Şimdi Ara

Denon PMA-710 AE için Bi-Amping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili arkadaşlar Harman Kardon 3480imi satıp, Denon PMA-710'a geçtim. Hoparlörlerimi de Pure Acoustics Supernova'dan Klipsch RF-52'ye çevirdim. Denon'da basların daha derli toplu olduğunu, midlerin çok netleştiğini hissettim ilk olarak. Normal bağlantı yapmıştım önce. Sonra kullanma klavuzunda amfinin Bi-Amping önerisini gördüm. Üst girişlere hoparlörün High çıkışlarını, alt girişlere de low çıkışlarını bağladım. Ses daha da netleşti ve tizler de arttı gibime geldi. Sanki dinamik arttı. Tabii plaklarımdaki çıtırtılar da daha belirgin hale geldi. Şu an iki çıkıştan da 50+50=100 Watt veriyor sanırım ki benim Klipschler de 100 wattlık hoparlörler. Siz bi-amping öneriyor musunuz? Popüler olan bu amfiyi kullananınız var mı? Memnun musunuz? Nasıl kullanıyorsunuz? Teşekkür ederim..

• Anfiniz girişi seviyesi ve karakter olarak dinamik çalan bi anfi.. bi dönem kullandım ..artıları fiyat performansı oldukca yüksek....eksileri zayıf baslar ve bi süre sonra insanı yoran tonlaması buda sert yapıda çaldığı için ..biamp bende denedim fakat sizdeki gibi bi etki yaratmadı bende
  • merhaba, ben de 710 amfiyi yeni aldım, elime geçer geçmez bi-amping olayına gireceğim, halen kullanıyormusunuz?

bağlantıları nasıl yaptığınızı anlatırmısınız? resim ekleyebilirseniz daha kalıcı olur, teşekkür ederim
  • Denon PMA710 sonuçta stereo bir yükselteçtir. Bunun anlamı, stereo her kanal için bir adet olmak üzere, bünyesinde yalnızca iki adet kanal yükselteci bulunmaktadır. Yani böyle bir yükselteç ile stereo bi-amp uygulaması yapamazsınız, sanırım kavram karmaşası olmuş. Yaptığınız ve yapabileceğiniz uygulama bi-wire bağlantı uygulamasıdır, bi-amp değil. Stereo bi-amp için çift stereo, yani iki ayrı stereo yükselteç birimine, yani toplamda dört yükselteç kanalına gereksiniminiz vardır. Bu iki stereo yükseltecin kaynak girişleri aynı kaynaktan, evre (faz) farkı yaratmayacak özende yapılacak bağlantı ile birlikte sürülmelidir. Çıkışları ise ayrı ayrı, biri hoparlörlerin üst uçlarını (HF), diğeri ise hoparlörlerin alt uçlarını (LF) besleyecek şekilde hoparlöre taşınmalıdır - biamp budur. Yani Denon PMA710 ile biamp yapmak isteniyorsa, bir değil, iki adet PMA710 edinilip aynı kaynaktan besleyerek, belirttiğim şekilde kurulum yapmak gerekir. Bahsettiğiniz bağlantı, Denon PMA710'un kullanma kılavuzunun ilgili sayfasında da belirtildiği üzere, bi-wire bağlantı uygulamasıdır, bi-amp başka bir şeydir, yukarıda açıklamaya çalıştım, karıştırmayalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asım Uysal -- 23 Kasım 2012; 14:38:17 >

• bilgilendirme için teşekkür ederim, aklıma takılan konuyu sormak istiyorum, cihazın arka kısmında A+B olmak üzere toplam 8 terminal mevcut, aşağıdaki resim bi-amping ise 710 bunu sağlamıyormu??

• Yükselteciniz stereo, yani yalnızca iki kanal yükselteci barındıran bir ürün.

Yükseltecinizin arkasındaki a ve b takımı çıkışlar, a+b anahtarlandığında, a sağ, b sağ çıkış uçları ile; a sol da, b sol çıkış uçları ile içten kısa devre edilerek yükseltecin sağ ve sol kanal güç yükselteci çıkışlarına ortak, yani paralel, yani koşut bağlanmış olur, ve şekilde gösterdiğiniz uygulama böylece "biwire" uygulama olur, "biamp" değil.

Verdiğiniz şeklin "biamp" uygulamayı tarif etmesi için şekildeki altta ve üstte gösterilen yükselteç (amplifier) çıkışlarının, tek bir yükseltecin A ve B uçları değil, iki ayrı ve bağımsız güç yükseltecinin çıkışları olması gerekir.

Zaten daha önce de bahsettiğim gibi, ilgili cihazın kullanma kılavuzunda da bu bağlantı şekli için "biamp" değil "biwire" tanımlaması yapılmaktadır.

Kılavuzu dikketle inceleyiniz, önceki iletimi bir daha gözden geçiriniz.

"Biamp" uygulamada, hoparlörün ayrı yolları, birbirinden bağımsız yükselteçler ile sürülür, tek bir hoparlörün yollarının bir yükseltecin çıkışına ortak, yani paralel, yani koşut bağlanması, "biwire" uygulama demektir.

İlla ki "biamp" uygulama yapmak istiyorsanız, tek bir stereo / iki kanal yükselteç yetmez, iki adet stereo/iki kanal yükselteç edinilmeli ve bu yükselteçler, evre (faz) farkı yaratmayacak özende, birlikte, tek bir kaynaktan sürülebilmelidir.

Amacım kafa karıştırmak değildi. Konuya yalnızca, "biamp" ve biwire" uygulama farklarına vurgu yapmanın, ifade edişte sık sık düşülen yanlışlığın önüne geçmenin ve bunun farkındalığını artırabilmenin, naçizane çabası ile dahil oldum, bağışlayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asım Uysal -- 24 Kasım 2012; 11:34:48 >

• ok şimdi çok iyi anladım, teşekkür ederim
  • @Asım Uysal,
    Bilgilendirme ve dikkat çekme için teşekkürler.
  • asım bey, bu konuda çok iyi olduğunuzu düşünerekten naçizane 1-2 sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim, diğer arkadaşlarda katkıda bulunursa sevinirim

1) netradio'dan dolayı pioneer avr kullanmaya devam edeceğim, resimdeki zone2 out bağlantı noktasıyla 710'a bağlantı kurup dinleme imkanım olabiliyormu?

2) oluyor ise tüm cihazları avr'e bağlayıp bu şekilde ses transferi yapılabiliyor mu?

3) avr + 710'u birlikte kullanarak bi-amping yapabilirmiyim ( yani 1. yükselteç için denon'u , 2. yükselteç olarak pioneeri kullanabilirmiyim?)

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warriors_tr -- 24 Kasım 2012; 15:07:26 >

• Pioneer AVR'nizin, başka bir bağımsız stereo önyükselteç çıkışı (pre out) görünmüyor. Dolayısı ile, AVR'nizin Zone2 çıkışını, ister ayrı bir odada konuşlandıracağınız stereo bir kuruluma AVR'den seçilmiş bir girişi verip dinlemek için veya bahsettiğiniz gibi, "avr"yi ve diğer stereo yükselteci birlikte "biamp" konumunda kullanabilmek için, diğer stereo yükseltece (Denon) koşut çıkış vermek için kullanabilirsiniz.

"Biamp" uygulamada kullanılacak yükselteçlerin birbiri ile eşdeğer yapıda ve hatta birbirinin aynı olması önerilir ve daha önce de belirttiğim gibi, kaynağın bu iki yükseltece koşut iletiminde herhangi bir evre (faz) kaymasına yol açmamak ve yükselteçlerin aynı evrede (fazda) çalışması esas olmalıdır. Dolayısı ile bahsettiğiniz türde bir "biamp" uygulama, işlevsel olarak mümkün görünmekle birlikte, olası evre kaymaları nedeni ile pek önerilemeyebilir. Ayrıca avr ve stereo yükseltecin güç değerleri de farklı ise, ortaya çıkacak sonuç bir curcunaya da dönebilir ve saha iyi sonuç alayım derken, berbat bir sunumla da karşılaşılabilir... Herhalikarda, eğer her iki cihaz da zaten elinizde ise belki deneme yapabilirsiniz... Yapacaksanız, Zone 2 seçiminde o çıkışlara yönlendirilecek giriş ile, avrnin kendi ana bölgesindeki giriş seçiminin aynı olmasını, malum, unutmamanız gerekir ve Zone2'çıkışından Denon'un bir girişine yapacağınız bağlantıda kullanacağınız kablonun niteliğinin de olabilecek en iyi düzeyde olması önerilir. Ve "avr"nin Zone2 ses seviye ayarı (zone2 volume) ile, Denon'un ses seviye ayarının birlikte etkin olacağı da unutulmamalı, dengeleme dikkatli yapılmalıdır...

• teşekkür ederim, hafta sonu anlattıklarınızı uygulayıp buradan paylaşırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asım Uysal

Pioneer AVR'nizin, başka bir bağımsız stereo önyükselteç çıkışı (pre out) görünmüyor. Dolayısı ile, AVR'nizin Zone2 çıkışını, ister ayrı bir odada konuşlandıracağınız stereo bir kuruluma AVR'den seçilmiş bir girişi verip dinlemek için veya bahsettiğiniz gibi, "avr"yi ve diğer stereo yükselteci birlikte "biamp" konumunda kullanabilmek için, diğer stereo yükseltece (Denon) koşut çıkış vermek için kullanabilirsiniz.

"Biamp" uygulamada kullanılacak yükselteçlerin birbiri ile eşdeğer yapıda ve hatta birbirinin aynı olması önerilir ve daha önce de belirttiğim gibi, kaynağın bu iki yükseltece koşut iletiminde herhangi bir evre (faz) kaymasına yol açmamak ve yükselteçlerin aynı evrede (fazda) çalışması esas olmalıdır. Dolayısı ile bahsettiğiniz türde bir "biamp" uygulama, işlevsel olarak mümkün görünmekle birlikte, olası evre kaymaları nedeni ile pek önerilemeyebilir. Ayrıca avr ve stereo yükseltecin güç değerleri de farklı ise, ortaya çıkacak sonuç bir curcunaya da dönebilir ve saha iyi sonuç alayım derken, berbat bir sunumla da karşılaşılabilir... Herhalikarda, eğer her iki cihaz da zaten elinizde ise belki deneme yapabilirsiniz... Yapacaksanız, Zone 2 seçiminde o çıkışlara yönlendirilecek giriş ile, avrnin kendi ana bölgesindeki giriş seçiminin aynı olmasını, malum, unutmamanız gerekir ve Zone2'çıkışından Denon'un bir girişine yapacağınız bağlantıda kullanacağınız kablonun niteliğinin de olabilecek en iyi düzeyde olması önerilir. Ve "avr"nin Zone2 ses seviye ayarı (zone2 volume) ile, Denon'un ses seviye ayarının birlikte etkin olacağı da unutulmamalı, dengeleme dikkatli yapılmalıdır...

bi-amp olayına takmış durumdayım, henüz elime geçmedi ama bunun için pioneer A-509R stereo amplifier aldım,

1. yükselteç olarak denon pma 710 + 2. yükselteç olarak pio a509 kullanabilirmiyim, teknik özellikler açısından benzer görünüyorlar, bu ikisi arasında faz farkı var mı?

kaynak olarak cd player kullanmak istiyorum, pioneer'de pre out çıkışı görünmüyor, denonda var, 2 amfi arasında hangi giriş-çıkışla bağlantı kurmalıyım, hoparlör terminallerini nasıl sonlandırmalıyım

bilgi verecek herkese şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warriors_tr -- 12 Aralık 2012; 8:54:14 >

• Sn Warriorus tr, amacınız kaliteli müzik dinlemek ise yanlış yoldan gidiyorsunuz. Bence bahsettiğiniz bağlantıyı yapabildiğinizi düşünsekte (ben olabilirliğinden şüpheliyim) ortaya çıkan ses "çorba" olacaktır.
    İki giriş seviye stereo amfi alıp bi amp yapmaya çalışmak yerine, bir tane orta seviye stereo amfi almak ses açısından daha olumlu olacaktır.
    Buna rağmen alıyorsanız, bence her iki cihaz aynı markanın aynı modeli olmalıdır ve bu tür bağlantıya uygun olmalıdır.
    Hadi hepsini yaptık, volume ayarını nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Ext bir pre amfi kullanmadığınız sürece bunu pek sağlıklı yapamayacaksınız. Kaldı ki pre amfiniz olsa bile bahsettiğiniz stereo amfileri power amfi olarak kullanamazsınız.
    Özetle, neresinden bakarsanız bakın, uğraşınız sorunlu ve iyi sonuçlar vermeyecek bir uğraş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taylansim

Sn Warriorus tr, amacınız kaliteli müzik dinlemek ise yanlış yoldan gidiyorsunuz. Bence bahsettiğiniz bağlantıyı yapabildiğinizi düşünsekte (ben olabilirliğinden şüpheliyim) ortaya çıkan ses "çorba" olacaktır.
    İki giriş seviye stereo amfi alıp bi amp yapmaya çalışmak yerine, bir tane orta seviye stereo amfi almak ses açısından daha olumlu olacaktır.
    Buna rağmen alıyorsanız, bence her iki cihaz aynı markanın aynı modeli olmalıdır ve bu tür bağlantıya uygun olmalıdır.
    Hadi hepsini yaptık, volume ayarını nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Ext bir pre amfi kullanmadığınız sürece bunu pek sağlıklı yapamayacaksınız. Kaldı ki pre amfiniz olsa bile bahsettiğiniz stereo amfileri power amfi olarak kullanamazsınız.
    Özetle, neresinden bakarsanız bakın, uğraşınız sorunlu ve iyi sonuçlar vermeyecek bir uğraş.

hocam aslına bakarsanız pio'yu bi-amp yapmak için almadım, 2. el ve hesap lı geldiği için aldım, almışken de acaba bi-amp yapabilirmiyim diye düşündüm, siz öyle diyorsanız yapmamıza gerek yok :)))) pio'yu ben başka bir şekilde değerlendiririm, yorumunuz için teşekkür ederim

• Teoride bir amfinin tape recorder çıkışını diğerinin line in girişine bağlayıp iki amfiden de ses almak mümkün ama sn. Asım Uysal ve sn taylansim'in dediği gibi hem faz sorunları olur hem de volume kontrol. Sesi açmak istediniz diyelim, bir amfide saat 11 yönü diğerinde saat 12'ye karşılık geliyor ise nereden bileceksiniz... Kulak bu tür bir ölçümü yapmak için uygun değil ( 1. amfi L R baslar 2. amfi L R tizlere güç veriyor ise imkansız) hem de volume düğmeleri arasındaki ilişki lineer olmayabilir. Bunu da teoride ölçüm cihazları ile ölçmek ve hatta 1. amfiyi sadece L 2. amfiyi sadece R hoparlore takıp yapmak mümkün ama tam bir Frankenstein ses sistemi olur, biamp ile teoride kazanılanları bu sayede kaybetmiş kendinize de müzik dinleyeyim derken işkence yapmış olursunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdilik bu sevdadan vazgeçtim :))))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asım Uysal

Pioneer AVR'nizin, başka bir bağımsız stereo önyükselteç çıkışı (pre out) görünmüyor. Dolayısı ile, AVR'nizin Zone2 çıkışını, ister ayrı bir odada konuşlandıracağınız stereo bir kuruluma AVR'den seçilmiş bir girişi verip dinlemek için veya bahsettiğiniz gibi, "avr"yi ve diğer stereo yükselteci birlikte "biamp" konumunda kullanabilmek için, diğer stereo yükseltece (Denon) koşut çıkış vermek için kullanabilirsiniz.

Asim bey bende pioneer sclx71 ile harman kardon 3490 stereo amfiyi pre out olarak kullanmak istiyorum sizce nasil bir performans ortaya cikar. Amacim muzik dinlerken harman kardonun amfi katini yani stereo amfiyi kullanmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.