Şimdi Ara

Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
6
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varken yuzune bakan olmadigi icin mi her yerde tukenmis acaba :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arz talep meselesi...
    gereken ilgiyi göstermemişiz zamanında :)
  • İnceleme için cok tesekkurler ama yanlıs anlasılmam umarım bu yorum bence bıraz agır olmadımı
    "Wharfedale Diamond 9.6: Cidden sönük ve anlamsız bir kolon..Zamanında nasıl efsane olup bu kadar satmış hayret doğrusu her dinlediğimde aynı sonuca ulaşıyorum...Testteki en kapalı çalan hoparlör (daha öncelerde olduğu gibi) Ürünün sadece heybetli bir kasası var bunun haricinde kasa malzemesini geçtim kaplaması bile sanki bildiğiniz plastik yapışkanlı kaplamalar gibi...Vasat da bir işçilik.."
    Öncelikle 9.6 sahıbı oldugum ıcın yazmıyorum bunları ama mediamarktda 1 saatlık bır dınletıden sonra bu kadar keskın fıkırler benı cok tatmın etmıyor.Benım fıkrım bende mm de dınletı yaptım hatta arkadastan rıca edıp orayı kendıme tahsıs ettım 1 saat kadar ama ne yaparsanız yapın orası ıyı bır dınletı yerı degıl..
    ben klipsch rf 82 lere bayılmıstım ama çiftı motorsıklet fıyatı olunca pek yanasamamıstım.
    Sonunda 2.el 9.6 aldım apartman dairesınde oturuyorum 33 senedır komsular artık akraba gıbı ama yınede bu sıstem bıle sıkayet getırıyo...evet işcılık kalıtesı super degıl ses tonu gorecelı tabıı ben genelde dance mix albumler dınlerım yada pop cok ıyı sonuclar alıyorum.
    özellıkle 9.6 ların tızlerı cok hos aynı şekil pioneer a/v ile suruyorum yapı ıtıbarıyle pioneer da parlak bır alet zaten....
    kısacası bugun çiftını 800 tl lere bulacagınız bu hoparlorler alınabılecek en ıyı f/b ye sahıptır.
    heco almak ısterım aslında ıyı param olsa once şikayet gelmicek bır mustakıl almak ısterım ya neyse ;)
    saygılar...

• Biz mediamarkt da yaptigimiz bir saatlik dinleti ile varmadik bu sonuclara tabii ki daha oncede dinlemistik 9.6 lari..Bu arada bilginiz yoksa da hemen izah edeyim mediamarktdaki cihazlari dinlediginiz kapalı yerin adı demo odasidir ve her mediamarkt'da da yoktur 9.6'lar sizi tatmin ediyorsa da ne kadar iyi işte guzel guzel gule gule kullanin hoparlorlerinizi daha once ne kullandiniz neyi hangi markalari tecrube etti kulaklariniz bilemem ama maalesef şu anda 9.6 alan veya kullanmaya devam eden sayisi hemen hemen yok.. Klipsch rf serisi de bir diger pek basarili bilmadigim bir seri kim ne derse desin sesi alt frekans ve ust frekans agirlikli bir donem efsane gibiydi alanlarin haddi hesabi yoktu ama gercekler gun yuzune cikinca bir bir elden cikartti insanlar aynen 9.6'da da oldugu gibi.. Herkesin beklentileri ve kulagi farklidir o yuzden yazilanlari itham etmeyin de hoparlorlerinizin keyfini cikartin.

• Bir not daha diamond 9 serisi içinde belki de en muzikal olan urun bana gore diamond 9.1 dir.. 9.6' yı hakkıyla sürebilmek stereoda basarili bir performans alabilmek tum frekanslari eksiksiz alabilmek neredeyse imkansizdır. Bunu sadece ben soylemiyorum zamaninda kullananlar da soyluyorlar. f/p olayiba gelecek olursak da evet belkide fiyatina gore sinemada kullanilabilecek iyi birer front olabilirler ama stereoda maalesef ayni seyi soyleyemeyecegim.. Tabii bunlari size ürünü flat konumda kullandiginizi dusunerek yaziyorum.

• peki evo serisi için fikri olan var mı. bir çift evo 30 gördüm satılık, gidip dinlemeye değer mi? bir de tabi bunlar 6 ohm 89db, bendeki bots 711 anfi sanırım 8 ohmda 35 watt maksimum. doyurmaz gibi de geldi. yorumlarınız olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

"itham etmeyin de hoparlorlerinizin keyfini cikartin."

itham etmek: suçlamak ,zan altinda birakmak...

atalay kardesim kımseyı itham ettiğim yok sadece forumda konuna mısafır olarak mesaj yolladım.
    Sanırım bu sıtenın amacıda bu.Tecrube paylaşımı.Mesajımı iyi okumanı tavsıye ederım mesajıma baslarken uslubuma bır bak ıstersen.Ben kendı mesajımda dıyorum zaten müzik zevkı kulak işi degıskendır.Yersiz cümlelerle açtıgın konunda mısafırlerını üzme istersen.Misafırperver olalım lütfen saygılar...
  • :) 9.6 lar icin yazdiklarima yorum yapın bence onu konusalim birakin kelimelere takilmayi ithamı falan gule gule kullanin da yazmistim ona niye takilmadiniz? Neyse 9.6 zamaninda buyuk bir cogunluk tarafindan denendi kullanildi ve zor bir hoparlor oldugu kolay beslenemedigi işçiliginin vasata yakin olup stereoda da istenileni veremedigi anlasildi ve buna gore de muamele goruyor şu anda..
    Bunun aksini soyleyene de gule gule kullanin demekten baska bir cevabimiz olmaz saygi duyariz.

• quote:

:) 9.6 lar icin yazdiklarima yorum yapın bence onu konusalim birakin kelimelere takilmayi ithamı falan gule gule kullanin da yazmistim ona niye takilmadiniz? Neyse 9.6 zamaninda buyuk bir cogunluk tarafindan denendi kullanildi ve zor bir hoparlor oldugu kolay beslenemedigi işçiliginin vasata yakin olup stereoda da istenileni veremedigi anlasildi ve buna gore de muamele goruyor şu anda..
    Bunun aksini soyleyene de gule gule kullanin demekten baska bir cevabimiz olmaz saygi duyariz.

Üstat heco yu biZim ccturkcc arkadasa ver yoksa gidip car çöpe verecek parasını

• Hallederiz Eray dun aksam konustuk bugun de arayacakti beni bakalim

• Eray senin arkadasin kafasi biraz karismis galiba bugun ararim dedi aramadi gerci aramasini da beklemedim zaten hali hazirda almak isteyen dort kisi var ama simdilik kisa bir sure icin satma dusuncemden vazgectim.

• quote:

Eray senin arkadasin kafasi biraz karismis galiba bugun ararim dedi aramadi gerci aramasini da beklemedim zaten hali hazirda almak isteyen dort kisi var ama simdilik kisa bir sure icin satma dusuncemden vazgectim.

Forumdan Yardim isteyen bi Arkadasti ams demekki kimseye Yardim etmemek lazım neyse sen bak keyfine

• Eyavallah Eray eksik olma.. Yardım konusunsa gelince de dediğim gibi o arkadaşımızın kafası çok karışık belli çünkü konuşmamızda wharfedale vardus'a ne diyorsun dedi bende benim hoparlörleri alıp almaman hiç önemli değil ama sakın gidip vardus maldus neyse işte onu alma dedim.. Wharfedale'nin giriş seviyesi modelleri olan crystal ve diamond serilerinin de gerisinde bir seri çünkü
  • Bu hafta içinde Victa 701 satın aldım. Alper dediğin kadar varmış. F/P oranı üst düzeyde. Heybetli duruşu, malzeme kalitesi, tonlama ve sahnesi ile çok beğendim.
  • hilhan sevindim senin adına dediğin gibi victa-701 epey uzun (spike ile 1.1 metre) derin bir kabini var ve bu arada curved kabin yapısı hoparlörlerin alt frekansları gereksiz uzatmamasını ve yine alt frekansların kulağa daha yuvarlak dolgunca gelmesini sağlıyor.. Fabrikasyon crossover plakalarını çıkartıp yerine daha kaliteli bir jumper / köprü takarsan üst frekans ve orta frekanslarda fark mutlaka hissedersin ayrıca imkan varsa altına granit uygulaması yaparsan oluşan rezonansı bir nebze de olsa önleyebilirsin.. Bu arada ne ile sürüyorsun?
  • Teşekkür ederim Alper. Önerilerini yapacağım. 701'leri; M-Audio ses kartı üzerinden dijital SPDIF +DAC+ Naim Nap140 clone ampli ile sürüyorum. Her ne kadar hassasiyeti yüksek de olsa güç isteyen bir hoparlör. Yaptığım clone 2x80watt değerinde olduğu için çok rahat sürüyorum. Alt, üst ve orta frekanslar dengeli, her tarz müzikte keyif alabiliyorum. Dediğin gibi tam bir all-rounder Heco Victa 701. Özellikle Vocal, Jazz, Enstrümantal tarzı müziklerde performansına hayran kaldım. İleride başka bir tercihim olsa da kesinlikle elimden çıkarmam. Fiyatına göre çok çok iyi.
  • bir heco victa 502 kullanıcısı olarak yorum yapmadan geçmiyeyim dedim. hayatımda her hangi bir elektronik eşyaya verdiğim paranın karşılığını kat be kat fazlası olarak veren tek ürün. nerdeyse her tür müzik ilgi alanımda, ancak özellikle iyi bir bir caz albümü dinlerken nerede olduğumu unutuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilsadvocate -- 19 Ocak 2015; 12:11:30 >
  • devilsadvocate D kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın benim de bir dönem kullanıp çok memnun kaldığım bir seri idi Victa serisi.. Kaliteli bir kaynak ve iyi kayıtlar ile daha da keyifli oluyor.. Bu arada kaliteli kablolar kullanıldığında ortaya çıkan sonuçları diğer hoparlörlerden daha fazla hissettirir Victa serisi.
  • sayın atalayalper Fabrikasyon crossover plakalarını çıkartıp yerine daha kaliteli bir jumper / köprü takarsan üst frekans ve orta frekanslarda fark mutlaka hissedersin demişsiniz ,daha öncede hoparlör kablosu ile bağlayın gibi bir şey demiştiniz herhalde.rica etsem bir resimle gösterebilirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: devilsadvocate

bir heco victa 502 kullanıcısı olarak yorum yapmadan geçmiyeyim dedim. hayatımda her hangi bir elektronik eşyaya verdiğim paranın karşılığını kat be kat fazlası olarak veren tek ürün. nerdeyse her tür müzik ilgi alanımda, ancak özellikle iyi bir bir caz albümü dinlerken nerede olduğumu unutuyorum.

merhaba

sizce 702 ile farkı ne ?
    Ankara GSA'dan mı aldınız acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.