Şimdi Ara

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği (DUİM) Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Ben lise 4 öğrencisiyim.Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği istiyorum.Türkiye'de 2-3 şehirde var 4 yıllık üniversite olarak.Puan olarak bakıldığında ;

1.Piri Reis Üniversitesi
    2.İstanbul Teknik Üniversitesi
    3. Karadeniz Teknik Üniversitesi
    4.Dokuz Eylül Üniversitesi

Bu üniversitelerin DUİM bölümlerinde okuyanlar okulları hakkında bilgi verebilir mi ? Mesela Piri Reis Ünv. ilk 50 bin içinden alım yapıyor.İlk 50 bine giremezsem İTÜ'ye gitmeli miyim yada KTÜ 'ye veya Dokuz Eylül Ünv.'ne gitmeli miyim ? Biraz araştırma yaptım.Gerek yabancı dili olsun gerekse eğitimi olsun en iyisi Piri Reis diye düşünüyorum.Eğer oraya giremezsem mezuna kalmalı mıyım ?

• Önce şunu sorayım, denizci olmak istediğinden emin misin ?

Bence;
    1- İTÜ İng. ya da Türkçe
    2- Piri Reis
    3- Dokuz Eylül
    4- KTÜ

olmalı.
  • bende piri reis %50 düşünüyorum olur umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: to iMMortalize

Önce şunu sorayım, denizci olmak istediğinden emin misin ?

Bence;
    1- İTÜ İng. ya da Türkçe
    2- Piri Reis
    3- Dokuz Eylül
    4- KTÜ

olmalı.

düzensiz aile hayatı haricinde olumsuz özelliği var mı ? ayrıca itü'de yabancı dil %30 a indi diye biliyorum.yanlışsa düzeltir misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buck Dich

bende piri reis %50 düşünüyorum olur umarım

quote:

quote:

ben %100 yada itü bilemiyorum.sence itüye gitmeli miyim yoksa piri reis olmazsa mezuna mı kalayım ? yoksa iMMortalize'nin dediği gibi itü daha mı iyi
  • Bildiğiniz olumsuz yönleri varsa yazarmısınız arkadaşlar bende denizcilik istiyorum...
  • Arkadaşlar maddi yönden getirisi var, gemideyken pek masrafınızda olmaz, para biriktirmek için birebir fakat,

Canın sıkılırsa en fazla geminin kıçına gidebilirsin, sevdiğin insanlardan, arkadaşlarından, ailenden uzak olacaksın. Genelde denizcilik şirketleri 6+1 kontrat yaparlar -yani 6 ay gemide çalışırsın, 1 ay tatil yaparsın, ama uluslararası büyük şirketlerde 3+1 , 4+1, 5+1 değişebilir-. Armatörler, şirketler seni oraya tatil yapmaya göndermeyecek, gittiğin limanlarda fırsat buldukça gezebileceksin. Her limanda bir sevgili denen şey de gemiden inen denizcilere yanaşan hayat kadınlarıdır.

Ama tabii ki iyi yönleride yok mu var, parasal açıdan ülkemiz şartlarına göre iyi olması ve başka ülkelerde başka şehirleri kısa sürelerle de olsa görebilme gezebilme şansı.

Sonuç olarak bu meslekte akşam eve geleyim köpeğimi besleyeyim, haftasonu uludağa kayağa gideyim gibi şeyleri ancak kontrat bitiminizde yapabilirsiniz.

Tercih etmek istediğiniz üniversitelerin internet sitelerine girip detaylı bilgileri edinebilirsiniz. İTÜ, Piri Reis ve DEÜ fiziksel olanakları açısından tercih edilmelidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Horasan2

quote:

quote:

quote:

ben %100 yada itü bilemiyorum.sence itüye gitmeli miyim yoksa piri reis olmazsa mezuna mı kalayım ? yoksa iMMortalize'nin dediği gibi itü daha mı iyi

hocam ben arastırmıstım baya isim yapmıs üniversiteler İtü,Dokuz Eylül,Piri Reis bu melslekte.%100 piri reis olmazsa itüye git kesinlikle.Mezuna kalıp bekleme zaten meslekte hangi üniden mezun oldugundan çok referans ve işte ki durumun önemli biliyosun,cünkü belli bi ay geçince sınava giriyosun bi üst kaptanlıga cıkıyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buck Dich -- 30 Aralık 2013; 13:14:46 >

• gemide azımsanmayacak kadar fena para var tavsiye ederim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Horasan2

quote:

quote:

quote:

hocam ben arastırmıstım baya isim yapmıs üniversiteler İtü,Dokuz Eylül,Piri Reis bu melslekte.%100 piri reis olmazsa itüye git kesinlikle.Mezuna kalıp bekleme zaten meslekte hangi üniden mezun oldugundan çok referans ve işte ki durumun önemli biliyosun,cünkü belli bi ay geçince sınava giriyosun bi üst kaptanlıga cıkıyosun

referans istiyorlar ya o referansta okuduğumuz okulun önemi yok mu? ayrıca dokuz eylül yada itü de yabancı dil var mı %100

• Horasan2 H kullanıcısına yanıt
    itülü hangi alan olursa olsun bir adım öndedir
  • arkadaşlar geçen sene bu bölümün ve gemi makineleri işletme mühendisliği bölümünün yerleştirilmesinde hata yapıldı.

karşılaştırdınız mı hiç puanları geçen seneyle bu senenin? arada uçurum var. ben de bu durumdan mağdur oldum geçen sene.

bence şunları bi okuyun
    http://haber.gazetevatan.com/yerlestirmede-onemli-hata/557331/4/yazarlar

http://haber.gazetevatan.com/yok-hataliyiz-dedi/563702/4/yazarlar

ösym üniversiteler(DEÜ ve İTÜ) ve MEB birbirinden habersiz hareket ediyorlar böyle bir rezillik olabilir mi?

MEB anadolu liselerinde alanları kaldırıyor, itü ve deü özel şartlarında kabul edilen okulların içinde anadolu liseleri de var ve ayrıca FEN/TM alanı mezunu şartı da var çelişkiye bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceans21 -- 30 Aralık 2013; 17:30:20 >

• İTÜ'nün kötü olmasının bi nedeni de ÖSYM'nin klavuzda hata yapması. Burda tartışılmıştı hatta çocuk en yüksek puanı yapmış ama girememiş alanı yok diye. Mezunlar girdi genelde az puanlarla. Lisede alan kalktı ama böyle bi hata nasıl yapıldı bilmiyorum

İTÜ seneye en kötü 50bin'den kapatır bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslek düşüşte giden arkadaşlarım mutlu değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba bu yıl da hata olurmu birde hata olmazsa sıralama ne kadar yükselir kazanırım diye düşünüyorum ama sıralama çok artarsa belli olmaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piri reis geçen yıl 41 binle 61 bin arasını almış bu sene bu sıralama sabit mi kalır bir de itü gerçekten en kötü 50bin mi alır ? Bir de itüde yabancı dil var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.