Bir kurumun 3 haftalık dershane tanıtımına katıldım 1 hafta bitti ve söyleceğim şey çok kötüydü abi.Çok mıymıntılar tabi YouTube ×1.50 izlemeye alışmışım bir konuyu anlatamadılar.Kendi disiplinimi kuramadığım için dershane istiyordum ama git gide vazgeçiyor gibiyim. |
Dershane çöp
-
-
Zaman kaybı. Ben de bir ay gittim pişman oldum. YouTube beleş dershane bence. Vazgeç -
bunu farkettiysen gitme ama evde de iyi çalış
-
kesinlikle, gidince daha iyi anlaşılır. hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama dershane yerine bir kütüphaneyi takip edip haftanın 6 günü oraya gitmek çok daha kârlı olabilir. yine de bunun da riskleri var olduğunu bilin.
benim yaşadığım yerde bi gençlik merkezi bir de halk kütüphanesi var, ikisi de tıklım tıklım.
Özel bir kütüphane var ama orası da çok ters konumda, eve gelmem mümkün değil, aynı kalabalık oraya da hakim. Herkes sizin gibi düşününce olay yine ters tepiyor herkes aynı şeyleri yapıyor.
evde çalışma ortamı sağlamak çok daha faydalı. Öyle akşam etütleri yapan bir yer değilse zaten dershanenin kendi ders çalışmanıza katkısı %1 belki , evde ders çalışma disiplinini dershaneye gitsen de gitmesen de kazanacaksın. Ama evim müsait değil, çalışma ortamım yok dersen çözüm yolu yok denecek kadar az, mevcut yollar da tıkanmış durumda.
-
Bende dershane için zaman kaybı + çöp derdim ama sırf disiplin kurmak için gideceğim. Evde her gün 4 duvar arasındayım kafayı yicem. Belirli bir düzen daima iyidir.
-
etut merkezlerine bak bir -
Bu millette disiplin olsaydı dershane sahipleri karnına taş bağlayıp dolaşırdı. İşin kötü yanı disiplin sağlasın düzene giriyim diye gidenlerin çoğu evde yapacağından da kötü yapıyor dershanede. -
sakın gitme 8k para -
benim şuan istediğim netlerde olamamamın büyük çoğunluğu dershane yüzünden sene başında aile zoruyla gittim resmen vakit kaybı insanı yoruyor ve evde ders çalışmak zorlaşıyor bu yorulmanın karşılığınıda veremiyorlar. kurumsal denemeler de birkaçı hariç saçma geliyor bana tamamen sidik yarıştırmak için yapmışlar gibi. neyse bakalım -
8k olsa iyi 18k istiyor adam fjfjdjdjdjjszj
-
Bende disiplin için istiyordum bakalım nolcak
-
bence gitme geri gitmeyeceğim şu mert yiğitin attığı son videoya bak çok haklı konuşmuş dershane konusunda tam da üstüne denk geldi
-
Bende bir aylık tyt kampı var ücretsiz bir şekilde dershane de ona katıldım. Katılma sebebim de daha önce hiç dershaneye katılmamam ve ortamı merak etmem. Şuana kadar ki izlenimim gerçekten verilen paraya değmeyeceği yönünde. Youtube cidden büyük nimetmiş sadece dershanedeki zorunluluğu evde ki çalışmamıza entegre etmek sizi çok yükseltir disiplin şart.Tek artısı deneme( bireysel olarak da gidip olunabiliyor pek de artı değil), rekabet sevenler için belki motive edici bir ortam denebilir. Bakınca fazla da artısı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-299E345E4 -- 13 Haziran 2021; 12:56:13 > -
böyle düşünüyorsan gitme çünkü gidersen hiç verim alamaycaksın
-
bu dershane olayını hiçbir zaman anlamadım okullar ne işe yarıyor hangi ülkede böyle kurumlar var acaba sınava hazırlamak için
-
aileler hem devlete para ödüyor hem de özel kurumlara kimse de demiyor ki biz nabıyoruz
-
Ben insanların bu kadar dershane karşıtı olmalarını pek anlamıyorum ben de pek sıcak bakmıyorum ama bence evde yıl boyu düzeni sağlayamayacak insanlara faydalı olabilir direk gitme demek çok kötü demek biraz tuhaf bence kişiden kişiye değişir -
Okullar ve dershaneler eğitim ve fen edebiyat mezunlarının istihdam yeri Türkiye'de öğrenciye fayda sağlama yeri değil, son 3 yıldır iyice gün yüzünde çıktı.
Kore, japonya,çin,vietnam,hindistan,brezilya gibi yerlerde de dershaneye benzer oluşumlar var, etüt merkezleri vs. var. Sınav ülkesi sendromu olan yerlerde popüler dershaneler genelde. Abd'de bile sat act kursları var, başka yerlerde de illa vardır tek sektörleşmiş bizimkiler değil.
kore hatta dershaneleri bitirmek için uzun süredir uğraşıyor eğer dershane özel ders oluşumlarının hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin okul veriminin düşeceğini okulu ciddiye almayacağını düşünüyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X