Şimdi Ara

Deprem sonrası yeniden hayata başlamak?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bununla ilgili biraz çok konu açtım fakat depremden beridir çok belirsizlik yaşıyoruz ailece. Şu an ben ile ablam Ankara'da annem ve babam da Malatyada kalmaya devam ediyoruz. Fakat depremden sonra evimiz ve babamın işyeri (çayocağı) yıkıldı. Ablam ise dersanede öğretmendi. (sosyal bilgiler) Ben ise işsizdim askere gidecektim fakat freelance olarak çalışıyorum hala, aylık part time kadar gelir kazanabiliyorum ancak.

Sorun şu,

şu anda hepimiz farklı yerlerdeyiz sorunumuz yok fakat uzun vadede plan yapamadık bir türlü. Yani devlet yardım vs. yapıyor ben misafirhanede kalıyorum zaten. Fakat bu yardımlar nereye kadar sürecek? Orta, ağır hasarlı evleri ne zaman yıkacaklar? Yeni evleri ne zaman yapacaklar? Yetecek mi vs. hiçbir fikrimiz yok. Şu an şehirler büyük hasar aldığı için de yaşaması zor. Hala artçılar oluyor ve üretim düştüğü için fiyatlar çok yükseldi Malatya'da. Sağlam evlerin kirası 8 binin üzerine çıktı.

Sizce bu durumda Malatya'da kalmak mantıklı olur mu? Yoksa başka şehirde kiraya mı çıkalım?

Ankara'da gördüğüm kadarıyla ev miktarı çok fazla değil, yeniler de çok pahalı. Mesela ben şuan Yenimahalle'deyim buradaki 35 senelik dairelere 7-8 bin lira kira istiyolar. Sincanda falan daha uyguna gördüm fakat orası hakkında bilgim yok.

İstanbul zaten çok riskli ve çok pahalı, direkt geçiyorum.

Aklımda alternatif olarak Antalya veya Bursa var. İzmir'de bir süre kaldığım için biliyorum orada da ev sorunu var. Yine de fikirlerinize açığım.

Yani biz 5-7 bin arası kira ve aylık maks. 10-12 bin arası giderle 5 kişi (yaşlımız da var) başka şehirde yeniden hayat kurabilir miyiz? Yoksa Malatya'da mı ev bakalım? Veya konteynıra falan mı başvuralım? Önerisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir de Eskişehir var aklımda, nasıldır? İş imkanı falan var mı?

• Diycek sözüm yok

• Geçmiş olsun hocam adana mersin yada karadeniz illeri gibi illeri düşündünüz mü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler, Mersini düşündük, daha önce gördüğüm bir yer uygun bir şehir gibi duruyor ama tatil için gittim istihdamı, konut imkanı nasıl fikrim yok. Karadeniz ile ilgili hiçbir fikrim yok ama Samsun gelişmiş duruyor.

• geçmiş olsun hocam. inşallah düzene girer hayatınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.