Şimdi Ara

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.764
Cevap
69
Favori
279.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
142 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acaba, sorumlular, olası bir başka büyük deprem için ne gibi hazırlıklar yapıyorlar, nasıl önlemler alıyorlar? mesela fay hatları olan yerlerde, krtik değerleri takip edip, o kentlerin depreme karşı hazırlığını yapıyorlar mı? veya depremden sonra gıda vb. ihtiyaçlar için hazırlık yapıyorlar mı? deprem toplanma alanları hazırlıyorlar mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilginize...

Deprem sonrası deprem bölgesi başka afetlerle karşı karşıya...

Depremde yıkılmayan ama kolonları kırık ve içindeki demirleri gözüken apartmanları güçlendirmeye çalışanlar olduğu gibi sitelerde yeniden inşa aşamasında çok büyük kötü niyetler olduğunu seziyorum ve bunu yaparken siyasetten arkalarının olduğunuda gizlemiyorlar hatta bununla övünüyorlar. Kullandıkları yöntemler sosyal medyadan bildiğimiz yöntemler, başkası adına utanıyoruz...

İş devlete gelince toprak konusunda hepsi cengaverdir ama başkasının mülküne ve hakkına tecavüz ederken cengaver olduklarını mı zannediyorlar gerçekten çözemiyorum. Herkes yapılacak işlerden tırtık derdinde...

• Malatya yine iyi sallanmış 5.3 olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehmet34 -- 10 Ağustos 2023; 20:56:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Malatya sallandı yine 5.5 büyüklüğünde olmuş. Ben Elazığ'dan hissettim.

• malatyada bölgede 6.7-7.1 kapasitesi var dikkatli olunmalı elbistan devamı fay.

• Malatya 5.3

Geçmiş olsun...

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!
    6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!prof. dr. naci görürtwitter
    “Malatya 5,3 büyüklüğünde #deprem oldu”
    https://twitter.com/prof_naci_gorur/status/1689697797103124480/photo/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 10 Ağustos 2023; 21:41:46 >
  • Ulen diyorum yolu ne biçim bozmuşlar tekerlek bir oraya gidiyor bir buraya gidiyor. Deprem olmuş meğerse.

•  İddiaya göre bu görüntüler #Malatya'da yaşanan 5.3 büyüklüğündeki depremden 7 dk önce çekilmiş.

6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 14 Ağustos 2023; 0:36:14 >

• Allahtan güçlümü yani insanoğlu

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 20 Ağustos 2023; 15:3:12 >

• benim çok yakın bir arkadaşım hatay'da yaşıyor. maalesef evi ağır hasardan dolayı yıkılması gerekiyordu ki yıkıldı da. ailesiyle köyünde prefabrik evde yaşıyorlar şuan. durumları iyi ama geçen story'sinde atv'nin yaptığı haberi gördüm trajikomikti resmen. başlık da hatay'da çadır falan kalmamış komple kaldırmışlar falan. babası hatay'ın başka bir yerinde çalışıyor ve çadırda kalıyor şuanda. yani hükümete yalanacağım derken insanlığınızı da kaybetmeyin yazık gerçekten. bu tür haberleri yalanlayanlara lanet olsun diyorum umarım belaların en büyüğünü bulurlar.

• 6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!
  • Deprem bölgesinde yıkımlar hakkında ne düşünüyorsun sorusuna, bir Amcanın daha kötü olsun dediği anda bir bina çöktü.

• yeni bir deprem olup, vatandaşlarımız patır patır ölünceye kadar, yine devekuşu hesabı kafaları kuma göndük mü, gömdük. yazık ulan.

• onedio
    Depremin 215. Gününde Hatay'da Enkazdan Çıkartılan Ceset Yaşadıklarımızı Bir Kez Daha Sorgulattı
    https://onedio.com/haber/depremin-215-gununde-hatay-da-enkazdan-cikartilan-ceset-yasadiklarimizi-bir-kez-daha-sorgulatti-1171610

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Hükümet de sallamıyor muhalefet de. Deprem gündemden düştü, kimse konuşmuyor. İstanbul depremini, kentsel dönüşümü vs. herkes unuttu,

parası olmayan zaten ölürsek ölürüz kader kısmet diyor. Türkiye'de durum her koyun kendi bacağından asılıra dönüyor malesef, bu durumu ve

canınızı önemsiyorsanız ya sağlam ve az katlı bir binaya geçersiniz ya da deprem riski düşük illere göçersiniz. Bizim kültürümüzde bu tip konularda

toplumsal bilinç yok, adam banane ya ben sağlam müstakil evde oturuyorum diyip geçebiliyor. Toplumsal bilinçten ziyade bireysellik var.

Siyasilerin kafası rahat, iyi evlerde depreme dayanıklı konutlarda oturuyorlar, sizin korkunuzu umursamazlar.

Kentsel dönüşüm olmayacak gibi duruyor ve bu durumda en kötü senaryo eninde sonunda gerçekleşecek. Fazla zamanımız yok gibi, o yüzden bir an

önce herkes kendi deprem planını yapsın. Evet her şey işin sonunda kader ama felaket göz göre göre gelirken saatli bombanın üstünde oturmak kader değil, seçimdir.

Üstüne son sürat tren gelirken uzaktan görüp de rayda duruyorsan bu seçimdir. Onun dışında güvenli yere gidersin hastalıktan, trafikten de ölürsün ona yapacak birşey yok.

Ben şahsen güvenli bir ilde yeni bir binaya göçerek probleme kendimce çözüm bulacağım. Zaten İstanbul'un nüfusunun biraz diğer illere dağılması lazım, aşırı kalabalık.

• Deprem gündemden düştü ve toplumun büyük bir kesimi tarafından unutulduysa bu biraz da depremzedelerin kendi eseri. Mevcut hükümet zaten deprem felaketini unutturmak istiyordu, yetkiyi de depremzedelerin oyuyla aldı.

Bunun dışında davulla zurnayla eğlence düzenler üstüne yüzlerce araçla konvoya çıkıp bunu sosyal medyaya servis edersen o görüntüleri izleyen herkes senin hayatının normale döndüğünü ve artık yardıma ihtiyacın olmadığını düşünür doğal olarak. Şahsen seçimlerden sonra izlediğim görüntülerin de etkisiyle hükümet bölge halkına çok iyi bakıyor diye düşünüp bireysel olarak yardım göndermeyi bıraktım. Zaten bireysel olarak gönderdiğimiz yardımlar ulaşıyor muydu o meçhul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vain kullanıcısına yanıt

İşin aslı düşmedi de bizdeki bazı insanlar mecbur bıraktırıyor. Örnek deprem oldu koca siteye dedim apartmanlara baktıralım sağlam mı değil mi kimse sallamadı hatta çoğu kader kısmet Allah yazdıysa olur dedi geçti ben ne yapayım buna 56 hanede sadece ben dedim umurlarında olmadı6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! 

baştakiler zaten dokunulmaz ne diyebilirsin ki zaten ne belediye ilgileniyor nede başka kurumu Harbiden Allaha emanetiz tr de6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 11 Eylül 2023; 3:15:13 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Hocam işte malesef bizde 15 dairelik tek apartman olduğumuz halde ikna edemedik. Devlet tarafından %50si bizden kampanyası

yapıldı ancak apartmandakileri ikna edip ona başvurana kadar seçimler biter bitmez kalktı.

• 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.