tam olarak ne yazacağımı bilemediğim için başlık biraz saçma oldu. neyse, sorum şu: şimdi benim en küçüklükten beri en büyük 2. korkum uzuv/duyu kaybı. bir parmağımın kesildiğini düşünmek bile beni deli ediyor. bazı enkaz altında kalanlara doku hasarı? oluştuğu için amputasyon yapıldığını duydum. bunun olmaması için alabileceğim bir önlem var mıdır ? yani mesela deprem olurken nasıl bir pozisyon almalıyım veya deprem çantasına koyabileceğim ilaç falan var mıdır ? bir de mesela kolumun falan kesilmesi gerekti (allah korusun) ama bilincim kapalı, kolu kesmemeleri için e-nabıza ya da başka bir yere not gibi bir şey bırakılabiliyor mu ? |
DEPREM YÜZÜNDEN UZUV KAYBI OLMAMASI İÇİN
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çalışmayan kolu ne yapacaksın? Galiba kesilmesi de gerekiyor diğer bölgelere zarar vermemesi için. İnsan alışır merak etme en fazla 1 hafta. Tavsiyem korkmaman. Gereksiz korkularla kafanı doldurma. Çömel, başını koru, tutun hareketlerini uygulamak lazımmış depremde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keyfi sebeplerle kimse kolunuzu bacaginizi kesmez, eger ciddi bir hasar aldiysaniz tek care uzuv kesmek ise alternatifi muhtemelen kangren vb sebepli olum olacaktir, parcalanmis kol ile nereye kadar dolasmayi planliyorsunuz?
-
hayır. böyle bir durumda ölmek benim için daha iyi.
-
O zaman İntihar hapı veya tozu bulunduracaksiniz yanınızda.
Not: Hap tavsiye etmiyorum toz olan daha iyi. Ani bilincin kapanmasından hemen sonra ölümü acısız getiriyor.
Yüzüklü versiyonu en kullanışlisi aksi takdirde yanlışlıkla solunduğunda geri dönüşü yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uzuv kaybı hakikaten çok sıkıntılı. Geçen haber globali izliyorum depremden yine birini çıkarmak üzereler 116. Saatlerdeydiler. Aya diye birisi vardı uzun süre doktor çağrısı yaptılar gelen giden olmadı. Att gibi bir eleman geldi adrenalin dopamin vurdu kızı kendine getirmek için zaman kazanmaya çalıştılar. Afaddaki arkadaş her yeri arıyor doktor istiyor. En son telefondan bir doktorla bağlantı sağladı uzuv kesmemiz lazım betondan çekemiyoruz izni kimden almalıyız falan diye soruyor kız zaten suriyeli annesi babası belirsiz. Doktorda tam bir şey diyemedi. Afaddaki eleman oyalıyorlar falan demeye başladı. Tekrar bağlandılar bir doktor olay yerine geldi müdahaleyi yapmak için enkazın içine girdi yayını kestiler tabi. Sonra bir daha çekmediler orayı. Olayın üstünden bir kaç saat geçince arattım tarattım haber yok en son cnn internet sitesine koymuş aya isimli kız hayatını kaybetti diye. Belkide az bir gücü kalmıştı ve uzuv kesilmesi sorasındaki acı ve kan kaybını kaldıramadı diye düşündüm. Zaten uzuv kesecekleri adama adrenalin vermeleride saçmaydı adrenalin kan akışını hızlandırır uzuv kesilirken kan kaybını arttırır. Belkide yanlış müdahale yapıldı bilmiyorum. Bildiğim tek şey deprem sırasında yıkılacak bir binanın içinde olmamak istediğim. Gerekirse karavanda yaşamaya devam edeceğim ama o molozların altında kalmaya hiç niyetim yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok kötü oldum lan
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Müslüman bir halk olduğu için yazıyorum. Deprem Allah'ın ayetlerindendir. 2023 yılına geldiğimiz bugünde dahi Dünya depremin yerini ve saatini tespit edemiyor. Sadece fay hatları biliniyor, fay hattının olduğu her yerde bir gün deprem olabilir, kimse yerini ve saatini bilemez. Bu forumda konusu bile var, tam 20 sene önce açılmış, 20 yıldır, her sene aralıksız İstanbul'da deprem olacak demişler, bugüne kadar İstanbul hariç bir çok yerde deprem oldu. İstanbul'da da günün birinde deprem olabilir, bunu bilemeyiz,ama gördüğünüz gibi onun da yerini ve saatini kimse bilemiyor. Kuranı Kerim'de Zilzal Süresi var. Burada;
"Yeryüzü kendine has bir sarsıntıya uğratıldığı, içindekileri dışarıya çıkarıp attığı ve insan, "Ona ne oluyor?" dediği zaman, İşte o gün, yer, kendi haberlerini anlatır. Çünkü Rabbin ona (öyle) vahyetmiştir. O gün insanlar amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır. Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir.Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir." ayetleri var.
Kısaca Deprem olduğunda yapabileceğiniz hiçbir şey yok, önemli olan Deprem olmadan öncesi tedbirleri almak, binaları sağlam yapmak, zemininin düzgün olması vs vs. Bireysel olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Dünya hayatının geçici olduğunu unutmadan yaşayın, trafik kazasında ölebilirsiniz, bir binadan kafanıza bir şey düşer, ölebilirsiniz, her türlü ölebiliriz yani, kısaca yaşadığınız her anın kıymetini bilin ve neden kısa bir süre Dünyada kalıp gidiyoruz, ardımızdan sürekli başkaları geliyor, onu düşünün, yeter.
-
Masallarını burada anlatma dostum. Vikipedi adlı siteye gidip Japonya adlı ülkeyi araştır bakalım.
Ateist misin ?quote:
Orijinalden alıntı: ry4n
Masallarını burada anlatma dostum. Vikipedi adlı siteye gidip Japonya adlı ülkeyi araştır bakalım.
Türküm doğruyum çalışkanım :DD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 14 Şubat 2023; 10:12:13 >
24 saatin sadece 1.36 saniyesinde sallandı yeryüzü 8 şiddetinde. Ya 24 saatin sadece 15 dakikasında 8 şiddetinde sallansaydi, ne olurdu, düşünen var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 14 Şubat 2023; 10:18:29 >
Yazık. Umarım ailen senin yüzünden zarar görmez. Neslinin devamına üzülüyorum.
Gerçekten çok bilimsel cevaplar yazabildin. Bilimi yaratan Allah'tır. Ayrıca ben size hakaret etmedim, cevap veremeyince hakaret etmek basit insanların yapacağı bir şeydir. Anlamak isteyene bir bebeğin doğumu bile yeter. Anlamayana ne anlatsan anlamaz zaten.quote:
Yazık. Umarım ailen senin yüzünden zarar görmez. Neslinin devamına üzülüyorum.
Kendi cahilliğinde loop'a girmiş, olduğun yerde sayan birisin. Neyse ki sizin gibi tipler yakında "nesli tükenme tehlikesinde" durumuna düşecek.
Cahil bilmeyene denir. Kimin cahil olduğu kararını burayı okuyanlar verecektir. İnsan aciz bir varlıktır, her haliyle. İnsan ömrü çok kısa, ortalama 70-80 sene. Sonrasında hepimiz ölüp gidiyoruz, ardımızdakiler geliyor. İnsanlar dünyaya kafile kafile geliyor, vakti gelen gidiyor. Anlamak isteyene bu da yeter, anlamayana ne anlatsan anlamazquote:
Kendi cahilliğinde loop'a girmiş, olduğun yerde sayan birisin. Neyse ki sizin gibi tipler yakında "nesli tükenme tehlikesinde" durumuna düşecek.
Depremden ayrı olarak uzuv psikolojiniz üzerine şunu söylemek isterim bu konularda imtihan yaşamış kişilerin hayatlarını okumanız hatta mümkünse iletişime geçip dinlemeniz bakış açınızı biraz olsun değiştirebilir ve sizi rahatlatabilir.emin olun yaşama sevinci sizden bizden daha fazla olan kişiler var..ayrıca kaybetme korkusunu beslemek yerine sahip olduklarımıza karşı şükür içinde olmak ve bunu kendimize telkin etmek ruhen de olumlu etki edecektir.
-
Kangren nedeniyle ölmek daha kötü en kaz altında 60saat kurtarılmayı bekleyen kıza göz atın
allah kanıtlı mı da bilimi yaratan allah oluyo bi dur önce allahın varlığı bi kanıtlansın öyle bilimi yaratanın kim olduğuna karar veririz
-
Japonya depremi atlatsa bile tsunamide patates oluyor. Yani diyeceğim şu ki senin vade dolduysa seni ne türk olman ne doğru olman ne de çalışkan olman kurtarır. Bir depremde gidersin, depremi atlatsan bir tsunamide gidersin onuda atlatsan bir kansere bakar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Müslüman bir halk olduğu için yazıyorum. Deprem Allah'ın ayetlerindendir. 2023 yılına geldiğimiz bugünde dahi Dünya depremin yerini ve saatini tespit edemiyor. Sadece fay hatları biliniyor, fay hattının olduğu her yerde bir gün deprem olabilir, kimse yerini ve saatini bilemez. Bu forumda konusu bile var, tam 20 sene önce açılmış, 20 yıldır, her sene aralıksız İstanbul'da deprem olacak demişler, bugüne kadar İstanbul hariç bir çok yerde deprem oldu. İstanbul'da da günün birinde deprem olabilir, bunu bilemeyiz,ama gördüğünüz gibi onun da yerini ve saatini kimse bilemiyor. Kuranı Kerim'de Zilzal Süresi var. Burada; "Yeryüzü kendine has bir sarsıntıya uğratıldığı, içindekileri dışarıya çıkarıp attığı ve insan, "Ona ne oluyor?" dediği zaman, İşte o gün, yer, kendi haberlerini anlatır. Çünkü Rabbin ona (öyle) vahyetmiştir. O gün insanlar amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır. Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir.Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir." ayetleri var. Kısaca Deprem olduğunda yapabileceğiniz hiçbir şey yok, önemli olan Deprem olmadan öncesi tedbirleri almak, binaları sağlam yapmak, zemininin düzgün olması vs vs. Bireysel olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Dünya hayatının geçici olduğunu unutmadan yaşayın, trafik kazasında ölebilirsiniz, bir binadan kafanıza bir şey düşer, ölebilirsiniz, her türlü ölebiliriz yani, kısaca yaşadığınız her anın kıymetini bilin ve neden kısa bir süre Dünyada kalıp gidiyoruz, ardımızdan sürekli başkaları geliyor, onu düşünün, yeter. |
Çok kötü oldum lan
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X