Şimdi Ara

Dershanelerle alakalı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tekrardan sıkılaştırma maksadıyla kapatılacağı söyleniyor..

Şahsi düşüncem: Dershane olayına hem meb biraz karşı. Çünkü kendi kaynaklarının kullanılmasını istiyor. Zaten bakan bunu söylüyor. Aynı zamanda mutasyon olayı da işleri biraz zorlaştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LivreSciisBack -- 10 Şubat 2021; 23:17:7 >

• tekrardan kapanırsa ben gerçek anlamıyla elenirim

• hocam dershane olayına karşılar mı? böyle bir şey mümkün olamaz. sistem seni dershaneye mahkum ediyor zaten. dershane sektörü yüzünden youtubede ösym videolarına telif attılar. tüm devlet okulundaki sınıflara pandemi yüzünden eğitim yüz yüze verilmezken özel okullarda tüm sınıflara bir süre yüz yüze verildi. bu sektör çok güçlü. sevmeme şansları yok ne yazık ki :) Ayrıyeten tekrar kapanma olacağını düşünmüyorum (bu yıl). İnsanlar artık kabullenmez max sınıra ulaştık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 10 Şubat 2021; 23:48:40 >
  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt
    Kapanma mümkün. Cb bile son açıklamasında vakalar tekrar yükselişe gecerse kapanmaktan çekinmeyiz dedi. Bu iş salgının seyrine bakar. Ki şuan ibrenin yavaştan mutasyon etkisiyle yukariya geçtiğini görebiliriz. MEB olayına gelirsek meb bu yıla özel kaynaklar veriyor. Ve bunların kullanılmasına teşvik ediyor. Aynı zamanda eba akademik desteğinde kullanılmasını istiyor. Ziya hocanin twitterin da 5 paylaşımın 3 u bu :)

Benim düşüncem (mevcut kosullara bakarak söylüyorum) nisana kadar bir kapanma soz konusu olabilir. Ki gayet de mantıklı olur. En azından rahat bir ortamda derse geçilir. Bilim kurulu (örn. Tevfik özlü) da zaten bu görüşte.
  • Kapansın daha iyi evde deneme çözersiniz bol bol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum da hocam sizce bu eba akademik ve yeni yayınlanan odgsm soru uygulamalarından soru çıkma olasılığı var mı?

Yani ösym soru hazırlarken meb müfredatını esas alıyorsa buradan soru alma ihtimalleri var. sonuçta geçmişte meb kitabından sormuşlar.

Şimdi ben buradan çözüyorum fizikte falan çok nadir de olsa sağlam yeni nesil sorular var bana mantıklı geldi düşünceniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medness M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle sorabilirler. Ki dediğiniz gibi sordular. 2019 ayt de yanlış hatırlamıyorsam odsgm testinden soru geldi (rakamlar farkli sadece) gecen sene ben çözmüştüm. Yarari da oldu. Sonuçta soru sorudur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BES ile alakalı sorular
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıkılaştırma maksadıyla kapanma olabileceği duyumunu nereden aldınız
  • drandos D kullanıcısına yanıt
    Eski dershane müdürüm.(final)
  • Bende bugun birinden duydum,söylenti oldugu icin cok önemsemedim ama hocanız da söylediyse olma ihtimali var gibi fakat 3 hafta önce açıldılar ve şu aralar eğitim kurumlarını açma planlamasındalar,kapatmazlar gibi de geliyor.Tam mutasyonlu virüs başlarken açıldıkları icin bende bi süre daha yüzyüze olmaması gerektigini düşünüyorum.
  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt

videoların çoğu duruyor. telif yiyen videolar da tekrar editlenip izlenmeye sunuldu. şu ana kadar bir konu izleyip de izleyecek video bulamamak gibi bir durum yaşamadım. insanları yanlış yönlendirmeyin

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

konu videolarına telif atıldı mı yazmışım? ösym videolarına telif atıldı dedim ve doğru yüzlerce video silindi. bizzat bu süreci yakından takip ettim, ne çok video kaldırıldı tahmin bile edemezsiniz. Şuan büyük kanallar hariç (şenol hoca, rehber matematik gibi) çoğu kanal konu anlatımlarından belirli kısımları sildi veya eksiltti. Pandemi zamanında bu kadar çok videonun silinmesi youtubeden çalışan öğrencilere karşı olumsuz bir durumdur. Önceden birçok hoca rahatlıkla istediği soruyu çözüp rahat bir pdf hazırlayabilirken artık kılı kırk yararak hazırlamak durumunda. Bu durum hem zaman açısından hem kalite açısından olumsuzluk oluşturuyor. Keza bu sınav en iyi çıkmış sorulardan öğrenilir.

Son olarak ben dershaneye gitmiyorum. Ne yazıkki sistem bu gibi olaylar yüzünden insanlarda dershane mecburiyeti algısı ortaya çıkartıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.