Şimdi Ara

LÜTFEN YARDIM SINIFTA KALICAM YOKSA...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  LÜTFEN YARDIM SINIFTA KALICAM YOKSA...

bu devresi proteus isi proğramında kurmaya çalşıştım kuramadım acemiliğimden olsa gerek.baskı devresi çalışma mantığı ve ısıte çizilmiş simülasyonu lazım eger bu projeyi ögretmene sonamazsam direk sınıfta kalıcam lütfen yardımcı olursanız sevinirim.e-mail adresim: kimimben_67@administrator.com yardımcı olacagınızdan eminim ve şimdiden teşekkür ediyorum

• böyle her giren buraya böyle mesaj atsa olmazki kardeşim foruma bir katkın varmı ?
  • foruma bir katkım yok ama bu saatten sonra olucak durumum çok kritik yoksa üye olur olmaz sizden yardım istmezdim 1 senem boşu boşuna gidicek eger yapamazsam kardeş lütfen yardımcı olmanızı rica ederim.söylediğinizde sizde haklısınız
  • Arkadaşım herşeyi bizden beklemesen
    Tamam elimizden geldiğince yardımcı olalım da, sorun nedir,nasıl çalışmadı nasıl etmedi v.s biraz bize bilgi ver ne yapmaya çalışıyorsun v.s.

Email adresinizi bırakıp gitmekle olmaz bu işler,siz de biraz ilgilenin başkalarından beklemeyin herşeyi.
  • abi ya benimde ödev var ama basit makineler. Makara sistemi kuracağım nasıl birşey olcak hala çözemedim değişik olması lazım nasıl yapayım banada yardım edin bari burda hazır konu açılmış
  • fan ile ısı kontrol edecegim ısısde 10 defa kurdum ama nafile çalışmadı yani 12v fanlı ısı kontrol devresi baskı devresi nasıl çıkarılacagını bilmiyorum nasıl çalıştıgı yani çalışma mantığınıda anlamadım devreyi çalıştıramadıgım için birde çalışma mantıgı lazım ısısde çalıştır düğmesine bastıgımda devre çalışmıyor.
  • Kardeş bu devre isiste çalışmaz.Çünkü LM311'in similasyon özelliği yok.Boşa emek harcama.
    Eğer illa bu devreyi yapacaksan tek çare devreyi iyi kötü kurman.Daha sonra çalışma mantığını anlatması kolay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: strom

Kardeş bu devre isiste çalışmaz.Çünkü LM311'in similasyon özelliği yok.Boşa emek harcama.
    Eğer illa bu devreyi yapacaksan tek çare devreyi iyi kötü kurman.Daha sonra çalışma mantığını anlatması kolay.

çok teşekkür ederim ama bana baskı devre ile çalışma mantıgını verirmisiniz nisan ayının 15 de teslim edilecek bir devre o yüzden zamanım yok malum ögreciyiz sınavlar falan var baş kaldıramıyorum hiç.
  • Baskı devreyi çizmeyi beceremem.Ama devre karışık değil zaten.Delikli pertinaksa kurabilirsiniz.
    Devreyi kurun.Mantığını anlatan çıkar.
  • arkadaşım . gugıla senin için sordum . direk kör cahilim voltage comparatör demiş. sonra bu kelimeleri tek tek sordum voltage ne comparator ne diye. sözlüklerde cevabını verdi. yani bişey bişey dedi.
    sonram gittim söyledigi kelimeleri elektronik terimler olarak aradım. haa ne işe yaradıgını söyledi.
    e birde fan var ? te allam bu devre sakın fanı kontrol etmesin ? aaa bak birde ntc var ? oda ısı ya göre değişen direnç değilmiydi ? tamammmmmmmm! yavaş yavaş fikir oluştu sonracıgıma yav dedim bu devre elektronik parçalardan yapılıyor. bişeyi benimde yapabilmem için o araçları gereceleri temin etmem gerek. e birde küçüklükten beri ögrenmede hep deneme yanılma yolunu kullanırız. demek oluyor ki bende gidip o parcaları alayım devreyi kurayım bi deneyeyim ...e birde baskı devresi var sadece kelime oalrak bildigim. yahu en büyük nimet gugıl var.? baskı devre yazdıymıktı tamammmm.değil mi ama ? hiç öyle bağrışmaya ver yansın etmeye gerek yok boşunaymış.yav zaten ben bunun farkındayım. ne ugraşacam amannnn. sorarım foruma bi kaç forumada kopyala yapıştır yaptımmıydı tamam.ben başka zevklere başka eglencelere başka sınavlara çalışırım zaten dönem ödevi 3 aydır bekliyor az daha beklesin. ben olsam öyle yapardım. neyse . herkes kendi başını kaşısın... kolay gele.

• quote:

Orjinalden alıntı: why_living

arkadaşım . gugıla senin için sordum . direk kör cahilim voltage comparatör demiş. sonra bu kelimeleri tek tek sordum voltage ne comparator ne diye. sözlüklerde cevabını verdi. yani bişey bişey dedi.
    sonram gittim söyledigi kelimeleri elektronik terimler olarak aradım. haa ne işe yaradıgını söyledi.
    e birde fan var ? te allam bu devre sakın fanı kontrol etmesin ? aaa bak birde ntc var ? oda ısı ya göre değişen direnç değilmiydi ? tamammmmmmmm! yavaş yavaş fikir oluştu sonracıgıma yav dedim bu devre elektronik parçalardan yapılıyor. bişeyi benimde yapabilmem için o araçları gereceleri temin etmem gerek. e birde küçüklükten beri ögrenmede hep deneme yanılma yolunu kullanırız. demek oluyor ki bende gidip o parcaları alayım devreyi kurayım bi deneyeyim ...e birde baskı devresi var sadece kelime oalrak bildigim. yahu en büyük nimet gugıl var.? baskı devre yazdıymıktı tamammmm.değil mi ama ? hiç öyle bağrışmaya ver yansın etmeye gerek yok boşunaymış.yav zaten ben bunun farkındayım. ne ugraşacam amannnn. sorarım foruma bi kaç forumada kopyala yapıştır yaptımmıydı tamam.ben başka zevklere başka eglencelere başka sınavlara çalışırım zaten dönem ödevi 3 aydır bekliyor az daha beklesin. ben olsam öyle yapardım. neyse . herkes kendi başını kaşısın... kolay gele.

:) ben dönem ödevi verildi verileli uğraşıyorum bizim hocalada uğraştık yapamadı çalıştıramadı bana yükledi hepsini zaten dönem ödevinide 2. dönem verdi 15 nisana kadar vaktim + bir sürü atelye sınavım var napıcam bilmiyorum kafayı yiyicem sonunda yardımlarınızı bekliyorum.

• devre okadar basitki bread board üzerine bile kurup çalışıp çalışmadığına bakılabilir.

bread board kullanmasını biliyormusun? biliyorsan al malzemeleri ve kurup dene...
  • Kardeş arkadaşlar haklı.Hiç araştırmamışın bile.
    Bu tür hesaplamalardan fazla anlamamama rağmen devrenin mantığını çözdüm.
    Bildiğim kadarıyla LM311 F/V çevirici ama bu devrede voltaj karşılaştırıcı olarak kullanılmış.
    2.bacağı karşılaştırıcının + girişi
    3. " " - girişi
    bu girişler karşılaştırıcı tarafından karşılaştırılır.Bir giriş diğerinden büyük olduğunda da 7.bacak 1 olur.
    Çıkışın - alternansını kuıllanmadığımızdan 4.bacağı direk toprağa bağlıyoruz.

Ordaki dirençlerin tek amacı karşılaştırıcı girşinin değerlerini ayarlamak.Küçük bir direnç hesaplamasıyla çözersin.Eğer çözemezsen zaten bu seneyi tekrar etmende fayda var.Geçip kendini kandırma.
    Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strom -- 10 Nisan 2008; 20:58:22 >
  • hangi okuldasın arkdaşım sen ?
  • Arkadaşım devre çok basit komparator(karşılaştırıcı) olayı.Bak orda değeri sıcaklıkla değişen negatif direnç var,o direncin değeri ile senin verdiğin pot ile karşılaştırıyo ve ona göre açıp kapatıyo devreyi op-amp.Tranzistorlu devrede basit bir röle sürme devresi.diyot da taranzisörü korumak için negatif emk dan.bilmem analatabildim mi.simulasyonu PSpice da yapılır.
  • sıcaklık artarsa ortamda,NTC nin değeri azalır,NTC nin voltajı düşer,bu LM311 - ucuna da giren voltajın + ucuna giren voltajdan küçük olması demek, böyle olunca op-amp yani karşılaştırıcının çıkışı +V verir,yani transistör sürülür,bobin enerjilenir ve fan çalışır,aksi durumda çalışmaz.ama bana bu devrede 5 ve 6 kısa devre,1 ile 4 yanlış gibi geliyor datasheetleri indirip bakmak lazım,isis de simulasyon nasıl yapılır bilmiyorum. ben pspice kullanıyorum.
  • 1ve4 dogru,ama 5 ve 6 niye kısa devre,kısa devre olsa bile +12V ye bağlanması gerekirdi onlarla bi oyna istersen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cturna

hangi okuldasın arkdaşım sen ?

endüstri meslek lisesi bilişim teknolojileri L3 öğrencisiyim.araştırma yaptım ama hiç bişey bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: electrolojix

1ve4 dogru,ama 5 ve 6 niye kısa devre,kısa devre olsa bile +12V ye bağlanması gerekirdi onlarla bi oyna istersen.

çok sağol hocam bilgilerin beni çok sevindirdi eger siz ve sizingibiler olamsa bu ögrencilerin işi harap gerçekten böyle bir bilgiye ihtiyacım vardı gerçekten çok teşekkürler sağolun.allaha emanet olun
  • bi de buna bak arkadaş bu da senin kiyle aynı görevde olabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.