Şimdi Ara

Detaylı iç ve dış temizlik yapmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fırsat buldukça hafta sonları aracımı temizliyorum. Aracım eski olduğundan hem yakın zamanda satmayı düşündüğüm için kendi imkanlarımda detaylı bir temizlik yapmak istiyorum. Piyasada bir çok ürün var ancak hakkında bilgim yok kil uygulamasından filn bahsediyorlardı bazı konularda ben ayda 1 kez dışa sıvı cila atıyorum sadece.

Maddeler halinde soracağım sorulara cevap verirseniz sevinirim.

1. Aracımda kapı içlerindeki plastiklerde torpitonun bazı kısımlarında çiziler mevcut plastik üzerindeki çizikleri giderebileceğim bir ürün var mı?
    2. havalandırma kanallarının içi toz dolu daha önce söktüm ama tam olarak temizleyemedim. kanalların içi pürüzlü bir yüzeye sahip olduğundan tozlar yapışmış ve partlatıcı filn işe yaramadı bu bölgeleri nasıl temizlerim.
    3. Koltukları söküp alt tabanı sökmeden temizlemek istiyorum. Kullanmama gereken ürünler nelerdir.
    4.Almam gereken Torpito temizleme ve partlatma ürünleri nelerdir.
    5. Jantlarda kaldırıma sürtmeden dolayı çizikler mevcut bunları nasıl giderebilirim.
    6. Kapı kolları ve marşpiyeldeki plastik kısımları parlatmak için kullanmam gereken ürünler nelerdir.
    7. Aracımın üzerinden yapışmış toz boyalar mevcut arada sanayiiye giderim oradan mı geldi bilmiyorum. Kil uygulaması ile bul lekeleri yok edebielceğimi söylüyorlar. kilin yanında kullanmam gereken korucu ürünler nelerdir.

son olarak aracımı pasta atması için tanıdğım bir boyacıya götürmüştüm. boya çok incelmiş pasta atarsak bazı bölgelerde astra çıkabilir dedi ve pasta atmadık. Bu kilde aracın boyasını kaldırıyor mu ?

• Araştırmalarım sonucunda cevap vereceğim.
    1.Çizik giderme malesef olmuyor. Uygun renk rötuş kalemiyle çiziklerin gürünürlüğünü azaltabilirsiniz.
    2.Klima temizleyici spreylerden denemenizi tavsiye ederim. Eğer havalandırmadan yoğun bir toz geliyorsa polen filtrenize de bakmanızda yarar var.
    3.Elektrikli süpürgeyle süpürüp araç içi şampuanlarla silebilirsiniz. Fakat çok iyi kurutmanız gerek. Küf oluşumuna neden olabilir.
    4.Torpidoya nemli bez dışında herhangi bir kimyasal sürmeniz tavsiye edilmez. Güneş altında çatlamaya sebep olabilir.
    5.Jantlara sizin uygulayabileceğiniz bir işlem yok. Bu işi profesyonel olarak yapan firmalar yardımcı olabilir.
    6.Torpido bakım sütleri var. Fakat torpido gibi yine aynı şekilde kullanmanız önerilmiyor. Bunun haricinde ayakkabı parlatma süngerleri deneyebilirsiniz.
    7.Kilin etkili olduğunu duymuştum. Boyaya da zararı yok. Deneyebilirsiniz. Bir zararı yoktur. Eğer gözünüzü karartıp bütçeniz elverirse aracı boyatmanızı tavsiye ederim.

• Detayli temizlik cok uzun ve tefferuatli bir is.
    Kullandiginiz kimyasaldan, temizlik robotunuza kadar hepsi cok onemli.
    Arac icinde torpido kisimlarinda olan cizikleri benim bildigim kadariyla temelli kaybedecek bir uygulama yok. Sadece meguiars in parlatici sutu belli bir sure gormemeni saglar.
    Yine arac disinda bulunab boya artiklarini meguiars in kili var bununla temizleyebilirsin.
    Arac koltuklarindaki lekelerin hepsi bir bakteridir, temizlik robotuyla vakumla ve kimyasal ilacla bunlari duzgunce cekmedikten sonra lekeler tekrar tekrar kusar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snoppy123

fırsat buldukça hafta sonları aracımı temizliyorum. Aracım eski olduğundan hem yakın zamanda satmayı düşündüğüm için kendi imkanlarımda detaylı bir temizlik yapmak istiyorum. Piyasada bir çok ürün var ancak hakkında bilgim yok kil uygulamasından filn bahsediyorlardı bazı konularda ben ayda 1 kez dışa sıvı cila atıyorum sadece.

Maddeler halinde soracağım sorulara cevap verirseniz sevinirim.

1. Aracımda kapı içlerindeki plastiklerde torpitonun bazı kısımlarında çiziler mevcut plastik üzerindeki çizikleri giderebileceğim bir ürün var mı?
    2. havalandırma kanallarının içi toz dolu daha önce söktüm ama tam olarak temizleyemedim. kanalların içi pürüzlü bir yüzeye sahip olduğundan tozlar yapışmış ve partlatıcı filn işe yaramadı bu bölgeleri nasıl temizlerim.
    3. Koltukları söküp alt tabanı sökmeden temizlemek istiyorum. Kullanmama gereken ürünler nelerdir.
    4.Almam gereken Torpito temizleme ve partlatma ürünleri nelerdir.
    5. Jantlarda kaldırıma sürtmeden dolayı çizikler mevcut bunları nasıl giderebilirim.
    6. Kapı kolları ve marşpiyeldeki plastik kısımları parlatmak için kullanmam gereken ürünler nelerdir.
    7. Aracımın üzerinden yapışmış toz boyalar mevcut arada sanayiiye giderim oradan mı geldi bilmiyorum. Kil uygulaması ile bul lekeleri yok edebielceğimi söylüyorlar. kilin yanında kullanmam gereken korucu ürünler nelerdir.

son olarak aracımı pasta atması için tanıdğım bir boyacıya götürmüştüm. boya çok incelmiş pasta atarsak bazı bölgelerde astra çıkabilir dedi ve pasta atmadık. Bu kilde aracın boyasını kaldırıyor mu ?

1-çizikleri giderebileceğinizi düşünmüyorum.Dolgu malzemesi grrekebilir
    2-airclim diye bir ürün var. şişesi 15 tl.işe yarıyor tavsiye ederim
    3-alt taban ve koltuklar için atas vinet kullanabilirsin. Temizlik durumuna ve rengine göre 1/5 veya 1/10 oraninda sulandırıp köpürten spreyle köpük halinde sikip mikrofiber bezle silmelisin.Sonrasindada hali yikama makinesiyle çekeceksin tabi
    4-torpido için plak2r iyi seçim olacaktır.sulandirarak kullanildigi icin uzunca bir sure kullanabilirsin
    5-o iş biraz profesyonellik gerektiriyor.Zimparalayip boyamak lazim
    6-Oralardada plak2r kullanabilirsin yada siyahsa lastik parlatici da kullanabilirsin.araban şahinse ayakkabi boyasiyla tamponlari boyayabilirsin
    7-kil oyun hamuru gibi birsey.yuzeydeki pislikleri icine hapsediyor bu sayede.toz boyadan kastini bilmiyorum.boya lekesi ise ise yarayacagini sanmiyorum ama ele gelen ama tazyikle yada tirnakla cikmayan zift artigi recine gibi seyleri sokuyor.

Baska bir sorun olursa cekinmeden pm atabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.