Şimdi Ara

DEU CS vs PAU CENG vs YTU STAT vs HACETTEPE STAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu dört bölümden birine yatay geçiş yapacağım tamamen alakasız bir bölümden bu dönem fakat karar veremiyorum. Yazılım sektöründe çalışmak istiyorum, mühendislik diploması mı, orta-iyi bir üniversitede bilgisayar bilimleri okumak mı, daha iyi üniversitelerde istatistik okumak mı sizce?

• Ders programlarına bak ytu stat yazilimdan çok uzak bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deu cs araştırıyorum ben de hocam bir bakabilirsiniz duyduğum kadarıyla odtünün derslerine benzer bir programı varmış bir incelenebilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnsan kararsız kalıyor ciddi anlamda hocam. Linkedin mezun profillerine baktığımda çoğu orta-iyi yerlere gelebilmiş iyi firmalarda, pozisyonlar da iyi, sanırım bölümün de getirdiği bir şey, self-learning. Biraz daha araştırıyorum.

• Up

• Ai / machine learning / veri bilimi gibi alanlarda ytu stat gayet iyi bir tercih gibi duruyor eğer ki bu alanlardan değil de yazılımda ilerlemek istiyorsan deu cs düşünebilirsin Hacettepe stat yazmışsın ama ytu stat varken gerek yok İstanbul’da sonuçta paü cengi bilmiyorum hocam orayı hiç araştırmadım

• KlerhFi K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Açıkçası son günlerde pau ve deu arasında kaldım. Mühendislik diplomasının önemli olduğunu ve alaylılara ücret ödemelerinde bir tık daha az verildiğini okudum ancak ne seviyede doğru bilmiyorum. Sanki pau'ya daha yakın gibiyim. Ceng veya cs'de daha mutlu olabileceğimi düşünüyorum istatistiğe kıyasla, alan da daha geniş çünkü ve yazılıma daha yakın gibi hissediyorum kendimi. Farklı yorumlar yapmak isteyen arkadaşlar varsa yazabilir düşüncelerini, başkaları da faydalanır belki bu sıralama aralığında.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent EE vs CS
    geçen yıl açıldı
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Julianos kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle sizin için öyle olacaktır hocam oraların alanı bir tık daha geniş tabi ben de kendime çok sordum ne yapmak istiyorum diye senelerdir ai ve machine learning üzerine uğraşıyorum ceng yerine bunu yazmak istedim olmadı deuya falan yatay geçiş yaparız ama bunu çok denemek istiyorum aşırı sevdiğim bir alan çünkü hakkımızda hayırlısı

• KlerhFi K kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, ama sen yks ile gireceksen senin durumun daha rahat yatay yapabilirsin, ben zaten buraya öğretmenlikten geçeceğim yani tek hakkım var iyi araştırmam lazım. Bir de bu sene son iki üç hafta falan bakarak eşit ağırlıktan 50k yaptım ama eşitten tercih yapmayacağım gibi. Bir de bu sıralamaya ytü işletme iktisat falan da geliyor yani. Yaş ilerlediği için kendi açımdan en uygun tercihi yapmam lazım. Başladığımda 24 yaşında olmuş olacağım ceng falan seçersem en iyi ihtimalle calculus 1-2, fizik 1-2, matrix theory gibi dersleri falan saydırabilirim anca yani.

• Julianos kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam umarım iyi yerlere gelirsiniz bol şans hayatınızda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.