Şimdi Ara

Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atalayalper

Mission 783 bu sıralamada yer alsaydı hiç tereddütsüz ve açık ara birinci sırada yer alırdı..

Kıymetini bileyim kolonlarımın o zaman :)
  • MErhaba,
    Sizce diamond 9.6 nın tweeterını değiştirsem iyileşme sağlar mıyım? veya diamond 9.6 ya uyumlu kef veya b&w crossover alıp taksam neler değişir? bu tarz birşey deneyen olduysa tecrübelerini paylaşabilir mi?

teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9.6 için bu tarz iyileştirmeler daha önce duymadım bence uğraşmayın daha kötü sonuçlar elde etmeniz olasılıklar dahilinde....

@quatroxx; mission 783 yoktu daha önce sende hayırdır yeni mi aldın? aldıysan son zamanlarda malum ikinci el sitesinde epey dolaşan şu tek kalan 783'ü mü aldın?
  • quote:

@quatroxx; mission 783 yoktu daha önce sende hayırdır yeni mi aldın? aldıysan son zamanlarda malum ikinci el sitesinde epey dolaşan şu tek kalan 783'ü mü aldın?

Yok ben alalı bir sene oldu hemen hemen. O değildir benim ki. Yeni eve çıkıyorum. Güzel şeyler yaptım. Yakında resimleri paylaşırım...
  • Mission 783'ü Sert, torklu ve güçlü bir ampli ile sürmeni tavsiye ederim...
  • Yamaha R-S500 var bende. Bence güzel bir uyumları var. Bir ara fırsat bulursam meshur bots lambalıyıda denemek istiyorum..
  • 501 serisini Ankara da bulabileceğim bir yer var mı?İnternetteki fiyatlara baktığım zaman yaklaşık 975euro civarında fiyatlar var buna uygun bir de amfi önerebilirseniz çok memnun olurum.
  • Hecolar güç isteyen ve güçle birlikte açilan hoparlorlerdir ama surulmesi zor olarak algilamayin bunu zaten 91 db'ler yani lambalilar ile de kolayca surulebilirler soylemek istedigim guclu ve cikisi kuvvetli hafif sert yapida bir ampli ile surulunce daha iyi sonuc verirler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba @atalayalper

incelemelerinizi gün boyu okudum :):) incelemelerinize oldukça güveniyorum zira bu heco victa 501 ler amazon.de de baya bir olumlu yorum almış müşterilerden full 5 yıldız.

şuanda bose 401 kullanıyorum oldukça memnun olmama rağmen uzun süre dinlediğimde baya bir yoruyor, bundan dolayı yeni hop. arayışı içerisindeyim, bir kaç sorum olacak

bu heco victa lar A sınıfı entegre stereo amfi ile sürülseler sizce nasıl perf. sunarlar? uzun süre dinlemede yorma yaparlar mı?

birde sizin başka bir inclemenizde epos epic2 ler vardı epos ile bu heco ları karşılaştırırsak ne gibi farklar var?

daha önce bose401 veya bose dinlediyseniz bose leri bu hoparlörler arasında(dali heco epos jbl klipsch vs. arasında) nereye koyarsınız?
  • Selam Bose kalitesi bellidir fakat tarzıda belli. Matematiksel hesapların ürünü diyorum ben ona.
    Koyacağınız yeri çok seçer ki katoloğunuz varsa unutmamışsam 8. sayfada hoparlörün duvar
    ilişkisi ve sizin mutlu bölgenizi resmetmiş olacaktı. Bose tüm ürünlerinde bu hesapların peşinde.
    901,601 ve am5 kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim; değişik bir iz bırakıyor Bose kulakta
    ama stereo hifi ruhundan uzak. Derin ve açık sesleri ya çok seversiniz ya da hiç sevmezsiniz.
    Sinema sistemi için çok daha keyifli özellikle de konser dinlerken ve izlerken sizi sahne içerisine
    çekecek kadar güzel.
    sizin 401; 80 li yılların ortası ve 90 lı yılların başlarında giriş modeli olarak çok beğenilirdi.
    Yeni nesil hi-fi sevdalıları eskiyi tatmazsa zaten yeninin nerelere geldiğini ve başarı yüzdesi
    nedir kestiremez. Dolayısıyla bu ürünleri her meraklının deneyerek yorumlamsını temenni ederim.
    4 ohm da 200 wat a kadar destekliyor olsa da kağıt üzerinde, güçlü amfi ile sürdüğünüzde dağılma
    yaparak havlu attığına şahit oldum. Fakat sizin dediğiniz gibi uzun dinlemede yorma hissini
    hiç yaşamadım. Ayrıntıdan yoksun derin ve parlak ses veriyor ki daha önce belirttiğim gibi bu onun
    tarzı. Bahsi geçen diğer marka ve modellerin uzun dinletide sizi ne kadar yoracağını kestiremediğimden
    yorum yapamıyorum.

• merhaba S.Togay sizin la scala videonuzu youtube dan izlemiştim az önce gerçekten harika, şimdi kendi sistemimin ne kadar beş para etmez olduğunu düşünürken mesajıma cevap vermişsiniz :)

sanırım ben bu bose 401 lerden sıkıldım, 1000tl yi geçmeyecek bir çift hoparlör arayışındayım bose geçmişi olan biri olarak bana ne öneririsiniz? şu ana kadar netten araştırdığım kadarıyla polk audio rti serisi dikkatimi çekiyor, bir de atalayalper bey in incelemelerini de okudum epos ve heco hopalörleri ilk defa duyuyorum fakat merak etmeye başladım...

ben hem flac muzik dinleme amaçlı hem de film izleme amaçlı olarak kendi odamda kullanmaktayım ses sistemimi. kaynak olarak bilgisayardan foobar2000 veya cPlay + asus xonar essence STX, amfi olarak stereo technics SUV620 kullanıyorum
  • selamlar recepky bir dönem companion2 kullandım bir dönem de bose acoustimass5 series3 kullandım...301 de epey dinledim ama hiç beğenemedim Bosenin 201 ve 301 modellerini...901 çok ayrı bir ürün onu kategori dışı tutmak lazım 401 ise henüz dinlemedim sesini bilemiyorum yorum yapamam...Şimdi bose'lerden maalesef çok linear yapıda çok flat bir ses alamıyorsunuz zaten klasik Amerikan tarzı bass'lar tizler bol orta frekans eksikliği var...Benim 301 için söyleyeceğim teş sey tweeter ünitelerine bakın ne olduğunu az çok anlarsınız...Öyle bir üniteden nasıl gerçek anlamda hifi performansı alınabilir ki? Bose acoustimass modülü ile dünyada ün yapmış çok çok az distorsiyonla olağan dışı bass sesler üreterek dikkatleri üzerine çekmiştir çoğu yer sıkıntısı çeken hifi sever ve işletme sahibi de bu yüzden acoustimass serisini tercih etmişlerdir...Sadece bass tiz sevenler için de vazgeçilmez ürünler olmuşlardır bu tarz müziklerde mid olsa da olur olmasa da olur zaten....Bose'nin olayı alt frekanslardır...Ben hiçbir yerde bosenin müthiş midlerinden bahseden bir yazı da okumadım...

Gelelim Epos Epic2 meselesine..Ben o hoparlörleri çok çok severek almıştım..O zaman ki amplim D-Sınıfı Onkyo A-9155 ile de dinlemiştim gayet güzel olmuşlardı ama yine o zamanki cd çalarım ile uyum gösterememişlerdi ses sertti ve bir türlü yumuşatamadım istediğim sahneyi alamıyordum dinletide kullanılan ve hep aklımda olan creek cd çalar da 2000 tl ye yakın olduğu için hoparlörleri değiştirmek zorunda kaldım.. Heco'lar bu serileri ile (victa - victa2 - victa prime) Almanyada ve avrupada satış patlaması yapmış hem sinemada hem de stereo'da Aleva serileri ile neredeyse aynı performansı verebilen çok çok hassas hoparlörlerdir... Kullanılan kağıt koni sürücüleri ve bu sürücülerle iyi entegre olabilen dome tweeter yapısı kaliteli komponentlerle optimize edilmiş xover'ı altın kaplama bağlantı terminalleri kabin arkasına doğru kıvrımlı kabin yapısı vs..vs...ile alınabilitesi yüksek bir modeldir....Bu hoparlörü iki kere alıp değiştirmiş ve tekrar almış biri olarak üstüne basa basa söylemem gerekir ki her türlü müzik türüne cevap verirler ve çok kolay sürülürler hatta o kadar kolay sürülürler ki arada hiçbir ampli olmadan iphone'un çıkışına 3.5mm lik stereo kablo takıp diğer uclarını da hoparlörlerin kablolarının ucuna bağlarsanız inanamayacağınız bir şekilde iphone'ın hecoları arada hiçbir yükselteç olmadan rahatlıkla sürebildiğini görürsünüz....Şaka gibi...91 db'ler ama bence 93 db gibi tepki veriyorlar... Orta tonlardaki ses kabiliyeti bu fiyattaki bir hoparlörden beklenmeyecek kadar iyi ve gerçeğe çok yakın derecede organik çalıyorlar...Üflemeli çalgılardaki performansı sıradışı....Daha önce dinlediğim ve bu sınıfa ait bir hoparlörden böyle bir saksafon ve klarnet performansı alamadım...Vurmalılarda da aynı şekilde...Kaliteli cihazlarla match edildiklerinde de doğal olarak çok daha kolay kendilerini gösterebiliyorlar.

Ben ülkemizde bazı markalara insanların kompleks yapıp yaklaşmadıklarına inanıyorum yoksa bu ürünlerin bu kalitede ve bu fiyatlarla satmaması mümkün değil lakin satıyorlar ama bilen ve farkına varanlar alıyorlar...Dali Lektor-6 ile dali ikon6 ile Klipsch rf-62 ile Jbl Studio 190 ile Wharfedale 9.6 ile (aralarındaki en vasatıydı maalesef) Heco Victa 501'i sürdüğümüzde en yakın performansı dali ikon6 dan aldım diğerleri daha geride performanslar sergilediler....İkon6 ile aralarında az bir şey orta frekans farkı var yani orta tonlarda heco daha baskın daha önde üst frekanslarda da ikon6 çok daha airy ve detaylı....Altlar ikisinde de gayet başarılı.....Bu arada ikon6 Victadan en az 2 kat daha pahalı ama maalesef arada o kadar performans farkı yok....Bu da Heco'ların başarılı birer f/p ürünleri olduğunu ortaya koyuyor.. Tek dikkat edilmesi gereken şey victaların spike'lar ile kullanılması gerektiği ve çok kalın kablolar kullanılıp zaten sınırlı olan üst frekans performanısının iyice törpülenmemesi gerektiği...Bildiğiniz gibi kablo kesiti kalınlaştıkça kapasitans azalır ama indüktans artar ve hoparlörlerin üst frekans kabiliyeti azalır....Bir de victa serisinin bi wire şeklinde kullanılması ya da yapılamıyorsa bile kaliteli jumperlar ile upgrade edilmelerini şiddetle tavsiye ederim..

• Bendeki sisteme youtube den denk gelip beğenmenize sevindim.
    Üste paralar koyup küçük değişimler sonucu yakalayacağınız mutluluklar
    bu sektörde sabun köpüğü gibi kısa zamanda geçici olup yeniden sıkılıp yeni
    arayışlara kapıları tekrar aralıyacaktır. Tonla para döküp zirvelerede daha küçük
    nüanslara daha büyük paralar dökmekte mantıklı değil. O halde doğru olan bence
    yapacağınız değişikliğin uzun soluklu sizi tatmin edebilecek şekilde değerlendirilmesidir.
    Başlıkta paylaşılmış modeller sizin pozisyonunuzda sabun köpüğü olacaktır.
    Foruma yeni üye olduğum dönemlerde ikon7 yi belkide ilk alanlardandım. Test etme şansım olmayınca
    parasını yatırıp kargo ile siparişi aldım. O dönem mevcut Klipsch Heresy ile Dali ikon7 yi Luxman prepower amfiyle
    birlikte sürdüm. Youtube de onun da videosu yüklü. Videoda istediğim kadar kaliteli çekim yapsamda gerçekte yansıtamadığım
    olay şudur; ikon 7 de günlük hayatta enstruman olarak gitar çaldığım için üzerinden örneklersem, aynı parçada sanki
    akustik gitar çalıyormuş gibi ses alırken Heresy de klasik gitarın üst üç bakır telinden alt üç naylon teline kadar taramada
    klasik gitarın tonlarını tam ve tok yansıtmıştı. Hangisi acaba gerçek diye şaşırma süreci gerçekleşirken dinlediğim müziğin
    klasik olması tokat gibi uyandırmıştı :) Kablolama aynı birisi A çıkışına diğeri B çıkışına bağlı amfinin. Hatta yerleri bile değişip
    tekrar tekrar bakmıştım. Tek fark bu mu! Hayır Haluk Levent'in Yollarda bulurum seni isimli ilk albümünün dolumu
    güzeldir ve Ankara isimli parçasının ilk 1 dakikasında bateri seslerini ön planda dinlediğimde ikon 7 de bass sesler
    yaygın,kısmen uğuldayan ve yumuşak zil sesleri biraz sönük Heresy de ise baslar tok,sünmeyen ve zil sesleri hızla vurup çeken
    tondaydı. Aradaki dinleti yaptığımız her profesyonel kulağın (üniversitede müzik bölümü doç ve opera şefi) Heresy kopardı dediği
    noktada ben yanına aldığım yeni ikon 7 lerde üzüntü yaşadım elbette. Farkın tek sebebi Heresy nin daha pahalı olmasımı?
    Yoksa 3 yollu olmasımı? Ya da kabinin ikon 7 ve benzer alternatiflerindeki gibi sıkıştırılmış spike zorlamasında pul pul dökülen
    basit,dar gövdeli sunta kaplamasımı? Yoksa 2 yollu sisteminde bass ve orta sesleri aynı 3x6,5 sürücülere yüklemektenmi?
    Yeni tarz hoparlörlerde arkada pasif kısmın rahat çalışması için duvarda min 30 cm uzağa koymak gerekiyor.
    Oturduğunuz evde özel müzik odanız yoksa bu bile ciddi sorun. Benim ev 240 metrekare salonum 40 metrekare fakat bu salon
    sadece müzik amaçlı değil.Doğal olarak koltuk,masa sandalye,vitrin,konsol...vs... ve neredeyse başarılı ses için duvardan
    uzaklaşma gerekçesiyle ortalara kadar gelip görseli bozan ikon 7 ve ya rf7-II sistemi.
    1980 ve 90 lı yıllarda neredeyse markaların tamamı bunu doğru hesaplamıştıve böyle bir icat yoktu.
    O dönem 2 sene kullanıp sattığım Klipsch forte II İstanbul camaross audio da denk geldi ve ben cepteki nakitleri
    ikon 7 yönünde kullanınca resimdeki temiz ürünü kaçırdım,takasta ise ikon 7 yi öldürdüler...
     Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc..

Arkada pasif kısım; bırak 30 cm yi duvara daya istersen :)
     Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc..

Bu hoparlörü istediğin lambalı ile sür değerinin üzerini bile teklif etseler kesinlikle satmazsın. Kaldı ki
    o yıllarda markanın lokomotifi bu serilerdi. La scala,la bella gibi üst ürünlere giden yolu tıkadığı gibi alt ürün Heresy satışını da
    azalttı ve herigate serilerindeki satış profilini düzene sokmanın tek yolu üretimi sonlandırmaktı...
    Adana ssk da iki doktorda var ne teklif etsem satmadılar. Düşünsenize tüm dünya da ciddi satış sayısına ulaşmış model
    satılık ilanlara düşmüyor...
    Sonuç olarak sabun köpüğüne bulaşmak yerine yerinde olsam eldekileri satar (madem sıkıldı özlem yaratmaz) yerine
    bir lambalı ile forte alır keyfime bakarım. Bırak sana gelip dinleyip beyenenler yakın tatların arayışı ile yeni üretimlere
    deneme yanılma ile döksün parasını. Sektör başka türlü ayakta kalamaz...
    Yadıklarıma paralel düşünceler doğrultusunda 2000 tl civarına denk gelecek şekilde Lambalıda hatırı sayılır
    Hasimato kt88 imalatı için mühendis ve hi-fi meraklısı arkadaşlarla imalat için emek veriyoruz yol katettik yakında forumda resimli videolu
    anlatımla paylaşır yeni bir bakış açısı sağlarız düşüncesindeyim. Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 4 Şubat 2013; 10:33:46 >

• Klipsch misyoneri iş başında
  • Klipsch quartet heresy nin bir büyüğü ve forte nin bir küçüğü. İnanılmaz talı sesi var.
    Her insan uzun soluklu dinlediği ve net bildiği için yorum yaparsa daha doğru olur.
    Benim yazdıklarımı klipsch misyoneri gibi algılayan tek siz kaldınız forumda.
    Rf serilerini kaliteli ama verimsiz olduğunu hiç sakınmadan yazdım zamanında ki ben sadece kullandığıma yorum yaparım.
    Kağıt üstü ezber bilgilere ve takım tutuculuğuna pirim vermem. İyiye iyi kötüye kötü diyebilmeli insan. Neticede tüccar değiliz
    ve ticari kaygımız yok değilmi!
    Tavsiyemde haklı olup olmadığını o şansa erişirsen mutlaka dinle ve sonra yorumları paylaşalım derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 4 Şubat 2013; 11:00:24 >
  • Misyonerlik kötü bir şey değildir merak etme.. En azından ben kötü anlamda yazmadım.. Bu arada tabii 1000tl 'yi geçmeyecek ürün bakan birine kalkıp Klipsch Forte önermek de ne kadar sağlıklı bilemiyorum o zaman bende diyebilirim ki Heco Statement-II alsın arkadaş eminim çok memnun kalacaktır :) Klipsch'in yüksek hassasiyetli bu modelleri ile diğer marka ve modelleri kıyaslamayı bırakalım bence çünkü birbirleriyle alakaları yok...Heresy veya Cornwall'u yada quartet'i home cinema'da kullanan gördün mü hiç? Göremezsin...Ama ikon serisini görebilirsin...Elmayla armutu kıyaslamayalım...Keza bahsettiğin klipsch modellerinin bass driverları ve kabinleri ikon veya diğer serilerden çok çok daha büyükler izin verde o kadar alt frekans farkı olsun aralarında..

Bir de kimin ne dinleyip ne dinlemediğini de nereden biliyorsun ki? Genelleme yapıp insanları tanımadan tahminlere dayalı yorumlar yazarak bir yere varılmaz..Önceden beri senin tavrın cidden benim tarzımla hiç örtüşmüyor ve olabilir kimse kimseye göre hareket etmek zorunda da değil bende o yüzden pek yazmıyorum senin olduğun yerlere sıkıntı çıkmasın diye...Neyse yine de Klipsch ile ilgili verdiğin bilgiler için teşekkürler.. Ama madem bu bilgileri verdin max 1000 tl'ye arkadaşa nerede forte bulabileceğini de söylersin artık..

• Aslında yazdıklarımı dikkatli okusaydın eldeki mevcutları satıp yerine lambalı ve forte alabilirsin
    ifadesi kullanmıştım. Dolayısıyla teklif belki sağlıklı ama senin dikkatin zayıf.
    Elma armut ilişkisinde hatalısın 1980 li yıllar ve 90 lı yılların başından bahsediyoruz forte derken...
    O yıllarda sinema ve sinema sistemi hangi modellerde hangi paketleri yapmış,üretmişmi ezber anlamda
    bilgilenmek ve sonra günümüzde hiç sinema sisteminde kullanan varmı diye sormak lazım. :)
    Klipsch amerika forum sitelerinde resimleri ve yorumlarıyla bu eşleşmeler yapılmış ve kullanılıyor.
    Alım gücü rahat ne de olsa oralarda... Fakat stereo hifi için biçilmiş kaftanı tutupta sinema amaçlı kullanmak zaten mantıksız
    helede lambalı amfi ile sür demişim. Aksine işin içine sinemayı soksam zaten ben bu işlerden hiçbir şey anlamıyor olurum :)
    Böyle birşeyi telafuz bile etmem.
    3400 dolara o yıllarda TR de sıfırını alabildiğiniz bir ürünü bugün 1500 dolar civarı alıp tekrar satmnız durumunda maddi zararınız olmaz.
    Her ürüne 20 yılı aşkın kullanım sonrası %50 altına satılıkta talep bulmak bile her marka ve modele nasip olmaz.
    Yurt dışı sıfır satış ile ikinci el arasında da aynı oran mevcut. Yine böyle bir parayı sinemada front olsun diye gömmek parasal
    imkan meselesi. 3400 dolara ikon 6 mk2 sinema sistemini komple alabilmek varken bu parayı sadece fronta harcamak sadece parasal güç
    ve ya hi-fi ağırlığı ile sinemada kullanılmış olması ise bilinçsizlik ürünü olurdu.
    Tartışmıyorum yol gösteriyorum hatalı düşüncelerden arınman için sakın yanlış anlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 4 Şubat 2013; 12:47:05 >

• Bak ne demiştim senin gibilerle ben bilgi paylaşımı yapmamaya gayret gösteriyorum çünkü ukalalık yapan insanlar hiçbir şekilde bilgilerini karşı tarafa yardım olsun diye paylaşmazlar sadece orada burada yazıp kendi egolarını tatmin ederler daha öncede bu tip bir gerilim yaşadım seninle ve ayrıca senin o bilgin de sana kalsın yol gösterecek başka bilinçsiz veya bilgisiz kişiler elbette bulabilirsin bu forumda ama burası senin için yanlış adres oldu çünkü bana yol gösterecek doğrulukta ve kapasitede değilsin sen elma isteyene armut tavsiye etmeye devam et.. Peki hadi Klipsch Forte alsın arkadaş sonra onu ne ile sürsün? Technics Suv620 ile mi ? Senin bir kere ürünleri kategorize etme sıkıntın var bu işe daha yeni giren birine Forte tavsiye edilmez aradaki onca basamak öyle bir anda atlanmaz haa sen atlamışsın direk klipsch ile tüm tercihlerini yapıp dünyaya kapatmışsın kendini belki ama diğer insanlar da bu hataya düşmesinler sayende..Forte gibi tercih yapan biri yine o range'de bir lambalı ve yine o range'de bir pikap'ı ve gerekirse de o seviyede bir cd-playerı sistemine dahil etmek isteyecektir bilindiği gibi bu ürünler bu şekilde genellikle kullanılıyorlar...Almazsa da kimse birşey demez etrafa ayıp da olmaz ama sistemi kel alaka olur.. Bazen verdiğimiz tavsiyelerin alakasız olduğunu kabul etmek de bir erdemdir... Ama erdemli insan olabilmek zor olanı ya işte..

• quote:

Bak ne demiştim senin gibilerle ben bilgi paylaşımı yapmamaya gayret gösteriyorum çünkü ukalalık yapan insanlar hiçbir şekilde bilgilerini karşı tarafa yardım olsun diye paylaşmazlar sadece orada burada yazıp kendi egolarını tatmin ederler daha öncede bu tip bir gerilim yaşadım seninle ve ayrıca senin o bilgin de sana kalsın yol gösterecek başka bilinçsiz veya bilgisiz kişiler elbette bulabilirsin bu forumda ama burası senin için yanlış adres oldu çünkü bana yol gösterecek doğrulukta ve kapasitede değilsin sen elma isteyene armut tavsiye etmeye devam et.. Peki hadi Klipsch Forte alsın arkadaş sonra onu ne ile sürsün? Technics Suv620 ile mi ? Senin bir kere ürünleri kategorize etme sıkıntın var bu işe daha yeni giren birine Forte tavsiye edilmez aradaki onca basamak öyle bir anda atlanmaz haa sen atlamışsın direk klipsch ile tüm tercihlerini yapıp dünyaya kapatmışsın kendini belki ama diğer insanlar da bu hataya düşmesinler sayende..Forte gibi tercih yapan biri yine o range'de bir lambalı ve yine o range'de bir pikap'ı ve gerekirse de o seviyede bir cd-playerı sistemine dahil etmek isteyecektir bilindiği gibi bu ürünler bu şekilde genellikle kullanılıyorlar...Almazsa da kimse birşey demez etrafa ayıp da olmaz ama sistemi kel alaka olur.. Bazen verdiğimiz tavsiyelerin alakasız olduğunu kabul etmek de bir erdemdir... Ama erdemli insan olabilmek zor olanı ya işte..

Şu konuda şüphen olmasın; bu başlıktaki sensei111 ve onun gibi birçok üyenin sana kızıp yazdıklarını silenlerden hiç bir başlıkta olmadım.
    Başlığı kimin açtığından çok kimlerin okuduğu ve okuyacağı önemlidir.
    Yazdığım 251 mesajımın hiçbir satırın da da kişilere senin gibi ukala yazıp, aşağılayıcı tavırlar takınıp cümleler kurmadım. Diğer forum üyeleri için de
    bilgisiz ve bilinçsiz ifadesi kullanman bile o insanların onurunu rencide edecek tarzda, yakışık almıyor. Söz uçar yazı kalır ve cümlelerin ruhu
    yoktur yanlış anlaşılmalara meydan vermemek esastır.
    Aslında anlatmak istediklerimi doğru anlıyor ama gençliğin verdiği duyguları mesaj sayınla orantılayarak bilgine yapılan düzelmeleri ve ya
    eklemeleri hazmedemiyorsun benim gördüğüm...
    Bose ile ilgili fikir beyan edip devamında benimle yazışan mütevazi kardeşime hitaben yazdıklarıma sözde benden uzak durup tartışmak istemeyen
    şahıs edasına giriyorsunuz ama mesajımın altına yazdıklarınız öyle görünmüyor.
    Eğitimci kimliğimin altında kişilere hakaret,ayrım ve aşağılama malesef yok. Net bildiğimi paylaşırım kişiler merak ettiğini
    dener,yaşar test eder deneyimlerini artırır. Bunda sonrası da onların tarzıdır...
    Bu mesajdan sonra yazacağın hiçbir satıra cevap vermeyeceğim ve aynı seviyede bulunmayacağım. Yolun açık olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 4 Şubat 2013; 13:25:22 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.