Şimdi Ara

DGS Kararsızlığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu sene ön lisans programından okul birincisi olarak mezun oldum. Dgsde 5458 sıralama yaptım. Fakat beklediğimin altında (28 net) matematik yaptım. Geçen sene herhangi bir kursa gitmeden okulla birlikte 4 ay kadar çalıştım. Farklı yayınların denemelerini çözüyordum. Ortalama 49 net matematik yapıyordum. Beklediğim sonucu alamayınca tekrar girme kararı aldım.
    Bu sene kursa yazılmayı düşündüm. Tasarı ile görüştüm 3800 civarı bir ücret istediler ortalamamın da yüksek olduğunu (3.81) anadolu lisesi mezunu olmamın da avantaj olduğunu ve istediğim yeri kazanmaktan öte birinci olabilirsin dediler. Seviye belirleme sınavlarında 45 matematik neti yaptım mavi gruba yerleştirmişler. 10 gün kayıt silme hakkım var. Acaba kendim mi çalışsam kursa mı devam etsem emin olamıyorum.

Amacım ilk 150 içerisinde yer almak. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Güncelleme: 25.07.2019
    Bugün itibari ile sonuçlar açıklandı. Hayal edip kavuşamayan arkadaşlara kılavuz olması açısından konuyu güncellemek ve sonuçlarımı eklemek istedim. Kararsızlığım dershaneye yazılmakla sonuçlandı bu arada

DGS Kararsızlığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmraslan -- 25 Temmuz 2019; 16:24:31 >

• Ygs temelim vardı ailemin ısrarlarına rağmen dershaneye gitmedim. Evde çalıştım 35 netten başlayıp 50 ye kadar çıkarmıştım son aylarda. Sınavda 35 net yapabildim.. Keşke ailemi dinleyip dershaneye yazılsaydım belki o 35 neti 40larda sabitleyebilir, istediğim şehirde okuyabilirdim. Bu yıl geçtim mühendisliğe, keşke dershaneye gitseydim diyorum şimdi her gün mühendislik fakültesine yürürken :)
  • hocam 28 net matematik ve kaç net türkçe yaptınız ?
    puanınız kaç geldi ?
  • 285 geldi hocam. Ortalamam 4 üzerinden 3.8@crux07

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmraslan -- 8 Aralık 2018; 8:46:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle söyliyim dershane seni motive eden ve ders çalışmanı fazlasıyla sağlayan bir ortam, eğer iç içe olursan sana evde çalışmandan daha fazla fayda sağlayabilir. Tasarı'nın konu tarama denemeleri, etütleri, soru çözüm grupları vs. oluyor. Bunlar dışında TR geneli denemeler de var fakat son üçü dışında hepsine dışarıdan katılım olabiliyor.
    Bir de olaya maddi olarak bakma sakın. Hocamın biri çok güzel bir örnek vermişti o üniversite sınavına hazırlanirken bi kampa mı ne gitmiş 1500 tl bayılmış birkaç hafta için ve ortalama netini 2-3 arttırmış bu kamp sayesinde. Şimdi sen 1500 tl vererek 3 net satın alabilir misin? Hayır. Çalışan çaba gösteren bir öğrenciysen dershane sana fazlasıyla ek artı sağlayacaktır. Özellikle tasarıdan bahsediyorum gerisini boş ver.

Tamamen sana bağlı, dediğin gibi seviyen iyiyse kendin de çalışırsan yapabilirsin.

Dershane hakkında kısa ve öz yorumum şöyle; varlığı faydalı ama yokluğunun zararını görmezsin.

Tabii kendin çalışırsan.

• Sonuçların açıklanmasıyla konuyu güncelledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dgs sınavı
    2 hafta önce açıldı
    Dgs ile hemşirelik tercih etmek
    3 yıl önce açıldı
    dgs zorluğu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.