Şimdi Ara

DGS Son 22 Günde Yetişir Mi Hedef Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar , 1 senedir DGS için matematik temelimi hazırladım , geçenlerde PISA sınav sistemine uygun 8. sınıf soru bankası bitirdim.

Eylül ekimden beri çalışıyorum. Lise konularına geldim şimdi asıl kafamda ki soru şu 20 günde ben bu bütün lise konularını bitirebilir miyim ?

Eylülden taaa çarpma toplama basit işlemlerden , şu an ebob ekok , modüler aritmetik , köklü , üslü sayılar , denklem problemleri , rasyonel problemler , üçgenler vs yani bütün konuların temeli olan 1. seviyeyi halletim.

Açıkçası benim için zor olan temeli atmaktı fakat temeli attım zor bela hedef bilgisayar mühendisliği. Şöyle ki ortaokul temelli soru bankaları ilk başta çözmemin sebebi temeli oturtmaktı. Ayrıca çözdüğüm soru bankaları PISA sınavına ait olduğu için DGS'den daha zor ve anlaşılması daha zor tipte olan sorular içermekteydi (PISA'nın ne olduğunu bilmeyen bakabilir uluslar arası bir sınav)

9. sınıf evrensel yayın evlerinin soru bankasına başladım şimdi , 1-2 güne bitiririm bunu konuları anladıktan sonra 10 - 11 diye gidip o iki soru bankasınıda bitirip denemelere ve diğer tasarının DGS soru bankalarına abanacağım.

Açıkçası odaklandığımda ve konuyu anladığımda bir testte 80 soru varsa 72 doğru - 8 veya 9 yanlış oluyor bazen boş bırakıyorum o yanlış veya boşlarıda içim sinmezse zorlaya zorlaya çözüyorum veya pas diyorum geçiyorum baktım çok üşendim geç başka soruya diyorum.

Temel var yani temel konusunda sıkıntı yok sadece bunu lise konularıyla pekiştireceğim , ben birde alıştım mı yani hızı aldım mı günde 5-6 unite bitirebiliyorum.

PISA soru bankalarını kullanmamda ki sebep çok zorlayıcı beyin yakan sorular olmasıydı yani baya hardcore sorular var , ortaokul ve lise ağırlıklı soru bankalarıydı ama genelde bu tip soru bankaları matematik olimpiyatlarına katılacak olanlar çözüyor.

20 günde yetişir mi ?

Matematiğin anlaşılması zor olan mantık konusu (p ve q yani aslında 0 ve 1'lerden kaynaklı çok zor anlaşılıyor) 15'de 15 yapmayı başardım.

Tatktiğim şu genelde ben karma çalışıyorum , istediğim konuyu çalışıyorum yapboz gibi birleştiriyorum , videoyu öğrendikten sonra anlamadığım kısım varsa kağıttan deftere tekrar geçiriyorum ama geçirirken kendi kendime anlatarak geçiriyorum birisine ders verir gibi.

Böyle çalışınca açıkçası testleri fullüyorum veya fullemeye yakın gidiyorum.

• Yukarı

• Son 22 gün kaldıysa buraya sormak yerine calismaya devam etsen daha iyi olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Against Me kullanıcısına yanıt

sabah kaldığım yerden devam edeceğim gece saatlerinde çalışmak verimli olmuyor çok denedim 9-10 dedin mi o hız bitiyor.

uyumadan önce bir sorayım dedim.

• Kardeşim 8. Sınıf soru bankası falan hikaye. Sen dgs denemesi çözmelisin.

• rodiena17 kullanıcısına yanıt

Aslında pek değil en azından PISA için değil.

Çünkü içinde baya hardcore sorular oluyor. Senden örneğin üçgenin veya üslü ifadenin lisede ki konuları görmeden kendi yöntemlerinle yapman bekleniyor , mantığı kavrayınca yapıyorum yani.

Denemeleri son 10-15 gün arasında çıkarıp eriteceğim sebebi ise son 15 günü çok iyi kullanmak.

Konuların biraz gecikmesinin sebebi PISA soru bankalarıydı temeli atayım derken baya hardcore soru bankalarına girişmişim.

Ortaokul olduğunda bakmayın konu çalışmak yetmiyor mantığı cidden anlamak soruya uyarlamak ve sorunu ne istediğini anlamak gerek , ki PISA soruları çok zor anlaşılıyor. Yani normal ortaokul soru bankası çözmedim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 17 Temmuz 2020; 22:45:25 >
  • Ayrıca sıradan bölümler neyse de bilgisayar mühendisliği için rakiplerinde sağlam olacaktır. Ben makine yüksek mühendisiyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş daha 8.sınıf sorusu çözmüşsün 20 günde liseyi nasıl halledecen o kadar zeki olsan zaten okulda dersi dinleyerek öğrenirdin.

DGS zaten kolay birşey problem soruyorlar galiba en çok.O konuya çalış yeter.

2017 sorularına bakıyorum şuan hepsi problem sorusu lise konusu yokki içinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Aslında mantığı kavrayınca yapıyor olmam büyük bir avantaj , yani yapamıyor değilim , yapıyorum fakat biraz derin derin düşünmem gerekiyor.

Birazcık zaman alıyor sadece.

Onunda kısaltmanın yolu kendi kendime evde sesli bir şekilde yazarken kendime anlatmak. İnanılmaz işe yarıyor.

İyi ki evrensel soru bankası almışım zamanında DGS soru tarzı var tamamen içinde.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt

Dostum normal 8 değil PISA sınavı için 8'ler için uyarlanmış bir soru bankası yani 8 dediğime bakma aslında seviyesi liseye gidenler için.

Bu arada derste anlardın diye bir şey yok , benim hayatım boyunca matematikten nefret etmeme sebep olan okulda ki matematik hocalarımdı.

DGS'de basit gibi geliyorda son senelerde zorlaştırıldı , 20 günde halledebileceğime inanıyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 17 Temmuz 2020; 22:52:18 >
  • Yapıp yapmaman önemli değil. Önemli olan neredeyse full yapman. Çünkü rakipler sağlam. Bu bir yarış.

• millet 22 güne uzaya cikiyor

Yarın sabah kaldığım yerden devam edeceğim.

Dediğim gibi konuyu anlayınca full veya fulle yakın çekiyorum. İşte tek mevzu konuyu anlamak. Mantığı kavrayınca hallediyorum yani. Hızı aldım mı gidiyorum yani kısacası.

Rakipler sağlam olabilir , yılmak yok benim için açıkçası.

• Mantığı anlamak en güzeli ama bu yavaş olur. Keşke daha erken başlasaydın.

• ben son 20 gün kala başlamıştım :/ ama altyapım yok değildi aramızda o fark var. şimdi bilgisayar mühendisliğindeyim, sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

• glaitaht kullanıcısına yanıt

Elektrik elektronikle alakalı board felan bastırıyorlar mı yoksa tamamen her şey yazılım üzerine dayalı elektrik elektronik eğitimi mi veriliyor ?

Benim kafamı kurcalayan kısım elektrik elektronikle alakalı olan kısım , sınavı kazandıktan sonra fizik I-II-III-IV... ve calculus I-II , Lineer Algebra diye gideceğim.

Yani sınavı kazandıktan sonra benim işler dahada uzayacak.

Elektrik elektronik kısımı kafamı karıştırıyor açıkçası , elektrik elektronik mühendisliği gibi uygulamalıysa benim ciddi ciddi oturup board yapmamda gerekecek sınavdan sonra.

• Okuduğum üniversitede elektronik devreler ve mikroişlemciler isimli derslerde bahsettiğin olaylar var. Onlar için fizik dersi de veriyorlar haliyle (1,2), fizik bilgin yoksa hallet, yoksa benim gibi yazın alıp verirsin :)
    Lineer cebir, ayrık matematik, diferansiyel denklemler bunların hepsi derste pekala öğrenebilecek dersler, kendini harap etmene gerek yok. Calculus 1 2 de pekala derste öğreniliyor fakat hocan bizimki gibi profesör olursa sıkıntı çekebilirsin ona göz at.
    Bunlardan daha önemlisi algoritma anlamında kendini geliştir, önlisansda görmediğin diller göreceksin ve daha hızlı bir şekilde geçecek konular.

• Seneye ben de giricem dgsye problem harici çok zor cikmiyor problem calis su 20 gun bence digerlerinden cok eksigin yoksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • glaitaht kullanıcısına yanıt

Algoritmaları matematikte öğrendiğim ne var ne yok uygulamak var kafamda , zaten bilgisayar programcılığı çıkışlı olduğum için çok sıkıntılı olmaz , elimin lehim yapmaya alıştırmam gerekecek sınavdan sonra , arduino kitim , raspberry pi kitim var evde tam set boş bir zamanda bakarım demiştim nasip olmadı pek , kaynak konusundada sıkıntı çekmem açıkçası.

Bizim üniversitede Allahtan ders veren hocalar boğaz içi , uludağ , marmara çıkışlıydı başımıza neler geleceğini az çok söylemişlerdi mühendisliğe geçersek :D

• Jeunes Turc kullanıcısına yanıt

Problem videolarını indirmemişim ne yazık ki , horoz lojistiğin saçma sapan işlerine kaldım 2 haftadır karşıdayım , internetimde baya azaldığı için indiremiyorum , mozilladan about:configden ayarları değiştirip izinlerde ki resimler ayarını kapatıp öyle geziyorum nette 360 mb net kaldı 12 GB'dan , 5 GB olaydı problemleri indirip devam edecektim.

Yanımda ki soru bankasında güzel tam DGS tarzı problemler var çünkü geçen sene girmiştim oradan bir deneyimim oldu yani. Hatta tıpa tıp aynıları var.

Problemler kısmı kolay aslında , zor değil. Benim eksiğim trigonometri , permütasyon , kombinasyonda aslında onlardada pek bir şey yok. Sayı örüntülerinde ki mantığı biliyorsan yapıyorsun ben izlemiştim bir kaç video... Trigo biraz zorlayabilir , fakat onuda 8'in konuları tekrar edip ufaktan göz gezdirip halledirim unutursam.

Kargo gelse karşıya geçip tam gaz şu problemleri çözeceğim. Karma olarak 9-10-11 gideceğim.

Şu an işin güzel tarafı ortaokul temelini attığım için lisede ki konuları böl parçala yönet ile halledebilir olmam yani misal ebob ekok II veya karekök 4 üslü ifadeler 4 gibi konulara girebilirim o konuda sıkıntım yok yani.

Kafam biraz ondan rahat.

Problemlerde şuradan başlıyor ortaokulda ki mantığı tekrar et liseye uyarla , denklem kurma problemleri özellikle rasyonel sayı problemleri ve denklem problemleri çok unutulur fakat genelde 2-3 saatlik tekrarla hatırlıyorum. Gecenin köründe çılgın atıp bir ara merdiven kesirlerde bilinmeyeni bulmak için denklem çözer gibi çözüyordum.

Normalde merdiven kesirlerde bilinmeyeni buldurmayı çok uğraştırıyorlar çok uzatıyorlar değer ver diyede o çok kumar en güzel iş eşitlik varsa direk içler dışlar yap bitir , veya en kestirme yolu kesir bölmeden yola çık ters çevir çarp zaten o verecek x'i her zaman yalnız bırakacan akıp gidiyorsun.

Yazıcıdan çıktıyla çalışma kağıdı çıkarıp anlamadığım kısım olunca deftere tekrar geçiriyorum orada inanılmaz bir zaman kazancı oluyor. Soruları baştan yazmak zorunda kalmıyorsun enerjin oraya gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B357775A -- 17 Temmuz 2020; 23:29:50 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.