Şimdi Ara

Deniz Harp Okuluna Gireceklere Yardım Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepinizin bildiği üzere deniz harp okulları her erkeğin hayallerinde yer bulan değerli bir meslektir bende bu mesleğe değer verip girmisve ayrılmıs bir arkadasınız olarak bu okul hakkında yasadığımız olaylarla ilgili olarak bilgi vermek istedim gençler baslarda mülakat asamasında sizin biliginizi sınamadıklarını onemle vurgulamak isterim burada dikkat etikleri seyler sizin sorulara karsı anlık tepkileriniz yani size misal sevdigin sanatcıları liderleri sorabilirler bunlar sizin beklemdiğiniz sorular olur burada dikkat etmeniz gereken vucut hareketleriniz sakin olun yanlıs hareketlerde bulunmayın gülmeyin cidi olun bu cok onemli rahatca dusunun dinlemediğiniz veya tanıyıp bilginizin olmadıgı lider adlarını solemeyin cunku harp okulunda en onemli sey durusluktur ve gercekci cevaplar verin (yalan solemek harp okulunda 7 - 14 gun oda hapsidir 1 gun oda hapsi 4 puanızın gitmesidemektir fakat bu kaldırıldı bunun yerine hafta sonu 2 gun ceza cekersiniz yine ayı puan gider ayrıca bu kararı onur kurulu verir. 120 puan la baslarsınız harp bir sonunda kaybetiğinizin 3/4 harp 2 2/3 harp 3 1/2 sini geri alırsınız ) ayrıca harp okulunda mulakat asamasında en dikkat edilen ikinci sey kultur seviyeniz yani cevrenizde olan bitenler hakkında neler biliyosunuz güncel hayattan bilginiz varmı ataturk ilke ve inkılapları nutuk nato baku tiflis ceyhan boru hattı deniz harp okulu komtanı adı genel kurmay baskanı cumhur baskanı sosyal olarak yaptıgınız aktiviteler vs vs bircok konuda soru sorarlar benim okul arkadasımdan birine cinsel iliskiye girmek hakında ne dusunuyosun bile demisler paniklemeyin bole bi soruda olamaz ole sey değin okulda evlilik bile yasak falan deyin deyine deyin iste unutmayın mulakatta geçmis olsanız bile karsınızda duran o yıldızlı adamlar 4 sene boyunca sizin boluk tabur ve alay komtanınız olacaklar onlarda bırakacağınız ilk intiba sizin okulda kaderinizi belirleyecek mulakatta bir diğer onemli sey karınızdaki kisilere efem veya efendim kelimesiyle konusarak hitap edin bu sizi kucuk dusurmez aksine mulakatı geçmenizi bile sağlayabilir mulaktan cıktıktan sonra bir sure beklersiniz sanslıysanız ilk kurulda geçersiniz sansızsanız sizi haberiniz olmadan 2 ci bir kurula cıkarırlar burada elendiğinizi anlarsınız fakat itiraz kurulunda 10 kisiden 2 si gecer buradaki adamlar okulun en buyukleri olur yani okul komtanı tum tuğ kor amiral dir dikkatli olun size tavsiyem bu adamları gordugunuzde bilinki bolu komtanlarınız sizi elemistir intibak asamasında sizle ugrasıyosa derhal okulu bırakın cunku o okul bitmez 250 kisi icerisinde enzayıf halka sizinizdir 4 sene içerisinde okulu acı ceke ceke ya okursunuz ya atılırsınız yada ayrılırsınız karar sizin okuldan toplam 50 - 100 kisi dort sene icerisinde bırakır yada atılır mulakattan sonra hastanelere sev olursunuz burada baya sebepten elenebilirsiniz bel göz kulak burun kan sonucları pisikoloji vs vs burayıda gecerseniz asil yedek listeleri beklersiniz genelde yedek 250 ye kadar sıra gelir sonra sizi cağırmaya baslarlar size gaz verirler kayıt yaptır die sizde yaptırısınız veya baska ir harp okulunun kapısını calarsınız kayıt asamasında evrakları teslim ettiğiniz kisiler sizin bolükomtanınızdır dikatli olun ters hareketler yapmayın artık okulda intibak sınıfına girersiniz burada az biraz size okulu tanıtmak için 1 haftalık bir gezi düzenlerler burada bolukomtanlarınız sizinle ilk defa konusur ve sizi urkutmeden güle oynaya gonderirler sakın ama sakın sivrilik yapmayın arka planda kalın konusmayın! ve sakın gereksiz kisilerle arkadaslık kurmayın cunku okulun içerisinde arkadas dediğiniz kisler bir zaman sonra kendi menfatini dusunmeye baslar bu isler boledir bir bakmısınız sizin alehinizde tanıklık yapıyor bir diğer sey emirlere mutlak riayet edin yapmadığınız taktirde karsılığınızı alırsınız intibak eğitimi : burada sizi bol bol kostururlar gunduzun bi vaktinde kosarsınızda kosarsınız o yollar bitemez :( eğitimler falan derken 1 ay sonra intibaklıktan harp birliğe terfi edersiniz okulda üst sınıf oğrencilere efem dersiniz yıldızlı olan kisilere komutanım bolebole bi sekilde zaman gecer bir bakmısınız mezun olmusunuz ama sunu unutmayın okul eğitim acısından cok zor ders calısmaya vakit bulmadan 1 haftada tum derslerden sınava giresiniz bilginize ve ayrıca 2 sene sınıfta kalırsanız okuldan atılırsınız tek dersten kaldığınız an sınıf tekrarı yaparsınız sene içerisinde 30 40 kisi sınıfta kalır. umarım yardımcı olur bir nebze fikir sahibi olursunuz mantıklı karar verin sormak istediğiniz bisey olursa cevapliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplan1523 -- 26 Haziran 2014; 2:40:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaplan1523

Hepinizin bildiği üzere deniz harp okulları her erkeğin hayallerinde yer bulan değerli bir meslektir bende 2011 de bu mesleğe değer verip girmisve ayrılmıs bir arkadasınız olarak bu okul hakkında yasadığımız olaylarla ilgili olarak bilgi vermek istedim gençler baslarda mülakat asamasında sizin biliginizi sınamadıklarını onemle vurgulamak isterim burada dikkat etikleri seyler sizin sorulara karsı anlık tepkileriniz yani size misal sevdigin sanatcıları liderleri sorabilirler bunlar sizin beklemdiğiniz sorular olur burada dikkat etmeniz gereken vucut hareketleriniz sakin olun yanlıs hareketlerde bulunmayın gülmeyin cidi olun bu cok onemli rahatca dusunun dinlemediğiniz veya tanıyıp bilginizin olmadıgı lider adlarını solemeyin cunku harp okulunda en onemli sey durusluktur ve gercekci cevaplar verin (yalan solemek harp okulunda 7 - 14 gun oda hapsidir 1 gun oda hapsi 4 puanızın gitmesidemektir fakat bu kaldırıldı bunun yerine hafta sonu 2 gun ceza cekersiniz yine ayı puan gider ayrıca bu kararı onur kurulu verir. 120 puan la baslarsınız harp bir sonunda kaybetiğinizin 3/4 harp 2 2/3 harp 3 1/2 sini geri alırsınız ) ayrıca harp okulunda mulakat asamasında en dikkat edilen ikinci sey kultur seviyeniz yani cevrenizde olan bitenler hakkında neler biliyosunuz güncel hayattan bilginiz varmı ataturk ilke ve inkılapları nutuk nato baku tiflis ceyhan boru hattı deniz harp okulu komtanı adı genel kurmay baskanı cumhur baskanı sosyal olarak yaptıgınız aktiviteler vs vs bircok konuda soru sorarlar benim okul arkadasımdan birine cinsel iliskiye girmek hakında ne dusunuyosun bile demisler paniklemeyin bole bi soruda olamaz ole sey değin okulda evlilik bile yasak falan deyin deyine deyin iste unutmayın mulakatta geçmis olsanız bile karsınızda duran o yıldızlı adamlar 4 sene boyunca sizin boluk tabur ve alay komtanınız olacaklar onlarda bırakacağınız ilk intiba sizin okulda kaderinizi belirleyecek mulakatta bir diğer onemli sey karınızdaki kisilere efem veya efendim kelimesiyle konusarak hitap edin bu sizi kucuk dusurmez aksine mulakatı geçmenizi bile sağlayabilir mulaktan cıktıktan sonra bir sure beklersiniz sanslıysanız ilk kurulda geçersiniz sansızsanız sizi haberiniz olmadan 2 ci bir kurula cıkarırlar burada elendiğinizi anlarsınız fakat itiraz kurulunda 10 kisiden 2 si gecer buradaki adamlar okulun en buyukleri olur yani okul komtanı tum tuğ kor amiral dir dikkatli olun size tavsiyem bu adamları gordugunuzde bilinki bolu komtanlarınız sizi elemistir intibak asamasında sizle ugrasıyosa derhal okulu bırakın cunku o okul bitmez 250 kisi icerisinde enzayıf halka sizinizdir 4 sene içerisinde okulu acı ceke ceke ya okursunuz ya atılırsınız yada ayrılırsınız karar sizin okuldan toplam 50 - 100 kisi dort sene icerisinde bırakır yada atılır mulakattan sonra hastanelere sev olursunuz burada baya sebepten elenebilirsiniz bel göz kulak burun kan sonucları pisikoloji vs vs burayıda gecerseniz asil yedek listeleri beklersiniz genelde yedek 250 ye kadar sıra gelir sonra sizi cağırmaya baslarlar size gaz verirler kayıt yaptır die sizde yaptırısınız veya baska ir harp okulunun kapısını calarsınız kayıt asamasında evrakları teslim ettiğiniz kisiler sizin bolükomtanınızdır dikatli olun ters hareketler yapmayın artık okulda intibak sınıfına girersiniz burada az biraz size okulu tanıtmak için 1 haftalık bir gezi düzenlerler burada bolukomtanlarınız sizinle ilk defa konusur ve sizi urkutmeden güle oynaya gonderirler sakın ama sakın sivrilik yapmayın arka planda kalın konusmayın! ve sakın gereksiz kisilerle arkadaslık kurmayın cunku okulun içerisinde arkadas dediğiniz kisler bir zaman sonra kendi menfatini dusunmeye baslar bu isler boledir bir bakmısınız sizin alehinizde tanıklık yapıyor bir diğer sey emirlere mutlak riayet edin yapmadığınız taktirde karsılığınızı alırsınız intibak eğitimi : burada sizi bol bol kostururlar gunduzun bi vaktinde kosarsınızda kosarsınız o yollar bitemez :( eğitimler falan derken 1 ay sonra intibaklıktan harp birliğe terfi edersiniz okulda üst sınıf oğrencilere efem dersiniz yıldızlı olan kisilere komutanım bolebole bi sekilde zaman gecer bir bakmısınız mezun olmusunuz ama sunu unutmayın okul eğitim acısından cok zor ders calısmaya vakit bulmadan 1 haftada tum derslerden sınava giresiniz bilginize ve ayrıca 2 sene sınıfta kalırsanız okuldan atılırsınız tek dersten kaldığınız an sınıf tekrarı yaparsınız sene içerisinde 30 40 kisi sınıfta kalır. umarım yardımcı olur bir nebze fikir sahibi olursunuz mantıklı karar verin sormak istediğiniz bisey olursa cevapliyim

• kaplan1523 K kullanıcısına yanıt
    Hiç hayalim falan değil neden genelleme yapıyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaplan1523 K kullanıcısına yanıt
    sen bana ilaç gibi geldin ilaç
  • Hocam ben hava harp okuluna gitmeyi düşünüyorum da bu seçim aşamalarında %70 lys sınav sonucu puanı etkiliyor diyorlardı doğru mudur ?
  • hocam deniz harp okulu ham puanla alır 340(mf1 mf2 mf3 mf4 ayrım yapılmaksızın) üstü alırsan dho ya girersin diye tahmin ediyorum gecen donem bırakan bir arkadasım 120 binle giren olduğunu soledi 2 3 senedir yaklasık 200 250 kişi alıyorlar yeni yapılan gemiler ve personel acığı sebebiyle havayı pek bilmem mulakatına gtmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplan1523 -- 26 Haziran 2014; 2:14:40 >
  • chealse007 C kullanıcısına yanıt
    rica ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: PirBey

Hocam ben hava harp okuluna gitmeyi düşünüyorum da bu seçim aşamalarında %70 lys sınav sonucu puanı etkiliyor diyorlardı doğru mudur ?

Tüm secim aşamalarında ham YGS puanin daha sonra butun asamalari gecince lys puaninla birlikte kalanlar siralair asil ve yedek diye ayrilir.intibaga hepsi cagirilir zaten asillerin cogu gideceginden ortam yedeklere kalir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veyselkrkt V kullanıcısına yanıt
    Birde sun söylemeden edemiycem hava harp zordur. Deniz harp nispeten daha kolaydır.
    Eger zayif karakterli bir insan isen bulasma hic derim. Ama cok kesin kararli isen ve olursa olur olmazsa olmaz modunda degilsen git.
    Yoksaki intibakta iken veya okulda iken birakmak her turlu adama koyar.

• bu sene ki deniz harp okulu mülakatlarına giren arkadaşlar yardımcı olabilir mi ne yaptınız mülakatta ne sordular
  • Ben bir bayan olarak en büyük hayalim deniz subayı olmak ama bu konuda edindiğimden daha çok bilgiye ihtiyacım var. Bayanlar için bu mesleğin ne gibi zorlukları olabilir? DHO daki eğitim hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var.Mülakatları geçebileceğimi düşünüyorum zaten birçok sporla ilgileniyorum şu an lise 2 deyim çevremdekiler kararımın değişebileceğini, iyi düşünmem gerektiğini söylüyor fakat benim kararım kesin. Konuyla ilgili bilgisi olan biri benimle iletişime geçebilir mi lütfen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: simgeergun

Ben bir bayan olarak en büyük hayalim deniz subayı olmak ama bu konuda edindiğimden daha çok bilgiye ihtiyacım var. Bayanlar için bu mesleğin ne gibi zorlukları olabilir? DHO daki eğitim hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var.Mülakatları geçebileceğimi düşünüyorum zaten birçok sporla ilgileniyorum şu an lise 2 deyim çevremdekiler kararımın değişebileceğini, iyi düşünmem gerektiğini söylüyor fakat benim kararım kesin. Konuyla ilgili bilgisi olan biri benimle iletişime geçebilir mi lütfen?

Deniz harp bayanları almıyor . ama kara harp okuyup deniz piyadelerini seçip deniz subayı olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi istersen PM at sana detayları anlatırım.

• Cok sağol cok faydali

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

Hepinizin bildiği üzere deniz harp okulları her erkeğin hayallerinde yer bulan değerli bir meslektir bende 2011 de bu mesleğe değer verip girmisve ayrılmıs bir arkadasınız olarak bu okul hakkında yasadığımız olaylarla ilgili olarak bilgi vermek istedim gençler baslarda mülakat asamasında sizin biliginizi sınamadıklarını onemle vurgulamak isterim burada dikkat etikleri seyler sizin sorulara karsı anlık tepkileriniz yani size misal sevdigin sanatcıları liderleri sorabilirler bunlar sizin beklemdiğiniz sorular olur burada dikkat etmeniz gereken vucut hareketleriniz sakin olun yanlıs hareketlerde bulunmayın gülmeyin cidi olun bu cok onemli rahatca dusunun dinlemediğiniz veya tanıyıp bilginizin olmadıgı lider adlarını solemeyin cunku harp okulunda en onemli sey durusluktur ve gercekci cevaplar verin (yalan solemek harp okulunda 7 - 14 gun oda hapsidir 1 gun oda hapsi 4 puanızın gitmesidemektir fakat bu kaldırıldı bunun yerine hafta sonu 2 gun ceza cekersiniz yine ayı puan gider ayrıca bu kararı onur kurulu verir. 120 puan la baslarsınız harp bir sonunda kaybetiğinizin 3/4 harp 2 2/3 harp 3 1/2 sini geri alırsınız ) ayrıca harp okulunda mulakat asamasında en dikkat edilen ikinci sey kultur seviyeniz yani cevrenizde olan bitenler hakkında neler biliyosunuz güncel hayattan bilginiz varmı ataturk ilke ve inkılapları nutuk nato baku tiflis ceyhan boru hattı deniz harp okulu komtanı adı genel kurmay baskanı cumhur baskanı sosyal olarak yaptıgınız aktiviteler vs vs bircok konuda soru sorarlar benim okul arkadasımdan birine cinsel iliskiye girmek hakında ne dusunuyosun bile demisler paniklemeyin bole bi soruda olamaz ole sey değin okulda evlilik bile yasak falan deyin deyine deyin iste unutmayın mulakatta geçmis olsanız bile karsınızda duran o yıldızlı adamlar 4 sene boyunca sizin boluk tabur ve alay komtanınız olacaklar onlarda bırakacağınız ilk intiba sizin okulda kaderinizi belirleyecek mulakatta bir diğer onemli sey karınızdaki kisilere efem veya efendim kelimesiyle konusarak hitap edin bu sizi kucuk dusurmez aksine mulakatı geçmenizi bile sağlayabilir mulaktan cıktıktan sonra bir sure beklersiniz sanslıysanız ilk kurulda geçersiniz sansızsanız sizi haberiniz olmadan 2 ci bir kurula cıkarırlar burada elendiğinizi anlarsınız fakat itiraz kurulunda 10 kisiden 2 si gecer buradaki adamlar okulun en buyukleri olur yani okul komtanı tum tuğ kor amiral dir dikkatli olun size tavsiyem bu adamları gordugunuzde bilinki bolu komtanlarınız sizi elemistir intibak asamasında sizle ugrasıyosa derhal okulu bırakın cunku o okul bitmez 250 kisi icerisinde enzayıf halka sizinizdir 4 sene içerisinde okulu acı ceke ceke ya okursunuz ya atılırsınız yada ayrılırsınız karar sizin okuldan toplam 50 - 100 kisi dort sene icerisinde bırakır yada atılır mulakattan sonra hastanelere sev olursunuz burada baya sebepten elenebilirsiniz bel göz kulak burun kan sonucları pisikoloji vs vs burayıda gecerseniz asil yedek listeleri beklersiniz genelde yedek 250 ye kadar sıra gelir sonra sizi cağırmaya baslarlar size gaz verirler kayıt yaptır die sizde yaptırısınız veya baska ir harp okulunun kapısını calarsınız kayıt asamasında evrakları teslim ettiğiniz kisiler sizin bolükomtanınızdır dikatli olun ters hareketler yapmayın artık okulda intibak sınıfına girersiniz burada az biraz size okulu tanıtmak için 1 haftalık bir gezi düzenlerler burada bolukomtanlarınız sizinle ilk defa konusur ve sizi urkutmeden güle oynaya gonderirler sakın ama sakın sivrilik yapmayın arka planda kalın konusmayın! ve sakın gereksiz kisilerle arkadaslık kurmayın cunku okulun içerisinde arkadas dediğiniz kisler bir zaman sonra kendi menfatini dusunmeye baslar bu isler boledir bir bakmısınız sizin alehinizde tanıklık yapıyor bir diğer sey emirlere mutlak riayet edin yapmadığınız taktirde karsılığınızı alırsınız intibak eğitimi : burada sizi bol bol kostururlar gunduzun bi vaktinde kosarsınızda kosarsınız o yollar bitemez :( eğitimler falan derken 1 ay sonra intibaklıktan harp birliğe terfi edersiniz okulda üst sınıf oğrencilere efem dersiniz yıldızlı olan kisilere komutanım bolebole bi sekilde zaman gecer bir bakmısınız mezun olmusunuz ama sunu unutmayın okul eğitim acısından cok zor ders calısmaya vakit bulmadan 1 haftada tum derslerden sınava giresiniz bilginize ve ayrıca 2 sene sınıfta kalırsanız okuldan atılırsınız tek dersten kaldığınız an sınıf tekrarı yaparsınız sene içerisinde 30 40 kisi sınıfta kalır. umarım yardımcı olur bir nebze fikir sahibi olursunuz mantıklı karar verin sormak istediğiniz bisey olursa cevapliyim

Ulan ilk mesaji alintilayarak mobilden girenlerden nasil kufur yedigini hissediyomusun

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

Ulan ilk mesaji alintilayarak mobilden girenlerden nasil kufur yedigini hissediyomusun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.