Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.600
Cevap
96
Favori
265.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anfinize tv ye bagladiginiz tum hdmi lari baglayin
    bagladiktan sonra anfinizin hdmi cikisi olucak,onu lcd ye baglayin
    daha sonra istediginiz zaman istediginiz cihazin goruntusunu alabilirsiniz
  • blacksnake03, ilgine teşekkürler, bende başka çare yok diye aynı şekilde bağladım seninde onayını alınca içim rahatladı.
    Sistemi uzun uğraşlarla kurdum ayarları anladığım kadarı ile yaptım, ama ama uzaklık, kolonların large mı small mı olmasına aklım ermedi dokunmadım bu ayarlara, bu arada ;

Test yaparken "ön sol" kolon hariç bütün kolonlar çalıştı, bende kablodandır deyip iki ucunu birden yeniden montajladım, yine ses gelmedi son çare "ön sağ" kolonla yer değiştirdim ikisi birden sorunsuz çalıştı, şimdi fl sağda, fr solda oldu acaba bu şekilde kullanırsam herhangi bir sorun olur mu ?

Birde D-Smart'ın HD kanallarından 7+1 veya kolon logosu göstermesine rağmen 5+1 surround ses alamadım D-smart reciver'ı direk 1311'e bağladım d-smart reciver ayarlarından ses çıkışı için dolby digital'i ve surround seçeneklerinide seçtim ama bir değişiklik olmadı, 1311 surround ayarlarından PL II veya Neo: 6 ch(isimleri yanlış hatırlıyor olabilirm) ayalarına geldiğimde sadece center va bastan ses geliyor diğer kolonlar ince su sesi gibi cızırtı geliyor bu konularda yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalacağım, şimdiden teşekkürler.

• Kurulum için bir mikrofon var mı kutunun içinde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exalteddivx

blacksnake03, ilgine teşekkürler, bende başka çare yok diye aynı şekilde bağladım seninde onayını alınca içim rahatladı.
    Sistemi uzun uğraşlarla kurdum ayarları anladığım kadarı ile yaptım, ama ama uzaklık, kolonların large mı small mı olmasına aklım ermedi dokunmadım bu ayarlara, bu arada ;

Test yaparken "ön sol" kolon hariç bütün kolonlar çalıştı, bende kablodandır deyip iki ucunu birden yeniden montajladım, yine ses gelmedi son çare "ön sağ" kolonla yer değiştirdim ikisi birden sorunsuz çalıştı, şimdi fl sağda, fr solda oldu acaba bu şekilde kullanırsam herhangi bir sorun olur mu ?

Birde D-Smart'ın HD kanallarından 7+1 veya kolon logosu göstermesine rağmen 5+1 surround ses alamadım D-smart reciver'ı direk 1311'e bağladım d-smart reciver ayarlarından ses çıkışı için dolby digital'i ve surround seçeneklerinide seçtim ama bir değişiklik olmadı, 1311 surround ayarlarından PL II veya Neo: 6 ch(isimleri yanlış hatırlıyor olabilirm) ayalarına geldiğimde sadece center va bastan ses geliyor diğer kolonlar ince su sesi gibi cızırtı geliyor bu konularda yardımcı olabilirseniz müteşekkir kalacağım, şimdiden teşekkürler.

Subwoofer kullanıyorsanız kolonları small seçin, subwoofer yoksa large seçebilirsiniz. Subwooferiniz kolonları small seçtiğinizde sürekli devrede olur. Yok ben sadece sinemada 5+1, 7+1 zevkini yaşayacağım zaman devrede olsun derseniz large seçin.

Bütün kaynak cihazlarınızı varsa hdmi çıkışları varsa amfinin hdmi 1-2-3-4 yazan girişlerine bağlayın. Amfinin hdmi out çıkışından da lcd nizin herhangi bir girişine takın. LCD den ilgili girişi seçtiğinizde görüntü ekrana gelir.

Kolonları bağlarken ince kıl tellerin birbirlerine temas etmemesine dikkat edin. Sağı sola, solu sağa bağlarsanız sağdan gelmesi gereken ses soldan gelir ve zevk vermez, hemde aykırı bir durum olur.

Cızırtı sesi genelde kaynağın sesini fazla açtığınızda da gelir, ama siz yinede elektrik şebekenizin topraklamasını bir kontrol ettirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Kolonları bağlarken ince kıl tellerin birbirlerine temas etmemesine dikkat edin. Sağı sola, solu sağa bağlarsanız sağdan gelmesi gereken ses soldan gelir ve zevk vermez, hemde aykırı bir durum olur.

Cızırtı sesi genelde kaynağın sesini fazla açtığınızda da gelir, ama siz yinede elektrik şebekenizin topraklamasını bir kontrol ettirin.

by@li ilgine teşekkür ederim yanlız iki konu hakkında beni yanlış anladınız sanırım ;

sağ çıkış kabloları ile sol çıkış kabloları yerli yerlerinde onlarla ilgili bir sorun yok sadece avr 1311 ile gelen 5+1 setin ön kolonlarının birinin arkasında FR birinin arkasında FL yazıyor, ben ilkin normal şekilde bağladım ses çıkmadı FL'den, bende FL kolonunu ön sağa bağladım, FR kolonunu da ön sola bağladım yani sadece ön kolonları yer değiştirdim, sorunsuz sesi aldım iki kolondan da bu şekile kullansam bir sorun teşkil eder mi ?

Benim burada ki sorunum da cızırtı sesinin(aslında cızırtı demeyelimde hiç ses gelmiyor diyelim) yanlızca d-smarrt kanallrından gelmesi yani yayından gelen 5+1 sesi ben kolonlardan alamıyorum sadece center ve SW çalışıyor diğerleri ölü, yayından gelen 5+1 sesi alabilmek için ne yapmam gerek ? teşekkürler.

• @Exalteddivx

anfiyi ve hoparlörleri nereden aldınız öğrenebilirmiyim?
  • Merhabalar.
    Ben de MM'den 1311xp aldım ama benim daha önce amfili sistemler hakkında bilgim yoktu AVR'ler filan. Görevlinin gazıyla almış oldum. HDMI'dan ps3 ü ve LCD'yi bağladım oyun oynuyorum sadece. Bu 1311xp'nin hoparlörleri çok mu kötü? Yani şuanki haliyle 800 lira civarındaki bir compakt ev sinema sisteminden daha mı iyidir, daha mı kötüdür?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmReSS34

Merhabalar.
    Ben de MM'den 1311xp aldım ama benim daha önce amfili sistemler hakkında bilgim yoktu AVR'ler filan. Görevlinin gazıyla almış oldum. HDMI'dan ps3 ü ve LCD'yi bağladım oyun oynuyorum sadece. Bu 1311xp'nin hoparlörleri çok mu kötü? Yani şuanki haliyle 800 lira civarındaki bir compakt ev sinema sisteminden daha mı iyidir, daha mı kötüdür?

aynı seti bende düşünüyorum merakla cevapları bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksnake03

quote:

Orijinalden alıntı: EmReSS34

Merhabalar.

aynı seti bende düşünüyorum merakla cevapları bekliyorum

Ben kesin karar vermiştim özellikleri iyi olan bir sony kompakt ev sinema sistemi alcaktım, çünkü sadece ps3 için kullanmak için. Şuan çok düşünüyorum acaba sony mi alsaydım yoksa bu makine hakikatten de çok mu iyi diye.

• blacksnake03 ve EmReSS34 arkadaşlar ürünü dün d-smartta ve dark mini media oynatıcıda denedim şunu söyleyebilirim ki çok profesyonel ve pahalı bir ses sistemi kurmayacaksanız ve apartman dairesinde yaşıyorsanız bence memnun kalacağınız bir sistem olacak 1311, şunu söyleyebilirim gece 4. kademeye çıkaramadım sesi, ilk izlenimlerim olumlu, tavsiye ederim arkadaşlar, birde yukarıda ki soruma kısaca bir cevap verebilecek arkadaşa da şimdiden teşekkürler.

blacksnake03, eklemeyi unutmuşum ses sistemini satürn'den dinleyerek peşin fiyatına 10 taksitle aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exalted1903 -- 20 Haziran 2011; 11:37:19 >
  • quote:

blacksnake03 ve EmReSS34 arkadaşlar ürünü dün d-smartta ve dark mini media oynatıcıda denedim şunu söyleyebilirim ki çok profesyonel ve pahalı bir ses sistemi kurmayacaksanız ve apartman dairesinde yaşıyorsanız bence memnun kalacağınız bir sistem olacak 1311, şunu söyleyebilirim gece 4. kademeye çıkaramadım sesi, ilk izlenimlerim olumlu, tavsiye ederim arkadaşlar, birde yukarıda ki soruma kısaca bir cevap verebilecek arkadaşa da şimdiden teşekkürler.

blacksnake03, eklemeyi unutmuşum ses sistemini satürn'den dinleyerek peşin fiyatına 10 taksitle aldım.

tesekkurler cevabiniz icin gule gule kullanin :)
  • Herkese merhaba ve iyi haftalar.. bir kac sorum olacak, cevaplayan olursa simdiden cok tesekkur ederim..

Onceki gun Denon Avr1311 aldim.. Oncelikle sinema izlemek icin iyi oldugunu anladim..

1-Ama muzik dinlerken ki ses kalitesinden cok memnun kalmadim.Cok ortalama bir sesti...Paketle birlikte aldigim hoparlorlerden dolayi midir, yoksa baska bir ayar mi yapmaliyim..

2- digiturk plus i hdmi dan direkt baglayinca Digiturk u 5.1 dinleyebiliyor muyum, extra bir ayar yapmam lazim mi..

3-ipod icin de baglanti gosteriyor, ama bende Apple in kendi urettigi dock var, bu sisteme uyar mi, yani anfinin uzaktan kumandasiyla Ipod u da kumanda edebilir miyim..Cunku kumanda da bu tuslar var..Oluyorsa 3 tane rca kablo cikisi var dockun , nasil baglamaliyim..

4-5.1 haricinde , ornegin balkona iki tane kablo ceksem ve iki hoparlor baglasam, istedigim zaman, sadece bu iki hoparlore istedigim kaynagin sesini verebilir miyim..

5-menusunde mesafe ve bi kac ayar daha var, bunlar hakkinda pratik bilgisi olan var mi..

• quote:

blacksnake03 ve EmReSS34 arkadaşlar ürünü dün d-smartta ve dark mini media oynatıcıda denedim şunu söyleyebilirim ki çok profesyonel ve pahalı bir ses sistemi kurmayacaksanız ve apartman dairesinde yaşıyorsanız bence memnun kalacağınız bir sistem olacak 1311, şunu söyleyebilirim gece 4. kademeye çıkaramadım sesi, ilk izlenimlerim olumlu, tavsiye ederim arkadaşlar, birde yukarıda ki soruma kısaca bir cevap verebilecek arkadaşa da şimdiden teşekkürler.

Teşekkür ederim cevabınız için, biraz olsun içim rahatladı.
  • AVR-390 da hdmi dan ses iletiminin nasıl yapılacağını bilen varmı ?
  • Denon 1311
    Yamaha
    NS-C55 Center
    NS-E55 Rear
    NS-P60 Front
    sizce nasıl bi set denon ellirinde sadece teşhir ürünü olduğu için beklememk için aldım o yüzden içinde kullanma kılavuzu yada başka bişeyler varmıydı bilmiyorum kullanma kılavuzu paylaşabilcek biri varsa sevinirim
  • Arkadaşlar AVR - 3311`le ilgili birkaç sorum var, Cevaplayacaklara şimdiden teşekkürler;

-AVR`nin kumandası ile diğer cihazları (tv-br player vs) yönetmenin bir yolu var mı acaba? Yani kumandayı universal kumanda gibi kullanabilir miyiz?
    -Kumandanın Menu`süne girmeden önce AMP tuşuna basmam gerekiyor. Bunun sebebi nedir acaba? Yani AMP`ye basmadan neden menüye giremiyorum?
    -Zone 1, Zone 2 nedir, ne işe yarar?

Selamlar.
  • 3311 in kumandası universal mi değil mi bilmiyorum. Kataloğunda bu konuda bilgi ve tanımlayabileceğiniz kodları mutlaka vardır. Ama çok verimli olmuyor genelde bu kumandaların universal özellikleri. Çok beklenti içinde olmayın kanımca.
    Onkyolarda Receiver tuşu Denonlarda AMP tuşu aynı görevi görüyor kanımca. Yani sonuçta bu amfilere TV dışında, diğer playerlar, oyun konsolları vs.. bağlıyorsunuz. Kumanda da bunlardan hangisini yöneteceğinizi tanımlayark ilerlemeniz gerekiyor. Bu amaçla bu tarz tuşlar var kumanda da. Amfi ile ilgili ayarlar vb. şeyler için AMP tuşuna basmanız istenir.
    Zone1-2 özelliği güzel bir özellik ve orta seviye amfilerden itibaren olur genelde bu seçenek. Amfinize sinema sistemi harici ikinci bir kolon kombinasyonu (sanırım amfinin özelliğine göre değişmekle birlikte en fazla iki tane) bağlayabilme ve bunu diğer bir odaya kurup amfinizin bu özelliğini aktif hale getirdiğinizde bir odanızda filim izlerken diğer oda da yine bu amfiye bağlı kolonlar ve player sayesinde mesela müzik dinleme imkanı veren bir özelliktir.
    Amfinizi güle güle kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

3311 in kumandası universal mi değil mi bilmiyorum. Kataloğunda bu konuda bilgi ve tanımlayabileceğiniz kodları mutlaka vardır. Ama çok verimli olmuyor genelde bu kumandaların universal özellikleri. Çok beklenti içinde olmayın kanımca.
    Onkyolarda Receiver tuşu Denonlarda AMP tuşu aynı görevi görüyor kanımca. Yani sonuçta bu amfilere TV dışında, diğer playerlar, oyun konsolları vs.. bağlıyorsunuz. Kumanda da bunlardan hangisini yöneteceğinizi tanımlayark ilerlemeniz gerekiyor. Bu amaçla bu tarz tuşlar var kumanda da. Amfi ile ilgili ayarlar vb. şeyler için AMP tuşuna basmanız istenir.
    Zone1-2 özelliği güzel bir özellik ve orta seviye amfilerden itibaren olur genelde bu seçenek. Amfinize sinema sistemi harici ikinci bir kolon kombinasyonu (sanırım amfinin özelliğine göre değişmekle birlikte en fazla iki tane) bağlayabilme ve bunu diğer bir odaya kurup amfinizin bu özelliğini aktif hale getirdiğinizde bir odanızda filim izlerken diğer oda da yine bu amfiye bağlı kolonlar ve player sayesinde mesela müzik dinleme imkanı veren bir özelliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

3311 in kumandası universal mi değil mi bilmiyorum. Kataloğunda bu konuda bilgi ve tanımlayabileceğiniz kodları mutlaka vardır. Ama çok verimli olmuyor genelde bu kumandaların universal özellikleri. Çok beklenti içinde olmayın kanımca.

Açıklayıcı paylaşımınız için teşekkür ederim..

• işinize yaradıysa ne güzel
    forum demek paylaşım demek
    yanlışımız olursada buradan düzeltecekler olur demek
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.