Şimdi Ara

Devlet Hastanesi EKG ve Akciğer Grafisi için para istedi?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Ankara Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi'ne işe giriş için istenen evrakları almak üzere muayene olmaya gittim. Kolaylık Polikliniği adında bir yer açmışlar. Tüm raporları oradan kolayca hallediyorsunuz. Vatandaş için harika bir hizmet.

Kolaylık Polikliniğine başvurduğumda bana evrakları ne için istediğimi sordular. İşe giriş için dediğimde 50 lira ücreti var dendi. Burası devlet hastanesi ne ücreti dediğimde ise sadece stajyer öğrencilerin staj evraklarını ücretsiz verdiklerini söylediler. O zaman staj için alıyorum halledin dedim. EKG, hemogram, akciğer grafisini ücretsiz aldım. Ayrıca evraklarda staj yerine verileceğine dair hiçbir ibare görmedim.

Ayrıca Kolaylık Polikliniğindeki hekim hanımefendi de aşırı suratsızdı. Kadına günaydın diyoruz suratımıza bakmıyor. Buyrun oturun vs hiçbir kelam etmiyor.

Sizce durumu CİMER'e bildirmeli miyim? Yapılan şey yasal mı?

Teşekkürker dostlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Devlet Hastanelerinde EKG ve Akciğer Grafisi Ücretleri

Akciğer Grafisi Devlet Hastanesi

Devlet hastanelerinde akciğer grafisi hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmetin ücreti, hastanenin bulunduğu ile ve hastanın sağlık sigortası durumuna göre değişebilir.

Devlet Hastanesi Akciğer Filmi Ücreti

Genellikle devlet hastanelerinde akciğer filmi ücreti, sağlık sigortası olmayanlar için 50-100 TL arasında değişmektedir. Sağlık sigortası olanlar için ise bu ücret daha düşük olabilir.

Akciğer Filmi Devlet Hastanesi

Akciğer filmini devlet hastanesinde çektirmek için öncelikle hastanenin ilgili bölümüne başvurman gerekir. Ardından gerekli işlemler yapılarak akciğer filmin çekilir.

Akciğer Grafisi Devlet Hastanesi Ücreti

Akciğer grafisi devlet hastanesi ücreti, akciğer filmi ücretine benzer. Genellikle sağlık sigortası olmayanlar için 50-100 TL arasındadır. Sağlık sigortası olanlar için ise bu ücret daha düşük olabilir.

Akciğer Grafisi Ücreti Devlet Hastanesi

Devlet hastanelerinde akciğer grafisi ücreti, akciğer filminin ücretine yakın bir aralıktadır. Sağlık sigortası olmayanlar için 50-100 TL arasında değişebilir.

Devlet Hastanesi Akciğer Grafisi

Devlet hastanelerinde akciğer grafisi hizmeti, sağlık sigortası olan ya da olmayan tüm vatandaşlara sunulur. Bu hizmetin ücreti, hastanenin bulunduğu ile ve hastanın sağlık sigortası durumuna göre farklılık gösterebilir.

PA Akciğer Grafisi Ücreti

PA akciğer grafisi devlette de özel hastanelerde de yapılabilir. Ancak ücreti özel hastanelerde daha yüksektir. Devlet hastanelerinde PA akciğer grafisi ücreti, sağlık sigortası olmayanlar için 50-100 TL arasındadır. Sağlık sigortası olanlar için ise bu ücret daha düşük olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 8 yıl önce benden 125 TL gibi bir rakam almışlardı devlet hastanesinde işe giriş için tam teşekküllü rapora hiç bir şekilde de muayene olmadı sadece bir şeyin var mı? Yok diye diye hepsinden geçtim
  • Hastaneler harika oldu...
  • What is this?
  • kenxx K kullanıcısına yanıt
    8 yıl öncesinin 125 lirası şimdinin 250-300 lirası hocam. Özel hastanede daha ucuz yaparlardı.
  • işe giriş ve ehliyet için rapor alındığında ücret alınıyor devlet hastahanelerinde ve döner sermayeye gidiyor o para ücretsiz almak istiyorsanız aile hekiminize gitmeniz gerekiyor ki aile hekimlerindede ekg hemogram akciğer grafisi bulunmuyor yani şikayet edilecek bir durum yok o parayı ödediğinizde zaten size makbuz veriliyor zaten para yatırdığınıza dayir ismide ne uzun yazmışsın Hasvak de geç eski ismi daha güzeldi 😁 bende ehliyet için gittiğimde 50 Tl istendi oda kolaylık polikliniği tek hekim olduğundan tansiyon gözde falan sorun varsa 3 hekim imzalı isteniyor onada 200 lira bayılıosun bunu aile hekimine gidince ücretsiz yaptırıosun
  • ben hastahanede çalışıyorum gayet yasal bir durum. ehliyet,işe giriş,evlilik v.s muayene, ekg,röntgen,tahliller ücretlidir.
    çünkü rapor için yapılan tektik ve tevavileri SGK karşılamıyor. ben parasını ödemem diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 19 Eylül 2019; 21:50:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlet Hastanesi EKG ve Akciğer Grafisi için para istedi?!

zaten doğruda yapmış devlet hastane fiyatı 50 üniversite hastanesi fiyatı 75 miş oda tek hekim fiyatı bunu sağlık bakanlığı aldırıyor yani
  • erdogan666 E kullanıcısına yanıt
    Staj için dedim ücretsiz yaptırdım. Ücretsiz yapılabiliyor madem niçin vatandaştan para alınıyor anlamıyorum. Hasvak falan bilmiyorum hocam Balgat'ta ikamet ediyorum o hastane kalabalık olmadığından oraya gidiyorum. :)
  • erdogan666 E kullanıcısına yanıt
    Bazı hastaneler alıyor bu ücreti bazıları ise almıyor. Ben art niyet arıyorum bu işin altında.
  • anladığım kadarıyla sağlık raporu almak istiyorsunuz ve sizden bunun için sizden ücret talep edildi ? bunda bir anormallik yok sağlık raporları ücret talep ediliyor ve bu yasal.
  • Selamlar, geçen yılın başlığı ancak yine konu yaptığım işle ilgili olduğu için bilgi vermeye çalışayım.

Bu konuyla ilgili daha önce bir başlık açmıştım. Bursa, Nilüfer ilçesinde anlaşmalı laboratuvarlarımızla bu tetkikleri yapıyor, yaptırıyoruz. Açtığım konuyu şu linkte görebilirsiniz.

Neyse reklam kısmını geçelim. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bir başlık açmayı düşünüyorum, çünkü, herkes bu konuyla ilgili birşeyler söylüyor. bir arkadaş size yanıt olarak 8 yıl önce 125 TL alındığını söylemiş bu garip.

Sizden alınan tutara gelince 2019 da 50 lira biraz anlaşılır gibi.

Şimdi bu tetkikleri devlet hastanelerinden yada bakanlık onaylı herhangi bir laboratuvardan alabiliyorsunuz. İşe Giriş Sağlık Raporu ile ilgili tetkiklerini yaptırırken akciğer filmi fiyatı kadar, çekim yapılan makinenin doz değerleride önemli.

Radyasyondan korunma yönetmeliğine bağlı olarak vatandaş yada çalışan (farklı kanunlara tabi farklı kavramlar vatandaş çalışanı kapsayabilir ama her çalışan vatandaş olmayabilir) olarak yıllık maruz kalabileceğiniz değerler belirtilmiştir. Bu sebeple çekim yapılan yerin devlet hastanesi dışında bir yerse mutlaka sağlık bakanlı onaylı olduğunu doğrulayın. Maruz kalınan doz değerleri takip edilmiyorsa, yüksek dozlar sebebiyle x ışınlarına bağlı kanser hastalıklarına erken sürede karşılaşabilirsiniz.

İşe Giriş Sağlık Raporunda güncel fiyatlara değinecek olursak;

serbest piyasa ekonomisi ve denetim azlığı sebebiyle, uygun ekipman kullanmayan (tam anlamıyla merdivenlerin altında çalışan işyerlerinde) yukarıdaki üç tetkik ac, ekg, hemogram 20 TL ile 60 TL arasında fiyat değişikliği olabiliyor.

Sağlık Raporu ile ilgili 6331 sayılı kanun gereği yalnızca işyeri hekimleri bu hizmeti verebilir. Eğer çalıştığınız yerde bir işyeri hekimi ile anlaşması varsa zaten bu rapordan herhangi bir ücret almaması gerekmektedir.

İşyeri hekimi bulundurma zorunluluğu Az Tehlikeli işletmelerde 50 ve üzeri çalışanı olan yerlerde, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerde ise tüm işyerlerinde zorunlu, eğer işyeri hekiminiz çalıştığınız işyerinde bulunmuyorsa işe giriş sağlık raporu için yine onaylı kuruluşlara gitmeniz gerekebilir. Aile hekiminden bu raporu almak istiyorsanız çoğu aile hekimi işe giriş sağlık raporunu vermiyor. Çünkü kanuni olarak sadece Az Tehlikeli ve 50 den az çalışanı olan yerlerde çalışanlar aile hekimlerinden işe giriş sağlık raporunu alabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.