Şimdi Ara

Ders çalışmamış hissi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
8.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafayı yiyeceğim bu his yüzünden . Eve geliyorum testlerimi çözüyorum , ne çözdüm ne çözmedim yazıyorum hepsini şu konudan şu kadar çözüldü diye , fakat gelin görün ki günün sonunda sanki o günümü tamamen bilgisayar başında oyun oynarken geçirmiş , ya da telefonda arkadaşlarıyla mesajlaşmış biri gibi hissediyorum . Ne kadar çok test çözersem çözeyim yine de hiçbir şey yapmamış gibi hissediyorum . Nasıl kurtulunur bu histen , var mı bu hissi önceden yaşayıp da ben böyle yendim diyebilen ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ders Çalışıp Çalışmamış Gibi Hissetmek

Sınavlara hazırlanırken, yoğun bir şekilde ders çalıştığınızı hissetseniz de, bir türlü tatmin edici bir şekilde hazırlandığınızı hissedemeyebilirsiniz. Bu durum, "ders çalışıp çalışmamış gibi hissetme" olarak tanımlanır.

Bu hissin ortaya çıkma nedenleri arasında şunlar yer alabilir:

• Dikkat Dağınıklığı: Ders çalışırken dikkatiniz sürekli dağılıyorsa, aslında çalışmış olsanız bile çalışmamış gibi hissedebilirsiniz.
    • Etkisiz Çalışma Teknikleri: Etkisiz çalışma teknikleri kullanıyorsanız, saatlerce çalışsanız dahi etkili bir şekilde öğrenemeyebilir ve "çalışmamış gibi hissedebilirsiniz".
    • Motivasyon Eksikliği: Ders çalışma konusunda yeterince motive değilseniz, zamanınızı boşa harcıyormuş gibi hissedebilirsiniz.
    • Bilgi Boşlukları: Daha önceki konuları tam olarak anlamadan yeni konulara geçerseniz, çalışmaktan ziyade bilgi boşluklarını doldurmaya çalışıyormuş gibi hissedebilirsiniz.
    • Anksiyete veya Stres: Sınav kaygısı veya stresi, çalışma sırasında konsantre olmanızı zorlaştırabilir ve "çalışmamış gibi hissetmenize" neden olabilir.

"Ders çalışıyorum ama çalışmamış gibi hissediyorum" diyen kişiler, genellikle sınavdan önce hiçbir şey bilmiyormuş gibi hissettiklerini ifade ederler. Bu, çalışmanın yetersiz olduğuna veya etkili olmadığına dair bir işaret olabilir.

Eğer bu hisleri yaşıyorsanız, çalışma tekniklerinizi gözden geçirmeli ve daha etkili yöntemler benimsemelisiniz. Ayrıca, dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmaya ve motivasyonunuzu artırmaya çalışmalısınız. Anksiyete veya stres yaşıyorsanız, profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz.

"Ders çalışıp çalışmamış gibi hissetme" durumu, hazırlık sürecinde sık karşılaşılan bir durum olsa da, bu hisle mücadele etmek ve etkili bir şekilde hazırlanmak mümkündür. Çalışma tekniklerinizi iyileştirerek, motivasyonunuzu koruyarak ve stresinizi yöneterek bu hissi aşabilir ve sınavlarda başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • daha fazla çalışabileceğinin farkında olupta tüm vaktini ders çalışmaya harcamıyorsan bu histen kurtulamazsın
  • Macella kullanıcısına yanıt
    Hocam eve saat 17.10 civarı geliyorum saat 17.40'a kadar kişisel bakım , yemek vs . derken oturuyorum 17.40 geçe , saat 23:30'a kadar çalışıyorum . Buna ek olarak okulda da çalışıyorum tenefüsler ve öğle aralarında da çalışmaya devam ediyorum ama sanki ben 24 saat çalışsam bile elimde var 0 gibi hissediyorum . Soruları çözebilmeme rağmen yeterli gelmiyor hiç .
  • Belli bir programın var mı ? Yoksa masaya oturunca kafana ne eserse onu mu çalışıyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Chesterfield kullanıcısına yanıt
    Programım yok . Genel olarak uymuyorum zaten programa . Mesela diyorum ki Çokgenler bitecek , şu konudan şu kadar test , sosyalden 12 test , vs .vs derken bakıyorum Çokgenler videolu konu anlatımı 2 saat , bir de ben durdurup soruları çözüyorum 3-4 saat bir konu anlatımına gidiyor . Hayliyle benim programıma yazdığım diğer testlerin hepsini yetiştirecek vaktim kalmıyor gün sonuna kadar . Çünkü oraya yazdığım test sayısı genelde fazla oluyor .
  • o zaman eksiklerinin farkında olup onlara çalışmıyorsundur. mesela geometrin iyiyken gidip geometri çalışırsan zaman kaybı gibi gelebilir önce eksiklerine odaklan. ha bide kolay kitaplar çözersen gene aynı hissedersin.
  • Macella kullanıcısına yanıt
    Kolay kitap çözmüyorum hocam sıkıntı orda işte Zor bir kitaptan çözebilmeme rağmen sanki bana hiçbir şey katmamış gibi hissediyorum . Bir de çok saçma ama , sözel ders çözünce de gereksiz bir iş yapmış gibi hissediyorum , neden bilmiyorum ama mesela bugün 3 paragraf testi çözdüm 18 soruluk , çözerken kendimi kötü hissettim sanki birileri bir yerden '' puahahau salağa bak oturup geometri çalışacağı yerde paragraf çözüyor '' dermiş gibi hissediyorum iyice paranoyaklaştım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede Alttan Ders Alma
    9 yıl önce açıldı
    Ders çalışırken okb sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Antidepresan ve Ders Çalışmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte bu yüzden çalıştığından bişey anlamiyosun.Sen programını yap çok ağır olmasın ona gore ilerle kafanı yastığa koyunca anlarsın farkı.

• hocam işte tamda dediğim gibi. eksik olduğun konulara yönel paragraf çokta önemli değil ha eksik hissettiğinde haftada 1-2 kez gene çözersin onun dışında çokta lazım değil önceliklerini iyi belirlemen gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayisaldaokuyantmci

Kolay kitap çözmüyorum hocam sıkıntı orda işte Zor bir kitaptan çözebilmeme rağmen sanki bana hiçbir şey katmamış gibi hissediyorum . Bir de çok saçma ama , sözel ders çözünce de gereksiz bir iş yapmış gibi hissediyorum , neden bilmiyorum ama mesela bugün 3 paragraf testi çözdüm 18 soruluk , çözerken kendimi kötü hissettim sanki birileri bir yerden '' puahahau salağa bak oturup geometri çalışacağı yerde paragraf çözüyor '' dermiş gibi hissediyorum iyice paranoyaklaştım

Ders çalışmamış hissi

Allah aşkına sen kendini deli gibi yaptın, ya bi git Allah alsın şapalağı bi koycam alnını dağıtıcam bak.

• Bir günde çalışmandan ne bekliyorsun ki? YGS ye kadar olan sürede senin bu yetersiz gördüğün çalışmaların toplamına önem vermen lazım. Atomun günümüzde ki halini alması bir günde olmadı ki sende bir günde YGS yi bitirme edasıyla çalışıyorsun.

• Focke-Wulf kullanıcısına yanıt
    Kısa süreli bir olay değil ki bu. Bayadır var.Ders çalışmaya yeni başlasam amenna , haklısın diyeceğim ama ben düzenli olarak 11'in ikinci döneminden bu yana çalışıyorum fakat konularımın çoğu bitmeye başlayınca bu hisse büründüm, yaklaşık 1 aydır falan var üstümde bu düşünce

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.