Şimdi Ara

DENEME SORULARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3)Bir motosikletli A noktasından B noktasına doğru saatte 50 km hızla harekete başlıyor.Her seferinde 2 saat yol aldıktan sonra 20 dakika mola veriyor.Bu şekilde toplam 15 saatte B noktasına varıyor.
    Buna göre AB arası kaç km dir ?

4)Yaş ortalaması 10 olan 15 kişilik bir topluluktan yaş ortalaması 6 olan kaç kişi ayrılırsa kalanların yaş ortalaması 12 olur ?

5)A,B ve C doğal sayıları aşağıdaki özellikleri sağlamaktadır.
    I.A asal sayıysa B ve C nin her ikisi de asaldır.
    II.A asal sayı değilse B asal sayı değildir.
    III.B ve C den en az biri asal sayı değildir.

Buna göre bu sayılardan hangileri asaldır?

6)''Efendiler!Milletimiz burada belirlediğimiz büyük zaferden daha önemli bir görev peşindedir.O zaferin anlaşılması milletimizin iktisat alanındaki başarılarıyla mümkün olacaktır...Hiç bir medeni devlet yoktur ki ordu ve donanmasından önce iktisadını düşünmüş olmasın.''
    Atatürk bu sözüyle aşağıdaki Milli Güç unsurlarından hangisinin önemini belirttiği savunulabilir?
    A)Ekonomik güç
    B)Siyasi güç
    C)Demografik güç
    D)Teknolojik güç
    E)Kültürel güç

evet arkadaşlar sorularım bunlar açıklamasıyla birlikte cevaplarsanız çok memnun olurum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KTRSCN -- 3 Şubat 2013; 16:10:10 >

• Arkadaşlar 1 ve 2 yi unutmuşum

1)Bir hayvan hücresinde
    I.POLİPEPTİT
    II.POLİSAKKARİT
    III.TRİGİLİSERİT
    IV.ESANSİYEL AMİNO ASİT
    moleküllerinden hangileri sentezlenebilir?

2)I.PROTİSTLER
    II.BAKTERİLER
    III.MANTARLAR
    IV.ARKELER
    yukarıda verilen canlı gruplarından hangilerinde sadece heterotrof beslenen türler bulunmaktadır?

Bitane daha

X molekülü çok sayıda tek tip monosakkaritin birbirine bağlanması ile oluşur.
    Y molekülü farklı monosakkarit çeşitlerini içerir.

Hangisi yanlıştır?
    A)y molekülünün parçalanması ile farklı ağırlıkta monosakkaritler oluşur.
    B)y molekülü dehidrasyon reaksiyonu ile oluşur.
    C)x molekülü bitkilerin hücre çeperi yapısına katılabilir.
    D)x molekülü nişasta olabilir.
    E)x ve y molekülleri hayvansal hücrelerde sentezlenemez.

• 1.soru 1-3
    2.soru sadece mantar
    x y molekül sorusu e
    3.soru 650
    4.soru 5kişi
    5.soru anlamadım ama a ve bmi?
    6.soru sayısalım ama b şıkkımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeytekinoğlu

1.soru 1-3
    2.soru sadece mantar
    x y molekül sorusu e
    3.soru 650
    4.soru 5kişi
    5.soru anlamadım ama a ve bmi?
    6.soru sayısalım ama b şıkkımı?

1-)I,II,III
    2-)sadece mantar
    3-)650
    4-)5 kişi
    5-)yalnız c
    6-)D şıkkı
    X,Y li soru A çıkkı

Hocam yaptığınız doğruları zahmet olmazsa açıklar mısın.
    Ek soru geldi ayrıca

8)Ortadaki terimi n olmak üzere,1 den (n-1) e kadar olan ardışık tamsayılar n nin iki yanına simetrik bir şekilde yazılarak 1,121,12321,1234321,123454321,...
    biçiminde doğal sayılar oluşturuluyor.
    Bu sayıların sırasıyla yan yana yazılmasıyla elde edilen 1121123211234321123... sayısının soldan 55. rakamı aşağıdakilerden hangisidir? (6)

9)Üç basamaklı AAA doğal sayısının pozitif tam sayı bölenlerinin sayısı 8 olduğuna göre kaç değişik AAA sayısı vardır? (4)

• 4)Yaş ortalaması 10 olan 15 kişilik bir topluluktan yaş ortalaması 6 olan kaç kişi ayrılırsa kalanların yaş ortalaması 12 olur ?

yaş ort=topla yaş / kişi sayısı
    10=x/15=>x=150 yaş toplamı

12=150-6k/15-k
    180-12k=150-6k
    30=6k
    k=5

3)Bir motosikletli A noktasından B noktasına doğru saatte 50 km hızla harekete başlıyor.Her seferinde 2 saat yol aldıktan sonra 20 dakika mola veriyor.Bu şekilde toplam 15 saatte B noktasına varıyor.
    Buna göre AB arası kaç km dir ?

her 3 mola da 3.20 dk dan 1 saat fazla durmuş olacak..o halde 6 mola da 2 saat fazla duracak..2 saatte durduguna göre 6.2=12 saat yol almış olacak..2 saatte moladan toplamda 14 saat geçecek..1 saat daha gidecek..yani biz toplamda 13 saat yol gidecegiz.
    bu da 13.50 den 650 km yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorgun şair -- 3 Şubat 2013; 16:51:19 >
  • özür dilerim 1.soruda poli diyormuş 1-2-3 çünkü polipeptid protein sentezlerken ortaya çıkar ntane aa =protein +n-1su ve n-1peptid bağı cvp 1-2-3 4olmaz çünkü esansiyel aalar vücud içinde sentezlenmez hazır alınır.

2.soru protistalarda öglena bakterilerde zzaten var arkelerdede klorofil bulunduran var ama mantarla heterotroftur

3.soruher 2saate 2odk ise 14saatte 2saat mola 12 saat yol 12çarpı 50=600 1saat daha 600+50=650

4.soru anlatmış zaten birisi.

5.soru takipteyim

6.soru sayısalım anlamdım zaten

x y mol sorusu a şıkkı onuda şimdi gördüm çünkü tek tip moonosakkarit dediği glikoz dur glikoz+glikoz=nişasta oda sadece bitkilerde olur hayvanlar sentezleyemez oda doğru cvp a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytekinoğlu -- 3 Şubat 2013; 16:55:26 >
  • 5)A,B ve C doğal sayıları aşağıdaki özellikleri sağlamaktadır.
    I.A asal sayıysa B ve C nin her ikisi de asaldır.
    II.A asal sayı değilse B asal sayı değildir.
    III.B ve C den en az biri asal sayı değildir.

Buna göre bu sayılardan hangileri asaldır?

3.madde B ve C den en az biri asal değildir o halde 1.madde de ki A asal ise,B ve C nin ikisi asaldır ifadesi yanlış olur yani A asal değil

2.madde de A asal değilse B asal değildir demiş

3.made de B ve C nin en az biri asal demiş B asal değil o halde C asal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

özür dilerim 1.soruda poli diyormuş 1-2-3 çünkü polipeptid protein sentezlerken ortaya çıkar ntane aa =protein +n-1su ve n-1peptid bağı cvp 1-2-3 4olmaz çünkü esansiyel aalar vücud içinde sentezlenmez hazır alınır.

2.soru protistalarda öglena bakterilerde zzaten var arkelerdede klorofil bulunduran var ama mantarla heterotroftur

3.soruher 2saate 2odk ise 14saatte 2saat mola 12 saat yol 12çarpı 50=600 1saat daha 600+50=650

5.soru takipteyim

x y mol sorusu a şıkkı onuda şimdi gördüm çünkü tek tip moonosakkarit dediği glikoz dur glikoz+glikoz=nişasta oda sadece bitkilerde olur hayvanlar sentezleyemez oda doğru cvp a

polisakkarit nasıl sentezliyor hayvan?

• Cevaplanan soruyu silmeniz ileri düzeyde bir bencilliktir.
    tarih sorusu ekonomik güç olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

özür dilerim 1.soruda poli diyormuş 1-2-3 çünkü polipeptid protein sentezlerken ortaya çıkar ntane aa =protein +n-1su ve n-1peptid bağı cvp 1-2-3 4olmaz çünkü esansiyel aalar vücud içinde sentezlenmez hazır alınır.

5.soru takipteyim

glikojen polisakkarit değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: NoMerCyOsKAR

Cevaplanan soruyu silmeniz ileri düzeyde bir bencilliktir.

Arkadaşım soruyu sildiğimi kim çıkardı bütün mesajları okursan sevinirim polemik yaratma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

5.soru takipteyim

niye glikojen yokmu galaktoz +glikoz =laktoz(disakkarit) laktzuda glikojen kaynaklı depo eder.

• 1) I II III
    2) mantar
    3) 650
    4) 5
    5) Garip bir soru
    6) ekonomik güç
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreDemirbag

quote:

Arkadaşım soruyu sildiğimi kim çıkardı bütün mesajları okursan sevinirim polemik yaratma.

Ya bi kaç seferdir forumda denk geliyorum bazıları yapıyor senin 2.mesajını görmemişim sen kusura bakma ama yapan da var ve sinir bozucu oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

Ya bi kaç seferdir forumda denk geliyorum bazıları yapıyor senin 2.mesajını görmemişim sen kusura bakma ama yapan da var ve sinir bozucu oluyor.

tamam hocam sorun değil
  • Alakasız olacak da benim mesaj sayım niye hala sıfır :D fikri olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: balroog

Alakasız olacak da benim mesaj sayım niye hala sıfır :D fikri olan ?

Başka bölümlere yorum at bu bölümden sana mesaj yoook
  • quote:

quote:

eyvallah mesaj sayım 1 oldu
  • quote:

quote:

quote:

eyvallah mesaj sayım 1 oldu

• 8)Ortadaki terimi n olmak üzere,1 den (n-1) e kadar olan ardışık tamsayılar n nin iki yanına simetrik bir şekilde yazılarak 1,121,12321,1234321,123454321,...
    biçiminde doğal sayılar oluşturuluyor.
    Bu sayıların sırasıyla yan yana yazılmasıyla elde edilen 1121123211234321123... sayısının soldan 55. rakamı aşağıdakilerden hangisidir? (6)

9)Üç basamaklı AAA doğal sayısının pozitif tam sayı bölenlerinin sayısı 8 olduğuna göre kaç değişik AAA sayısı vardır? (4)

Arkadaşlar bu sorular kaldı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.