Şimdi Ara

devre hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• arkadaşlar bu kızıl ötesi sensör devresindeki LM55 ne işe yarıyor şemadaki herşeyi aldımda yapmak istiyorum ama lm555 kafamı karıştırıyor onu koymasak nolur direk bağlasak ır ler nolur ve devredeki amacı ne

datasheet'tende bişey anlamadım

devre hakkında herşey burda(malzeme listesi vs)

www.robotus.net/kizildev-ir-sensor.asp

yardımınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulugu -- 14 Eylül 2009; 7:09:53 >

• Dveredeki LM555 Verici olarak çalışıyor buradaki R3 ile Frekansını ayarlıyorsun bu olmadan çalışmaz mutlaka yapman gerekli,

kolaygelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Dveredeki LM555 Verici olarak çalışıyor buradaki R3 ile Frekansını ayarlıyorsun bu olmadan çalışmaz mutlaka yapman gerekli,

kolaygelsin

+1
  • peki frekans ayarını ne için yapcam ve uygun frekans olmazsa engeli algılamazmı ve ayarı hassasmıdır acaba
  • vermiş olduğun linkte

www.robotus.net/kizildev-ir-sensor.asp

PNA4602M in 38 KHz dedektör olduğunu yazııyor. Dolayısıyle 555 li devrenin 38 KHz sinyal üretmesi gerekir. Hassasiyet PNA4602M in datasheetinde vardır yakalaşık 1 KHz civarında olmalı.

Bu tür devrelerde belirli bir frekans aralığında çalışma dışarıdan gelecek sinyallerin devrenin çalışmasını engellememesi içindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulugu

/>

arkadaşlar bu devre çalışıyormu bende bunu yapmak istiyorum daha önce yapan oldumu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaynak İçin yardım
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.