Şimdi Ara

Dershaneyi Bırakmak İstiyorum. Akıl verin Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biri bana akıl versin.Mezunum . Bulunduğum ilin bir yerel dershanesine gidiyorum.
    EA öğrencisiyim.
    Son zamanlarda şunu fark ettim.Dershane bana hiç bir şey vermiyor.
    Matematik konularını 2 koldan işliyoruz.Biri mat 1 diğeri mat 2 .
    Mat1 hocamız çok iyi anlatıyor. Ama Mat 2 Hocamız gırgır şamata ders anlatıyor.Mat 2 den hiçbirşey anlamıyorum.Hocanın yüzünden.Çok isteksiz anlatıyor.
    Sınıfın durumuna gelirsek;
    Hiç kimse durumun farkında değil .Herkes eğlence peşinde ,dersi kaynatsak diye bakıyorlar.Yani onların konuşmalarından dersi dinleyemiyorum .Sınıftakilerin birçoğu böyle.

Dershanede 4 tane EA sınıfından 2.sindeyim.290 puanla filan girdim bu sınıfa .Dershanenin durumu bu yani .

Sözellere gelirsek. Coğr hocamız çok kötü .Kadın çok yüzeysel anlatıyor ve sınıfta otorite sağlayamıyor.Biri ordan bi konu açıyor ders kaynayıp gidiyor. Coğrafya dersinin sene başından beri bana katkısı ''0''
    Tarih hocamız çok iyi anlatıyor.Sağolsun çok çok iyi bir hoca kendisi.
    Türkçe öğretmeni orta düzeyde fakat onun anlattığı konuları internetteki videolarda daha iyi anlıyorum .Siz düşünün artık.
    Edebiyat hocasıda aynı. Orta düzey.Onun anlattıklarınıda ztvden filan izlerim.

Yani durumu özetlersek Mat1 , Tarih ve soru sorma dışında dershane çok kötü.MATEMATİKTEN ÖZEL DERS alıyorum.Matematikten özel ders alıyorumu büyük yazdım çünkü sormak istediğim soruları ona sorabilirim. Dershaneyi bıraksam .Mat ve geodan bilemediğim soruları özel mat öğretmenime sorsam daha karlı benim için.Hem zaman bakımından hem maddiya bakımından.

LYS zamanında ie ;
    Matematik ve geometriyi özel dersle telafi ederim. (Zaten dershane hızlı anlatmaktan birşey anlamıyorum )
    Edebiyat ve cografyayı ise kendim hallederim internetteki videolardan.

Evet arkadaşlar sizce ne yapayım?Teşekkürler.

• konuları kendin çalış ama sorularını birine sormalısın o yüzden dersaneyi bırakma derim derslere girmesen de
  • illaki bir artısı oluyor sen evde çalış gerisi yalan dolan
  • quote:

Orijinalden alıntı: uçarakayakafaatanadam

illaki bir artısı oluyor sen evde çalış gerisi yalan dolan

yani hocam bırakıyım mı dershaneyi? Aylık 250 tl .Onun yerine özel mat dersinde sorarımsorularımı .Sözellerdeki soruları zaten cevaptan çıkartıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zomigg

quote:

Orijinalden alıntı: uçarakayakafaatanadam

illaki bir artısı oluyor sen evde çalış gerisi yalan dolan

yani hocam bırakıyım mı dershaneyi? Aylık 250 tl .Onun yerine özel mat dersinde sorarımsorularımı .Sözellerdeki soruları zaten cevaptan çıkartıyorum.

bırakmanı tavsiye etmem
  • Sadece aptallar birine akıl vermeye kalkar.
  • Özel dersler ayda 100TL sen anca 2 ders alabilirsin o yüzden dersaneyi bırakma derim ben.Tarih ve mat1 olduğu günler girersin derslere daha sonra çıkarsın dersaneden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akıl verin lütfen
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

Özel dersler ayda 100TL sen anca 2 ders alabilirsin o yüzden dersaneyi bırakma derim ben.Tarih ve mat1 olduğu günler girersin derslere daha sonra çıkarsın dersaneden

Özel dersle en fazla 2 saat sürer sorularım. yine daha karlıyım ?
  • Sakın dershaneyi bırakayım deme kardeşim ev ortamın zaten dershane gibi olmaz evde sana kim anlatacak konuları,kim problem çözdürecek,kim sınavlara hazırlayacak seni,senin için çok ama çok zor olur. vs fiyatı oldukça makul.Ben kendimden örnek vereyim geçen sene param olmadığı için dershaneye yazılamadım meslek lisesi çıkışlıyım 2 yıllık hakkım vardı ama kullanmadım 4 yıllık fakülte kazanmak istiyorum neyse önümüzdeki sene için çalışıp,dershane parası biriktiriyorum kısaca sana demem odur ki elinin altında imkan varken sakın yanlış karar verme.
  • Hocam mahsuru olmazsa özel dersi saati kaç liraya aldığını sorabilir miyim ?
  • Ben de birakmayi dusunuyorum dersanede 1ayda isledgm konulari 2gunde kendm kat kat verimli sekilde calisip anlayabiliyorum, fakat dersane ya da okula gittigmde hem anlamiyorum dinleyerek hem de yorgunluktan evde calisamiyorum pek.sozelim bu arada sadece denemeler ve föyler icin devam etmek istiyorum karar veremedim tam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho0093

Ben de birakmayi dusunuyorum dersanede 1ayda isledgm konulari 2gunde kendm kat kat verimli sekilde calisip anlayabiliyorum, fakat dersane ya da okula gittigmde hem anlamiyorum dinleyerek hem de yorgunluktan evde calisamiyorum pek.sozelim bu arada sadece denemeler ve föyler icin devam etmek istiyorum karar veremedim tam

aynen kardeşim benimde aynı.Durumun ciddiyetinin farkında olmayan öğrenciler ''ortam'' yapmaya geliyorlar dershaneye . buda beni negatif etkiliyor. ancak tarih ve mat 1 dersi çok güzel gidiyor . etütlerde bir artı sağlıyor tabi . bende çok kararsız kaldım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: psycho0093

Ben de birakmayi dusunuyorum dersanede 1ayda isledgm konulari 2gunde kendm kat kat verimli sekilde calisip anlayabiliyorum, fakat dersane ya da okula gittigmde hem anlamiyorum dinleyerek hem de yorgunluktan evde calisamiyorum pek.sozelim bu arada sadece denemeler ve föyler icin devam etmek istiyorum karar veremedim tam

aynen kardeşim benimde aynı.Durumun ciddiyetinin farkında olmayan öğrenciler ''ortam'' yapmaya geliyorlar dershaneye . buda beni negatif etkiliyor. ancak tarih ve mat 1 dersi çok güzel gidiyor . etütlerde bir artı sağlıyor tabi . bende çok kararsız kaldım.

Dusununce biraz bas kaldiris gibi oluyor herkes dersaneye gisiyo ve sen 1ay kala dersaneyi birakiyosun tek takildigim nokta bu iste ama bi gercek var ki ortada o da dersanenin bana bisey katmadigi.biraz daha dusun derim gercekten bisey katmiyosa sana cesaret et ve birak.yayin olarak zaten 10kat daha ucuza telafi edersin ve internetten videolari izleyerek daha verimli hale bile getirirsin zaman kaybi da yasamamis olursun

• quote:

Arkadaşlar biri bana akıl versin.Mezunum . Bulunduğum ilin bir yerel dershanesine gidiyorum.
    EA öğrencisiyim.
    Mat1 hocamız çok iyi anlatıyor. Ama Mat 2 Hocamız gırgır şamata ders anlatıyor.Mat 2 den hiçbirşey anlamıyorum.Hocanın yüzünden.Çok isteksiz anlatıyor.
    Hiç kimse durumun farkında değil .Herkes eğlence peşinde ,dersi kaynatsak diye bakıyorlar.Yani onların konuşmalarından dersi dinleyemiyorum .Sınıftakilerin birçoğu böyle.

Dershanede 4 tane EA sınıfından 2.sindeyim.290 puanla filan girdim bu sınıfa .Dershanenin durumu bu yani .

Sözellere gelirsek. Coğr hocamız çok kötü .Kadın çok yüzeysel anlatıyor ve sınıfta otorite sağlayamıyor.Biri ordan bi konu açıyor ders kaynayıp gidiyor. Coğrafya dersinin sene başından beri bana katkısı ''0''
    Türkçe öğretmeni orta düzeyde fakat onun anlattığı konuları internetteki videolarda daha iyi anlıyorum .Siz düşünün artık.

Yani durumu özetlersek Mat1 , Tarih ve soru sorma dışında dershane çok kötü.MATEMATİKTEN ÖZEL DERS alıyorum.Matematikten özel ders alıyorumu büyük yazdım çünkü sormak istediğim soruları ona sorabilirim. Dershaneyi bıraksam .Mat ve geodan bilemediğim soruları özel mat öğretmenime sorsam daha karlı benim için.Hem zaman bakımından hem maddiya bakımından.

LYS zamanında ie ;
    Matematik ve geometriyi özel dersle telafi ederim. (Zaten dershane hızlı anlatmaktan birşey anlamıyorum )

Sende geçen seneki halimi gördüm inan. Tek fark bizim mat 2 ci baya iyiydi. Sınıfta iyi yer kazanan sadece 2 kişiydik. Biri Gazi Kamuda ben Hacettepedeyim. Maalesef mezun grupları işin ciddiyetinde olamıyor bazı dershanelerde. Oldukça zaman kaybı oldu bana geçen sene. Mat 1 dersinde 1 soru çözüyorsak inan bana 20 dk hocanın sınıfın geyiklerini çekiyorduk. Sana tavsiyem ygs bitene kadar devam et. Ygs den sonra bırak dershaneyi özel ders+deneme yaparsın. Edebiyat Coğrafyayı da videolardan ya da buradan sorarak da halledebilirsin. Gerçekten bazı dershaneler hiç çekilmiyor hocalar sıfır e sınıf ortamı da olmayınca ister istemez sen de olumsuz etkileniyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozge_18

quote:

Arkadaşlar biri bana akıl versin.Mezunum . Bulunduğum ilin bir yerel dershanesine gidiyorum.
    EA öğrencisiyim.

LYS zamanında ie ;

Sende geçen seneki halimi gördüm inan. Tek fark bizim mat 2 ci baya iyiydi. Sınıfta iyi yer kazanan sadece 2 kişiydik. Biri Gazi Kamuda ben Hacettepedeyim. Maalesef mezun grupları işin ciddiyetinde olamıyor bazı dershanelerde. Oldukça zaman kaybı oldu bana geçen sene. Mat 1 dersinde 1 soru çözüyorsak inan bana 20 dk hocanın sınıfın geyiklerini çekiyorduk. Sana tavsiyem ygs bitene kadar devam et. Ygs den sonra bırak dershaneyi özel ders+deneme yaparsın. Edebiyat Coğrafyayı da videolardan ya da buradan sorarak da halledebilirsin. Gerçekten bazı dershaneler hiç çekilmiyor hocalar sıfır e sınıf ortamı da olmayınca ister istemez sen de olumsuz etkileniyorsun.

Alıntıları Göster
    Benimde aklımda o var . Ygsden sonra dershaneyi bırakmak istiyorum. Ailemde destek verir bana.
    Bizimde Tarih ve Mat1 ci çok iyi . Birde etütler var tabi.Lysden sonra Mat 2 dersine şuanki Mat 2 ci giricek bi tek o sıkıntı işte. Ama o hocada hızlı hızlı anlatıp geçicek dersi konuları yetiştirmek için. Coğr ve Edebiyatı kendim hallederim . Mat 2 ve geometriyide özel dersle halledicem artık.Şu Ygs bitsinde ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zomigg -- 18 Şubat 2012; 20:47:03 >

• Bu devirde dershane soru sormak haricinde zaten gereksiz bir şey,
    Açıkçası ben de dersanedeki derslerde pek bir şey öğrenmiyorum (12yim sayısalım ve en iyi sınıftayım) yalnız ben dersanede öğrendiklerimin fazlasını internetteki konu anlatım videolarından ve evdeki kitaplarımdan çok çok daha fazla öğrenebiliyorum,
    Ben yine de derslere katılıyorum maksat tekrar olsun falan ama 9 10 11 hepsinde dersaneye kayıtlı olmama rağmen hiç uğramamıştım bile toplasan 3 senede 10 kere ancak gitmişimdir denemelerine bile hiç girmedim sadece kitaplarını aldım :) bu sene düzenli gidiyorum da gitmesem de çok bir şey oynamazdı yani.
  • ben sene başında dershaneye yazılmıştım derste fizikçiyle aramda bi sorun oldu adam bana mallık yaptı resmen ve ben de hazmedemedim ağzıma ne gelirse söyledim gittim müdürün yanına ona da anlattim olayı ve ben o gün ayrildim dershaneden...bence dershane gerçekten gereksiz ben para tuzağı olarak görüyorum...tamam çözemediğin sorular oluyordur elbette ama onlari da sen kendi kendin de yapabilirsin..temelin sağlamsa konu eksiğin yoksa dershanesiz de halledersin bu işi..ben makine mühendisliğini bıraktım ve okulun kutuphanesinde calısıyorum benim icin cok da güzel oluyor...iyi ki bırakmışım diyorum dershaneyi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.