Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.570
Cevap
95
Favori
265.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onlar kapak olması lazım, kullanılacaksa çıkartılabilir diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

Onlar kapak olması lazım, kullanılacaksa çıkartılabilir diye biliyorum.

Evet kapakmış dün sistemi kurarken anladım :)
    Banana kablo ucunu çıkarınca altında vidalı uç çıkıyor aslında öyle bağlama imkanım olsa öyle bağlardım..

Bu arada Sistemi kurmam gec 12'yi buldu o yüzden seti dinleyemedim ancak bi tane kopya dvd film koydum, surround modlarında konuşma sesleri çok zayıftı herhalde ayarlandandır diye düşünüyorum..

Bu kendi mikrofonuyla ayar yapmak çok işe yarıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

Hayırlı olsun çok güzel avr güle güle kullanın.

Teşekkürler, aslında Onkyodan çok memnundum ama 3d, hdmi ve yeni ses formatlarının cazibesine daha fazla dayanamadım...
  • Tahmin edemeyeceğiniz kadar yarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: allornone

Bu arada Sistemi kurmam gec 12'yi buldu o yüzden seti dinleyemedim ancak bi tane kopya dvd film koydum, surround modlarında konuşma sesleri çok zayıftı herhalde ayarlandandır diye düşünüyorum..

Merhaba, Aynı sorun bende de oldu. Konuşma seslerini yükseltmek için; Menu > 4. manual Setup > 4-1 Speaker Setup > Channel Level`den Center hoperlörün vol`ünü yükseltirsen sorun çözülür.

Bence mikrofonla Audyssey Auto Setup`u çalıştır. Sonra hoşuna gitmeyen şeyleri manuel ayarlardan düzeltirsin.

Benim de şöyle bir sorunum var, Denon avr -1911 + Canton movie CD-151 kullanıyorum. Film izlerken sorunum yok ama müzik dinlerken Basslar uğultu şeklinde geliyor. Bu da kulakları ciddi rahatsız ediyor. Sorun sanırım sub`un film izlemek için üretilmiş olması ama yaptığım araştırmalara göre 63 hz bas frekansını kısabilisem sorunu çözebilirim. Audyssey aktif durumda iken 1911 bu tür şeylere müdahele etmeye izin vermiyor. Ben Müzik dinlemek için kendime göre ayarlar yapıp (bas-tiz-mid hz-khz`lerine göre) kaydetmek istiyorum Bunun yolunu anlatabilecek bir arkadaş var mı acaba??

Bu sorundan dolayı bazen önlere iki kule alıp sistemi 7.1 mi yapsam acaba diye düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: tayyarb

quote:

Merhaba, Aynı sorun bende de oldu. Konuşma seslerini yükseltmek için; Menu > 4. manual Setup > 4-1 Speaker Setup > Channel Level`den Center hoperlörün vol`ünü yükseltirsen sorun çözülür.

Bence mikrofonla Audyssey Auto Setup`u çalıştır. Sonra hoşuna gitmeyen şeyleri manuel ayarlardan düzeltirsin.

Benim de şöyle bir sorunum var, Denon avr -1911 + Canton movie CD-151 kullanıyorum. Film izlerken sorunum yok ama müzik dinlerken Basslar uğultu şeklinde geliyor. Bu da kulakları ciddi rahatsız ediyor. Sorun sanırım sub`un film izlemek için üretilmiş olması ama yaptığım araştırmalara göre 63 hz bas frekansını kısabilisem sorunu çözebilirim. Audyssey aktif durumda iken 1911 bu tür şeylere müdahele etmeye izin vermiyor. Ben Müzik dinlemek için kendime göre ayarlar yapıp (bas-tiz-mid hz-khz`lerine göre) kaydetmek istiyorum Bunun yolunu anlatabilecek bir arkadaş var mı acaba??

Bu sorundan dolayı bazen önlere iki kule alıp sistemi 7.1 mi yapsam acaba diye düşünüyorum..

Siz sanırım 1911'in ayarlarına vakıfsınız..

Ben şuan 2 ön 2 arka (surround kullanıyorum) bu diğer kullanmayacağım kanalları (center, surround back, ve sub) nasıl kapatabilirim?
    Dvd Film izlerken Surround mode seçeneklerinden neyi seçmeliyim, mesela MultiChannel Stereo'da konuşma sesleri öne çıktı ancak Surround özelliğini kaybetti..

Bu akşam adam akıllı başka bir film deneyeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 22 Şubat 2011; 15:23:58 >

• bende bu hafta sonu denon 1911 almayı düşünüyorum jbl setimide surround es 20 leri alarak tamamlıyıcam bu avr bendeki set ile beni mutlu edermi açıkcası çok merak ediyorum şuan stereo olarak müzik dinliyorum ve film izliyorum elimde çok ta süper sayılmayan bir amfi var ama tatmin ediyor bakalım denon 1911 bana eski amfideki ses tadını aratmaz umarım bu arada kullanma klavuzunda türkçe dil yok sanırım bunu nerden bulabiliriz
  • Denon 1911 yetkili satıcıdan(ertekin elektroniğin getirdiği) alacaksınız için ayrıca türkçe kullanma klavuzu çıkıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Siz sanırım 1911'in ayarlarına vakıfsınız..

Ben şuan 2 ön 2 arka (surround kullanıyorum) bu diğer kullanmayacağım kanalları (center, surround back, ve sub) nasıl kapatabilirim?
    Dvd Film izlerken Surround mode seçeneklerinden neyi seçmeliyim, mesela MultiChannel Stereo'da konuşma sesleri öne çıktı ancak Surround özelliğini kaybetti..

Bu akşam adam akıllı başka bir film deneyeceğim..

1911 benim ilk reciever im ve çok vakıf olduğum söylenemez. Evde çocuktan fırsat buldukça bakıyorum. Ürünün içinden çıkan kullanma kılavızu tam değil. Denon`un kendi sitesinden kullanma kılavuzunu indirmenizde fayda var. sorunlarınızın çoğu advance settings bölümünde anlatılmış.

Sorunuza gelince, mikrofonla Audyssey Auto Setup`u yapınca, hoperlörleri otomatik tanıyor, olmayanları "none" olarak kapatıyor. Bunu manuel setup`tan da yapabilirsiniz.

• kullanmadığım kanalları kapattım konuşma sesleri sorunun çözdüm böylece..

kendi mikrofonuyla ayarları da yaptım ama mesafeleri biraz dengesiz buldu, sanırım onları sonra ben kendim ayarlayacağım..

Birde bildiğimiz bas tiz mid ayarı gibi bi eq ayarlarını bulsam iyi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allornone -- 22 Şubat 2011; 23:11:25 >
  • denon avr 1911 alarak denoncular arasına katıldım avr bu akşam gelicek ve kurcalamaya başlıyacam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3453

denon avr 1911 alarak denoncular arasına katıldım avr bu akşam gelicek ve kurcalamaya başlıyacam

Hayırlı olsun benim söylediğim yerden ve fiyattan mı aldınız?
  • quote:

quote:

denon avr 1911 alarak denoncular arasına katıldım avr bu akşam gelicek ve kurcalamaya başlıyacam

Hayırlı olsun benim söylediğim yerden ve fiyattan mı aldınız?

yok dostum bana baya uzak orası doğbank dikmen elektronikten aldım avr ile beraber jbl es 20 de aldım aşağı yukarı aynı fiyatlar bakalım ayar konusunda sıkıştığım yerde yardımlarınızı isticem kullanıcıların
  • Bu 4-1-3'teki Bass setting kısmı neyi değiştiriyor bilen var mı?
    Bir de ben dvd'yi kompenenten bağladım amfiyide hdmi'dan tvye bağladım otomatik upscale yapıyor mu? yoksa bi ayarlar oynamam mı gerekir?
  • quote:

quote:

Arkadaşım senin sorunun cevabını buldum, Amfiden Ses ayarını Audysseyden Manuel'e çevirince menüde Manuel için ses ayarları çıkıcak, oradan tek tek istediğin hoparlöre istediğin frekans ayarlarını yapabiliyorsun, tekrar kendi ayarına geçmek istediğinde tekrar Audyssey yapacaksın..

Kablolardan banana plugları çıkarttığım zaman vidalı sistem çıkıyor, amfiye vidalı olarak takabiliyormuyuz?

• denon 1911 dün akşam bağladım ses kalitesi açısından jbl ler ile gayet güzel
    sorunum şu bilgisyarımdan 10 metre hdmı kablo ile avr ye çıkışı yaptım onbord ekran kartımın çıkışından alıyorum
    bilgisayarımda hd bir film açtım ve ses 2 kanaldan geliyor 5 kanala yayılmıyor bunun bir ayarı varmıdır 5 kanaldan aynı sesi almak değil değil onu yapınca zaten çalışıyor 5 kanal stereo fakat dediğim gibi 5 kanal ayrı ses alamıyorum ayrıca nexd next hd 18500 cihazım var d smart abonesiyim bundada hd kanallarda dts sesi alabilmek için ayrı bişey yapmamız gerekiyormu
  • quote:

denon 1911 dün akşam bağladım ses kalitesi açısından jbl ler ile gayet güzel
    sorunum şu bilgisyarımdan 10 metre hdmı kablo ile avr ye çıkışı yaptım onbord ekran kartımın çıkışından alıyorum
    bilgisayarımda hd bir film açtım ve ses 2 kanaldan geliyor 5 kanala yayılmıyor bunun bir ayarı varmıdır 5 kanaldan aynı sesi almak değil değil onu yapınca zaten çalışıyor 5 kanal stereo fakat dediğim gibi 5 kanal ayrı ses alamıyorum ayrıca nexd next hd 18500 cihazım var d smart abonesiyim bundada hd kanallarda dts sesi alabilmek için ayrı bişey yapmamız gerekiyormu

eğer bahsettiğin hd sesler ise bilgisayarından hd ses almak için bir konu var forumda onu bir incele.
    uydudan dts ses almak diye bir seçenek yoktur uydudan sadece ac3 ses alabilirsiniz o da bazı kanallardadır bütün hd kanallar ac3 ses vermez. bunun için bir ayar yapmana gerek yok, hdmi ile uydu alıcını bağladığında ac3 ses veren bir kanala gelirsen dolby digital yazısı belirir avrnin ekranında. ben digiturk hd kullanıyorum dsmartta hangi kanallarda ac3 ses alınıyor bilmiyorum.
    güle güle kullan

• denonda görüntü iyileştirmesi varmı bilmiyorum ama dün bilgisayardan bir film açtım az izledim fakat direk tv ye bağladığımdan birazdaha kalitesiz bir görüntü aldım avr üzerinde hiç bir görüntü ayarı yapmadım yapılacak ayarlar varmııdr varse nelerdir
  • şu ayar hakkında bilgisi olan var mı?

Bass Setting
    Set subwoofer and LFE
    signal range playback.
    Subwoofer Mode : Select low range signals to be reproduced by
    subwoofer.
    • LFE : The low range signal of the channel set to “Small” speaker size is
    added to the LFE signal output from the subwoofer.
    • LFE+Main : The low range signal of all channels is added to the LFE
    signal output from the subwoofer.
    • “Subwoofer Mode” can be set when “Speaker Config.” – “Subwoofer”
    (vpage 54) is set to “Yes”.
    • Play music or a movie source and select the mode offering the strongest
    bass.
    • Select “LFE+Main” if you want the bass signals to always be produced
    from the subwoofer.
    NOTE
    If “Front” and “Center” for “Speaker Config.” are set to “Large”, and
    “Subwoofer Mode” is set to “LFE”, no sound may be output from the
    subwoofers, depending on the input signal or selected surround mode.

LPF for LFE : Set LFE signal playback range.
    • 80Hz / 90Hz / 100Hz / 110Hz / 120Hz / 150Hz / 200Hz / 250Hz

• quote:

şu ayar hakkında bilgisi olan var mı?

Bass Setting
    Set subwoofer and LFE
    signal range playback.
    Subwoofer Mode : Select low range signals to be reproduced by
    subwoofer.
    • “Subwoofer Mode” can be set when “Speaker Config.” – “Subwoofer”
    (vpage 54) is set to “Yes”.
    • Play music or a movie source and select the mode offering the strongest
    bass.
    • Select “LFE+Main” if you want the bass signals to always be produced
    from the subwoofer.
    NOTE
    If “Front” and “Center” for “Speaker Config.” are set to “Large”, and
    “Subwoofer Mode” is set to “LFE”, no sound may be output from the
    subwoofers, depending on the input signal or selected surround mode.

LPF for LFE : Set LFE signal playback range.
    • 80Hz / 90Hz / 100Hz / 110Hz / 120Hz / 150Hz / 200Hz / 250Hz

Öncelikle Merhaba allornone...

İlk önce çok anlamadığımı, fakat araştırmalarımdan ve Denon 1910 avr kullandığımdan bildiğim kadarını yanıtlamaya çalışayım. Yanlız tam bilmiyorum yanlış olabilir...

Eğer ön hoparlörlerini Small seçersen ve Frekansını ( atıyorum ) 100hz seçersen; 100 hz nin altındaki sinyalleri Sub a yollar diye biliyorum....

LFE = SUBwoofer
    MAIN = Ön hoparlör

LFE + MAIN = sub ve ön hop lardan bass alabilirsin...
    LFE = sadece subtan bass alırsın

Bildiğim kadarıyla böyle. yanlış biliyor olabilirim. şimdiden söylim yoksa malum forumda anında garip garip cevaplar alabilirim :)

Ben DENON 1910 + Ön = JBL E50
    Center = EC35
    REAR = E30
    SUB = ES250P

Ben önleri Small seçtim, Frequansları hepsinin 250HZ yaptım... böyle güzel ses aldım. ama tam bilmediğim için bir türlü tam verim alamıyorum ses sisteminden. Umarım forumda bu işlerden anlayan birisini bir gün misafir ederim O da yardımcı olur bu konuda... :)

Sub = LFE 80 HZ yaptım..

HZ düştükçe bass sesi gelir arttıkça ise tiz öyle söylim.. :)

Tekrar söylüyorum bilgiler yanlış olabilir... yinede araştırmak lazım...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.