Şimdi Ara

Düzce'de Deprem: Büyüklük 6.0!!! 80 Yaralı Var! | ANA KONU | (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
9.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düzce 100 yıl rahat diyorlardı hep ee neoldu şimdi kırılmayan fay kırıldı diyip çıkıyorlar işin içinden bilim adamlarına zerre güven olmaz deprem tahmini konusunda halen deprem kısıtlı bir teknolojide, ülkede fay olmayan yerde bile olmakta sıkışma zonunda olduğu için.

van depremi bile hiç çözümlenmeyen bir fay yok denen yerde olmuştu.

son buca izmir depremide oyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Kasım 2022; 11:16:9 >
  • Eryaman'da fena sallandı, ben Ankara'da böyle deprem hissedileceğini hiç düşünmemiştim.

Depremi en çok kuzey ilçeleri yani Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut ve Sincan'da hissedildi.

• ProjectMan kullanıcısına yanıt

Beylikdüzü, kuzey güney hattında sallandı. Çok ilginç geldiği için aklımda kalmış, yoksa uyku sersemi hatırlamam böyle detayları.

Aslında doğu batı yönünde sallanması gerekmiyor muydu?

• Abi şimdi gördüm

Millet dışarı çıkmış bundan faydalanan hirsizlar evlere girmeye çalışmış

Şunu bide büyük İstanbul depreminde düşünün

Ne yagmalar hırsızlıklar cinayetler olacak.

Asayişi saglayamazsin ilk 24-48 saat. İstanbul zaten iç içe girmiş.

Bu ülkenin %99'u müslüman diyorlar bide. Bu ülkede gerçek 1 milyon Müslüman bile yoktur.

Allah korusun büyük depremde neler olacak. Birde bu mülteci muhabbetleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gene yapay depremciler twitter'ı işgal etmiş.

• Herkes istanbul depremine yoruyor olayı ama bugün küçük bir araştırma yaptım istanbul'da büyük depremler sırasıyla 1509-1766-1894 yıllarında ve hepimizin bildiği 1999 yılında oldu.

Bence beklenen istanbul depremini görmeye bizim ömrümüz yetmez.(temennim budur)

Ne kadar prof. vs varsa yok şöyle sıkıştı yok böyle sıkıştı diyen dayanakları vardır doğrudur ama ben depremin genel yapısı için hiçbir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. Daha insanoğlu bu konuda taş devrinde ilerde belkide çok daha iyi tahminler yapabileceğiz hatta kontrol bile edebileceğiz depremleri ama maalesef şuan yapamıyoruz. İşi bilen uzmanlar zaten istatistiksel bakarak "şu zaman aralığında" olabilir diyor.

Tarihlere bakarsak azalan bir tarih aralığı var büyük depremler arasında:

1509 -- 1766(257 yıl)

1766 -- 1894(128 yıl)

1894 -- 1999(105 yıl)

1999 -- ?? (orana göre gidersek tahmini 60-90 yıl)

Bana göre beklenen büyük depremin 2060lı yıllardan önce olması oldukça düşük ihtimal. Büyük depremler arasındaki tarih aralığı azalıyor gibi duruyor fayın kırılması mümkün olan heryeri kırılana kadar devam edecek demekki. Biz tabiki önlemimizi alalım artık ne yapabiliyorsak. Ama hayatı her an deprem olacak veya her meydana gelen depremde beklenen istanbul depremine atıf yaparak yaşamamak gerekir.

• Ne kadar ilginç. Deprem tatbikatı yapılıyor ve 1 hafta sonra deprem oluyor. Var bunda bir şey.

• Gordon Gekko kullanıcısına yanıt
    99 depremi Adapazarı merkezli ama İstanbul değil ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankara fena sallandı uykudan uyandım yok böyle bir şey

• tatbikat yapılmadan önce depremler olmuştu art arda, onun için tatbikat yapıldı.. umarım şaka falan yapıyorsundur  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 23 Kasım 2022; 13:37:26 >
  • normalde öncü depremler olurdu da düzcede ana depremden önce her hangi bir öncü deprem olmamış bir anda 6.0 olarak patlamış ondan sonra 100 tane artçı gelmiş deniliyor eğer büyük bir deprem bekleniyorsa marmara için bugün ki 6.0 depremi bir öncü deprem olabilir devasa bir deprem gelebilir allah korusun 8-9 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 23 Kasım 2022; 13:50:4 >
  • Hands0meJack kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam geçmişteki depremlerinde merkez üssü direkt istanbul değildir ama etkilenen ve kayıt altında olan konuşulan sürekli istanbul olduğu için kayıtlara istanbul depremi olarak geçmiştir diye tahmin ediyorum.

• Gordon Gekko kullanıcısına yanıt

5 cm kar yağar istanbul okullar tatil

düzcede deprem olur istanbulda deprem oldu

cidden bıktım yok istanbul olsa da kurtulsak

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Ne alaka şimdi? Bi saygı duymayı öğrenemediniz. Sizin sandığınız gibi biri olsaydı 25 yaşına kadar bekar kalmaz, 25 yaşında kendinden 15 yaş büyük iki evlilik geçirmiş bir kadınla evlenmez, üstüne sadece bu kadınla 25 yıl evli kalmazdı. 50 yaşına kadar sadece bir kadınla evli kalmış ölüm onları ayırmış. Ama kişi kendinden bilirmiş işi tüm mesele uçkur meselesi değil mi?Hadi ordan! Haddinizi aşmayın sevmezsiniz inanmazsınız ne yapıyorsanız yapın ama saygı duyacaksınız. İnsanların kutsalına dil uzatmayacaksınız. Haddinizi bileceksiniz! Bu DH forumunun bazı üyeleri nedir ya? Bi siz akıllısınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salih_47 -- 23 Kasım 2022; 14:40:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Kitabı ortasından okursan, vereceğin tepki kâfirlerin tepkisi ile aynı olacaktır.

Sende suç yok, kinamiyorum.

Nasibin varsa, okuesun. Her ayetin bir iniş sebebi, olay mantığı örgüsü vardır.

https://www.kuranvemeali.com/ahzab-suresi/51-ayeti-tefsiri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boxor -- 23 Kasım 2022; 15:19:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esenyurt 23. Kat beşik gibi sallandı komşuların eşyalarının düşme sesleri sallantıdan daha çok korkuttu site mülteci kampı gibi herkes sokağa döküldü

• MysticDesign kullanıcısına yanıt

23. kat mı ?..  

• Bayberty kullanıcısına yanıt
    Maalesef. 5-10 katlı yerlerde bekara ve türke ev vermiyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uykunun en derin zamanında yakaladı. İstanbul Eyüpte herhangi sert bir hareketle değil genel ve geniş bir salınım ile 15-20 saniye hissettirdi. Salondaki avizenin şıngırtısına ve eşimin hareket etmesine uyandım. Herkes gibi bende bakakaldım. Uykum çok ağırdır, henüz açılmadan dua okumaya başlamışım. Uyku sersemliği ile depreme yakalanmak gerçekten çok kötü. Bu salınım başlangıcı mı sonu mu ne zamandır oluyor ve o inanılmaz cüsseli duvarlar nasıl hareket ediyor nasıl bir güç inanması çok zor. Kısa süre sonra kendimi toparladım biter bitmez deprem çantasını yanıma aldım artçı bir şok gelirse diye. Evden çıkmadık. Uzak bir mesafede 6.0 şiddetinde bir deprem bile böyle hissettirirken istanbulun altında olacak 7+ ne yaşatır düşünmek istemiyor. Herkes hazırlığını güzel yapsın. Bir gece ansınız hayatın gerçekleri ile uyanabiliriz.

• Krone K kullanıcısına yanıt

Bu uyarıların çalışması için konumun her zaman açık mı olması gerekiyor? Android 12 telefonumda deprem uyarıları da açık uyarı falan gelmedi buradaki arkadaşlardan gelenler olmuş. Deprem sırasında Bolu daydım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.