Şimdi Ara

Deneyimsiz olanlar öğrenmeye, deneyimli olanlar fikir vermeye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bugün çok düşündüğüm ancak bazı noktalarda kararsız kaldığım dertlerim için yardım istemekde DH Ailesini seçerek iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Şimdi öncelikle ben 18 yaşımdayım. Öz ağabeyimin benim küçüklükten bu yana kimseden yardım almayarak tek başıma geliştirdiğim tecrübelerimi ve deneyimlerimi kıskanması dolayısıyla^^ toplamış olduğum 775 pin Extreme sistemim elimden gitmiştir. (Zaten bıkmıştım eskilerde kalmaktan pehh)

Herneyse bunun üzerine yeni bir hem oyun amaçlı hemde video rendeleme için orta düzeyli extreme sistem kurmaya karar verdim.
    Bazı araştırmalarım sonucu tercih olarak Z77 Yonga seti, Intel 3770K işlemci, Asus MAXIMUS V EXTREME

Biliyorum içinizden çok gereksiz diye düşünüyorsunuz hatta MSI Z77A-GD65 veya Gigabyte GA-Z77X Serilerinden tavsiyeleriniz olacaktır eminim.

Lakin belirtmek isterimki MAXIMUS V EXTREME'de kararlıyım.

Anakart konusunda ince kısımlara değinecek olursak:

PCI-E güç çalışma şekli;

5 Adet PCI-E Slotuna,
    Tek ekran kartıyla : x16,
    Çift (SLI-CF) Ekran kartlarıyla : x8/x8,
    Üçlü (SLI-CF) Ekran kartlarıyla : x8/x16/x8,
    Dörtlü (SLI-CF) Ekran kartlarıyla kullanmak istersek : x8/x16/x8/x8

Güç seçeneklerine sahip.

x16/x16 VS. x8/x8 !
    Pekii X79 Yonga setlerindeki x16/x16 desteği ile benim tercih ettiğim x8/x8 arasında ne gibi farklar var dersek araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgileri sizinle paylaşmak isterim:

GTX 480 SLI(Çift) ile x16/x16 ve x8/x8 olmak üzere Aliens vs. Predator, Battlefield: Bad Company 2, Metro 2033 oyunlarıyla yüksek ayarlarda testler yapılmış.

2560x1600 Çözünürlükte yapılan testlerde:

5760x1200 Çözünürlükte yapılan testlerde:

Kaynak:http://www.hardocp.com/article/2010/08/23/gtx_480_sli_pcie_bandwidth_perf_x16x16_vs_x8x8/1

Kaynak:http://www.tomshardware.com/reviews/amd-crossfire-nvidia-sli-multi-gpu,2678-5.html

Bura ve Burası gibi kaynaklarda mevcut bu konu hakkında.

Görüldüğü tabiki doğal olarak x16 gücünün üstünlüğü var ancak ortalama bir düzey için ben pek bir fark göremedim o yüzden anakart tercihimden memnunum.

Çekinmeden pişman olmaksızın Corsair AX1200 Güç kaynağımı aldım damda yeni sistemi için kurulmayı bekliyor.

Ortalama düzeyde overclock yaparak stabil kullanmayıda düşündüğüm için ve araştırmalarım sonucu Corsair H110 İşlemci sıvı soğutma sistem'ini almış bulunmaktayım.

Bu araştırmalarınızı biz de görmek isteriz der iseniz buyrun efendim;

3770K İşlemci ile, işlemcinin normal ayarlarında yapılan testlerde ki sonuç:

3770K İşlemci ile, işlemcinin %100 kullanım halindeyken yapılan testlerde ki sonuç:

3770K İşlemci ile, işlemciye 4.6 Gigahertz'de ve 1.2 Voltajda overclock yapılarak saf haliyle kullanım halindeyken yapılan testlerde ki sonuç:

3770K İşlemci ile, işlemciye 4.6 Gigahertz'de ve 1.2 Voltajda overclock yapılarak %100 kullanım halindeyken yapılan testlerde ki sonuç:

Kaynak:http://www.guru3d.com/articles_pages/corsair_h110_review,10.html

Ekran kartı olarak ASUS'tan kesinlikle şaşmam. Almayı düşündüğüm kart ise(bir tane. şimdilik CF düşünmüyorum):

Çekirdek Hızı: 1100 MHz,
    Bellek Hızı: 5000 MHz,
    Belleği: 2 GB,
    Veri yolu hızı: 256 Bit,
    PCI-E 3.0 Olduğundan anakart ve işlemci ile tam uyumlu olduğu için,

ASUS HD7870 DirectCU II TOP

Tercih ettiğim ekran kartı.

Bellek (Ram) olayına gelicek olursak düşündüğüm yerlerden birisi de burası.

Gecikme süreleri hakkında çok kararsız kaldım.

Aklımdaki ram : CORSAIR 16GB (2x8GB) Dominator&Platinum DDR3 2400MHz CL10 (Vatan Link)
    Seçenek 1 : GSKILL 32GB (4x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 (Vatan Link)
    Seçenek 1 : KINGSTON 32GB (4x8GB) HyperX Genesis XMP DDR3 1600MHz CL9 (Vatan Link)

Gelelim Sorulara :

Şimdi Anakart, İşlemci, Ekran kartı ve belleğin her ne kadar performansa etkisi varsa, kullanacağımız sistemdeki hdd/ssd kurulumuda çok önemlidir.

Ben mümkün olduğunca fazla performans almak isteyen bir müşteriyim böyle farzedelim ve bilgisayarımın ömrünün çok gitmesini istiyorum.

Ancak birkaç araştırmak yaptığımda SSD sürücülerin ömrünün kısa olduğu söylentisi var ve doğruda !

Açıkçası SSD bir sistem istemiyorum lakin RAID yapmak istiyorum. RAID Hakkında ve mantığı hakkında bilgim var ancak siz deneyimli abilerimden RAID 0 için harddisk önerisi istiyorum ve 4 harddisk mi yapmalıyım 2 harddisk mi yapmalıyım kararsızım.
    Tercih ettiğim anakartın 6 adet SATA 6Gb/s desteği mevcut bunun haricinde de 3 adet SATA 3Gb/s desteği mevcut.

Şimdi amacımız maksimum performansı elde etmek ise ve mümkün olduğunca SSD den uzak durmak ise;

*1 : SATA 6Gb/s portlarına 6 adet HDD (500 GB olabilir) takıp RAID 0 Konfigrasyonunda yaparak, güzel bir performans almak mümkünmüdür ?

*2 : Eğer böyle birşey mümkünse Windows XP 64 Bit Sorunsuz çalışırmı? , SATA 3Gb/s portlarına başka eklemeler yapmak gerekirmi ?

*3 : Bu konfigrasyonda AX1200 Güç kaynağımın yeterli kalacağını umud ediyorum. Sizce yeterlimi bu konuda sorun yaşarmıyım ?

*4 : RAID 0 Konfigrasyonu yaparak aynı anda bir SSD Disk ile işletim sisteminin önbellekleme işlemi (SSD Caching) yapılabilirmi ?

*5 : 500 GB ile 6xRAID 0 Konfigrasyonu yaptıktan sonra ortaya ne kadar boyut çıkar ? (500 GB mı, 3 TB mı)

*6 : RAID 0 Konfigrasyonu yaptıktan sonra ortaya çıkan boyutu ciltlere bölebilirmiyim yani tek HDD de kullanılan C:,D:,E:F: gibi bölümlere ayırabilirmiyim ?

*7 : RAID 0 Konfigrasyonu için HDD Önerilerinizi söylermisiniz ?

Bu konuda sorularım bu kadar.

- GENEL SORULAR -

*1 : Sizce tecrübelerime dayanarak açmış olduğum bu konuda hatalarım varmı ? Varsa bilmek düzeltmek isterim.

*2 : Böyle bir sistemi kurmak için çok düşündüm ama sizin gibi değerli ve deneyimli abileriminde yardımına ihtiyacım var. Gerekli her yorumu yaparmısınız ?

*3 : Ben Counter-Strike 1.6 oynuyan bir oyuncuyum. SLI-CF bu oyunu desteklermi ? SLI veya CF nin desteklemediği oyunlar varmıdır varsa bilgilendirirmisiniz ?

*4 : Counter-Strike 1.6 oyununda belleklerdeki gecikme süreleri önemlimidir ?

*5 : Bellek saat hızının yüksek olmasımı önemlidir yoksa gecikme sürelerimi ? Varsa orta bir değer bilgilendirirmisiniz ?

*6 : İşlemci için H110 Soğutma sistemiyle 4 GHz stabil çalışabilirmiyim ?

*7 : Ses kartının performansla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Performans açısından ses kartı almak gereklimi ?

*8 : ASUS sisteminde Windows 8'in 5 saniyede açıldığını göstermiş. Aynı şey Windows XP 64 Bit için geçerlimidir ?

*9 : Oyuncu için klavye ve fare seçiminde neye dikkat edilmelidir ?

*10 : Anakart ve Ekran kartı için sıvı soğutma bloğunu nereden getirtebilirim güvenilir yurtdışı siteleri varsa söylermisiniz ?

Sorularım bukadar efendim.

Aranıza yeni katılan bir üyeyim o yüzden konu hakkında, imalarım hakkında, konu açılacak yer hakkında hatam olduysa affınıza sığınıyorum.

Sizlerden yardım bekliyorum.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N A C K -- 25 Mayıs 2013; 0:24:39 >

• Ben birisi cevap verir sanıyordum bu kadar emekle hazırladım.
  • önceliöle mobildeyim ... ekran kartını sapphire 7870 xt yap ...güç kaynağı yeterde artar..anakart çok gereksiz 1 ay sonra almassan sistemi anlıcaksın beni bende öyleydim yok anakart şöyle olsun yok şu olsun hikaye ..g55 yeter ekran kartını arttırmaya bak derim .renderda nvidia daha iyi eğer anakarttan kısarsan gtx670 öneririm.Ama öncelikli olarak haswell ve gtx7** bekle derim.Ssd hakkında bilfim yok bence ilk olarak ssd alma.Şara hardıyacağın bileşen ekran kartı ve işlemci olsun gerisini idareli seç abartma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huzur53

önceliöle mobildeyim ... ekran kartını sapphire 7870 xt yap ...güç kaynağı yeterde artar..anakart çok gereksiz 1 ay sonra almassan sistemi anlıcaksın beni bende öyleydim yok anakart şöyle olsun yok şu olsun hikaye ..g55 yeter ekran kartını arttırmaya bak derim .renderda nvidia daha iyi eğer anakarttan kısarsan gtx670 öneririm.Ama öncelikli olarak haswell ve gtx7** bekle derim.Ssd hakkında bilfim yok bence ilk olarak ssd alma.Şara hardıyacağın bileşen ekran kartı ve işlemci olsun gerisini idareli seç abartma.

Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Bahsettiğiniz ekran kartını da düşündüm ama bir kullanıcının ısınma problemlerinden bir süre sonra bozulduğunu, tekrar garantiden değişip aynısını aldığında tekrar bozulduğunu okumuştum.

Bazı internet sitelerindede çok ısındığından bahsediliyor.
    Sapphire'i severim ama Asus'un önüne geçebileceğini sanmam. Bunun haricinde ekran kartı şuan ikinci planda desek daha doğru olur. Sizin de dediğniz gibi Nvidia alma taraftarıyım gözümde GTX 690 var ama biraz ucuzlamasını bekleyebilirim sanırım. Haswell i bende dört gözle bekliyorum performanslarını biraz araştırdım ama yine anakartımdan vazgeçmem sanırım. Haswell in anakartları çıktıktan sonra ucuzlayacağını düşünüyorum Z77 lerin.
    Onun haricinde 1. planda tuttuğum bilgilerimin yeterli olmadığı bahsettiği bu RAID konuları dediğim gibi ben de SSD alma taraftarı değilim ama en iyi şekilde mükemmel performansı almak için bilgi topluyorum.

• İyi düşünün o anakart parasına sistem oneriyoruz biz.Ssd konusunda konu ac bu konu uzun ve uğraş gerektirdiği icin kimse yorum yazmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huzur53

İyi düşünün o anakart parasına sistem oneriyoruz biz.Ssd konusunda konu ac bu konu uzun ve uğraş gerektirdiği icin kimse yorum yazmıyor.

ayıp yani bukadar emekle hazırladık karşılığı bu mu olucaktı hiç beklemezdim DH den.
  • Konu günceldir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 32 GB RAM i ne yapacaksınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerOzgur1

32 GB RAM i ne yapacaksınız ?

Şuraya bakarsanız 32 GB değil 16 GB.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N A C K

quote:

Seçeneklerinizden bahsettim hocam.Yapacağınız iş nedir ? Sadece oyun ise 8 GB 1600 MHZ CL9 RAM iş görür yapacağınız iş Photoshop vs ile ilgili ise RAMlerin CL değerlerinin düşük boyutunun yüksek olması önemli.

• quote:

quote:

quote:

Seçeneklerinizden bahsettim hocam.Yapacağınız iş nedir ? Sadece oyun ise 8 GB 1600 MHZ CL9 RAM iş görür yapacağınız iş Photoshop vs ile ilgili ise RAMlerin CL değerlerinin düşük boyutunun yüksek olması önemli.

hem oyun açısından hem de kendimi geliştirme açısından photoshop, autocad, web tasarım, oyun videoları yapım-rendeleme açısından diyelim.
    Biliyorum CL değeri de önemlidir ama kararsız kaldım be hocam 8GB olması önemli değil ama bir yandan bellek hızları 1333-1600Mhz diğer yandan CL10 ama 2400Mhz

• bu sistem tam faaliyete girerse f16 gibi bir şey olur herhalde(biraz espri olsun)
    bende raid 0 yapmak istiyorum 2 adet aynı marka harddisk yeterli galiba araştırmalara göre samsung veya wetern d. black serisi iş yapar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hem oyun açısından hem de kendimi geliştirme açısından photoshop, autocad, web tasarım, oyun videoları yapım-rendeleme açısından diyelim.
    Biliyorum CL değeri de önemlidir ama kararsız kaldım be hocam 8GB olması önemli değil ama bir yandan bellek hızları 1333-1600Mhz diğer yandan CL10 ama 2400Mhz

Grafik işlerinde Ram hızı değil tepki süresi ve ram boyutu önemlidir hocam dediğim gibi CL9 1600 MHZ RAM dediğiniz işleri yapar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Grafik işlerinde Ram hızı değil tepki süresi ve ram boyutu önemlidir hocam dediğim gibi CL9 1600 MHZ RAM dediğiniz işleri yapar.

Peki hocam bellek hızının yüksek olmasının avantajı ve dezavantajı nedir bilgilendirir misin beni ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N A C K -- 25 Mayıs 2013; 10:28:10 >

• Öncelikle bu güzel mesajınız içinteşekkürler,keşke herkes soruları sizin gibi sorsa.Sorularınıza gelirsek;o raid konfigürasyonu mümkün dür fakat hdd lerin birisine birşey olsa hepsi etkilenecek ve çökecektir çok riskli yani ,toplam alan 500 gb olur,benim size önerim 120 lik bir ssd alıp içine işletim sitemini ve en çok kullandığınız birkaç uygulama ve oyunu kurabilirsiniz
    Eğer sistemde oyun da oynayacaksanız o işlemciye o ekran kartı küfür gibi olur,ben x4 965 li sistemimde 7950 kullanıyorum,
    O anakart çok gereksiz eğer render le de uğraşıyorum diyorsanız o anakart yerine imzaamdaki anakartı alıp artan para ile 3930k alıp daha çok verim alabilirsiniz eğer p kadar bütçem yok diyorsanız o anakartı ortalama bir z77 ile değiştirip artan para ile gtx680 alın ileride bir tane daha alır slı yaparsınız ,o x8-x16 olayına çok takılmayın o kadar fark yok aralarında,
    Tekrar sorularınız olursa alıntı yapın cevaplamaya çalışayım
    İyi günler...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki hocam bellek hızının yüksek olmasının avantajı ve dezavantajı nedir bilgilendirir misin beni ?

Bellek hızı nın etkisini 1600--1800 mhz den sonra hissedemezsiniz o yüzden arkadaşların dediği gibi cl si düşük 1600 mhz yüksek kapasiteli ramlere bakın

• Sanırım öyle yapmalıyım hocam. Eğer bu kadar önemliyse CL değeri internette (örneğin sahibinden.com) yurtdışından veya başka şekilde 8GB CL6-7-8 , 1600Mhz Civarlarında ramlar satıyorlar onlardan almak mantıklı olurmu ikinci el olanlarını görmüştüm.
  • cl 9 1600 veya cl 9 1800 kafidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I love You Square Enix

cl 9 1600 veya cl 9 1800 kafidir.

Bilginizi göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim arkadaşlar.
  • quote:

Sanırım öyle yapmalıyım hocam. Eğer bu kadar önemliyse CL değeri internette (örneğin sahibinden.com) yurtdışından veya başka şekilde 8GB CL6-7-8 , 1600Mhz Civarlarında ramlar satıyorlar onlardan almak mantıklı olurmu ikinci el olanlarını görmüştüm.

Diğer parçalarla ilgili önerilerimi de göz ardı etmeyin,yukarıdakileri

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.