Şimdi Ara

Depoyu Fullerken Dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
20.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler gezinirken gördüm haberi ilgimi çekti çoğumuz uzun yola çıkarken depoyu fulluyoruz haberde mandal attıktan sonra yakıt alımına son verilmeli aksi taktirde fazla yakıt tahliye borusu ile dışarı atılır diyor bunu yeni duydum mandal attıktan sonra pompacı 4 5 litre daha dolduruyor genelde sizde durum nasıl ?

Haber

• Yapay Zekanın Yanıtı

Depoyu Doldururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç depolarını doldurmak, basit bir işlem gibi görünse de, dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu noktalara uyulmaması durumunda, "fazla mazot tahliyesi", "depodan mazot damlatıyor", "benzin deposunu ağzına kadar doldurmak" gibi sorunlar yaşanabilir.

İşte depo doldururken dikkat etmeniz gereken hususlar:

• Aracın Kullanım Kılavuzunu Okuyun: Farklı araç modellerinin depo kapasiteleri ve dolum yöntemleri değişebilir. Aracınızın kullanım kılavuzunu dikkatlice inceleyerek doğru dolum işlemini öğrenin.
    • Depoyu Aşırı Doldurmayın: Depoyu ağzına kadar doldurmak, "fazla benzin tahliyesi" veya "benzin deposundan sızıntı" gibi sorunlara yol açabilir. Yakıt pompası otomatik olarak dolumu kesecektir, bu nedenle depoyu elle doldururken pompayı kesmek önemlidir.
    • Yavaş Doldurun: Depoyu hızlı bir şekilde doldurmak, havanın yakıtın içine girmesine neden olabilir. Bu, aracın "mazot kaçırıyor" gibi sorunlar yaşamasına neden olabilir. Depoyu yavaş ve kademeli olarak doldurun.
    • Dökülmeleri Temizleyin: Yakıt doldururken dökülmeler meydana gelebilir. Dökülen yakıtı derhal temizlemek, araç boyasına veya diğer yüzeylere zarar vermesini önler.
    • Sızıntıların Kontrolü: Depoyu doldurduktan sonra, herhangi bir sızıntı olup olmadığını kontrol edin. "Depodan mazot damlıyor" veya "arabanın altından mazot akması" gibi sorunlar fark ederseniz, derhal yetkili bir servise başvurun.

Depoyu dikkatli bir şekilde doldurarak, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlayabilir ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben tıktan sonra mazotu görene kadar fulletiyorum. o arada 3 lt alıyor. Yerine göre 50-80 km fazla menzil oluyor.

Haberde arkadaş biraz sallamış. İlk iddaa tamam taşarsa olur öyle ama tıktan sonra tahliyeden dışarı atıyor çok iddalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Ben tıktan sonra mazotu görene kadar fulletiyorum. o arada 3 lt alıyor. Yerine göre 50-80 km fazla menzil oluyor.

Haberde arkadaş biraz sallamış. İlk iddaa tamam taşarsa olur öyle ama tıktan sonra tahliyeden dışarı atıyor çok iddalı.
    bulgarda arka lastiği yukarı koyuyorum benzini görünce aracı sallıyorum. böylece 6 7 litre daha fazla almış oluyorum. Daha hiç böyle bişi görmedim. Mantık saçme geldi bana hangi araç ben fazla aldım birazını dökeyim derki yakarlar o arabayı
  • quote:

Ben tıktan sonra mazotu görene kadar fulletiyorum. o arada 3 lt alıyor. Yerine göre 50-80 km fazla menzil oluyor.

nereye atıyormuş...yok öyle bir şey..boğazına kadar doldururdum zamanında...şimdi 50 bilemedin 100 tl lik..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

nereye atıyormuş...yok öyle bir şey..boğazına kadar doldururdum zamanında...şimdi 50 bilemedin 100 tl lik..

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_80084217/f_//tm.htm#80084217

?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

Beyler gezinirken gördüm haberi ilgimi çekti çoğumuz uzun yola çıkarken depoyu fulluyoruz haberde mandal attıktan sonra yakıt alımına son verilmeli aksi taktirde fazla yakıt tahliye borusu ile dışarı atılır diyor bunu yeni duydum mandal attıktan sonra pompacı 4 5 litre daha dolduruyor genelde sizde durum nasıl ?

Haber

Renault Symbol dCi aracımda bu söylediğini iki kez yaşadım, modelden modele değişebilir ancak sümbülde mandal attıktan sonra zorlayınca mazotu alttan akıtıyordu. Tabii boşa gitmesin diye hemen arabaya binip dipgazla uzaklaşıyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok vallahi malesef gerçek.Dün başımıza geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

Alıntıları Göster
    Depoyu bu şekilde ağzına kadar doldurup bir kenara parketmek yazın yapılacak en son şey olmalı. Sıcaklığın etkisi ile genleşip depo kapağından sızdırmaya başlarsa görürsünüz.
    Ama tahliye borusu filan bana pek inandırıcı gelmedi. Örneğin benzini nereye tahliye ediyor, aracın dışına mı? yaktınız arabayı. Böyle bir güvenlik riskini alabileceklerini sanmam.

sıcak havalar dışında ağzına kadar doldurmanın bir zararını görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

Depoyu bu şekilde ağzına kadar doldurup bir kenara parketmek yazın yapılacak en son şey olmalı. Sıcaklığın etkisi ile genleşip depo kapağından sızdırmaya başlarsa görürsünüz.
    Ama tahliye borusu filan bana pek inandırıcı gelmedi. Örneğin benzini nereye tahliye ediyor, aracın dışına mı? yaktınız arabayı. Böyle bir güvenlik riskini alabileceklerini sanmam.

sıcak havalar dışında ağzına kadar doldurmanın bir zararını görmedim.

Alıntıları Göster
    Sıvıyı tahliyeden atan depo , sürekli buharlaşan benzini sürekli dışarı atar o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

Sıvıyı tahliyeden atan depo , sürekli buharlaşan benzini sürekli dışarı atar o zaman.

Alıntıları Göster
    2007 de aracı ilk aldığımda salak bir pompacı tabanca attıktan sonra devam etmişti,
    araca binipte hafif rampada çıkarken mazotun çoğu dökülmüştü.
    ders oldu bana, artık tabanca attıktan sonra 1 damla bile koydurmuyorum.
    bazı pompacılar gıcık oluyor ama hiç umurumda değil.
  • quote:

quote:

Nasıl yani ?

• quote:

quote:

quote:

Nasıl yani ?

Alıntıları Göster
    Depoyu hiç fulleyemediğim için...

• quote:

quote:

quote:

Nasıl yani ?

Haber gercek.Basıma 2 kez geldi ızun yolda.tıklattıktan sonra basmaya devam etmiş pompacı kartla ödeyip gelirken baktım yerde dünyankn mazotu vardı.sayaca baktım 65 litre basmış pompacı arka koltuğu kaldırıp şamandıra(elektronik) yerine baktım hep mazot atmış yukarı.temizledim orayıda.

Kavga gürültü derken istasyon müdürü geldi o da hatamız yok demeye getirdi ama haksız olduklarını laflarla anlatınca yere akan mazotun tahminen parasını düştüler.

Depo 55 litre herif basmış 65 litre.hiçmi kafan basmıyor arkadaş 65 litre deponun o aracta olmayacağını ? Üstelik tabanca attığı halde basmaya devam etmiş.

Araç 2008 c4 . Yer milas-bodrum istikametinde ki shell istasyonu.

• quote:

quote:

quote:

Nasıl yani ?

2 gün önce akşam depo'yu fulledik.Pompa tık attı,ben de üstüne koydurdum.Sabah 7'de apartman görevlisi kapıyı çaldı.Araba'nın altından mazot damlıyor dedi.Saat 11'de indim garaja,yerler mazot dolu.Göl gibi akmış yere.Gittik servise,kaldırdık lift'e bıraktık arabayı.Alt tarafı komple yıkadılar.Hava tutup beklediler.İlk depo delinmiş sandım.Ama tahliye'den çıkmış hepsi.
    Pm'den fotoğraf'ta atabilirim isterseniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl yani ?

2 gün önce akşam depo'yu fulledik.Pompa tık attı,ben de üstüne koydurdum.Sabah 7'de apartman görevlisi kapıyı çaldı.Araba'nın altından mazot damlıyor dedi.Saat 11'de indim garaja,yerler mazot dolu.Göl gibi akmış yere.Gittik servise,kaldırdık lift'e bıraktık arabayı.Alt tarafı komple yıkadılar.Hava tutup beklediler.İlk depo delinmiş sandım.Ama tahliye'den çıkmış hepsi.
    Pm'den fotoğraf'ta atabilirim isterseniz.

Alıntıları Göster
    Mazot olabilir ama benzinde o riske girilmez. Mazot yanmaz çünkü kolay kolay. Benzin ise her şeyden alev alabilir.

• İnanmadigimdan degil. En az yüz kere bu sekilde depo fullettim bu dedikleriniz bir kere bile basıma gelmedi. 2001 polo clasic vardı zamanında 45 Lt depoya 55 Lt benzin atardik mesala.

• quote:

İnanmadigimdan degil. En az yüz kere bu sekilde depo fullettim bu dedikleriniz bir kere bile basıma gelmedi. 2001 polo clasic vardı zamanında 45 Lt depoya 55 Lt benzin atardik mesala.

Doğrdur.ben servisr sormustum bu durumu elektronik şamandıra olduğu için deponun dolduğunu anlayıp fazla yakıtı tahliye ediyor araba demişti.bende cok yapmıstım ama o gün basıma gelince dahada yaptırmıyorum.

Her arabada oluyormu bilmiyorum ama c4 ümde oldu.o yüzden tabanca atınca asla dolurmuyorum yeni aracımda da evdekilerin kullandıkları araclarındada.abi 207 tl de kalmıs 210 a tamamlayalım dediklerinde bile elletmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

İnanmadigimdan degil. En az yüz kere bu sekilde depo fullettim bu dedikleriniz bir kere bile basıma gelmedi. 2001 polo clasic vardı zamanında 45 Lt depoya 55 Lt benzin atardik mesala.

Doğrdur.ben servisr sormustum bu durumu elektronik şamandıra olduğu için deponun dolduğunu anlayıp fazla yakıtı tahliye ediyor araba demişti.bende cok yapmıstım ama o gün basıma gelince dahada yaptırmıyorum.

Her arabada oluyormu bilmiyorum ama c4 ümde oldu.o yüzden tabanca atınca asla dolurmuyorum yeni aracımda da evdekilerin kullandıkları araclarındada.abi 207 tl de kalmıs 210 a tamamlayalım dediklerinde bile elletmiyorum.

Alıntıları Göster
    En son 2 hafta önce fulledim o da zamdan etkilenmemek için. Eyiye gidiyik eyiye.

• quote:

Orijinalden alıntı: ViLLazZo

En son 2 hafta önce fulledim o da zamdan etkilenmemek için. Eyiye gidiyik eyiye.

Alıntıları Göster
    Tıktan sonra 50 tl lik benzin alıyor Şimdi 50 tl'yi çöpe mi atıyoruz ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.