< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 8 Kasım 2023; 20:17:31 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (282. sayfa)
-
-
Bu tip 1000+ ölümlü çok büyük depremler anadoluda genelde 20-30 senede bir olur rahat olun her yıl yerin dibine giren bir ülke değiliz, dünkü marmaranın olağan depremi hatta gecikti bile oldukça pasif marmara ,yakında tekirdağ -silivri yada yalovada 4-5 lik gelir yine.
Benim için güney hatay ve israile kadar uzanan hat daha korkutucu.
Türkiyenin bir sonraki çok büyük çok ölümlü depremi 2040 dan aşağı değil (deprem bölgesine çok yakın ve güneyi harici orda tetiklemeler görülebilir) kendi görüşüm,depremleri küçücük insan ömrüyle kıyaslamayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Kasım 2023; 14:47:30 > -
Yaşamlarına bakmayip ne yapsınlar unutulmayacak tek sey İlk 3 4 gün yardımların ulaştırılmamasi ilk gün ekmeği geçtim Şu dahi bulunmaması 50tllik makarnayı 150tlden satilmasi
Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından Depremzedelere Namussuzlar denmesi
Evi yıkılan yada hasar gören kişilere TOKİ tarafından ev yapılıp Satışa sunulacak bedava vermezler 5.32 de yine deprem oldu Yine sallandik bakalım nereye kadar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ev yapıyorsun yetkililer denetlemeye geliyor ve sana diyorlar ki bu bina kurallara uygun yapılmamış, bu binaya ruhsat veremem, oturamazsınız
Buraya kadar her şey normal değil mi?
Daha sonra imar affı diye bir şey çıkıyor yetkililer aynı eve bu binaya ruhsat veriyorum, oturabilirsiniz diyorlar.
Suç sadece yetkililerde değil, mal sahibi ve oturanlar voleyi vurduk diye bayram ediyor.
Sen şimdi 5 kat imarlı yere burası deprem bölgesi buraya en fazla 2 kat yapabilirsin desen mal sahibi benzinle kendini yakar.
Sözün özü bu kafayla daha çok ağlarız biz..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kırıkhan / Hatay merkezli 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yine kimisinin "sanki sur'a üfleniyor" dedikleri o yoğun uğultu sesini duyduk ama bölgedeki insanların alışık olduğu türden sıradan bir "sarsıntıydı"...
6 Şubat depremi sonrası odamda ilk defa yakalandım, gerçekten ilkiyle ilgisi alakası yoktu. Fay hareketin yarattığı P ve S dalgalarının ilki olan P dalgası Pazarcık depreminde çok şiddetli geldi diyorlardı ki doğru, hatta "hoplatıldık" diye tabir etmişlerdi durumu, yatağımda bir garip hareket hissettiğimden o depremde sesli bağırmıştım, son sallanma kısa sürede oldu bitti...
https://mini.donanimhaber.com/deprem-oldu-7-8--155062149-271#155395021
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 9 Kasım 2023; 12:23:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Tekrar geçmiş olsun 5.3 Sincik/ADIYAMAN ne zaman son bulacak acaba
Dün haberler de Antalya ve Bitlis de mercek bulutları gözüktü denmişti aklıma yine deprem mi olacak acaba dedim iyice paranoyak oldum derken bugün deprem oldu
2. Depremin merkez üssü olan Elbistan'da yaşıyorum o günleri Allah bir daha göstermesin hala depremler devam ediyor daha 2 gün önce 5.3 oldu artık normal gibi geliyor ama yine de korkuyoruz
Deniz suyunun tekrar taşmasıyla bugün sosyal medyadan yeni bir bilgi öğrendim. İskenderun'daki Atatürk Anıtı'nın olduğu kesimden başlayan su basmasının deprem sebebiyle karada oluşan yaklaşık 65 cm'lik çökme sebebiyle olduğu kesinleşmiş, kanalizasyon sistemindeki kötüleşme de bu olumsuz durumu destekliyormuş. Eskiden sahil kısmı bataklık idi ve sonradan doldurulup imara açılmıştı, deniz verdiğini geri alır diyorlar...
Deprem başlarken yatağımın öne eğildiğini yazmıştım, eğildiği yön Atatürk Anıtı'nın olduğu kısım
İşin ilginç kısmı bir kesim "Atatürk Anıtı şelale acaba bu bir mesaj mı?" diyor, yorumu size bırakıyorum. Herkes kızgın, artık Hatay'da belediye başkanlarına kimse tahammül gösteremiyor, herkes üzüntüsünü ağlama emojisiyle gösterirken babam ekrana bakarken ağlayacak gibi oldu, kurtarın bizi bunlardan
-
Yalnız deniz taşması bütün sahil şeridinde oldu alçak basınç yüzünden. Hava basıncı azalınca denizin üstüne basan havanın kuvveti azalıyor azalınca da deniz kabarıyor, bir yandanda fırtına basınca sahili su bastı.
Yazdığınızı ilk defa duydum, sizi tanımasam AK troll derim ama öğrendiğim şey artık deniz sınırının suyu tutamadığıydı...
Tahkimat dedikleri çalışmayı yapmaya başlamışlardı ama yeni yapılan sosyal tesis bile tekrardan yıkıldı, herkes kötü niyet sezmeye başladı...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İzmiri bile deniz suyu bastı dün
Deprem uzmanları zaten İskenderun'da suyun bundan sonra sürekli karaya çıkacağını oraların çok da yaşanacak bir bölge olmaktan çıktığını söylemişti.
sallantı kara seviyesini aşağı çekmiş sonuçta. Anca sahile bent falan yapmak lazım belki biraz tutarsa..
-
İzmir ile kıyaslanamaz, durum bu...
Ciddiyetsizlik ve alay edercesine takınılan tavırlar yoruyor insanları ancak onlar hiç sıkılmıyorlar, özellikle Lütfü Savaş bezdirdi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bak benim Çınarcıkta ev vardı sattım. Zaten bir takım ev sahipleri tutturmuş karot da karot.. Diyordum burası kaç katlı yer burası yıkılırsa
yeniden yapım masrafını da karşılayamayız. Kaçak katı var, kimisinin arsa payı da düşük!
Şimdi zemin de çökerse hiç durulmaz sürekli su basar oraları.
Zaten Yalova ve Çınarcık depremde görürsünüz altları hep ıslak. Özellikle Çınarcık annem tutturdu deniz de deniz!!
Nereye gitsem su akma sıkıntısı var bodrumlar falan hep nemliydi kimisinde alttan su çıkıyor motorla dışarı atıyorlar.
-
Hasarlı evler için satma baskısı var, altını su bassın basmasın. Forumda da yazılan bir bilgiyi insanlara yayma çabasındayım; arsa, ev ve satın alma hatasına düştüyseniz altını asla elden çıkarmayacaksınız deniliyordu ki bence doğru, nasıl bu ülkede TL için sürekli değer kaybediyor algısı yerleştiyse bu algının da yerleşmesi gerekiyor çünkü satarsanız daha iyisini veya uygun fiyatlısını asla alamıyorsunuz hep zarar ediyorsunuz, her köşe başında bekleyen şımartılmış para basılmış yamyamlar var onlar havada kapıyorlar, hatta belki de bir başkalarına satmak üzere planlı programlı alım yapıyorlar Özellikle deprem sonrası bana yakın veya uzak kim varsa sakin olmalarını asla paylarını satmamalarını tavsiye ettim çünkü kaybetmek kaderimiz değil, bakın bu da çok rahatsızlık yarattı muhalif olmakla suçlandım, bazı yaşam formlarının bedeni ve ruhu siyasetle tamamen bütünleşmiş
Zemin sıvılaşması varsa zaten satmak bize yakışmaz, devletin büyük olasılıkla "maddi kayıp yaratmadan alternatif çözüm üreterek" başka bir yerde arsa / ev göstermek gibi çözümler üretmesi gerekiyor. 7 üstü deprem geçirmiş evleri allayıp pullayıp satmak isteyenlerin filmlerde geçen "anasını allayıp pullayıp babasına satar" dedikleri tür yaşam formlarından hiçbir farkları yok 🤮🤮🤮
Ah bu tür çürük evleri alanlar veya arsalarına göz dikenler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 3 Aralık 2023; 13:47:20 >
-
philipinlerde 7.6 büyüklüğünde deprem oldu ilk görüntüler.
DINESH SHARMA (@medineshsharma) on XtwitterA tsunami advisory has been issued by the Japan Meteorological Agency for much of Japan's eastern coast due to a M7.7 #earthquake that occurred at 23:58 near the #Philippines #Philippinesearthquakehttps://twitter.com/i/status/1730974876633317678tsunami dalgalarıda oluşmuş bir kaç ülke alarmda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Aralık 2023; 18:54:48 > -
Bu arada filipinlerde pek bir hasar yok ozaman bu konuda dünyanın en gelişmiş ve zengin ülkesi diyelim nedersiniz? ha işte depremin büyük popülasyonlu şehirlere uzaklığı birinci etken oyle 300-500 km uzaktaki şehirlere birşey olmuyor ülke gariban dahi olsa.
Bu kouda bayıldığınız ülkelerde şehir merkezli depremler uzun süreden beri olmadı şoyle san fransisko,tokyo şehir merkezli 7.5+ sallansın görürsünüz ne oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Aralık 2023; 15:26:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X