Arkadaşlar DFI LANPARTY UT NF4 SLI DR Anakartım var. Asus A8N anakartım varken aynı ekran kartı aynı PSU hiç bir sorun olmadan çalışıyordum. Ama bu anakartı aldım başlangıç ram lerle ilgili sorunlar yaşadım hadi onu hallettim. Sorun kalmadı. Ama asıl sorun SLI devreye alınınca makina çat diye kapanıyor ve ekran kartlarına bakılınca monitörün bağlı olduğu kart acayip ısınıyor. Benim anladığım kadar DFI diğer boardlara göre biraz voltajı yüksek tutuyor gibi geliyor bana. Bilen arkadaşlardan veya bu sorunu yaşamış ve çözmüş arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu anakartın ekran kartları ile ilgili voltaj ayarları varmı? varsa hangisi?. Oveclock falan yok her şey standart. Nforce ntune baktığımda bütün sensörler normal görünüyor ama GPU bus speed 1200 gösteriyor ve bir hayli yukarıda yani kırmızıda. Ama zaten ekran kartının ramleri 1.2 ghz Bu arada ekran kartları "ASUS Extreme N7800GTX/2DHTV GeForce 7800 GTX 256MB GDDR3 SLi Multi-GPU Ready PCI-Express 16X Video Card with VGA, TV-Out, Dual-DVI, HDTV Ready, VIVO: EN7800GTX/2DHTV/256M" Şimdiden herkese teşekür ederim.
Bios taki pci-ex hızını arttırmış olabilirsin, fazla artırınca bende de reset atma sorunu oluyordu. Şuan 101mhz de kullanıyorum aynı board ile. SLi da hiçbir sorun yaşamıyorum.
bide sli yapınca biosta pcie 8 - 8 ayarlamak gerekiyor sanırım. o ayarı kontrol ediver. tam hatırlamıyom şimdi
Arkadaşlar Her şey standart zaten jumper i SLI moduna alınca x8- x8 oluyor kebdisi ve PCIEX Hızıda 100 de. Şimdi şöyle bir test yaptım. Kartın birini söktüm. XP de 50 dereceye kadar çıkıyor. herhangi bir d3d uygulamaya girince 72 lere kadar çıkıyor ve sonunda kapanıyor. Ama diğerini takınca XP 38 de uygulamada 50 yi zor görüyor. Fanları her ikisininde çalışıyor. Anlamadım gitti.
galiba kartların birinde problem var dediklerine göre.