Şimdi Ara

Detroit: Become Human (2019) [PC ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
483
Cevap
10
Favori
45.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun Ultrada da aynı şekilde kastı, Medium ayarlarda da... Yama gelene kadar bulaşmamak en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssd+sistemi iyi olanlarda kasmıyor sanırım oyun.ben öyle tahmin ediyorum herşey en sonda bende kasma felan olmadı hiç.
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Hocam konu androidlerin köle olarak kullanılması, ama androidler de insanlar gibi tasarlandıkları için buna dayanamıyorlar ve isyan ediyorlar. Oyunda 3 tane Android karakteri oynuyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece ilk bölümü deneyeyim dedim. i5 6600k 4.1 ghz , 1070 oc mod , 16 gb ram ve SSD ile oyun en yüksek ayarlarda 60 fps de ama nedense sürekli bie drop oluyor anlık olarak , takılıyor oyun. Tıpkı RDR 2 nin ilk çıktığı zamanlarda ki gibi

CPU kullanımı hep %100 , drop olayı sanırım bundan dolayı olur. CPU kullanımını %99 ile sınırladığımızda RDR2 de drop olmuyordu akşam bu oyunda da bi deneyeceğim bakalım düzelecek mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TncyKrmn -- 15 Aralık 2019; 12:5:23 >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    yemiyor hocam

ayrıca rdr2'de bu kadar değildi, siz de kabul edersiniz. bu bambaşka bi seviyede.
  • Full ayarlarda oynuyorum ve oyunu SSD'ye kurdum.Arada droplar oluyor.Ekran kartı driverini güncellemeden oynadım bir şey olmaz diye ama 2.bölümde kartını güncelle ondan sonra gel yarnaam diyerek oyundan attı.

Onun haricinde başlangıçta 10 dakika shaderlerin yüklenmesini bekliyorum.Bunun bir çözümü yok herhalde.İlla ki bekleyeceğiz.

Oyun akıyor maaşallah
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    ben az once oyunu bitirdim. aynı işlemci bende var. işlemcin oyunda kaç derece? ultra,düşük,orta ayarlar farketmeksizin 100 derece sürekli.
  • Oyun bitirdim az önce.Sanatsal oyunlar hakikaten enfes oluyor.Oyunun devamı gelir inş.Bu oyunu oynayın oynattırın...
  • Bende bitirdim. Tadı damağımda kaldı. Bir daha oynayacağım. Çok kötü olucam çoook :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: R7Game

ben az once oyunu bitirdim. aynı işlemci bende var. işlemcin oyunda kaç derece? ultra,düşük,orta ayarlar farketmeksizin 100 derece sürekli.
    Bende de işlemci %100 çalışırken yarım saatlik oynamada genelde 55-60 derecelerde geziyor , GPU 65-70 derece arasında.

@yamaci1771

Valla hocam yemiyorsa o zaman beklememiz gerek sanırım. Ciddi manada oynamayı baltalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

Bende de işlemci %100 çalışırken yarım saatlik oynamada genelde 55-60 derecelerde geziyor , GPU 65-70 derece arasında.

@yamaci1771

Valla hocam yemiyorsa o zaman beklememiz gerek sanırım. Ciddi manada oynamayı baltalıyor.

Alıntıları Göster
    valla dene istiyorsan ben %3'den %20ye kadar her değeri denedim. her bi kepazeliği denedim artık. olmuyor.

%15 ve sonrası limitlerde donmalar gidiyor ama fps 20 civarlarında dolanıyor ve oyun crash atıyor
  • oyunu bitirdim. bazı karar noktalarında diğer seçenekler çok merak uyandırıcı olduğundan bir süre sonra bir daha oynamayı düşünüyorum fakat oyunla ilgili şunu söylemeliyim ki oynadığım en iyi hikaye.
    aslında daha iyi hikayeler oynadım fakat buna en iyi dememin sebebi hikayeyi anlatma tarzı. zira çok rpgde sağlam hikayeler (kendimi tutamayıp yan görevlere daldığımdan kopmalar oluyor ve) heba oluyor. bu oyunda ise oynanış ve hikaye sunumu sebebiyle o kadar konstantre bir şekilde anlatıyor ki oyun size hikayesini, hiç kalkmadan hepsini görmek istiyorsunuz.
    valla 20 liraya böyle bir oyun oynama imkanı verdi diye epic games'e bile sempati duymaya başladım, o derece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

ssd+sistemi iyi olanlarda kasmıyor sanırım oyun.ben öyle tahmin ediyorum herşey en sonda bende kasma felan olmadı hiç.
    Ben de ssdye kurdum .Diğer diskte yer olmadığı için tesadüfen kurdum.Genelde ssdye kurmam.İyi ki kurmuşum.KAsma yok ama grafik ayarları bir acayip. 2k high orta ayarlarda 35-45 fps gidip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

Dün gece ilk bölümü deneyeyim dedim. i5 6600k 4.1 ghz , 1070 oc mod , 16 gb ram ve SSD ile oyun en yüksek ayarlarda 60 fps de ama nedense sürekli bie drop oluyor anlık olarak , takılıyor oyun. Tıpkı RDR 2 nin ilk çıktığı zamanlarda ki gibi

CPU kullanımı hep %100 , drop olayı sanırım bundan dolayı olur. CPU kullanımını %99 ile sınırladığımızda RDR2 de drop olmuyordu akşam bu oyunda da bi deneyeceğim bakalım düzelecek mı?
    Ryzen 1600 3.9 oclu.İşlemci yükte yüzde 40ı geçmiyor.Ekran kartı kullanımı % 100.
    Gram takılma yok.Ssdye kurdum.Oyunun optimizasyonu kötü bence.Uğraşmamışlar .
    Sizde işlemciyi bu kadar kullanması normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 15 Aralık 2019; 19:16:42 >
  • Millet bitirmiş bile biz hala güncelleme gelmesini bekliyoruz doğru düzgün oynamak için
  • 1050ti ve 8gb ram ile orta da oynuyorum. Ama laptop fazla ısınıyor yaz olsa oynayamazdım
  • Oyunun bulunduğu hesap satılıktır ilgilenen mesaj atabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu aldığımı bile unutmuştum akşam bir denerim.Yalnız bütün konuya şöyle bir göz gezdirdim gene emülatörden hallice bir çalışma mantığı var sanırım.İ9 kullanan bir youtube kanalı 11 dakika shader yüklemesi bekledi.
  • 4/4 işlemciler için sabit stabil 30 fps ayarları verecem arkadaşlar.

emüle edilen işlemci: ryzen 1200, i5 3570

eğer bu 4/4 işlemcilerden daha yüksek ipc ve tek çekirdek performansına sahip islemciniz varsa daha iyi ve stabil performans almanız garanti (6600k 6400 7400 6500 7500 7600k vs gibi işlemciler)

ama bikaç altın kural var,

1) 30 fps. maalesef bunu kabullenmeniz lazım. 5 ghz bi 7600k'ya da sahip olsanız 30 ve üstü fpslerde stabiliteye sahip olmak için minimum 6 ve önerilen 8 thread gerekiyor. bu ayarlarla 30 fps stabilite yakalayabilirsiniz. 3.5 ghz'de sabit 40 fps yakalayabildim ama orada da donuyor. bu da yaklaşık i5 7400 falan ediyor. 4+ ghz 6600k ve 7600k olanlar 45-50 gibi limitler deneyebilirler amna dedigim gibi, çok nadir de olsa donuyor

çok istiyosanız, 40 45 fps gibi limitler deneyebilirsiniz. en azından i5 3450 ve ryzen 1200 emülasyonlarında 30 üstü fps denemelerimde daha kötü sonuclar aldım

2) gamepad. fareyle oynayacaksanız da ani hareketler yapmamanız lazım. oyun motoru ani hareketlere karşı çok duyarlı. mousela oynarken bi oraya bi oraya şak diye döndüğünüzde en baba işlemcide bile ani stutter ve donmalar oluyor. gamepad'de gamepad'in doğası gereği çok ani hareket yapamadıgınız için oyunun bu duyarlılıgı ile uyum saglamış oluyosunuz. zaten bu bi 30 fps konsol oyunu. yapacak bişey yok. ille de fareyle oynıcaksanız ani hareketlerden kaçının

(park bölgesi en agır bölgelerden biri. orada kayıt almaya çalişirken çok fps dropları yaşadım bu yüzden kamera ile çektim. yer yer 30 altına düşüyor, o kadarı kadı kızında da olur. nihayet olarak freezeler ve stutterler elimine ediliyor bu ayarlarla önemli olan o)

Grafik ayarlarını medium ya da high yapabilisiniz, tamamen grafik kartınıza bağlı. bu konuda net bir şey söylemek için ayarların cpuya etkisi hesab etmek gerek fakat bunun için vaktim yoktu o yüzden siz garantide kaldın medium oynayın. muhtemelen medium ayarlar grafik olarak ps4 pro ps4 muadilidir ve cpuya daha az bindiriyordur

videoları ve önşartlar sunduğuma göre sıra geldi metodlara

------------

- en öncelikle oyun içi fps limitini kaldırın. kaldırmak için oyunun kurulu olduğu dosyaya girin ve GraphicOptions.JSON dosyasını notepad ile düzenleyin.

"FRAME_RATE_LIMIT": 1 kısmındaki 1'i 4 yapın
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qbgo34

-------------

- nvidia inspector indirin, sol üst "Profiles" kısmına Detroit diye yazın ve çıkan listeden Detroit'i seçin
    https://github.com/Orbmu2k/nvidiaProfileInspector/releases/

- Sync ve refresh kısmı ayarlarınız bu şekilde olsun. İşlemcinizin kasına güveniyorsanız daha yüksek frame rate limitleri deneyebilirsiniz;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qbgmqc

- Common ayarları bu şekilde;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qbgosu

- Other kısmında bi tek SILK SMOOTHNES ayarını 4. kademeye getiriyoruz;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qbgre0

- Unknown kısmında şu şekilde bir görüntü ile karşılaşacaksınız;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qbgp8e

Burası cafcaflı. Bu gösterdiğim üç ayarı da "0x00000000" kodu ile değiştirin. Değişimi yaptıktan sonra şöyle görünmeli;
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/qbgpn4

- Sağ üstten Apply Changes deyin ve çıkın

- Oyunu açtıktan sonra alt tab yapıp Epic games launcheri kapatabilirsiniz

- 30 FPS limitini kabullendiyseniz gtx 1060 ile bile 1440p gibi bi çözünürlüğe çıkabilirsiniz. oyun gpu tarafında çok hafif, bunu göz önünde bulundurun. resolution scale'ı gpu %70 80 kullanımlara gelene kadar yükseltebilirsiniz, bu ayarın işlemciye etkisi yoktur

4/4 işlemci kullanlanlardan dönüş bekliyorum arkadaşlar. yöntemleri kendim toparladım. eğer genel olarak bi işe yaradıgı ortaya cıkarsa yabancı forumlarda da paylaşırım duruma göre, insanlar faydalansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 16 Aralık 2019; 14:2:35 >

• Oynayamadığım için Monster dan iade alabilirmiyim?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.