Ben 2. sinif bilg. muh. ogrencisiyim. Hangi dallarda ilerleyebilirim, bunlari bilenler yazabilir mi? Mesela ben oyun, web alanlarini duydum.
Daha onceden web sitesi kurma istegim dolayisiyla. simdiden kendimi web alaninda gelistirmek istiyorum. Ancak web alani icin neler ogrenmem gerekir, mesela photoshop ile ugrasmam gerekir mi, yazilim dillerinden hangilerine hakim olmam gerekir, mesela bir web sitesi kurdum, bunun guvenligini nasil saglarim gibi sorularim var. Yardimci olur musunuz?
Ve diger dallar hakkinda bahsetmek isteyen olursa onlar icin nelerle ugrasmam gerekir?
Is hayatinda secebilecegim dallarin calisma sartlari, duzeni, vs nasildir, kiyaslama yapar misiniz?
Yanitlariniz gercekten cok degerli olacak.
Web alaninda gordugum kadariyla genellikle bir server side dil yetiyor ugrasilan proje cok buyuk degilse. Browser tarafinda da javascript, css ve html ayarinda dil & teknolojileri kismen de olsa bilmek gerekiyor diye biliyorum. Oc yun programlamanin da asil krali C++. Gunumuzde cok buyuk oyun sirketleri disinda neredeyse kimse oturup kendi fizik motorunu veya grafik motorunu yazmiyor. Bunun yerine ufak takimlar & amatorlerin kullanimina cok yatkin olan oyun motorlari kullaniyorlar. Benim gordugum en populerleri unity3D unreal engine ve cry engine. Su ana kadar Cry Enginele yapilmis bir oyun duymadim (vardir illa ki; ben gormedim) ama unity ve unrealin kullanilarak yapildigi birden cok oyun bulmak mumkun (app store ve google markette)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Daha yolun başındasın mobil yazılıma kaymanı öneririm.Objective C,Swift ya da Android öğrenmeye bak.Mobilde güzel oyunlar yapıp orta şeker paralar kazanabilir markete koyup.
Web öğreneceğim dersen de asp.net ve mvc öğren.Tabi bunlar için C# ve SQL de lazım.