Şimdi Ara

Devaluasyon oldu (Cumhuriyet tarihinde bir ilk : Gıda fiyatları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baskanlık sistemi tarihimize yeniliklerle girdi ve rejim bu noktaya getirdi ulkeyı cunku zaten yıllardır ohal vardı. Sonuc itibariyle hdrkes dolar euro takip edeken gecen yıl 3tl olan domates 8.5tl, 2 tl olan patates ve elma 4.5 tl, 2.5tl olan soğan 8 tl... Patlıcan biber bunları barış manço sarkısı oldugu için soylemıyorum.... Uyumaya devam edelim diyeceğim ama artık istemesenizde uykunuz kacmıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bileyim ekmek makarna yiyebiliyorsak iyiyiz

eskiden karne ile kuyruklara giriyordunuz şükür edin fatan hayınları polisi ararim burda qürtaj yapieeler..
  • Benzer durum venezuelada da varken yanı hersey bu kadar acıkken bunlara çözum bulmayanlar göz yumanlar vatan hainidir

• bi arkadas 2016 yılı market fıyatlarını koymustu sogan 60 kurus patates 65 kurus

• Bunlar daha coook iyi gunlerimiz. Daha hicbirsey olmadi. Gecen yazi mumla arayacagiz daha. Ohooo bu gunlerin tadini cikartin derim. KOC Holding bile kur zarari etme luksumuz yok diyor. Akli olan TL'den cikar. YTFD, dupeduz gercekliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

bi arkadas 2016 yılı market fıyatlarını koymustu sogan 60 kurus patates 65 kurus
    70 yılları arar olduk

• Yabancı sermayeli şirket yönetiyorum Türkiye’de.aynı zamanda yabanciyim.Şirketi Bulgaristan’a taşıyacağım.Bizim finansçılar 1 sene içerisinde bu durumu 2 kati olacağını söylediler.TL bulundurmuyorum gerekmedikçe exchange sürekli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta pazarda;

soğan 2-2,5 lira
    domates 4-6 lira
    patlıcan 75 kuruş-2,5 lira arası
    kabak 2 lira
    patates 4-4,5 lira

Havalar ısındıkça fiyatlar düşüyor.Patates ve soğan yeni mahsül geliyor.Fiyatlar iyice düşer o zaman.
  • Yapacak bir şey yok acımızdan ölsek de öncelik bekadır beka. Bakın ben hiç açlık hissediyor muyum? Hayır hissetmiyorum. Neden? Çünkü beka tekniğiyle açlığı kafamdan sildim. Siz de silin.
  • Ak parti bu ülkeye zenginlik getirmiştir.(!)

Devaluasyon oldu (Cumhuriyet tarihinde bir ilk : Gıda fiyatları)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Paraya altı sıfır ne zaman eklenecek merak ediyorum Hala milyon, milyar diyen bir sürü insan var zaten alışması pek zor olmasa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucre Maricruz

Yabancı sermayeli şirket yönetiyorum Türkiye’de.aynı zamanda yabanciyim.Şirketi Bulgaristan’a taşıyacağım.Bizim finansçılar 1 sene içerisinde bu durumu 2 kati olacağını söylediler.TL bulundurmuyorum gerekmedikçe exchange sürekli oluyor.
    İngilizce'de ki cümleleri bizim dilimize göre tersten kurmanıza göre İngilizceyi Türkçeden önce o öğrendiğiniz anlaşılıyor çok güzel öğrenmişsiniz tebrikler. Ama yine de Bulgaristana gitmeyin. Burada sizin için daha iyi fırsatlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

Paraya altı sıfır ne zaman eklenecek merak ediyorum Hala milyon, milyar diyen bir sürü insan var zaten alışması pek zor olmasa gerek.
    88 li olarak bizim neslin ölmesi lazım ki 6 sıfırsız paraya alışıla yani 3 nesil geçmesi lazım ki hafızlardan siline...
    Lumia kullanıcısı ;). İsminizi görünce tanıdık geldi...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaazto28

88 li olarak bizim neslin ölmesi lazım ki 6 sıfırsız paraya alışıla yani 3 nesil geçmesi lazım ki hafızlardan siline...
    Lumia kullanıcısı ;). İsminizi görünce tanıdık geldi...

Alıntıları Göster
    Hocam olay nesil değil ya tamamen alışkanlık. 2000 ve sonrası nesilden bile duyabilirsiniz bunları. Şahsen çoğu zaman 100tl ve üzeri paraya ben de milyon diyorum daha da kötüsü mesela 50 bin 100 bin deyince aklıma demir para geliyor ama 50 milyar deyince hmm evet büyük para diyorum. Bir şeyin fiyatı 1,75 ise o benim için hala bir yedi yüz ellidir
    Bu oyunu en çok siyasiler yapar eğer yatırımdan, kardan vs. bahsediliyorsa trilyonlar katrilyonlar konuşulur ama ortada zarar veya borçlanma varsa direkt milyona, milyara düşülür
    Evet lumia kullandık bir zamanlar (başlarda sevsem de kullanırken her zaman çok sövdüm) ama doğru yol yine ios veya android. 2 yıl 7 aydır aynı cihazı kullanıyorum hala ilk günkü gibi. Androide dönünce tekrardan akıllı telefon kullandığımı hissettim. Windows 10 mobile = 2019 yılında android 1.6 kullanmak gibi gözümde, aynı ilkellik ve aynı uygulama desteği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 3 Mayıs 2019; 2:0:46 >

• Başkanlık sistemi gelince ülkece uçuşa geçecektik. Noldu o iş yav
    Uçuşa geçen şeyler;
    Meyve sebze fiyatları, döviz kuru, enflasyon, işsizlik, adaletsizlik.

• Lokey L kullanıcısına yanıt
    Bulgaristan yükselişte hocam Devaluasyon oldu (Cumhuriyet tarihinde bir ilk : Gıda fiyatları)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokey

İngilizce'de ki cümleleri bizim dilimize göre tersten kurmanıza göre İngilizceyi Türkçeden önce o öğrendiğiniz anlaşılıyor çok güzel öğrenmişsiniz tebrikler. Ama yine de Bulgaristana gitmeyin. Burada sizin için daha iyi fırsatlar var.

Alıntıları Göster
    Bulgaristan Turku dur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokey

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim,Türkiye’de uzun sayılabilecek bir süredir yaşadığım için iyi bir şekilde öğrenebildim.TL gün geçtikçe kötüye gidiyor,stabilize olamıyoruz.Yurtdışına ithalat ihracat yapıyoruz ama döviz o kadar çok oynuyor ki yeri geliyor ödeme konusunda zararımız oluyor.Yönetim sürekli vergiyi artırıyor ve aşırı fazla vergi çeşidi var.Gürcistan ve Bulgaristan daha stabil ve vergi konusunda daha düşük.Ben Türkiye’yi seviyorum,ama bu durumda daha çok zarar etmeden taşınmak gerekecek gibi.Umarım düzelir ama çok zor.Korkarım ki bir çok yabancı yatırımcı da ülkeden çıkış yapacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

Bu hafta pazarda;

soğan 2-2,5 lira
    domates 4-6 lira
    patlıcan 75 kuruş-2,5 lira arası
    kabak 2 lira
    patates 4-4,5 lira

Havalar ısındıkça fiyatlar düşüyor.Patates ve soğan yeni mahsül geliyor.Fiyatlar iyice düşer o zaman.
    yav arkadasım biz yemıyoruzda bari siz kendınızı kandırmayın yurt dısından bellı bir sure ucuza getirtiliyor onlar cıftcıler bitiriliyor. Bak yerli et 45 tl iken ıthal 30 tlye ne oldugu bellı olmayan seyler geldı sımdı noldu ? Kurban bayramında gorursun yerlı uretıcı kalmadı. Bunlar venezuelada da yapıldı bak sonuc ne oldu? Kendını kandırabılecek mısın simdi hadi bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

Başkanlık sistemi gelince ülkece uçuşa geçecektik. Noldu o iş yav
    Uçuşa geçen şeyler;
    Meyve sebze fiyatları, döviz kuru, enflasyon, işsizlik, adaletsizlik.
    3. havalımanında kendı firmaları ve kargo ucakcıkları kesın ucustadır aynı gemıcıklerde oldugu gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.