Şimdi Ara

Demo Notları....Dali İkon6 - Heco Victa501 - Klipsch RF62 - Wharfedale 9.6 etc..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
8.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda yapılmış giriş seviyesi veya bir, en fazla iki basamak üstü ürünlere ait bir karşılaştırma

Ampli; Magnat ma800 Lambalı ampli
    Kaynak; Harman Kardon 980 cd player
    Kablolar; Monster spk cable + interconnect (mediamarkt gibi bir yerde audioquest bulamazsınız veya van den hul vs.. ağız burun kıvırmayın o yüzden )

Teste tabii tutulan marka ve modeller;

1) Jbl Studio 180 - 190
    2) Klipsch reference rf-62
    3) Dali Lektor-6 (Lektor-2 de daha sonra denendi)
    4) Heco Victa 501 (Victa 301 de daha sonra denendi)
    5) Wharfedale diamond 9.6
    6) Dali İkon6 mk2

Görüldüğü gibi bu markalar ve modeller consumer tarzda olan yani hemen hemen herkesin kolayca ulaşabileceği fazla özel olmayan markalar ve fabrikalarda seri üretimi yapılan modeller...Bu ürünleri bir kaç farklı tarzda medya ile yaklaşık 1 saat deneme fırsatı buldum mediamarkt'da....Kısaca "BANA GÖRE" sonuçlar en sonuncudan yani en başarısızdan en başarılıya doğru şöyle sıralanıyor; ayrıca bu yorumlar hiçbir marka veya hiçbir kurum / kuruluşu bağlayıcı nitelikte değildir...Şahsi fikirlerimdir;

Wharfedale Diamond 9.6: Cidden sönük ve anlamsız bir kolon..Zamanında nasıl efsane olup bu kadar satmış hayret doğrusu her dinlediğimde aynı sonuca ulaşıyorum...Testteki en kapalı çalan hoparlör (daha öncelerde olduğu gibi) Ürünün sadece heybetli bir kasası var bunun haricinde kasa malzemesini geçtim kaplaması bile sanki bildiğiniz plastik yapışkanlı kaplamalar gibi...Vasat da bir işçilik..

Jbl Studio 180-190: Detaydan yoksun tiz ağırlıklı gayet vasat yüksek ses seviyorsanız alabilirsiniz..Çok zorlamama rağmen Stereo'ya yanıt vermedi ancak sinema hoparlörü olarak front yapılabilirler...Yoksa model isminin içinde geçen "Studio" kelimesine pek aldanmayın..

Dali Lektor-6: Bu hoparlörler 1900 tl....Heco victa 501 ise 600 tl...Yani 3 kat daha ucuz.....Ortamdaki yaklaşık 10 kişiye BLIND TEST uyguladım demo odasına girip gelen sese dikkat kesilen aklı başında olaydan az çok anlayan gibi gözükenlerden rica ettim ....Bir tane sivri zeka hariç (neden dali daha iyi diye sorduğumda ses daha derinden ve geriden geliyor gibi anlamsız bir yorum yaptı) sorduğumda hepsi Victa-501 çok daha iyi dediler....Ve gerçekten de çok daha iyiydi.....Dali'den sonra Victa'ya geçtiğinizde resmen ferahlıyorsunuz ve sanki dali'yi dinlerken nefesinizi tutuyormuş hissine kapılıyorsunuz...Karman çorman bir ses var lektor-6 da bütün frekanslar ortada ama eksik....Yetmedi Lektor-2 ile aynı sınıfta olan bookshelf Victa-301'i mukayese ettim sonuç aynı....Victa-301 350 tl'lik değil de 1000tl'lik ürünlerden iyi çalıyordu..

Klipsch RF-62: Sağlam alt frekans + Parlak keskin üst frekans = rf-62 Bir kaç artısı var tabii ki çok hassas ve kolay sürülebilir hoparlörler...Alt frekans başarımı çok iyi...Sinema sistemlerinde çok iyi birer front olabilirler....Ama bence stereo için üretilmemişler çünkü müzikal değiller horn-loaded tweeter ünitesi sert çalıyor ve yüksek volume seviyelerinde resmen pik yapıyor..

Heco Victa-501: İşte hemen hemen herkesin ortak fikri olan yani testin f/p galibi ürünü....Karbon karışımlı kağıt driverlerı, çift hava portu, altın kaplama terminalleri, neodymium tweeterı, Kıvrımlı kabin yapısı ile ucuz mu ucuz Victa 501....Kimse 600 tl fiyat etiketine sahip bir üründen böyle bir saksafon böyle bir piyano böyle bir klarnet böyle bir alt-bass böyle şıkır şıkır ziller beklemez....Ama gerekli kaynakla beslendiği takdirde bu hoparlörler kendilerini aşıyorlar....Ben bir sene victa 700 kullandım ve sattığıma da pişman olmuştum bu hoparlörlerin sesi cidden çok doğal tamam belki inanılmaz ayrıntılı veya inanılmaz 3d değil ama çok enteresan bir şekilde kendini dinlettirme katsayısına sahipler.....Bu hoparlörler jazz da dinleyebiliyorum hip-hop da vocal de ve klasik müzik de tam anlamıyla bir all-rounder victa serisi....Hepsinin hakkını öyle bir veriyor ki kuruşu kuruşuna hak ediyor dersek abartmış olmayız....Böyle uygun bir fiyat etiketine sahip bu seriyi kesinlikle tavsiye ederim....

* Mesela "Dave brubeck quartet - take five" orjinal kayıtındaki girişte bulunan saksafon'u ben hiçbir hoparlörde bu denli gerçekçi ve etkili dinleyemedim denedim bir çok marka bir çok model denedim (Kendi grubundaki maximum 2500 tl'ye kadar olan floorstander tarzdaki rakipleri ile kıyaslarsak) Bunun gibi çok örnek verebilirim...wharfedale, dali, Monitor Audio, Focal, b&w, klipsch, Jbl, İnfinity, Polk Audio etc..

* Tamam bir hoparlör gayet detaylı çalabilir sahnesi de ciddi anlamda "3d" de olabilir...Ama enstrümanların sesini yanlış veriyorsa yada olması gerektiği gibi veremiyorsa ne yapayım ben öyle detayı, ne yapayım öyle 3d'yi.....Heco'yu bariz ayrıcalıklı kılan özelliği de bazı sunulması zor enstrümanları (piyano, keman, saksafon, obua, davul, perküsyon vb..) aslına çok yakın bir şekilde verebiliyor olması..Tabii burada bu farkı anlayabilmek için iş sizin bu enstrümanları biliyor olmanıza kalıyor....Bunların gerçekte nasıl ses verdiklerini hiç duymadınız hiç görmediniz veya en azından tecrübe etmediyseniz (konser,bar,pub,etkinlik gibi ortamlarda) bu ayrımları yapmanız maalesef zor..Ben konservatuvar mezunu değilim ama müzikle iç içe olmaya çalışıyorum hemen hemen her sene "Efes blues festivali" "Akbank Caz Festivali" "cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası", "borusan filarmoni orkestrası" dahil bir çok orkestra ve grubun konserinde,etkinliğinde bulundum,hala zaman buldukça da bulunuyorum ve birçok defa amatör de olsa stüdyolardaki demo'lara eşlik ettim..Çok iddialı olmasam da bateri çalmaya çalışıyorum (zamansızlıktan gereken ilgiyi gösteremedim bir türlü) uzun lafın kısası vs..vs..

Dali İkon6 mk2: Gelelim 2497 tl fiyat etiketine sahip İkon6 mk2'lere....Evet cidden ribbon tweeter ve özel crossover yapısı,Ağaç lifi driverları, kabin ve port yapısı ikon serisini özel kılıyor....Testteki en iyi hoparlör kuşkusuz dali ikon6 idi....Ama şimdi size bir şey söyleyeceğim....Dali ikon6 heco'dan 4 kat daha pahalı....Ama 4 kat daha iyi çalmıyor evet daha iyi çalıyor fakat ben bir ürün fiyat etiketini 4'e katlıyor ise 4 kat da performans artışı beklerim....İkonun bassları daha kontrollü ve tizleri doğal olarak daha detaylı diğer bütün kulvarlarda 600 tl'lik Victa nefesini ensesinde hissettiriyor ve eksik de kalmıyor

Bazı kompleks sahibi arkadaşların aksine ben bu tür giriş seviyesi cihazları herhangi bir ortamda karşılaştığımda dinlemeyi ve f/p ürünlerini bulup aradan çekip çıkartmayı insanlarla paylaşmayı seviyorum...Her şeyden önemlisi de bu işe yeni bulaşan ve sorularına yanıt arayan insanlara yardımcı olabilmek..Yineliyorum bu yazıdaki bütün fikirler bana aittir..Katılırsınız veya katılmazsınız ama lütfen bu fikirlerinizi olması gerektiği şekilde saygı çerçevesinde yazın..Yoksa zaten iddiam Victa gibi bir seriyi daha yukarılara taşımak değil....Bunu neden yapayım zaten bunu yapmak için geçerli bir nedenim de yok....Sadece objektif bir demo sonrası yazısı olarak görebilirsiniz bu yazıyı....

saygılar
    atalayalper..

• @Atalayalper eline sağlık. Senin bazı deneyimlerini usanmadan uzun uzun yazıp bilgi arayan insanlara bir nebze de olsa yardımcı olacak konular açman gerçekten çok hoş.
    İncelemende bunları showroomun ortasında mı dinledin yoksa özel bir dinleme odasında mı? Ayrıca bahsettiğin amfiyi de inceledim bayağı hoş duruyor. Dinlemeyi çok istiyorum. Ben burda bulamadım. Sanırım her yerde satılan adetl bir ürün değil.
    Bir hoparlörü o an beğenmek ile uzun süre beğenmek arasında biraz fark var. Genelde değişiklik ilk anda cezbedici olabiliyor. Ama Heco ları uzun zamandır beğendiğine göre gerçek anlamda fiyatının üzerinde bir performansa sahipler. Bu da bütçeleri sınırlı kullanıcılar için oldukça önemli bir seçenek yapıyor bu markayı.
    Ben de hafta sonu EL34 lü shangling lambalı amfiyi uzun uzun dinledim, değişik cd ve hoparlörlerle test ettim. Sunumu özellikle sacd ile gerçekten süperdi. Ve hiç de bir çin malı gibi değildi. Oldukça kaliteli bir yapısı vardı. binding postlardan terminallere kadar neredeyse hiend bir amfi gibiydi. Diğer birçok çin malı lambalı gibi "e olacak o kadar sonuçta çin malı" dedirtecek hiçbir yeri yoktu. Bunu da ayrı bir konu açmadan samimiyetine güvenerek eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 4 Eylül 2012; 11:35:13 >

• Sevgili atalayalper,

Cok guzel bir inceleme olmus ellerine saglik, yada kulaklarina mi demeli :) sonuclari itibari ilede ilginc olmus incelemen. Iyi bir take five dinlemek istiyorsan bana gel, pek cok basim plagi bulunan sevdigim bir parca take five. En son 200 gr lik 45 devirlik plaklari alip dinledigimde bugune kadar take five dinlememisin dedirtti bana. Sahne cok buyuk, orkeatranin icinde gibisiniz belki bazilarinin bu hosuna gitmeyebilir ama, kayit mukemmel.

Ikon 6 lar konusunda mevcut elektronikle mutlaka haklisindir. Yalniz ikon 6 bu guruptan bir tik ustte bir hoparlor ve daha iyi elektroniklerle belki diger urunlere gore fiyatini hakli gosterecek sonuclar uretebilir diye dusunuyorum. Tabi yaniliyorda olabilirim denemek lazim.
  • @mecanica; magnat ma800 güzel bir lambalı ampli...Pre katında çift tube var..Düşünebilirsin...Ve bu arada çin malı vacuum tube amplileri yabana atmamak lazım çin,tavyan,kore (en başından beri japonya) bu işlere fena sardırmış durumdalar....Çinde belki de üretilen en kaliteli ürünler hi-fi ürünleri olabilir..Demo'yu mediamarkt hifi odasında yaptım ortada bir koltuk var tam karşında da hoparlörler sıra sıra dizili açılı değiller belki ama olsun o kadar kusur mediamarkt gibi bir yerde olur...İçeri giren çıkan da oldu ve o giren çıkanlar benim deneklerim oldular :))

@ altanpsx: take five'ın her çeşidini her söyleyenini dinlerken keyif alıyorum bence bir baş yapıt...Plak üzerinden hiç dinlemedim ama çok isterim ve zaten bu aralar inşallah pikap işine de giriş yapacağım ama biraz özel bir cihaz olsun istiyorum...Senden ödünç isterim artık dave brubeck'i :)) Dediğin gibi ikon6'lar bir tık üstte ama 2497 tl bence biraz fazla bir etiket olmuş bu ürün için..saygılar..

• .................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 18 Eylül 2012; 18:50:16 >
  • Mrb arkadaşım bu övdüğün Heco Victa-501 i için hangi avr öneriyosun yani ben filmde izlicem müzikte dinlicem 5+1 olarak kullancam.
  • Heco lar benim de ilgimi çekmiştir hep ama,
    Dali İKON lar 4 tık üste çıkamasa da zaten belli bir seviyeden sonra fiyatlara çok yukarılara da çıksa farklar o fiyat seviyeleri kadar olmuyor hiçbir zaman. Çok az nüans farkları, lezzet farkları için çok yüksek bedeller ödenebiliyor çoğu zaman.
    Kulağınıza ve elinize sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Testleri hangi Mağazada yaptınız acaba (il/şube).
    Çok güzel inceleme olmuş bu arada Heco yu biraş araştırdım ve iştahımı kabarttı doğrusu verdiğiniz fiyat adet fiyatı mı yoksa çift fiyatı mı?
  • ......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 18 Eylül 2012; 18:51:01 >
  • @sensei; son zamanlarda forumdaki hareketliliğinizi gördüğüm kadarıyla hifi'a epey bir iştahlısınız ve giriş yapmak istiyorsunuz...Size tavsiyem ilk etapta bu kadar detaya girmeyin ve bu kadar araştırmayın yoksa kafanız çorba olur....Bütçeniz dahilinde bir ürün alın ve tecrübe etmeye başlayın...Ancak bu şekilde kendiniz de bir süre sonra çıkarımlarda bulunabilirsiniz...Eposları aldım kullandım ve satmak ihtiyacı hissettim ve sattım ama şunu söyleyeyim Epos'un kötü bir modelini duymadım ve görmedim....Buradan da ne demek istediğimi anlamışsınızdır..

@feel the; Beylikdüzü - mediamarkt.. 599 tl çiftinin fiyatı fakat biliyorsunuz bu firma stoklarını boşaltıyor ve ellerinde belli bir süre stokta kalmış ürünlerin fiyatlarını %30 -%40 düşürdüler....Yoksa normalde victa 501 liste fiyatı 900 tl / çifti.....Eğer kalmışsa ki zannetmem bir uğrayın bakın derim....

Orada 501 yoksa bookshelf 301 var 320 tl civarında...Saturn trump towers mall'da da varmış bir kaç victa modeli söylediklerine göre...

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

@sensei; son zamanlarda forumdaki hareketliliğinizi gördüğüm kadarıyla hifi'a epey bir iştahlısınız ve giriş yapmak istiyorsunuz...Size tavsiyem ilk etapta bu kadar detaya girmeyin ve bu kadar araştırmayın yoksa kafanız çorba olur....Bütçeniz dahilinde bir ürün alın ve tecrübe etmeye başlayın...Ancak bu şekilde kendiniz de bir süre sonra çıkarımlarda bulunabilirsiniz...Eposları aldım kullandım ve satmak ihtiyacı hissettim ve sattım ama şunu söyleyeyim Epos'un kötü bir modelini duymadım ve görmedim....Buradan da ne demek istediğimi anlamışsınızdır..

@feel the; Beylikdüzü - mediamarkt.. 599 tl çiftinin fiyatı fakat biliyorsunuz bu firma stoklarını boşaltıyor ve ellerinde belli bir süre stokta kalmış ürünlerin fiyatlarını %30 -%40 düşürdüler....Yoksa normalde victa 501 liste fiyatı 900 tl / çifti.....Eğer kalmışsa ki zannetmem bir uğrayın bakın derim....

Orada 501 yoksa bookshelf 301 var 320 tl civarında...Saturn trump towers mall'da da varmış bir kaç victa modeli söylediklerine göre...
    ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 18 Eylül 2012; 18:52:09 >

• @aticus; aynen katılıyorum söylediklerine ama o o fiyatlara müthiş farklar yaratabilen modeller de var; 2000-2500 tl civarında ilkl aklıma gelenler ve çok iyiler;

* Bluenote s6
    * Triangle Altea
    * Cabasse Minorca mc40
    * Epos m16i
  • quote:

@mecanica; magnat ma800 güzel bir lambalı ampli...Pre katında çift tube var..Düşünebilirsin...Ve bu arada çin malı vacuum tube amplileri yabana atmamak lazım çin,tavyan,kore (en başından beri japonya) bu işlere fena sardırmış durumdalar....Çinde belki de üretilen en kaliteli ürünler hi-fi ürünleri olabilir..Demo'yu mediamarkt hifi odasında yaptım ortada bir koltuk var tam karşında da hoparlörler sıra sıra dizili açılı değiller belki ama olsun o kadar kusur mediamarkt gibi bir yerde olur...İçeri giren çıkan da oldu ve o giren çıkanlar benim deneklerim oldular :))

@ altanpsx: take five'ın her çeşidini her söyleyenini dinlerken keyif alıyorum bence bir baş yapıt...Plak üzerinden hiç dinlemedim ama çok isterim ve zaten bu aralar inşallah pikap işine de giriş yapacağım ama biraz özel bir cihaz olsun istiyorum...Senden ödünç isterim artık dave brubeck'i :)) Dediğin gibi ikon6'lar bir tık üstte ama 2497 tl bence biraz fazla bir etiket olmuş bu ürün için..saygılar..

Pikabimi iste, plagimi isteme

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Pikabimi iste, plagimi isteme

Bence teklifi kaçırmayın,o pikab öyle böyle bir pikap değil

• Altan pikabının markasını merak ettim şimdi
  • @sensei; hifi'a girişte 12 den vurmak biraz zor hem öyle olmuş olsa bile daha önceden tecrübeniz az olduğu için elinizdeki sistemin 12 mi yoksa 11,5 mu olduğunu anlamanız da zor..Bu yüzden bu dönemde yapacağınız hatalı alışverişleriniz veya seçimleriniz bile size ekstra tecrübe kazandıracak ve ilerleyen zamanlarda her alanda bunun meyvesini yiyeceksiniz....Kendinizi frenlemeyi öğreneceksiniz, sisteme yeni bir parça alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bileceksiniz, kendi şahsi kriterlerinizi belirlemiş olacaksınız ve o kriterler etrafındaki ürünlere yöneleceksiniz....Ama şu anda bir geçmişiniz veya hifi anlamında bir bilgi birikiminiz yokken 12 den vurabiliyorsanız ve uzun yıllar kullanabiliyorsanız sizi sadece takdir ederim....Çünkü ilk sistemden sonra diğer sistemleri almak istemeniz arasındaki zaman bir kaç ay olacak bu işteki merak unsuru en büyük mikroptur ;))
  • Lanet olsun bu icimdeki hifi sevgisine :)
  • Ben Ankara'da oturuyorum ve ne yazık ki bu tür ürünleri pek deneme şansım olmuyor.Hevesim olmasına rağmen bir türlü kuramadım giriş seviyesi bir stereo sistem.
    Belki denesem büyüsüne kapılıp hemen kucaklayıp eve götürecem.
  • quote:

@sensei; hifi'a girişte 12 den vurmak biraz zor hem öyle olmuş olsa bile daha önceden tecrübeniz az olduğu için elinizdeki sistemin 12 mi yoksa 11,5 mu olduğunu anlamanız da zor..Bu yüzden bu dönemde yapacağınız hatalı alışverişleriniz veya seçimleriniz bile size ekstra tecrübe kazandıracak ve ilerleyen zamanlarda her alanda bunun meyvesini yiyeceksiniz....Kendinizi frenlemeyi öğreneceksiniz, sisteme yeni bir parça alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bileceksiniz, kendi şahsi kriterlerinizi belirlemiş olacaksınız ve o kriterler etrafındaki ürünlere yöneleceksiniz....Ama şu anda bir geçmişiniz veya hifi anlamında bir bilgi birikiminiz yokken 12 den vurabiliyorsanız ve uzun yıllar kullanabiliyorsanız sizi sadece takdir ederim....Çünkü ilk sistemden sonra diğer sistemleri almak istemeniz arasındaki zaman bir kaç ay olacak bu işteki merak unsuru en büyük mikroptur ;))
    ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 18 Eylül 2012; 18:56:23 >

• antivirüsü bulursanız bizede haber verin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.