Şimdi Ara

Dershaneyi nereye şikayet etmeliyim-Acil-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba , üniversite için dershaneye yazıldım kısaca başta anlaştığımız şekilde eğitim alamadım.Bir haftade pskikolojim alt üst oldu.KAydımı almaya gittiğimde yaşim 18 + olmasına rahmen velim ile hatalarını kabul ediyorlar haksızlar ama sürekli çarptırıyorlar.Şimdi bizden ekstra masraf cıkartmaya çalışıyorlar daha masraflar için dönmediler bile.Bu dersaneyi nereye şikayet etmem gerekir dava açmayı düşünüyorum fakat maddi olarak nedir ve nasıl yapılır bılmıyorum.MEB'e bağlı olduklarını öğrendim.Hakkımı nasıl arayabilirim.Yardımınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dershaneyi Nereye Şikayet Edebilirsin?

Dershane hizmetinden memnun kalmadığında veya şikayet etmek istediğinde aşağıdaki kurumları değerlendirebilirsin:

• Tüketici Hakem Heyeti: Herhangi bir ürün veya hizmetten kaynaklanan şikayetlerini buraya iletebilirsin. Dershaneler de dahil olmak üzere özel eğitim kurumları için de yetkilidirler.

• Milli Eğitim Bakanlığı (MEB): Özel dershaneler MEB'e bağlıdır. Dershane ile ilgili şikayetlerini il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirebilirsin.

• CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi): Vatandaşların devlet kurumları ile ilgili şikayetlerini ve önerilerini iletmek için kullandığı bir platformdur. Dershane şikayetlerini de buraya iletebilirsin.

• Okul Müdürlüğü: Dershane şikayetini öncelikle okul müdürlüğüne iletmeyi deneyebilirsin. Dershane, okulun bünyesinde yer alıyorsa okul müdürü sorunun çözümünde yardımcı olabilir.

Dershane Şikayeti Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Şikayetini yazılı olarak yap.
    • Şikayet nedenini net ve ayrıntılı bir şekilde belirt.
    • Kanıtların varsa (örneğin sözleşme, ödeme dekontları) bunları ekle.
    • Talebinin açık ve gerçekçi olduğundan emin ol.
    • Şikayetini yetkili kuruma ilettikten sonra, işlemlerin takibini yap.

Yukarıdaki adımları izleyerek dershane ile ilgili şikayetini ilgili kurumlara iletebilir ve çözüme kavuşturulmasını talep edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sulh ve ceza mahkemelerine gidebilirsin.
  • anlaştıgın şekildeki egitim yazılı imzalı degilse hiçbirşey yapamazsın.
  • bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

anlaştıgın şekildeki egitim yazılı imzalı degilse hiçbirşey yapamazsın.

Bunların hepsi MEB e bağlıymış diye öğrendim.Ankaraya dilekçe mi yollasam.?
  • Nereye sıkayet etmelıyım dıyor dershane sızce nereye baglı ? Git Tarım Bakanlığı'na sikayet et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyHunter

Nereye sıkayet etmelıyım dıyor dershane sızce nereye baglı ? Git Tarım Bakanlığı'na sikayet et

Güzel kardeşim türkçe anlama kıtlığın oldugunu düşünüyorum.Burası sözlük değil.Forum yardım istedim sadece seviyesi düşük olmayan insanlardan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlinlers

quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyHunter

Nereye sıkayet etmelıyım dıyor dershane sızce nereye baglı ? Git Tarım Bakanlığı'na sikayet et

Güzel kardeşim türkçe anlama kıtlığın oldugunu düşünüyorum.Burası sözlük değil.Forum yardım istedim sadece seviyesi düşük olmayan insanlardan.

Yok gayet ıyı anladım sordugun soru sacma ogrenım gordugun bır yer ıse nereye sıkayet etmen gerektıgını bılırdın arastırmadan konu acıyorsunuz

Sence dershaneler nereye sıkayet edılır bu soruyu sana soruyorum

• Savcıya anlat seni yönlendirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl milli eğitime büyük ihtimal.
    Tüketici hakları mahkemesi bu işe bakabilir diye düşünüyorum.Çünkü alacağın eğitim hizmeti karşılığı ödeme yapıyorsun.Ortada hizmet olduğu için tüketicisin diye düşünüyorum.Ama herhangi bir bilgim yok bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

İl milli eğitime büyük ihtimal.
    Tüketici hakları mahkemesi bu işe bakabilir diye düşünüyorum.Çünkü alacağın eğitim hizmeti karşılığı ödeme yapıyorsun.Ortada hizmet olduğu için tüketicisin diye düşünüyorum.Ama herhangi bir bilgim yok bu konuda.

herkese teşekkürler.Bakalım önce onların huylarından gidip sonra şikayetimizi yapıcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinkalorifer -- 17 Ekim 2013; 23:46:47 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sanitas

İl milli eğitime büyük ihtimal.

herkeze teşekkürler.Bakalım önce onların huylarından gidip sonra şikayetimizi yapıcaz.

Gerçekten işe yaramamış, "herkez"...

• 600 tl ile işi çözdük.2 aylık taksidimizi içeride bıraktık senetimizi aldık.Biraz ağırlığı ortaya koyunca işler çözülüyor.
  • quote:

600 tl ile işi çözdük.2 aylık taksidimizi içeride bıraktık senetimizi aldık.Biraz ağırlığı ortaya koyunca işler çözülüyor.

işler çözülünce psikolojinde düzeldi dimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dexlab

quote:

600 tl ile işi çözdük.2 aylık taksidimizi içeride bıraktık senetimizi aldık.Biraz ağırlığı ortaya koyunca işler çözülüyor.

işler çözülünce psikolojinde düzeldi dimi?

Düzeldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.