Şimdi Ara

Dev Oyun Anketi (KAZANAN) [Red Dead Redemption 2] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
6
Favori
13.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cyberpunk'i 2 kez bitirdim. Birincisi düz /İkincisi Fullbaşarim , Acaba ben hangi oyunu oynadigimi sorgulamaya başladimda :) En zorda oynadim ? En kral silahlarada sahiptim ama tek tek ata ata gidemiyordum, Nerde hata yaptim acaba 20 saatte bitirmek iyi iş . Yoksa Güncelleme sonrasi oyun kolaylaştimi garip . Neyse hayirlisi Oyun benim için oyun dünyasinin taçli yildizidir. Eşsiz oyun oldugu için öyledir.

• Belki Cyberpunk eler RDR 2'yi. Belli olmaz.  Elden Ring'i elediyse RDR 2'yi de eleyebilir. Elden Ring çok daha taze bir oyun olmasına rağmen elendi nitekim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Absnthe kullanıcısına yanıt

Bilmiyorum acaba ben mi başka oyunu oynadım, benim oynadığım oyunla yorumlardaki oyun çok farklı, şu an merak edip steam'a oynanış sürelerine baktım millet 300 saat filan oynamış. Yuhh ama 300 saatlik ne var bu oyunda?

• Remo1907 R kullanıcısına yanıt

Oyuna tekrar tekrar başlıyor insanlar.  Yeni buildler deniyorlar.

300 olsa iyi , ben 650 950 1200 saat oynayanlar gördüm ahahaha :D

• Cyberpunk, Elden Ring'i elemiş, RDR2, GoW'u elemiş, Uncharted Disco Elysium'u elemiş. Rezillik resmen.

• welmour kullanıcısına yanıt
    Yoo gayet normal rezillik bunun neresinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam yapmayın oyunun %75'ini görmemişsiniz bile. Oyunda procedural içerik yok. Her bir görevin, içeriğin ama küçük ama büyük bir hikayesi var. Her görevin, gig'in detaylı yaratılmış levelları var.

Ben 60 saatte bitirdim demiştim değil mi? Bu 60 saat içerisinde hiç boş boş dolanmadım. Sürekli görevden göreve atladım. Ona rağmen bu kadar sürdü ve bu bitmiş hali bile değildi.

Cyberpunk'ı açıkladık. Rdr2 Gow'dan daha iyi bir oyun tartışmasız. Disco Elysium'u çok severim ancak Uncharted daha iyi bir "oyun"dur. Üstelik Disco Elysium çok daha dar bir kitleye hitap ediyor. Discoyla Unchartedı istediğin yerde oylamaya sok Uncharted'ın kaybedeceği yer yok.

Ya hayır onu bunu geçtim, bu oylamanın objektif olarak en iyi oyunu seçiyoruz gibi bir iddiası var mı? Bunu mu seçmeye çalışıyorlar? Size ne arkadaş millet onu daha çok beğeniyor demek ki. Ben Rdr2'den daha iyi olduğunu düşünüyorum Cyberpunk'ın, Rdr2 çakıp geçecek ağzımı açmayacağım millet neyi seviyor neyi sevmiyor bana ne?

• elden ring from software fanboylarının şişirdiği balonlardan biridir

• elden ring patlaması gayet normal olmuş.Souls fanlarının öve öve bitiremediği ortalama bir oyundan öteye gidemeyen hikayesi olmayan basit bir oyun.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt

Cyberpunk'ın Elden Ring'den daha iyi görülmesinin tek açıklaması oyundan anlamamak hocam kusura bakmayın. Kendi içerisindeki tutarsızlıklardan, orijinal Cyberpunk materyaline uygunluğundan vs bahsetmeye gerek bile yok aslında. "Koş koş ateş et, klişe senaryoyu öğren"den öte hiç bir şey yok. Millete prostetik kol bacak komple vücut takılan evrende daha karakterin saçını başını değiştiremiyorsun. Şehir desen bomboş, görsel olarak güzel, içinde hiç bir şey yok. Karakter yaratırken başta seçtiğin geçmişinin oyunda hiç bir önemi yok. Sabaha kadar sayabilirim. Cyberpunk ile Elden Ring karşılaştırmak, Michelin yıldızlı restorant ile McDonald's karşılaştırmak ile eşdeğer.

Rdr2, de teknik olarak GoW'dan daha iyi olabilir belki ama, o kadar sıkıcı bir oyun ki, istatistiklerde bile oyuncuların sadece %40'ı falan ikinci chapter'ı bitirebilmiş. Başka oyunlarda angarya diye verilen görevler burada oyunun core loop'unun parçası resmen. Teknik şov yapmışlar ama ortada oyun yok. Haritada abuk subuk aktiviteler yaparak oyunun ana hikayesinden daha çok eğleniyorsan orada bi sıkıntı vardır.

Uncharted'a gelince, ne görsel dili, ne hikaye kurgusu, ne temel oyun mekanikleri açısından Disco Elysium ile aşık atma şansı yok. Uncharted popcorn film dediğimiz eğlencelik ortalama bir oyun. Yürü yürü ateş et, iki zıpla, aşırı kolay puzzle çöz ve kendini zeki hissetten öte bir oyun kesinlikle değil. E tabi bundan dolayı daha geniş kitleye hitap ettiği doğrudur. Ne var ki, hitap ettiği kitle bir oyunu iyi ya da kötü yapmıyor. Öyle olsa candy crush dünyanın en iyi oyunu olurdu.

Herkesin fikri kendine tabi. Ben de benimki belirttim zaten, siz belirtmeyin demedim. Ama olur da konuyu okuyan oyun tavsiyesi arayan biri olur, anket sonuçlarını dikkate almasın diye yazıyorum  

Oyun tavsiyesi arayan birinin sizinle aynı zevklere sahip olacağı kanısına nereden vardınız?

Güzel hoş anlatıyorsunuz da ne dedim? Bu oylama objektif olarak en iyi oyunu seçme oylaması değil. İstediğiniz kadar paragraf yazın, söylediklerinizin hiçbir önemi yok. Kişisel zevk giriyor olaya, milletin neyden daha çok zevk alıp almayacağına da 2022 yılında karışmak istemezsiniz diye düşünüyorum.

Argümanım olduğu sürece her şeyi savunurum. Bu kadar kibirli olmayın. Siz cyberpunktan koş koş ateş et diye bahsederek bu kadar basite indirgerseniz, ben de pek tabii Elden Ring için de koş koş boss kes diyebilirim. Böyle basite indirgemek tartışmaya hiçbir fayda sağlamıyor.

Ben Rdr2'den de hoşlanmam Gow'dan da. O yüzden bir taraf tutmuyorum bu ikisi arasında ve Rdr2 çok daha iyi bir oyun. Rdr2'nin sıkıntıları büyük, oynanışı iyi değil, çağdışı. Ana görevlerdeki gunplayden bahsediyorum. 2018 yılında bir oyunda bu kadar kısıtlamama olmamalı. Sizden daha önce kim ne yapmışsa aynısını harfi harfine yapıyorsunuz Rdr2'de. Yine de açık dünyası ile Gow'dan daha iyi. Gow'un da çok bir numarası yok, koridor tipi bir oynanış, hikayesi orijinalin yanına bile yaklaşamaz, boss eksikliği var doğru düzgün. Ben Rdr2'yi Gowdan iyi bulsam da Gow Rdr'yi elese gıkımı çıkarmam, ikisi de farklı türde oyunlar ve tamamen oynayanın neyden zevk aldığına bakıyor. Biri lineer, combata önem veren bir yapım diğeri açık dünya aksiyon oyunu.

Uncharted Disco Elysium'dan daha iyi bir oyun dedim. Daha iyi bir yapımdır demedim. Benim için 2 oyunu karşılaştırıyorsanız ilk bakacağınız şey oynanıştır hikayeyi falan boşver. Bioshock Infinite bu yüzden ortalama bir oyundan öteye gidemiyor mesela.

Unchartedta oynadığın bir şeyler var, Disco'da full okuyup, izliyorsun. Ben Disco Elysium'u görsel roman olarak nitelemiştim. Çünkü oyun kapsamına aldığın zaman garip kaçıyor, kombatı bile yok, diğer oyunlarla neyini karşılaştıracaksın diye düşünüyorsun.

Anketi ciddiye alsın, neden almasın? Burada oyun oynayan az bir kitle yok, kim neyi beğenmiş aşağı yukarı belli. Üst sıralardaki oyunların da çoğu gayet iyi oyunlar. Cyberpunk Elden Ring'ten aşağıda olsun ne fark eder, yine de sevilen, ortalamanın üstünde olan bir oyun olduğu açık.

Hiçbir anket yüzde yüz gerçeği göstermez, her zaman duyguların, zevkin etkisi vardır anketlere. Sanatın hangi türünde olursa olsun. Şu şundan daha iyi diye gidip de biri ondan daha çok zevk alacak diye bir şey yok. Oyun önerilerini de bu yüzden çoğu zaman saçma buluyorum, adam Rdr2 mi Gow mu alayım diye soruyor millet ezberinden direkt şu deyip geçiyor. Sorsana kardeşim adama sen neden zevk alırsın, bak bu iki oyun birbirinden çok farklı diye.

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt

Tekrar indiriyorum, yan içeriklerde dediğiniz gibi güzel level dizaynı varsa daha uzun süreler oynarım. Ama ilk oynamamda aceleyle oynadığımı sanmıyorum ya da oyunun hikayesi(beynimizde çip var ve öleceğiz, niye milletin contract işleriyle uğraşıyorsun pas geç bunları) bana sübliminal çakıp farkettirmeden rushlatmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Remo1907 -- 7 Ağustos 2022; 18:38:50 >
  • Gönlüm witcher 3'den yana.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RDR2 geçen Tunca Arslanların yaptığı anketi kazanmıştı. Şu son 4'e bakınca bence bunu da kazanır. Türk oyuncu kitlesi harbiden detaya her şeyden daha çok önem veriyor bu bir daha kanıtlanacak gibi  

Bu arada sonuna kadar RD2 yanlış anlaşılmasın   

• neden mi rdr kazanacak işte bu yüzden :)

swayeryoutube
    Arthur Morgan’s coldest scene - #rdr2 #shorts
    https://www.youtube.com/shorts/QwSip1xyttc?feature=share
  • Elden gtten ring elenmiş :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Witcher 3 kazanacak, neden mi? 

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.