< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dertleşmeye ihtiyacım var.

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: telebreathe
Hayatını üniversite öncesi ve sonrası diye ikiye ayır.Üniversite öncesi gereksizdir.Bende üniversite okuyorum.
İnan ne ilkokuldan ne de liseden biriyle görüşürüm, kimseyle aram yok eski sınıf arkadaşlarımı görünce selam bile vermediğim oluyor samimi olmadıklarımı söylersem.
Üniversite biraz daha değişik bi ortam yani hem büyümüş olmanın verdiği bişeyle hemde insanların bireysel takılmasından dolayı senle falan alay etmezler öyle.
Milletin kendi işi gücü var kimi çalışıyor kimi ortalama kasıyor kimi ev işleriyle ilgileniyor vs.
İnsanlar gelip geçicidir inan yerlerini başkaları alabiliyor.Ancak anne baba eğer varsa kardeşler hiçbir zaman değişmez.Nerde olursan ol onları görme ihtiyacı duyarsın, Avustralyada yaşıyorsan sırf bu yüzden Türkiye'ye aileni ziyaret etmeye gelirsin.Onlar kara toprağın içerisine girince hayatın pek bi anlamı kalmaz, Türkiye'ye gelmesemde olur dersin.Aynı şekilde sadece arkadaşını görmek için kalkıpta Türkiye'ye gelmeyebilirsin.Anlattıkların her ailede olan şeyler, o yüzden ailenin kıymetini bil hocam.
Arkadaşlık bu döngü gibidir, düşünüyorum önceden çok samimi olduğum insanlar vardı şimdi bırak görüşmeyi telefon numaraları bile yok,çünkü araya mesafe giriyor, ilk başlarda görüşülür ondan sonra herkes yeni çevresine adapte olur aralar açılır.Sana garanti edebilirim yeni bi çevreye girince eski çevredeki insanların yüzde yetmiş beşiyle alakan kalmıyor, birçoğu ile aynı çevrede olduğundan görüşüyorsun.
Üniversite güzel bi ortam, insanlar rahat.Türkiye'nin en yobaz şehrinde bile okusan kampüs içerisinde pek yobazlık olmaz pek karışan eden olmaz kısacası her kafadan insan olur.
Şimdi sevgili istiyorsun eyvallah anladım durumunu ancak herşey sende bitiyor.Çevrende erkekten çok kız olsun diyorsan biraz rahat tip olacaksın her daim muhabbet kurman lazım.Sessiz sakin tip olursan çok nadiren kızlar yaklaşır.Dedim ya millet bireysel takılıyor, kim bu niye sessiz diye ilgilenmez kimse.Sevgili için de emin ol kendine uygun olanı bulacaksın.Sadece fırsatları değerlendirmeye bak.Bekleyişte ol ama her kıza sevgili gözüyle yaklaşma.
Üniversite kendini keşfetme ortamıdır.Ne kadar bencil olursan o kadar iyi hissedersin insanlardsn pek birşey ummayacaksın,kendin halletmeye çalışacaksın.
Sırf sevgili bulabilmek için istemediğin öğrenci kulüplerine gitme.
Üniversiteyi gözünde çok büyütme, öyle amerikan pastası ortamı olmaz olmayacak, belki 3-5 kişiye oluyordur ancak onlar biz olmayız.
Yurtdışına gitmek istiyorsan mesela üniversite çok iyi basamaktır, bunu iyi kullanırssn üniversite bittiği zaman kendini yurtdışında bulabilirsin
Üniversite öğrencilerinin çoğu aynı şekilde yurttaysa eğer yatağa uzanıp telefonla oynar yani problem edilecek birşey yok, sen gözünde büyütmüşsün.Tavsiyem vaktini kendin için harca, insanlar gelip geçer bakmışsın sevgili bulmuşsun, çok takılma yani
Tavsiyelerin ve yorumun için teşekkür ederim öncelikle.
Hayatını üni öncesi ve sonrası diye 2 ye ayır demişsin. Ben sorunlarımı üni öncesinden getirdiğim için üniversitede çok zorluk çekiyorum ve geçen 2 haftaya kadar bundan kurtulmak için çok çaba sarfettim hatta bazen kendime güvenim geldi normal bir insan oldum. Ama şu 2 haftadır ne oldu anlamıyorum her şeyin korkusunu içimde hissediyorum ve sanki bozuluma giriyorum.
Ben de liseden 2 3 kişi haricinde kimseyle görüşmüyorum görüştüklerimde yakın insanlar.
Bahsettigim ilkokul arkadaşlarım ise benim için çok özel insanlar ama dediğim gibi her şeyi mahvetmiş olmanın verdiği boşluk beni bitirdi.
Benim şöyle bir sorunum var. Mesela ünide yeterli seviyede arkadaşım var. Ama bir an geliyor hepsine herkese yabancılaşıyorum. O an o ortamdanki kim ne kadar yakın olursa olsun kaçıp kurtulasım ve yalnız kalasım geliyor ki arkadaşlarım ne kadar yakın olursa olsun bu böyle oluyor. Son dönemde bu iyice kontrolsüzleşmeye başladı. İçimden bir ses onların yanına git iletisim kur diyor diğer ses ise kaç diyor sen hiçbir yere ait değilsin. Ve bu ikilemdeyken kendimi adeta korkuların içinde buluyorum.
Ve tüm bu durumların içindeyken kızlarla iletişimi bırak gözgöze gelmekten dahi kaçınmaya başladım.
Bir de etrafımdaki insanların iletişimini arkadaşlıklarını inceliyorum sürekli ne güzel hepsi "normal", kızlar erkekler mutlular kafede orada burada. Kendimi onlar gibi hayal bile edemiyorum. Ama bir ara daha iyiydim. Yapabilirim diyordum hatta yapıyordum.
2 haftadır ölü gibiyim deyim yerindeyse.
Gelecek hedeflerim ise deyim yerindeyse bazen var bazen yok. Bu ikilemlerin içerisinde yaşamak artık zor olmaya başladı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam benzer bi sorun bendede var.Ben sana sunu soyliyim bi insan hayatinda bir arpa boyu degisemez.Istedigin kadar dene sonraki hafta yine aynisi olacaksin.Bir insan 7 sinde neyse 70 inde de o dur diye bi laf var.Hic kendine yorma bu bizim kaderimizde var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de ünideyim bende de aynı sorun var, dediğin ikilemlerin hepsini bende yaşıyorum,kızlarla da konuşamıyorum ve düzeltemiyorum bu durumları ne yazıkki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boks yapmadığın için böyle olmuş. Tekvando ne? Boksa gitseydin, rakiplerini Muhammed Ali gibi yere sererdin.. Ben 14 yasındayken boks sporuna başlamıştım. Gerçek dövüş sporuna gitseydin, kimse sana posta koyamazdı vurduğunu nakavt ederdin. Burnum kırılır diye korkudan gerçek dövüş sporu öğrenemiyorlar, kurda kuşa yem oluyorlar.. Burnun kırılacak tabii burun estetiğin de bozulabilir ama bunun bir sakıncası yok ve yumruk yiyeceksin yumruğa alışacaksın tekvandocu diyorsun, tekvandocunun burnunun üstüne yumruğu şimdi bir indirsem neye uğradığını şaşırır ve kavgaya devam edemez, fakat benim suratıma yumruk gelsin umrumda bile olmaz, rakibimi yıkana kadar vurmaya devam ederim.. böyle kendini savunmaktan uzak yetişirsen şu bully yaptı, bu bully yaptı dersin..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 13 Şubat 2025; 9:57:54 > -
Hocam merak ettim, mezun olmuşsundur heralde :). İş ve evlilik durumları nasıl oldu? Buradaysan yeşillendir bizi biraz nedense çok merak ettim :).
-
Bunun gibi milyonlarcası var Türkiye'de ABD'de de çok var merak edilecek bir durum yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 20 Şubat 2025; 7:33:4 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X