Şimdi Ara

DEVLETİMİZ İSVEÇ'TE COVİD_19 TEŞHİSİ KONULAN TÜRK VATANDAŞINA ÖZEL UÇAK KALDIRILDI (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
1
Favori
24.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: berbatine

Bu mesaj silindi.
    1. Türk halkı da kendi ülkesinde 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyor.
    2. Türk halkının çoğunluğu da vasıf gerektirse de gerektirmese de asgari ücretle çalışıyor.
    3. Türk halkının bugünkü şartlarda, hele ki asgari ücretle ev alabilmesi hayal.
    4. Türkiye'de hayvan bağlansa durmayacak evlere binlerce lira kira isteniyor.
    5. Türkiye'deki insanlar hem market alışverişi yapamıyor hem et yiyemiyor hem de bara, restoranta falan gidemiyor.

Eee, ne ayrıcalığı kaldı şimdi yazdıklarınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

YUH YUH YUH!

Afrika'daki aç insanlarla Türkiye'yi mi kıyaslıyorsun? Ne yapacaksınız insanları sırf karın tokluğuna çalıştırıp Afrika'daki çocukları mı göstereceksiniz?

Ayrıca ejder meyveli smoothie yerine gidip Afrikaya yardım etseydiniz ya. İtibardan tasarruf yok tabi ama insanlıktan tasarruf var ne hikmetse. Her mokları lüks. Ciddiyim adamların tuvaletleri bile lükstür.

Hangi Dünya'da yaşıyoruz anlamıyorum. İnsanlar daha iyi şartlarda yaşamak istiyorlar çünkü bunu biz yapabiliyoruz. Evet dünya açlığını çözemeyebiliriz (Ne yazık ki) ama ülkedeki şartların eşitlenmesini çözebiliriz. Fakat sizin gibi insanlar bu duruma karşılar.
    kıyaslama deil nankörlügü göstermek açız diyip 65 tl peynir olmuş diye yalan yazıp aglamak nedir herkes iyişartlarda yaşamak ister de sanki dünyada herkes iyi şartta yaşıyor bi sen yaşamıyorsun her hükümet karşıtı konuya veya üyelere küfür hakaret ederek karnınızmı doyacak ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mokoko_TR

çocukca bir cevap açız diye ağlayacaksınız yada pahalılıkdan bahsedeceksiniz sonra ben onlara layıkmıyım ya ağlama ya yalan söyleme yada edebiyat yapma verdigim fiyatların 1 katı faza bile verseniz sizin 65 tl hesabınıza uymuyor neyse allah sizi o peynirlere muhtaç etsin inşllah

Alıntıları Göster
    dostum senin düşüncen çok cahilce bu şekilde en başta kendine zarar verirsin birşeyin iyisi varken birileri rahatça iyisini alıp yiyebiliyorken ben neden zorla alabilecekmiyim yetiştirebilecekmiyim diye düşüneyim o zaman kimse okumasın çalışmasın ülke için hiç birşey üretmiyelim kim sömürürse sömürsün bak afrikadan iyiyiz bunada şükür deyip ölümü bekleyelim ne tıp olsun ne tarım ne teknoloji bugün burdan değilde belki güvercinlerle gönderirsin yazınıda nasıl :)

• berbatine kullanıcısına yanıt
    Vasıf gerektirmeyen işlerde çalışıyorlar çünkü vasıfları yok. Ben Hollanda'da doğup büyüdüm orada benim tanıdığım 2-3 kişi sadece üniversiteye gitti orada buradaki gibi herkes üniversiteye gönderilmiyor gitse de bitiremiyor. Gerisi de meslek okullarına gidiyorlar oradan da artık ne olursan. Sonuçta her ülke de vasıf gerektirmeyen işlere işçi gerekiyor. Hollanda'da da bu açığı Faslılar ile Türkler kapatıyor.

2. sınıf vatandaş muamelesi görebileceğin yerler var tabi ama çoğu kişi seni sen onları hor görmedikçe bir şey yapmıyor. Ciddiyim Türkiye'deki şartlardan daha iyi çalışabileceğin çok yer var.

Evet ev alınamıyor fakat kim alabiliyor ki oralarda evi? Avrupa Türkiye gibi inşaat cenneti mi? Dediğiniz öbür şeye de katılmıyorum evler bakımsız değiller fakat müthiş evlerde yok.

Hafta sonu biz bara yemeğe mi gidiyormuşuz? Hollanda'da daha çok dışarıda yiyorduk. Burada ne yediğin bile belli değil ayrıca çok pahalı.

• Torres1903 kullanıcısına yanıt
    yahu niye cahilce olsun kimse çalışmıyormu gelişmiyormu daha iyi bir yaşam için herkes cabalamıyormu gerçekler önünüze gelince cemkirmeyin.. yalan dolan asparagas fiyatlar konular bunlar yanlış diyoruz.. abartmayalım dogru ne ise olsun diyoruz .. savudugumuz sey bugunki durumumuz deil hepimiz iyi olsun isiteriz memleketimizin halkımızın hepimiz havyar yiyip ferrarilere binmek isteriz ne yapalım gözümüzü gerçeklere kapatıp sövüp sayalımmı herşeye her dogruya vey ayalana muhalefetmi edeilim ?
  • Allah devletimize zeval vermesin cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dan razı olsun.. Allah ömrüne ömür katsın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Nankörlüğü yapan eylem yapanlar mı? Mesela passata sahip olduğu için ağlayan ve audi isteyen değil mi? Meclis mutfağında halkın dışarıda 10 kat fazla para verdiği ucuza yiyeceği yiyenler değil mi? Bunların devamını getirmek istemiyorum bile artık.

İnsanlar yandaşlar lükste yaşarken sadece onları izlemek istemiyorlar. Bizim insan olarak iyi yaşama hakkımız yok mu? Biz 2. sınıf vatandaş mıyız ülkede? Avrupa'daki ortalama bir insan gibi yaşayamaz mıyız yani. İlla her şeyin en ucuzuna mı koşmamız gerekiyor.

Bizim kirada dükkanımız var 1 kuruş bile yardım etmiyorlar. Ama yurt dışındaki Türkiye'ye sadece tatil için gelen kişiye uçak kaldırıyorlar. Adam Türkiye'ye hasret kalsa zaten Türkiye'de yaşar gurbetçilerin acayip parası var Türkiye'de ortalama bir insandan çok çok daha iyi durumda yaşarlar. Fakat onun yerine yine tatil yerine gelmeyi tercih ediyorlar.
  • Emekli olunca geliyorlar çift maaş alıyorlar :)

Hocam lütfen siyaset karıştırmayın sonra sıkıntı oluyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttfvol

günlerdir maske için sms bekliyorum. eczaneye gittim bilgilerini söyle bakalım dedi sağolsun, yok maske isminize tanımlanmış maske yok dedi sistemde çıkmıyormuşum arkadaş gelde çıldırma. terzi kendi söküğünü dikemez hesabı kendi vatandaşları hariç bütün dünya ülkelerine yardım etti adamlar şaka gibi.
    Tam 22 gün önce ben, eşim ve kızım için maske için pttavm ve e-devlet üzerinden başvurmamıza rağmen

ne maske geldi ne kod geldi, ama propaganda için özel jet ile isveçten hasta getirmeyi biliyorlar,

bu devlete yıllardır vergi ödüyorum , biz bu devletin MARABASIMIYIZ , bu ne kapazelik ,

paramızla alalım onda izin yok , ama elaleme şakşakçılık , jet göndermeler, olacak iş değil,

hanım elinden geldiğince birer maske yaptı onları kullanıyoruz, dışarıdan geldikçe maskeleri

yıkıyoruz, lastikleri çürümüye başladı, insanları böyle mağdur etmeye NE HAKKINIZ VAR,

UTANMANIZ YOK MU SİZİN

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    BU ARKADAŞI BİRİ ALSIN YANINA. SAL BİZİ GİT KARDEŞİM AVRUPANA NE VAR BUNDA BU KADAR BİLENECEK. ÇOK BASİT SENDE GİT.
  • İrfan Galip Bey kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sen de git. Sen de git Avrupaya. Bu kadar yazacağınıza cesaret edip gitsenize neden kafamızı ütülüyorsunuz?
  • berbatine kullanıcısına yanıt
    Hocam bazen gerçekten de hak ediyorlar öyle muameleleri. Biz de gurbetçiyiz ama gram sevmiyorum gurbetçileri. Oranın ekmeğini yiyip içerler sonra gavur derler. Çoğu AKP'lidir. Türkiye'den de gram haberleri yok. Sadece TV'de izledikleriyle iyi diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Nankörlüğü yapan eylem yapanlar mı? Mesela passata sahip olduğu için ağlayan ve audi isteyen değil mi? Meclis mutfağında halkın dışarıda 10 kat fazla para verdiği ucuza yiyeceği yiyenler değil mi? Bunların devamını getirmek istemiyorum bile artık.

İnsanlar yandaşlar lükste yaşarken sadece onları izlemek istemiyorlar. Bizim insan olarak iyi yaşama hakkımız yok mu? Biz 2. sınıf vatandaş mıyız ülkede? Avrupa'daki ortalama bir insan gibi yaşayamaz mıyız yani. İlla her şeyin en ucuzuna mı koşmamız gerekiyor.

Bizim kirada dükkanımız var 1 kuruş bile yardım etmiyorlar. Ama yurt dışındaki Türkiye'ye sadece tatil için gelen kişiye uçak kaldırıyorlar. Adam Türkiye'ye hasret kalsa zaten Türkiye'de yaşar gurbetçilerin acayip parası var Türkiye'de ortalama bir insandan çok çok daha iyi durumda yaşarlar. Fakat onun yerine yine tatil yerine gelmeyi tercih ediyorlar.
    tamam bazı söylemlerinde haklısın itirazım yok ama şahsi meselelerimiz yüzünden hakkniyetten uzaklaşmayalım
    "bir kavme bir zumreye olan kininiz sizi adaletsizliğe sevketmesin diyor peygamber"

• quote:

Orijinalden alıntı: Colda

Utanma kardeşim. Bizler çalışıp kazandıklarımızı yiyor, kimsenin hakkına girmiyorsak utanmamizi gerektiren durum yok.
    8 aydır kirasını ödeyemeyen, kimseden dilenmeyen, iki çocuklu bir vatandaştan muhtarın belediyenin devletin haberi yoksa utanması gerekenler bu mevkilerden para kazananlardır.

Alıntıları Göster
    Ülkede bu kadar muhtaç onca insan var ve biz bir şey yapamıyoruz
    Günlük kısır tartışmalar laf yetiştirmeye ile günleri geciyo Ulkenin.
    Partisi görüşü ne olursa olsun bu kadar fakir ve muhtaç insanlara bir şekilde ulaşıp yardım etmeliyiz
    Belki de muhalefetin sadece yapması gereken tam da bu
    Mahalle mhalalle , sokak sokak gezip bu insanlara el uzatmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berbatine

Aynen öyle sen de git. Sen de git Avrupaya. Bu kadar yazacağınıza cesaret edip gitsenize neden kafamızı ütülüyorsunuz?
    Benim amacım Türkiye'nin Avrupa standartlarına gelebilmesi, oraya buraya gitmek kolay. "Çok iyiyiz, çok iyiyiz" ayağına ülkenin içine edildi. Hala aynı muhabbetler.
  • bu acının tarifi yok be hocam...tüylerimiz diken diken
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokoko_TR

yahu niye cahilce olsun kimse çalışmıyormu gelişmiyormu daha iyi bir yaşam için herkes cabalamıyormu gerçekler önünüze gelince cemkirmeyin.. yalan dolan asparagas fiyatlar konular bunlar yanlış diyoruz.. abartmayalım dogru ne ise olsun diyoruz .. savudugumuz sey bugunki durumumuz deil hepimiz iyi olsun isiteriz memleketimizin halkımızın hepimiz havyar yiyip ferrarilere binmek isteriz ne yapalım gözümüzü gerçeklere kapatıp sövüp sayalımmı herşeye her dogruya vey ayalana muhalefetmi edeilim ?
    mevzu orada zaten dostum bu haberle ilgili değil benim yorumum afrika ile türkiyenin durumunu kıyaslayanda sizsiniz şu yazıyı yazanda işte sorun burada birşeyler yanlış gidiyor bir ülke neden zengin olur diğeri fakir olur çok basitçe ya daha çok üretir ya çalar ve sömürür ama sonunda hep kazananlar bedenle değil beyinle çalışanlar zengin olur aynı yerinde sayıp eski şeylerle oyalanan ülkeler kendi içine düşer ve hiç bir yere gelemez her zaman ilk bulan yeni şeyler üretebilen zengin olur bu yüzden beyin göçü denen şey var mevcut durumu kabullenmek acizlik tabi bunu sadece sen ben söylememle oalcak şeyler değil işte önemli olan ülke toplumu o havyarı ferrari almak için bedenle değil beyinle çalışan her zaman daha iyisini isteyen bunun için çabalayan bir toplum olmamız lazım kendimizden güçsüzle değil güçlüyle kıyaslayacağız hep bunun başka yolu yok ya yükselip saygı duyulursun ya sömürülür alçalır kuru ekmeğe muhtaç olursun dünyanın düzeni bu

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.