Şimdi Ara

Derece Yapanlar ya da Yapmak İsteyenler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
9.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam dostlar. buradaki ufak deklarasyonumda sizlere aslında görünen yanlış yüzün doğru tarafının ne kadar derin olduğundan bahsetmek istiyorum.

öncelikle DH ahalisinde bulunan bazı ufak arkadaşların insanlarda yanlış izlenim getirdiğine odaklanmak isterim. onların sözlüğüne geçiyorum şimdi.

kardeşim siz ne istiyorsunuz? her ilk 1000 e giren adamı, her ilk 100 e giren adamı bunlar bitkisel hayat formu bellemiş. sosyal değillermiş. falan filan.
    şimdi diğer yüzden bakalım. laf atanların sosyallik anlayışı futbol maçları, iddia oranları. çalışan adam soru çözmeyi çok mu seviyor? sistemi kimse değiştiremez. sistemi değiştirmek için sistemden geçmek zorundasın. adam bunun farkında. iyi bir yere gelmek için başka çaresi yok. çalışırken 1 senesini feda edebilir, edilmeden de yapılabilir derece bu ayrı bir mevzu. ama her derece yapan adamı moron, soru çözen bir salak sadece diye yaftalamak hiçbir vicdan sahibi kişinin hakkaniyetine girmez ve haddine değildir.

bu yorumların altında içten içe Freud'un bilinçaltı teorisinden esinlenerek "ego-süperego" kaynağı ürünler bunlar. yapan adam yapsın. karışmayın, ellemeyin, dokunmayın. sadece boş konuşuyor olursunuz. bir anektodla bitirmek isterim.

başaran insanların başarı süreçleri 3 aşamadır. ilk aşamada diğer insanlar o kişiyle "dalga geçerler" ikinci aşamada o kişiyi kıskanırlar. üçüncü aşamada kişi zaferi elde edip muzaffer olduğu zaman onu "takdir ederler".

• cevap yok sus puss....
  • Size tamamen katılıyorum Genel olarak millet 150 civarı yapanları asosyal tipsiz, sadece ders çalışa , hiç bir sosyal aktivitesi olmayan, forumlarda dolaşmayan olarak sanıyor.
    Bu da dahil tüm genellemeler yanlıştır
    Bir de
    Ön yargılarınızı yıkın o sizi yıkmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathan

cevap yok sus puss....

sen konuyu niye uzatıyosun ki o kadar zekı oldugunu her mesajında insanlaraa belı etmeye calısıyorunsun en azından forumda sorulan soruları cozde buradakı mılete faydan olsun dıger konudada konu uzadı dıyorsun baska konu acıyorsun adminler bence bunu degerlendirmelı konu sılınsın bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakashi hatake

quote:

cevap yok sus puss....

sen konuyu niye uzatıyosun ki o kadar zekı oldugunu her mesajında insanlaraa belı etmeye calısıyorunsun en azından forumda sorulan soruları cozde buradakı mılete faydan olsun dıger konudada konu uzadı dıyorsun baska konu acıyorsun adminler bence bunu degerlendirmelı konu sılınsın bence

net bir cevap vermek istedim hepsi bu. benden daha çalışkan arkadaşlar var onlar çözüyor dert etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Sen şu an diğerlerini sus pus ettiğin için başarılısın.O zaman bizim seninle ilk olarak taşak geçmemiz gerekiyor.Ben pek dalga geçmek istemiyorum.İkincisine geçelim.Kıskanmak.Valla seni pek kıskananın olduğunu da söyleyemem.Eee.Ne oldu o zaman?.Demek ki başarılı değilsin.O zaman söylediklerinin doğru olmadığı sonucuna ulaşabilirim.

Çok pis felsefe yaparım

Oldu o zaman olimpiyatlara katıl

o kadar dar bakmışsın ki anektoda felsefe ye hakaret etmişsin.
  • "Ben onun kadar çalışsam oohoo.." diyenlerinki kadar hastalıklı bi durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodeotr -- 14 Mart 2013; 22:59:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Derece yapmak isteyenler
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mathan git havanı başka yerde at insanlar ne zannederse zanneder sanane bundan çevrende hava atacak birilerini bulamayıp burada milleti lafa tutuyorsun bıktım senden de konularından da yemin ediyorum biyografini ezberlettin be
  • Valla sen ne dersen de ben dereceye oynayipta kızlarla iyi ilişkiler kuran gece hayatı olan arkadaşlarıyla barda bira içen aşık olup efkarlanan hali saha yapan batak çeviren poker oynayan adam gormedim. Dereceye oynayipta bunları yasayabilen adam göster bana gidip ellerini öpeyim. Ayrıca sosyellikten kastin iddaa oynayan pes atan sokakta ayliklik yapan adamlarsa sen çok yanlış gelmisissin hocam. Kusura bakma ama senin baya bi yaran var bence asosyalligin dibine vurmussun ınş dilediğim yerlere gelirsin ama bakış acini değiştirmeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fly11

mathan git havanı başka yerde at insanlar ne zannederse zanneder sanane bundan çevrende hava atacak birilerini bulamayıp burada milleti lafa tutuyorsun bıktım senden de konularından da yemin ediyorum biyografini ezberlettin be

• Tabii Sülhan kardeş tabii
    Bilavlıya niye gelmedin mübarek?
  • quote:

quote:

Sen şu an diğerlerini sus pus ettiğin için başarılısın.O zaman bizim seninle ilk olarak taşak geçmemiz gerekiyor.Ben pek dalga geçmek istemiyorum.İkincisine geçelim.Kıskanmak.Valla seni pek kıskananın olduğunu da söyleyemem.Eee.Ne oldu o zaman?.Demek ki başarılı değilsin.O zaman söylediklerinin doğru olmadığı sonucuna ulaşabilirim.

Çok pis felsefe yaparım

Şimdi benimle dalga geçiyorsun ama yakında kıskanacaksın.Ondan sonra da beni tebrik edeceksin.

• ya usta sana laf atma amacım fln yok fakat ; bu konuyu açma amacın nedir, hala niye uzatıyosun, bir tartışma ortamı oluşturuyorsun bunu anlamış değilim...

isteyen istediğini der.Derece yapanlarda öyle olanda var olmayan da var bunu herkes zamanla anlayacak zaten...
  • quote:

quote:

quote:

Çok pis felsefe yaparım

Şimdi benimle dalga geçiyorsun ama yakında kıskanacaksın.Ondan sonra da beni tebrik edeceksin.

senin yaptığın başarı değil ki aha sistemin yine çöktü

• quote:

Orijinalden alıntı: yogurtcanavari

ya usta sana laf atma amacım fln yok fakat ; bu konuyu açma amacın nedir, hala niye uzatıyosun, bir tartışma ortamı oluşturuyorsun bunu anlamış değilim...

isteyen istediğini der.Derece yapanlarda öyle olanda var olmayan da var bunu herkes zamanla anlayacak zaten...

senle doğrudan bir durum değil ki. belli bir kitle var bir anda patladı. onlara nazaran.
  • hele şunun tipine hele şunun kgiliginaa.yok deklarasyon muş yok freud imis yok bilinçaltıymış(aslına bilinçdışı denir).
  • quote:

selam dostlar. buradaki ufak deklarasyonumda sizlere aslında görünen yanlış yüzün doğru tarafının ne kadar derin olduğundan bahsetmek istiyorum.

öncelikle DH ahalisinde bulunan bazı ufak arkadaşların insanlarda yanlış izlenim getirdiğine odaklanmak isterim. onların sözlüğüne geçiyorum şimdi.

kardeşim siz ne istiyorsunuz? her ilk 1000 e giren adamı, her ilk 100 e giren adamı bunlar bitkisel hayat formu bellemiş. sosyal değillermiş. falan filan.
    şimdi diğer yüzden bakalım. laf atanların sosyallik anlayışı futbol maçları, iddia oranları. çalışan adam soru çözmeyi çok mu seviyor? sistemi kimse değiştiremez. sistemi değiştirmek için sistemden geçmek zorundasın. adam bunun farkında. iyi bir yere gelmek için başka çaresi yok. çalışırken 1 senesini feda edebilir, edilmeden de yapılabilir derece bu ayrı bir mevzu. ama her derece yapan adamı moron, soru çözen bir salak sadece diye yaftalamak hiçbir vicdan sahibi kişinin hakkaniyetine girmez ve haddine değildir.

bu yorumların altında içten içe Freud'un bilinçaltı teorisinden esinlenerek "ego-süperego" kaynağı ürünler bunlar. yapan adam yapsın. karışmayın, ellemeyin, dokunmayın. sadece boş konuşuyor olursunuz. bir anektodla bitirmek isterim.

başaran insanların başarı süreçleri 3 aşamadır. ilk aşamada diğer insanlar o kişiyle "dalga geçerler" ikinci aşamada o kişiyi kıskanırlar. üçüncü aşamada kişi zaferi elde edip muzaffer olduğu zaman onu "takdir ederler".

Ygs de gir ilk 100 e koy ss yi ha işte o zaman AFERİN diyelim ama suan YÜRÜ GİT İŞİNE.

• şu anda yaptığın şey ego tatmini değilde ney bunu bi açıklar mısın? bişey anlatacaksan önce samimi ol sonra samimi cevaplar bekle
  • Derece yapanların azımsanmayacak bir kısmı cidden bildiğiniz robottur. Ama böyle olması kimsede bir genelleme yapma hakkı doğurmaz, doğurmamalı. İlk 100, 1000 içine giren gayet sosyal insanlar da vardır, hatta ilk 100 pek olmasa da ilk 1000'in bu gruptaki insanlardan çokça bulundurduğunu düşünüyorum.

Çoğu kişi "X gün içinde Y puan arttırabilir miyim?" falan diye başlık açıyor. "Hayatta yapamazsın", çalışırsan neden olmasın" gibi cevaplar görüyorum bu başlıklarda. Arkadaşlar o kişiyi görmeden bu kadar kesin yorum yapamazsınız. İnsan zekası cidden kişiden kişiye muhteşem farklılıklar gösterebilir. Benim dershanemde bazı kişiler var 5-6 saat çalışan, üzülerek söylüyorum ne kadar çalışırsa çalışsın 400'ü geçemeyecek. Yok çünkü, kapasitesi o kadar adamın. Bu seviyede biri kendinden az çalışıp 450 yapan birini görünce bu durumu sindiremiyor ve otomatik olarak "O kesin evde inek gibi çalışıyordur" gibi cümleler kurmaya başlıyor.

Şu sistem konusuna değinirsek, "Sistemin kölesi olmayacağım ben, çok marjinalim" gibi düşüncelerle çalışmazsanız, büyük ihtimalle hiçbir şey olmayacak sizden. Büyük ihtimalle dedim, çünkü herkesin yapmak istediği şey farklıdır. Doktor olmak istiyorsan öyle marjinal olmak falan yok, mecburen çalışacaksın ve gireceksin o sınava. Başka birinin de çok sağlam bir programlama bilgisi var mesela. O arkadaş kendisine üniversitenin bir şey kazandıracağını düşünmez ya da gidince kazanacaklarının 4 yılda kendi çabalarıyla kazanacaklarından az olduğunu düşünürse üniversiteye girmez, programlama ile kendi yoluna devam eder. Benim böyle yapacak zeki arkadaşlarım var mesela okulda ve şu an işe girse minimum 2500 TL'den çalışmaya başlayabilir ve hızlı bir şekilde gelişebilir. Ya da en basitinden Sedat Kapanoğlu(Ekşi'nin kurucusu), adam yüzbinler kazanıyor üniversiteyi yarıda bıraktığı halde. Zuckenberg olayına hiç girmeyeyim zaten.

mathan'ın savunmaya çalıştığı şeyler doğru olsa da aşırı derecede yanlış üslubu var. Arkadaş diğer insanları yererek bir yere ulaşılamayacağını idrak edememiş. Ayrıca egoist biri olmasına rağmen kendinden düşük gördüğü insanları fazlaca önemsiyor gördüğüm kadarıyla. Freud'dan girmiş münazara terimlerinden çıkmış, "Siz nerden bilirsiniz bunları" falan yazıp saçmalamış işte. Kimsenin o terimleri bilme zorunluluğu yok. O terimleri bilen de dünyanın en düzgün, en akıllı insanı olmuyor. Adamların okulunda münazara yarışması olmamıştır bilmez, tartışmayı sevmiyordur bilmez. Belki de senden daha zekidir, senin katıldığın münazara yarışmasında "Ben bu insanlarla mı tartışacağım?" deyip girmemiştir, oralı bile olmaz.

quote:

kilitleyin konuyu. gereksiz uzadı.

Şu mesajına bakarsak bile sağa sola emir vermesiyle kişiliği hakkında fikir edinebiliriz. Arkadaş kendini dünyanın merkezi zannediyor. Buna bir şey demem, egoizme de karşı değilim zaten. Ama egoist bir insan, eğer gerçekten o seviyedeyse, zaten karşısındaki insanlara karşı düşüncelidir. Egoizm insanın içinde yaşanmalı, böyle dışa vuran insanların da dünyada gereksiz yer kapladığını düşünüyorum kısacası.

• quote:

Çok pis felsefe yaparım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.