Şimdi Ara

Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • fiyat performans arasinda lineer bir artis beklemek bence cok sacma olmus.
  • Arkadaşımız 1000 tl ye kadar ürün bakıyorum demiş sonra konu dönmüş dolaşmış yine Klipch Forte'ye gelmiş nedense...Bu arkadaş Forte alırsa yine o range'de bir lambalı ampli yine o range'de bir pikap ve yine o range'de cd player ve kablolar ile sistemini upgrade etmeli ki (pardon toptan değiştirmeli ki) Forteler ancak bu şekilde anlam kazansın yoksa galiba technics suv 620 ile pek olacak hoparlörler değil Forte'ler....

Ve bu arada yaş mevzusunu eğitimcilik bilmem neyini yada mesaj sayısı gibi demogoji unsuru kavramları bir kenara bırakalım benim burada insanlara bilgisiz ve cahil dememle de beni vuramazsın çünkü burada o tipte insanlarda var ve emin ol çok daha erdemli davranıp bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlar bunun için buradalar senin Klipsch Forte - Quartet - Cornwall vs..methiyelerini dinlemek için değil...Bahsi geçen modeller de birer tavsiye ve seçenektir evet ama elma almak isteyene karpuz önermek galiba biraz abese kaçıyor..

Bu forumda senin kısa süreler önce kimlerle ne kavgalar edip ne laflar işitip daha sonra o insanlarla nasıl boyutlarda dialoglara girdiğini de biliyoruz o yüzden cidden böyle bir karakterle pek paylaşım yapmayı ve tartışmayı sürdürmeyi düşünmüyorum zaten o düşüncedeydim.....Herşey alenen ortada benim konuma girip yardım isteyen arkadaşın istekleri de ortada senin yazdıkların da ortada benim yazdıklarım da ortada....Yorum yapmak isteyenler yapsınlar lakin benim buradaki amacım hiçbir zaman bazıları gibi çok bilmişliğe dayalı ego tatmini ve marka misyonerliği olmamıştır bizden biraz daha geriden gelen insanlara yardımcı olmaktır buradaki paylaşımların amacı.. Marka fanatiği ve misyoneri de değilim hiçbir zaman bu marka şu marka deyip insanlara o markaları empoze etmeye çalışmadım yarın öbür gün başka marka alıp tükürdüğünü yalayanlardan da hiç değilim.. Dolayısıyla daha önceden de yaptığım gibi zaten senin fikirlerinle örtüşecek bir fikrim de olmayacağı için seninle bir paylaşımım söz konusu olamaz....Bak ne diyorum senin de yazdığın konuları görünce zaten ışık hızıyla kapatıyordum bundan sonrada öyle olacak çünkü tarz meselesi ben hayatı bu tipte yani senin gibi dünyanın kendi etrafında ve klipsch'lerinin etrafında döndüğünü zannederek yaşamıyorum..

• Konu icinde gectigi icin eklemek istedim, vintage bir urun almak tecrube isteyen en azindan alinan urunu guncelleyip, degismesi gereken parcalari ve degisimi yapabilecek birini tanimak isteyen bir alisveris. 20 yillik bir hoparlorun, ilk gunku performansini vermesi mumkun degil. Zamana yenik dusen bir dolu aksami olabilir. Dinlemeden ve kontrol ettirmeden, kontrol sonrasinda sorunlarin cozumunu garanti etmeden almamak lazim. Birde vintage urunun halen bir degerinin olmasi illaki cok basarili bir urun olmasindan kaynaklanmayabilir, yada ucuz olmasi kotu bir urun oldugu anlamina gelmeyebilir. Cok iyi arastirmak ve tecrube etmek lazim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx
    Konu icinde gectigi icin eklemek istedim, vintage bir urun almak tecrube isteyen en azindan alinan urunu guncelleyip, degismesi gereken parcalari ve degisimi yapabilecek birini tanimak isteyen bir alisveris. 20 yillik bir hoparlorun, ilk gunku performansini vermesi mumkun degil. Zamana yenik dusen bir dolu aksami olabilir. Dinlemeden ve kontrol ettirmeden, kontrol sonrasinda sorunlarin cozumunu garanti etmeden almamak lazim. Birde vintage urunun halen bir degerinin olmasi illaki cok basarili bir urun olmasindan kaynaklanmayabilir, yada ucuz olmasi kotu bir urun oldugu anlamina gelmeyebilir. Cok iyi arastirmak ve tecrube etmek lazim.

Kesinlikle doğru. Ya anlıyor olup kontrol etmek lazım orjinalmi ya da sarım varmı,kasada herhangi bir noktada açıklık varmı diye.
    Ya da anlayan birisiyle incelemek lazım.En basiti minimum 5 saat sürekli değişen volumlarda dinlemeli ki soğuk lehim atması devamında
    kilitlenme yaşanacakmı diye. Camoross audioda geçen sene var olan ve kaçırdığım İstanbul'da bir banka genel müdürünün
    evinden ilk el çıkmaydı ki bulunduğu odada sigara bile içmeyecek kadar tiziz insan olduğu duyumlarım arasındaydı.
    Yinede Alman ata sözü gibi güven kontrole mani değildir deyip kontrol için 900 km yol yapmam gerekiyordu.
    Zaman ve o anlık nakit sıkıntısından tiren kaçtı. Yine net bildiğim sorduğumda fiyat dahi alabilmemle bu ürünlerin tüm orjinal sıfır parçalarının
    satışının devam ettiği doğrultusundadır. Tıpkı 1980 model BMW nin tüm yedek parçalarını sıfır ya da çıkma bulabilmeniz gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 4 Şubat 2013; 17:13:44 >

• @atalayalper, @s.togay,
    Relax olun. Okudum yazılanları ve öyle tartışmaya değecek çok bir şey yok ortada. Sadece meşhur yazı dili her an istenilen şekilde anlaşılmayabiliyor.
    Bence mevzuyu değiştirelim ve aşka şeyler konuşalım;
    @s.togay, birkaç foto ekleseniz malum imalatla ilgili. Birazcık merakımız gitse
    @atalayalper, sen de dinledin sanırım, şu mediastream nasıldı sence? bir yorum alsak senden

Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

@atalayalper, @s.togay,
    Relax olun. Okudum yazılanları ve öyle tartışmaya değecek çok bir şey yok ortada. Sadece meşhur yazı dili her an istenilen şekilde anlaşılmayabiliyor.
    Bence mevzuyu değiştirelim ve aşka şeyler konuşalım;
    @s.togay, birkaç foto ekleseniz malum imalatla ilgili. Birazcık merakımız gitse
    @atalayalper, sen de dinledin sanırım, şu mediastream nasıldı sence? bir yorum alsak senden

Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc..

Aurender S10 Music Playback and Storage Solution
    BU ismi fakat bildiğim kadarı ile bu cihaz 5000 sterlin falan

http://www.6moons.com/audioreviews/widealab/1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 4 Şubat 2013; 17:37:07 >

• Herıldın yani, yanında ipad hediye edilince böyle oluyor işte
  • Burak resimdeki herşey ideal olanı. Duvardaki yansımayı sönümleyicilere kadar ayrıntı hesaplanmış.
    Hoparlörlerin duvarlara olan açıklığı dediğim gibi özel bir müzik odası gerektiriyor. Bendeki gibi salon takımları ile birlikte olmamalı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 4 Şubat 2013; 17:49:27 >
  • Arattırdın beni şimdi durup dururken yahu. barış'ı aradım
    Aurender S10 + Ipad = 6000 Euro Kdv dahil,
    Moon 300D 2450 Usd
    Var mısın Yok musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Burak resimdeki herşey ideal olanı. Duvardaki yansımayı sönümleyicilere kadar ayrıntı hesaplanmış.
    Hoparlörlerin duvarlağa olan açıklığı dediğim gibi özel bir müzik odası gerektiriyor. Bendeki gibi salon takımları ile birlikte olmamalı. :)

Aynen abi sound süper. O panelleri de Ankara da yaptırıyorlarmıs. 6 adedi 750TL. Çok da etkili olduğunu ifade ediyorlar. Aslında 2 yada üçlü olsa ben düşünüyorum. Çünkü maalesef hoparlörleri o kadar öne çekemiyorum ben de.
  • 6 adeti 750 tl ise orjinali ne kadar hiç sormamalı.
    Eskiden evde bateri çalanlar odanın duvarlarını duvar renginde boyanmış 30 lu yumurta kapları ile
    kaplarlardı ses yalıtım için ama uğultuyu kesmeye yetmiyordu yerini sıkıştırılmış cam elyafları almıştı ki son nokta
    senin paylaştıkların oldu.
  • Evet, bunlar da oluklu, ister dikey ister yatay kesitli. Arkalarında da elyaf var. İşçilik on numara. Çok beğendim. Yumurta süngerleri salonumda düşünemiyorum bile...
  • bir soru sordum üstadlar tozu dumana katmış

soruma yanıt veren herklese çok teşekkür ederim benim amacım benden daha fazla hoparlör ve amfi dinleyip kafasında bişeyler oluşmuş insanlardan bilgi almak sadece

yalnız ben yeni hop. ları alana kadar yaz gelir netten araştır forum oku git dinle karar ver derken uzun bir yolculuğun başlangıcıda gibiyim şuan, almışken en azından 2-3 yıl beni idare etsin diye düşünüyorum, sonrası yine malum komple değişcez sistemi insanoğlu tatmin olmaz hiç bi zaman
  • Sevgili @recepky 1000 TL civari ikinci elde Polk TSI400 de dusunulebilir. Biir dinleme imkani olursa dinleyin derim. Tarziniza uygunsa o fiyatlarda bir secenek daha olmus olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sevgili @recepky 1000 TL civari ikinci elde Polk TSI400 de dusunulebilir. Biir dinleme imkani olursa dinleyin derim. Tarziniza uygunsa o fiyatlarda bir secenek daha olmus olur

sayın @mecanica polk audio nun rti serisinden a9 avsforum da birinci sırada yer alıyor a5 ler nasıldır acaba? a9 cok büyük ve pahalı fakat a5 yeterli gibi, tsi serisinden ziyade nedense rti daha iyidir gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recepky

quote:

Sevgili @recepky 1000 TL civari ikinci elde Polk TSI400 de dusunulebilir. Biir dinleme imkani olursa dinleyin derim. Tarziniza uygunsa o fiyatlarda bir secenek daha olmus olur

sayın @mecanica polk audio nun rti serisinden a9 avsforum da birinci sırada yer alıyor a5 ler nasıldır acaba? a9 cok büyük ve pahalı fakat a5 yeterli gibi, tsi serisinden ziyade nedense rti daha iyidir gibime geliyor.

1000 tl civarı yazmışsınız tsi bundan dolayı gelmiş
  • Evet Rti birr ust seviye urunu. Malzeme kalitesini gordunuz mu bilmiyorum ama gercekten guzel. Ancak ses karakteri biraz bas agirlikli. Tsi ise daha acik ve orta ust calisan bir karakterde ve sizin butcenize uygun. Rti sizin belirttiginiz rakamlarin ustunde kalir gibi geliyor bana

• az sonra heco dinlemeye gidiyorum media markt' a, belki alır gelirim. ama 40 metrekarede 501 mi doyurur beni 701 mi bilemiyorum.
    yalnız burada anlatılan fiyatlara göre rakamlar epey uçmuş sanırım.
  • Burada bahsi gecen fiyatlar indirimli ve sadece bir haftasonuna ozel fiyatlardı yoksa zaten victa 501 bin küsür lira gibi bir rakama satliliyor

• optimum media markat' a gittim. ellerinde hiç heco yok. getirmiyoruz artık dedi ordaki arkadaş... varken kimse yüzüne bakmıyordu diye de ekledi :)
    neyse orada bulacağımı düşünmediğim dali zensor 7 ve klipsch rf-52 dinledim. Yamaha yeni seri anfi ve cdp ile flat ayarda akustik caz kayıtları ile AB test yaptık. Hiç yorum yapmayacağım. Ortamdan dolayı pek birşey anlayamadım desem yeridir. Ya ortamdan ya anfiden vs. bilemiyorum beni ikisi de tatmin etmedi diyebilirim. Dali biraz daha müzikal gibiydi. Boyuna göre Klipschden oldukça derin baslar duydum. Sahne vs hiç anlamadım zaten. Neyse arayışa devam...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.