Şimdi Ara

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.764
Cevap
69
Favori
279.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ranez R kullanıcısına yanıt
    işaretler de geliyor halbuki..

"Hatay'da depremin yıktığı bir işhanı ve çok katlı otoparkın enkazından ceset çıktı. Depremden 215 gün sonra bulunan cesedin cinsiyeti ve kimliği belirlenmeye çalışılıyor."

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/depremden-215-gun-sonra-hatayda-temel-kazarken-ceset-bulundu-7797353/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok kardeşim laf anlatamazsın bizdeki kafalar böyle çalışır, kader Allah yazdıysa olur kısmet rabbim korur bu böyle gider ama ev güzel olsun geniş olsun diye duvar yıkarız kolon keseriz böyle çalışan süper bir beyin var bizim millette  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Eylül 2023; 15:45:12 >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

bilinmez ama çok sert bir felaket yaşanacağı açık Allah c.c. İstanbulda çürük binalarda kalanların yardımcısı olsun yağma ve şiddet olayları olacaktır asıl tehlikeli olan o

• Bir de tsunami tehlikesi var. Deprem olacaksa gündüz olsa daha iyi olur ama nasip.

• işin aslı 99 öncesi yapılan tüm binalar zorunlu olarak yıkılıp, kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor.

Bu da ülkedeki binaların yarısı demek.

Ama bunu yapacak para ne halkta, nede devlette yok. Para olsa bile zaman meselesi sadece Hatay'ın tamiri belki 3 yıl sürecek.

Bu hesapla İstanbul'un dönüşümü tek başına 15 yıl sürer.

Ayrıca bu iş çok fazla mağduriyet yaratır. İstanbul gecekondu kaynıyor, yıktın mı adam sokakta kalır. Yeni bina versen zaten ödeyemez.

Örneğin 80 yaşındaki Nine'nin binasını yıktın yeniledin diyelim parayı nasıl tahsil edeceksin?

Hiçbir siyasinin yüreği bu topun altına girmeye yemiyor.

En çok kızdığım noktada bir sürü parası pulu olan insan var. Onlar bile çürük binada oturuyor. Bilinç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 12 Eylül 2023; 16:0:14 >
  • Deprem donemlerinden alakasiz sanirim 8 yil once gormustum. O manevralarin yapabilecek bir hava araci yokmus ... Bendekinde daha fazla gizemli bir senkronize manevralarda bulundular ... Gunduz vaktiydi ... Bu tip olaylar aslinda son yillarda baskin oldu heryerde gorulmektedir .

Komplocular yalanci uzaylu istilasi filan diye bu tur olgulari da gormezden gelmeyi gecin camur atmak carpitmaya kadar malzeme ediyorlar ...

Bilimsel olarak aciklanabilenler bildigim kadariyle : Deprem oncesi ve esnasinda yeraltindaki devasa yer degisimlerin yarattigi elektriksel bosalmalardan tutun patlamalara kadar hatta bazi sesler bile anlasilabilmektedir...

Dunya da bilemediginiz nice fenomeniler vardir anlasilmayi beklemekteler. Bizler bu gercekligin ne icin vardir neleri etkiliyor vs o sekilde ele almamiz gerekli ... Kontrolunu vs etmek ise bambaska tabiki dengeleri bozmadan ...

• Kurumsalların esas sözleşmelerine göre yapabilecekleri bağış miktarı, sermayenin veya satış/konsolide gelirinin belirli bir nisbini aşamaz. Aştığı durumlarda Genel Kurul onayı gerekir. Deprem bağışları için de şirketler Genel Kurul'larını beklemek zorundalar. Sanıyorum gecikme bundandır. Mesela Turkcell 3,5 Milyar TRL taahhüt etmişti, bugün Genel Kurul'da oylanıp onaylandı. 2 Taksit halinde 1,75 Milyar TRL Eylül'23'te, 1,75 Milyar TRL Ocak'24'te olmak üzere ödenecek. Aslında SPK'nın tebliğlerinde ve Ticaret Kanunun'da söz konusu yardımarın onay süreçlerini hızlandırıcı bir değişiklik bence yapılmalıydı.

• RaptorFX kullanıcısına yanıt

Geçen ay Körfezin güneyinden geçtim. Yalan yok, içimden allah muhafaza bir deprem olsa buralar yine tuz buz olacak diye geçirdim.

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

Adamlar dökülen binayı yapmıyor değdin gibi oturuyor içinde  ne kentsel dönüşümü hayatta olmaz o iş tek tük yapılıyor arada işte 

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Toplum kontrol mekanizmaları insan hayatına zarar vermeye başladı, Japonlar gibi ciddi olmazsak daha çok kaybımız olur.

• ekşi sözlük
    18 aralık 2022 hatay depremi
    https://eksisozluk1923.com/entry/146533069

İşte bu, işte bu, işte bu

Futbol dedikleri şey de zaten adi düzensel döngünün bir parçası...

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/144542361

Bakın anlatsam anlar mısınız bilemiyorum; Ali Koç hangi sıfatla ve ciddiyetsiz ıslaklıkla deprem sonrası durumu incelemek için bölgeyi gezerken İskenderun'daki İstiklal Makzume Anadolu Lisesi'ini ziyaret etmiş anlayamıyorum, bir karakterin ve kendisi gibi olan arka planındaki hilkat garibelerinin bu art niyetli oyunlarına daha ne kadar katlanacağız? Gelip neyi göreceksiniz Makzume'de? Deprem bahane, her hareketlerinde satranç taşı gibi hamleleri varmış bunu da görmüş olduk...

Bu arada gerçekten arkadaş dediklerinize ve ebeveynlerine dikkat edin, bu deprem boşuna olmadı, doğal olsa dahi bu kadar ivmelenmeyip sarsılarak boşaltılmayabilirdi doğa ana, o teknoloji yok demeyin güldürmeyin kimseyi İyi ki böyle olduğunu düşünmüyor değildim ilk günler ne yalan söyleyim ki öyleymiş...

Ben küçükken apartman temizlikçisi kötü bir teyze vardı, kapıları çalmadan açar evlere girerdi, aynı apartmandaki bir akrabam bu kadın için evimize girince paranormal aktivite oluyor derdi, yok mu bizi bunlardan kurtaracak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 26 Eylül 2023; 23:37:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 7 ay geçmiş...
    İlk gün bu konu da dahil olmak üzere bir çok yere yorum yazıp yardım istemiştim. Hala unutamıyorum o şiddetli sarsıntıyı, buz gibi havada ordan oraya yıkılan binalardan kaçmayı, ateşin başında ısınmaya çalışmayı, etrafta duyduğum insan çığlıklarını, patır patır düşen binaları, ağlaya ağlaya dışardan yardıma gelecek kişilerden ayakkabı ve ilaç istememi, donmayalım diye nöbetleşe birinin aracındaki tek kişilik koltuğa gidip sırayla ısınmamızı, açlıktan gördüğüm ilk tandır ekmeğine hayvan gibi sarılışımı, yağmalanmamış market arayıp su, kek vs. almamı, bir evde 4 aile kalmamızı, susuzluktan mantar ve enfeksiyon kapmamı, artçı binlerce sarsıntıyı, arkadaşlarıma helallik istemek için ses kaydı atmamı, kaybettiğim 5 arkadaşımı, onları kurtarabiliriz sanıyorken her yere yardım çağrısı göndermemi,.... unutamıyorum.

En çok da İstanbul'a tahliye olurken uçakta verilen sandviçi nasıl yediğimi unutamıyorum dostlar. Cidden açlığın ne demek olduğunu ben o an anladım. 5 gündür bir şey yemediğim için yemek görünce delirdim resmen ne ara yedim bitirdim hatırlamıyorum bile. Çok kötü, çok... Dehşet.

Bazen deprem yerine savaş olsa bu kadar hasar almazdık en azından fırsat olurdu diyorum. Bunda sadece 2 dakika içinde tüm sistemler çöküyor. Ulaşım, iletişim, altyapı, kanalizasyon, içme suyu vs. ne var ne yok hepsi yok oluyor. O kadar çaresiz bir an ki. 1 gün önce 5 tane fabrikası olan adam da sokakta kalan da dışarda su kuyruğuna giriyor. Asayiş bozuluyor, sürekli tetikte olmak zorundasın. Özellikle çocuklar çok etkileniyor, ağır travma geçiriyorlar. Hele yaşlınız varsa çok zor. Ben anneannemi sırtladım resmen o da 65 kilo çelimsiz bir adamım ama mecbur kaldım. Allah kimseye bu denli bir yıkım yaşatmasın.

Hala toplanamadım. Koca 7 ay geçti ne maddi ne manevi toparlanamadım. Bir süre panik atak geçiriyordum, hala arada kendini hatırlatıyor. Hala deprem günündeki canlı yayın videolarına bakınca gözyaşlarımı tutamıyorum. Kaybettiğim arkadaşlarım aklıma geliyor...
    Bu deprem her şeyi söktü aldı bizden. Şükür ailemde kimseyi kaybetmedim ama işyerimiz ve evimiz gitti. Zor geçinen insanlardık şuan evsiziz. Daha geçen hafta konteynır verdiler yerleşmeye çalışıyoruz ama 20m² yer 4 kişi çok zor yaşanıyor. Üstüne bu denli bir ekonomik krizde... Sürünüyoruz resmen. Depremden önce mutlu bir insandım, sürekli espri taklit vs yapardım. Şu an hiçbir mutluluk yok içimde. Bir daha olacağını da sanmıyorum. Bazen ben de enkazda gitsem bu kadar acı çeker miydim daha mı mantıklı olurdu diye düşünüyorum... Çok üzgünüm, keşke böyle bir afet hiç olmasaydı. Allah ölenlere rahmet eylesin, kalan bizlere de sabır versin. Çok zor bir süreç...

• Maalesefki hislerim bana bu yıl içinde tekrar büyük deprem yaşayacağımızı söylüyor korkutucu ama bunu her an yaşayabiliriz özellikle İstanbulda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ist depremleri kaotikfir 150 sene sonra bile olabilir maraş sanki 50 senede bir yıkılıyorda 500 senelik biriken olay kendi kısacık ömrünüzle hesaplamayın şu işleri,1100 larda olan depremde bukadar büyük değil tahmini büyüklüğü 6.8 7.2 civarında sadece maraşta yıkım var çevre illerde özlelikle hatayda malatyada pek hasar yok 50-80 km civarı kırım var gibi gözüküyor.

6 şubat 2023 maraştaki deprem tarihinde görülmüş en şiddetli yıkıcı deprem olabilir kayıtlarda yok, 400 km yakın fay kırımı anadolu tektoniği için çok extrem bir olay.

ilk çağlarda hatay ve suriyede 8.0+ lık mega depremler var o tekrar ederse ortadoğu ayvayı yer biz dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Eylül 2023; 13:56:31 >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Ben büyük ist depremini görceğimizi düşünmüyorum kendi fikrim ha olcak ama daha zamanı var,ha bugün ha yarın diyip 30 yıldır olamayan depremi takip etmeye devam et saygım sonsuz.

İst hiç bir zaman yer yüzünden silincek bir depremde yaşamadı fay şehirden geçmiyor 20- 40 km uzakta denizde ,1509 dada 1766 dada yerin dibine girmedi meraketme manzara hatay gölcük gibi olmaz yani izmirin beklenen depremi daha küçük ama 6.8-7.0 civarı fay şehirden geçitği için beklenen yıkıcılığı ist dan büyük olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Eylül 2023; 14:30:10 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Çok yakın diye düşünüyorum artık büyük marmara depremi

• hendrickk H kullanıcısına yanıt

Kaotik benim için maraş depremi ilahi bir tokat 400 km fay kırımı üste üste 7. 8, 7.6 hiç normal değil üstüne 6.7 6.4 6.0+ onlarca ,bilinen tarihte bölgede böyle deprem yok bölgede adeta yok oluş gibi, 1100 1513 de olan depremde bundan 1000 ce kat daha düşük enerjisi.

Biraz daha haramzade,irin kalpli,$ tapar olursak ist da gelir tabi birşey diyemem, benim için depremler elbette bilimsel bilime saygım sonsuz ama oluş tarihleri tamamen ilahi tercih kendi fikrim, gidin 1999 da bakın aynen ortam böyle bozuk ve kokuşmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Eylül 2023; 15:5:34 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Zaten deprem sonrası İstanbuldaki ev satışındaki düşüş oranı milletteki paniği gösteriyor

• 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.