa control varmı varsa neden bırakıp migo yu kullanıyorsunuz
    Aralarındaki fark nedir exa yı incelemedim hiç bilmiyorum

Hocam tam anlamiyla modulosyonlu degil. Tahmin kapaliyken hic degil. Tahmin acik ikende dis sicakliga gire modulosyon yapiyor. Ama piyasada modulosyonlu cihaz dendiginde oda sicakligina göre modulosyondur ve dogrusuda budur. Yani kombi ayarlanan oda sicakigina yaklastikca kazan derecesini dusur ve ayarlanan oda sicakliginda tutmaya calisir salinim yapmadan. Odayi isitamadikca kazani yukseltir ve her sartta kosulda sete ulastirir ve asagi yukari salinim cok az yaptirir.

Exa bu yukarida saydigim modulosyon olayini %100 hatasiz yapar. Kazan degerleri nasil degisiyor d09 ekraninda hayranlikla izlersin
    Eksileri neler
    1-Kalibre yok ve oda sicakligini yanlis olcuyor 1-1.5 derece kadar
    2-Program Yok
    3-Kablolu
    4-Modulosyonlu modda pompa hic durmuyor(Parametreden bunu onleyebilirsin cok sorun degil)
    5- Kis boyunca dis sicaklik durumuna gore belli bir bandda calisir. Yani ayarladiginiz oda sicakligi. 22.5 diyelim. Cok sogukta 21.9-22.1 calisirken en sicak kis ayinda 22.6-22.8 bandinda calisir dis sicakliga kore bu bandlarin arasinda gezer. Eger yalitiminiz iyi ise bunlatin hicbiri olmaz hep ayni bandda calisir.
    Ama her sartta kosulda migodan kat be kat iyidir.

Ben migo da inat ettim o kadar. Ama her sene umudum aaldigindan bu sene tek bir sans verecegim sonrasinde versiyon degismedigi surece bakmam dahada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 17 Aralık 2022; 8:29:46 >

Exa control 7R var onu deneme şansınız oldumu hiç

O bildin on off denemeye gerek yok

Siz modülasyonlu kullanmak istiyorsunuz benim gibi bende onun için gittim migo aldım

Oda sicakligina gore modulasyon yapan tek termostat exa control e dir. Uretimi yok exa select cimti yerine ama piyasada yok sanirim. Exa contril e var bildigim kadariyla. Ben migoyu termometre niyetine kullaniyorum

Oda güzemiş😀

Ben migoyu termometre niyetine kullaniyorum

• Yakin zamandanileri moda gecen varmi. Benim yarin 3 hafta olacak. Buyuk ihtimal ani hava degisimi bekliyor. Bu hafta havalar soguyacak hala ogrenmez ise , aralik sonuna beklerim daha da ugrasmam artik

• 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.