22.01.1999 doğumluyum açık öğretim lisesinden yeni mezun oldum, askerlik tecilim 31.12.2021 de bitiyor. Biraz önce şubeyi aradım okusan dahi tecil hakkın yok bu sene son senin için diyor. Acayip moralim bozuldu önümüzde ki sene üniversite sınavına girmek istiyorum askere gidersem muhtemelen gidemeyeceğim, Şube de tecil etmeyecek gibi ne yapmam lazım sizce nolur bilgili kişiler yardım etsin. Kaçak olarak girebilir miyim üniversite sınavına? |
ASKERE GİTMEK İSTEMİYORUM NOLUR YARDIM EDİN!

-
-
Nasıl tecil yok 97 liyim bana oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Havya Makinesi
Nasıl tecil yok 97 liyim bana oluyor.hocam siz okuyor musunuz? ben 22 yaşındayım açık öğretim lisesinden yeni mezun oldum, arıyorum tecil hakkın yok gideceksin diyor okusan dahi gideceksin diyor
-
Okursan 28'e kadar tecil ettirebilmen lazim. Ama su an mezun olduguna gore okuyor olmadigin icin tecil ettiremiyorsun.
Seneye gidip teslim olma, sinavina kadar. Sinava girip universiteye kayit olunca tecil ettirirsin. Yalniz bu sure icinde yolda falan polise yakalanma, ilkinde uyarirlar, ikincide alip gotururler. Ustune para cezasi yersin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Zuko
Okursan 28'e kadar tecil ettirebilmen lazim. Ama su an mezun olduguna gore okuyor olmadigin icin tecil ettiremiyorsun.
Seneye gidip teslim olma, sinavina kadar. Sinava girip universiteye kayit olunca tecil ettirirsin. Yalniz bu sure icinde yolda falan polise yakalanma, ilkinde uyarirlar, ikincide alip gotururler. Ustune para cezasi yersin.bende böyle düşünüyorum hocam, şubeyi aradıgım da muayneni ol celp dönemini seç oı dönem içinde üni okuyabilirsin dedi, tam yazdıgınız gibi yapmayı düşünüyorum bir sıkıntı olur mu acaba? bu dediğinniz şekilde üni sınavına girip kayıt yaptırabilir miyim?
-
aslında birşey diyim mi tecili bozdur git gel gelincede üni sınavına girersin tam denk gelir zaten sonra derdin olmaz
-
Alıp götürme olayı yok, gbtye takılırsan en kısa sürede askeri şubeye git vs. derler. Eve kağıt da gelir. Sınava kadar bu şekilde kaçak takılırsın sonra tecil ettirirsin. Yalnız sonraki kanunları bilemem ama kaçak gözüken biri bedelli askerlik yapamıyor. Bir de kaçak kaldığın gün başına para ödüyorsun, şuan hatırlamıyorum.
Benim tavsiyem en kısa sürede askerliğini yapman. Hatta geç bile kalmışsın, okul biter bitmez başvurup gitsen Aralık gibi dönsen çok daha iyi olurdu senin için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 1 Eylül 2021; 15:13:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: LaciRomantik
Alıp götürme olayı yok, gbtye takılırsan en kısa sürede askeri şubeye git vs. derler. Eve kağıt da gelir. Sınava kadar bu şekilde kaçak takılırsın sonra tecil ettirirsin. Yalnız sonraki kanunları bilemem ama kaçak gözüken biri bedelli askerlik yapamıyor. Bir de kaçak kaldığın gün başına para ödüyorsun, şuan hatırlamıyorum.
Benim tavsiyem en kısa sürede askerliğini yapman. Hatta geç bile kalmışsın, okul biter bitmez başvurup gitsen Aralık gibi dönsen çok daha iyi olurdu senin için.hocam çok mantıklı fakat, şuan askere gitmeye inan hiç hazır değilim bi düzenim var. Şuan merak ettiğim ocakta tecil bitiyor, üniversite kayıtları martta başlıyor dediler yalan doğru bilemiyorum ocaktan sonra kaçak durumuna düşeceğim bu şekilde üni sınavına girip kayıt yaptırabiliyor muyum bi engel olur mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Rumpel Von Stiltskinaslında birşey diyim mi tecili bozdur git gel gelincede üni sınavına girersin tam denk gelir zaten sonra derdin olmaz
hocam en mantıklısı o fakat şuan hiç hazır değilim askere gitmeye maalesef :(
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sweyn35hocam siz okuyor musunuz? ben 22 yaşındayım açık öğretim lisesinden yeni mezun oldum, arıyorum tecil hakkın yok gideceksin diyor okusan dahi gideceksin diyor
Alıntıları GösterEvet açıktan okuyorum 2026 nın basına kadar tecil olmuş şimdi baktım da. Sınavsız üniversite falan olmuyor mu baksana aöften
üniversiteye kayıt olman gerekiyor tecil hakkı için. bu durum da tecil hakkın kalmıyor 2 yıl tecil etmişler zaten.
-
vatan borcu.. herkes gidecek arkadaşım
dünya savaşında insanlar hayatını bırakıp gitti , sen zaten 6 ay kısacık yapacaksın. büyütmeyin şu kadar
gidin borcunuzu ödeyin
-
95 li kuzenim var. Adam senelerdir geziyor :D
Not: Üniversiteye 1 sene gitti sonra bıraktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FB5351A6 -- 1 Eylül 2021; 18:54:48 > -
quote:
Orijinalden alıntı: taııbuvüniversiteye kayıt olman gerekiyor tecil hakkı için. bu durum da tecil hakkın kalmıyor 2 yıl tecil etmişler zaten.
Kaçak olarak sınava gireceğim hocam başka çarem yok gibi
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A695 li kuzenim var. Adam senelerdir geziyor :D
Not: Üniversiteye 1 sene gitti sonra bıraktı.
Nasıl rahat gezmiş senelerdir cezası falan yok mu
quote:
Orijinalden alıntı: Sweyn35Nasıl rahat gezmiş senelerdir cezası falan yok mu
Alıntıları GösterArtık eskisi gibi polis veya askerler kolundan tutup götürmüyor diyor. Öyle pek bi yere gidip gelmez, mahalle civarlarında takılıyor. 2016'da okuldan ayrılsa 5 yıldır serbest geziyor. Hatta şimdi amerikaya gitmek için uğraşıyor hiç askerlik yapmadan.
-
Bende askere gitmek için can atıyorum almıyorlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X