Şimdi Ara

Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: garagulli

quote:

Orijinalden alıntı: devilsadvocate

bir heco victa 502 kullanıcısı olarak yorum yapmadan geçmiyeyim dedim. hayatımda her hangi bir elektronik eşyaya verdiğim paranın karşılığını kat be kat fazlası olarak veren tek ürün. nerdeyse her tür müzik ilgi alanımda, ancak özellikle iyi bir bir caz albümü dinlerken nerede olduğumu unutuyorum.

merhaba

sizce 702 ile farkı ne ?
    Ankara GSA'dan mı aldınız acaba ?

Ben 502 kullanmadım fakat zamanında Wharfedale 9.6, Dali Lektor 8, Jamo c607 tecrübelerim oldu. Heco Victa 702 ile ise gsa dan Orhan kardeşim sayesinde tanıştım. Ben bu kadar doyurucu olabileceklerini tahmin etmemiştim. Sahnesi tınıları çok güzel kuleler. Harman Kardon HK980 ile sürüyorum. İlk siparişimden sonra bir çift daha söyledim aldıktan bir hafta sonra o kadar içime sindi yani. Ben şahsen tavsiye ederim. Parasının çok üzerinde performanstalar ve şık elit duruyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugsymaloone

quote:

Orijinalden alıntı: garagulli

quote:

Orijinalden alıntı: devilsadvocate

bir heco victa 502 kullanıcısı olarak yorum yapmadan geçmiyeyim dedim. hayatımda her hangi bir elektronik eşyaya verdiğim paranın karşılığını kat be kat fazlası olarak veren tek ürün. nerdeyse her tür müzik ilgi alanımda, ancak özellikle iyi bir bir caz albümü dinlerken nerede olduğumu unutuyorum.

merhaba

sizce 702 ile farkı ne ?
    Ankara GSA'dan mı aldınız acaba ?

Ben 502 kullanmadım fakat zamanında Wharfedale 9.6, Dali Lektor 8, Jamo c607 tecrübelerim oldu. Heco Victa 702 ile ise gsa dan Orhan kardeşim sayesinde tanıştım. Ben bu kadar doyurucu olabileceklerini tahmin etmemiştim. Sahnesi tınıları çok güzel kuleler. Harman Kardon HK980 ile sürüyorum. İlk siparişimden sonra bir çift daha söyledim aldıktan bir hafta sonra o kadar içime sindi yani. Ben şahsen tavsiye ederim. Parasının çok üzerinde performanstalar ve şık elit duruyorlar.

sizinle bu konuda görüşmüştük hatırlıyorum :) sizin de tavsiyenizle ingiltereden sıfır ayarında HK 980 amfi aldırdım arkadaşıma
    şuan amfiyi beraberinde getirecek bir yolcu arıyoruz....
    aslında ben de 702 istiyorum ama o kadar bütçe ayırmak istemiyorum şuan
    almanyadan 501 getirtmeyi düşünüyorum kargo hariç 190 euro
    zamanla geliştirmeyi planlıyorum sistemi

• garagulli G kullanıcısına yanıt
    Gümrük? Vergi? Yolda ürünün başına bir durum gelirse? Arızalı çıkarsa?
  • ister istemez bazı riskler var tabii
    ürün faturası 75 euro altında ise gümrük yok
    75 euro ile 430 euro arası %18 kdv söz konusu
    bu tür kargolarda ptt kargo tercih edilmeli çünkü diğerlerinde gümrüğe takılma ihtimali yüksek
    ürünün hasar riskini azaltmak için ekstra paketleme yaptıracağım
  • Google da " tannoy epos k2 group test" diye aratinca pdf formatinda what hifi dergisinin yaptigi grup test sonuclari var, isterseniz inceleyebilirsiniz , tannoy xt6f birinci olmus.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Heco Victa-501: İşte hemen hemen herkesin ortak fikri olan yani testin f/p galibi ürünü....Karbon karışımlı kağıt driverlerı, çift hava portu, altın kaplama terminalleri, neodymium tweeterı, Kıvrımlı kabin yapısı ile ucuz mu ucuz Victa 501....Kimse 600 tl fiyat etiketine sahip bir üründen böyle bir saksafon böyle bir piyano böyle bir klarnet böyle bir alt-bass böyle şıkır şıkır ziller beklemez....Ama gerekli kaynakla beslendiği takdirde bu hoparlörler kendilerini aşıyorlar....Ben bir sene victa 700 kullandım ve sattığıma da pişman olmuştum bu hoparlörlerin sesi cidden çok doğal tamam belki inanılmaz ayrıntılı veya inanılmaz 3d değil ama çok enteresan bir şekilde kendini dinlettirme katsayısına sahipler.....Bu hoparlörler jazz da dinleyebiliyorum hip-hop da vocal de ve klasik müzik de tam anlamıyla bir all-rounder victa serisi....Hepsinin hakkını öyle bir veriyor ki kuruşu kuruşuna hak ediyor dersek abartmış olmayız....Böyle uygun bir fiyat etiketine sahip bu seriyi kesinlikle tavsiye ederim....

* Mesela "Dave brubeck quartet - take five" orjinal kayıtındaki girişte bulunan saksafon'u ben hiçbir hoparlörde bu denli gerçekçi ve etkili dinleyemedim denedim bir çok marka bir çok model denedim (Kendi grubundaki maximum 2500 tl'ye kadar olan floorstander tarzdaki rakipleri ile kıyaslarsak) Bunun gibi çok örnek verebilirim...wharfedale, dali, Monitor Audio, Focal, b&w, klipsch, Jbl, İnfinity, Polk Audio etc..

* Tamam bir hoparlör gayet detaylı çalabilir sahnesi de ciddi anlamda "3d" de olabilir...Ama enstrümanların sesini yanlış veriyorsa yada olması gerektiği gibi veremiyorsa ne yapayım ben öyle detayı, ne yapayım öyle 3d'yi.....Heco'yu bariz ayrıcalıklı kılan özelliği de bazı sunulması zor enstrümanları (piyano, keman, saksafon, obua, davul, perküsyon vb..) aslına çok yakın bir şekilde verebiliyor olması..Tabii burada bu farkı anlayabilmek için iş sizin bu enstrümanları biliyor olmanıza kalıyor....Bunların gerçekte nasıl ses verdiklerini hiç duymadınız hiç görmediniz veya en azından tecrübe etmediyseniz (konser,bar,pub,etkinlik gibi ortamlarda) bu ayrımları yapmanız maalesef zor..Ben konservatuvar mezunu değilim ama müzikle iç içe olmaya çalışıyorum hemen hemen her sene "Efes blues festivali" "Akbank Caz Festivali" "cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası", "borusan filarmoni orkestrası" dahil bir çok orkestra ve grubun konserinde,etkinliğinde bulundum,hala zaman buldukça da bulunuyorum ve birçok defa amatör de olsa stüdyolardaki demo'lara eşlik ettim..Çok iddialı olmasam da bateri çalmaya çalışıyorum (zamansızlıktan gereken ilgiyi gösteremedim bir türlü) uzun lafın kısası vs..vs..

Dali İkon6 mk2: Gelelim 2497 tl fiyat etiketine sahip İkon6 mk2'lere....Evet cidden ribbon tweeter ve özel crossover yapısı,Ağaç lifi driverları, kabin ve port yapısı ikon serisini özel kılıyor....Testteki en iyi hoparlör kuşkusuz dali ikon6 idi....Ama şimdi size bir şey söyleyeceğim....Dali ikon6 heco'dan 4 kat daha pahalı....Ama 4 kat daha iyi çalmıyor evet daha iyi çalıyor fakat ben bir ürün fiyat etiketini 4'e katlıyor ise 4 kat da performans artışı beklerim....İkonun bassları daha kontrollü ve tizleri doğal olarak daha detaylı diğer bütün kulvarlarda 600 tl'lik Victa nefesini ensesinde hissettiriyor ve eksik de kalmıyor

eski bir başlık ama günlerdir gereksiz polemiklere girip anlatmaya çalıştığım şeyi üstat aslında çok iyi açıklamış.4 kat para veriyoruz ama karşılığında 4 kat performans alabiliyormuyuz?mesela 10.000 dolarlık hoparlor 1.000 dolarlıktan, 100.000 dolarlık hoparlor 10.000 dolarlık hoparlorden 10 kat daha iyi mi çalıyor?bu iyiliği kötülüğü nete göre belirliyoruz verdiğimiz paraya değiyormu yoksa müzik dinelemkten çok "ben 100.000 dolar verdim buna bak para bende huzur bende"diyebilmenin hazzını yaşamak mı sadece amaç?hoparlor demeyelim sadece dac te olabilir amplifierda.
    polemik için açmıyorum kimse de cevap vermek zorunda değil düşüncelerimi çok absürd buluyorsa, ama ciddi olarak bu konuyu merak ediyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 16 Mayıs 2016; 11:29:46 >

• Selam, 12 yıldır hoparlörlerimi değiştirmedim, neden derseniz, aradaki fiyat farkına değecek , seste bir kaç kat iyi yönde gelişim olacak sistem duymadım. 12 sene öncede fiyatlar uçuk kaçıktı , sistemi 1600 tl'ye almıştım, anfi + dvd+ 5.1 sub dahil , o tarihlerde 1200 tl'ye hoparlör çiftleri ( dali vs. gibi ) satılıyordu. Ha giriş seviyesi aldım ki önce bir kulak sahibi oluyum. Forumlar sadece fikir oluşturması açısından etkili olabilir. Belki % 10 etkisi olabilir, mağazaları gezip dinlemek en iyisi. Magnat Ma 600 - Heco 701'de dinledim. 10-15 dakika . Yorum yapamam doğrusu, uzun süreli dinlemem gerekir diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhendis1969 -- 16 Mayıs 2016; 15:26:41 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.