Arkadaşlar herkese selamlar iyi forumlar, Uzun zamandır araştırıyorum iphone,htc hd2 ve bb2 arasında forumdan baya araştırdım bilgi edindim ve iphone 3gs almaya karar verdim (gerçi yakın bi zamanda 4g çıkacak haberlerini okuyunca bian fikirlerim değişir gibi olmuştu ama telefon konusunda çok üst düzey bir kullanıcı olmadığım için bu telefonun bana uzun yıllar yeteceğini düşünüyorum.) iphone alma konusunda yoğunlaştıktan sonra daha önce hiç kullanmadığım ve arkadaşımda bile olmadığı için pek bilgim yok o yüzden formdan okuduğum kadarıyla öğrenmek istediğim bi kaç şey var,
1- bu jb nedir ne işe yarar? bu olmassa uygulama yukleyemezmiyim? bunu bu kadar önemli yapan özellik nedir? 2- Kontratsız almayı düşünüyorum iphone u sıfır olarak, bunların üretim tarihlerine göre bazı değişiklikler varmış! yeni aldığım telefonda hangi işletim sistemi yüklü olur? buna ekstra bişey yapmam gerekirmi? 3- İşim gereği mail trafiğim fazla oluyor ama bu telefonun o mail trafiğinde gayet başarılı olduğunu tahmin ediyorum ama word ve exel dosyalarını falan görüntülemek için değişik uygulamalar yüklenmesi gerekiyormus.bu uygulamalar ücretlimi? ücretli ise bunun tahsilatı nasıl yapılıyor? apple store dan alınıyo heralde bu uygulamalar ordaki ücretli uygulamalar nasıl ödeniyor merak ediyorum. 4- Bu telefondan bahsedilirken genelde söylenen şey uygulamaların fazla olduğu için insanlar kullanım amaçlarına göre geliştirebildikleri, peki bu uygulamaları indirmeden ve kullanmadan önce size deneme şansı veriyomu? bunları size nasıl tanıtıyor?
Arkadaşlar şuan için en çok merak ettiğim konu jb olayı nedir? olmasa ne olur? ve yeni aldığım telefona yüklenirmi?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bildiklerimi kısaca cevap vermeye çalışayım.
1- JB programları ücretsiz olarak kullanmana yarar. JB olmayan bir cihaza cracklenmiş bir program yükleyemezsin, ancak programları satın alman gerekir. 2-Üretim tarihleri yılın 39. haftasından sonrakilere Apple chip takviyesi yapmış öncekilerde de var bu chip ama bu seferki room farklı. (çok fazla bilgim yok yada anlatamıyorum kusura bakma :D) 3-Maillerde sorun yaşamazsın, office ve PDF yani acrobat dosyalarını görüntülemek için programlar mevcut. Office programlarını iPhone JB yaparsan ücretsiz ve alternarifli programlar var. Ücret ödemesi Apple Storeden Kredi Kartıyla alınıyor. 4-Parayla satılan programların çoğunun trial yani deneme sürümümşeri var. Ancak GPS gibi programların deneme sürümlerine rastlamadım ben.
JB olayı olmazsa free programlar hariç program yükleyemezsin, cihazla istediğin her şeyi yapamazsın. Yeni aldığın cihazda büyük ihtimal 3.1.3 versiyonu olacak bügün itibariyle hala 3.1.3 için JB çıkmış değil. Bende dahil bir çok kişi dört gözle bekliyor çıkmasını.
Yani jb uygulamaları ücretsiz olarak indirip kullanmamıza yarayan bir crac aracı gibi birşeymi? ( her uygulamada olmasada çoğunu ücretsiz lullanabilirsin diyosun) peki bu jb yi yükleyip kullanmak free olmayan bir programı crac yapıp kullanmak gibi birşeymi (yasal açıdan)? ve son olarak jb olmadan o uygulamaları gene yükleyebiliyoruz ama para ödeyerek doğrumu? eğer durum bu dediklerimiz gibiyse jb olmadan iphone gene de alınmalımı?
Her uygulamada olmasa da dediğim demo programlar için. Yani çoğunu demo olarak kısıtlı özelliklerini kullanabilirsin.
Jb olayı aynen dediğin gibi biri parayla satın alıyor yada bi yerden buluyor cracklayıp kullanıma sunuyor.
JB olmadan craklenmiş bir program yükleyemezsin=Appstore harici hiç bir yerden program yükleyemezsin.
anladığım kadarıyla sende iphone kullanıcısısın ve yeni model olduğu için jb sende de yok.peki yakından takip ediyosundur o zaman çıkacakmı jb uygulaması?? ne durumda dır az çok söylentiler vardır.
Bende 3GS ve 2G var 3GS ipod olarak kullanıyorum ama az önce okuduğum habere göre Geohot 2.5 gün de yapacağım diyo JB.
bu eksik uzun zamandır varmı yoksa bu nesil 3.1.3 dediğin yeni bişeymi o yüzdenmi jb si daha yapılmadı.yoksa uzun zamandır piyasada var da jb yapılamıyormu? neden soruyorum :) çünkü onsuz iphone pek hoş olmayacak gibi geldi bana :(
3.1.3 şubat ayında çıkan versiyonu. Dev-Team adındaki grup Sherif Hashim adlı kişi ile birlikte JB ve unlock yaptığını ama yayınlamak için yeni çıkacak versiyonu beklediklerini söylüyor. Az önce bir konu açtım 3.1.2 versiyonu ilk kıran kişi olan Geohot bir iki güne biteceğini açıklamış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme