Şimdi Ara

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
31.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az çok ilgili olan arkadaşlar bilir...iyi boyayan yerler var..benim plakayı app sanarsınız mesela...

Kısaca ve net olarak yazayım :

App plaka :

1-Polisin cinsine göre kimisi kendi kırar atar kimisi size söktürür kimisi ceza yazar kimisi uyarır geçiştirir..İlk iki yazdığımda yanınızda orjinal plaka yoksa arabayı bağlar...orjinalini takarsanız ve ceza yazdıysa yanlış bilmiyorsam ikinci yakalandığınızda araç trafikten men..
    2-Eğer ki tanıdıklarınız var ise şoförler cemiyetinde ve trafikte app plakalarınıza damga bastırabilir kullanabilirsiniz..Ancak iki damga olması şart...yoksa yine sahte plaka muamelesi...Damga varsa sorun yok...o gördüğünüz mercedeslerin range lerin hepsinde damga var...
    3-Bu işten kaçış yok...eninde sonunda bi yerde patlar..arkadaşım bulunduğum yerde sorunsuzca geziyordu..trafik ekiplerinin hepsi tanıdık sima olunca küçük memlekette sorun yok...İzmire gitti geldi daha yolda söktürüp atmış cezayı da yazmışlar..

İşin ehli boyacıları bulmak zor olmasa gerek...tinerle falan komple boyaları çıkartıyor bembeyaz kalıyor plaka...sonra resmen sanat yapıyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Az çok ilgili olan arkadaşlar bilir...iyi boyayan yerler var..benim plakayı app sanarsınız mesela...

Kısaca ve net olarak yazayım :

App plaka :

1-Polisin cinsine göre kimisi kendi kırar atar kimisi size söktürür kimisi ceza yazar kimisi uyarır geçiştirir..İlk iki yazdığımda yanınızda orjinal plaka yoksa arabayı bağlar...orjinalini takarsanız ve ceza yazdıysa yanlış bilmiyorsam ikinci yakalandığınızda araç trafikten men..
    2-Eğer ki tanıdıklarınız var ise şoförler cemiyetinde ve trafikte app plakalarınıza damga bastırabilir kullanabilirsiniz..Ancak iki damga olması şart...yoksa yine sahte plaka muamelesi...Damga varsa sorun yok...o gördüğünüz mercedeslerin range lerin hepsinde damga var...
    3-Bu işten kaçış yok...eninde sonunda bi yerde patlar..arkadaşım bulunduğum yerde sorunsuzca geziyordu..trafik ekiplerinin hepsi tanıdık sima olunca küçük memlekette sorun yok...İzmire gitti geldi daha yolda söktürüp atmış cezayı da yazmışlar..

İşin ehli boyacıları bulmak zor olmasa gerek...tinerle falan komple boyaları çıkartıyor bembeyaz kalıyor plaka...sonra resmen sanat yapıyorlar..

Aslında abi benim için sorun yok peder aynasız büssürü tanıdık var peder bise yapamazsa bir telefon tamamdır yaptırsam bile orjinaller bagajda duracak

• O zaman muhakkak trafik şube de tanıdıklar vardır...cemiyettende damgayı vurdur daha da kimse soramaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

O zaman muhakkak trafik şube de tanıdıklar vardır...cemiyettende damgayı vurdur daha da kimse soramaz...

tamam abicim ilk önce bastırıp getirteyim ondan sonra düşünürüz sonra arka camın sol alt köşesine k.atatürk imzası stickeri yapıştıracam camm filmi düşünüyorum ama ilerleyen zamanda
  • İyi günler abilerim , kardeşlerim. Elegant 4-D4 alıcaz ama hala aklmda cekişle ılgılı sorular var sızce cekişi nasıl kullananlar olarak? 1.4 motor o kasaya göre cok düşüyo gözümde ıcım hıc rahat degil. Şuan bızde 98 Corolla var 1.6 114 bg olnca ucmaya alıstık arabayla hep . :) Jetta da dusunduk ama arastırmalarıma göre alanlarda cok memnun degil bazı şeylerınden yıne en iyisi ıcımız rahat olanı corolla ama 1.4 motor işte düşündüryo bnı rampalarda felan:)) Şehir ıcınde fren yapınca durma mesafelerı nasıl hıza göre? bide şunu merak edıyorm smdı benzınlıde xenon far verıyolar peki dizelde verıyolar mı elenagtta?
  • mendelevium banada 1.4 çok az geldi ama benzin ile dizeli karşılaştırdığında bariz bi tork gücü var bence bu tork gücü çekiş sorununnu ortadan kaldırır şuan hiç bir yokuşta ne zorlandık nede manuel e almak zorunda kaldık (mm/t şanzuman bizimki2)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendelevium

İyi günler abilerim , kardeşlerim. Elegant 4-D4 alıcaz ama hala aklmda cekişle ılgılı sorular var sızce cekişi nasıl kullananlar olarak? 1.4 motor o kasaya göre cok düşüyo gözümde ıcım hıc rahat degil. Şuan bızde 98 Corolla var 1.6 114 bg olnca ucmaya alıstık arabayla hep . :) Jetta da dusunduk ama arastırmalarıma göre alanlarda cok memnun degil bazı şeylerınden yıne en iyisi ıcımız rahat olanı corolla ama 1.4 motor işte düşündüryo bnı rampalarda felan:)) Şehir ıcınde fren yapınca durma mesafelerı nasıl hıza göre? bide şunu merak edıyorm smdı benzınlıde xenon far verıyolar peki dizelde verıyolar mı elenagtta?

Banada 1.4 Motor Düşük Gelmişti Ama Şuana Kadar Sorun Yaşamadım Adama 1.6 Motor Gibi His Veriyor Ancak 1.6 Almanızı Öneririm Çünkü 1.4 Kendini Zorlayarak Bu Gücü Elde Ediyor 1.6 İse Kendini Zorlamayarak Rahat Rahat Bu Gücü Elde Ediyor.Umarım Yardımcı Olabilmişimdir

Saygılar

• teşekkür ederım yorumlarınız ıcın. Ama 1.6 dızel yok olsa iyi olurdu :) arabayı degistirme nedenımızde sırf benzın yanı yksa 2005 Bmw 320CI alıyorduk ama bızım toyotanın benzını bıle usandırdı bızı 1 gun gezıp 2 gun gezemıyoruz :) 2 adım atıyorz arabayla 30 tl yakmıs bıle :))) peki şehir ıcınde anı frenlerde arabanın tepkısı nasıl oluyor ? bıde bı dızel elegantlarda xenon far durumu nasıl olyuor taktırabılıyormuyuz ?
  • İşte benim plakalar ayar verecez artık

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<---

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<---

• quote:

İyi günler abilerim , kardeşlerim. Elegant 4-D4 alıcaz ama hala aklmda cekişle ılgılı sorular var sızce cekişi nasıl kullananlar olarak? 1.4 motor o kasaya göre cok düşüyo gözümde ıcım hıc rahat degil. Şuan bızde 98 Corolla var 1.6 114 bg olnca ucmaya alıstık arabayla hep . :) Jetta da dusunduk ama arastırmalarıma göre alanlarda cok memnun degil bazı şeylerınden yıne en iyisi ıcımız rahat olanı corolla ama 1.4 motor işte düşündüryo bnı rampalarda felan:)) Şehir ıcınde fren yapınca durma mesafelerı nasıl hıza göre? bide şunu merak edıyorm smdı benzınlıde xenon far verıyolar peki dizelde verıyolar mı elenagtta?

Hiç aklın kalmasın...Bu arabayı ilk kullandığımda resmen asfalta tırnaklarını geçirip asılıyor hissi uyandırdı bende..Gerçi deneme şansınız var her yerde...Ama şüphe götürmez ki performans sorunu yok

• quote:

teşekkür ederım yorumlarınız ıcın. Ama 1.6 dızel yok olsa iyi olurdu :) arabayı degistirme nedenımızde sırf benzın yanı yksa 2005 Bmw 320CI alıyorduk ama bızım toyotanın benzını bıle usandırdı bızı 1 gun gezıp 2 gun gezemıyoruz :) 2 adım atıyorz arabayla 30 tl yakmıs bıle :))) peki şehir ıcınde anı frenlerde arabanın tepkısı nasıl oluyor ? bıde bı dızel elegantlarda xenon far durumu nasıl olyuor taktırabılıyormuyuz ?

performans arabası olarak almıyorsunuz ekonomi yapmak için alıyorsunuz. açıkcası motorun büyük yakıtı az bir araba görmedim ben. performans beklediğimden iyi 1.8 motordan sonra 1.4 d4d kullanıcısıyım. ee tabiki çok fark etti performans bakımından ama ne kadar parada cebimize kaldı. araç beklediğiniz motor performansından iyi çıkacak bunu söyleyebilirim.

• quote:

teşekkür ederım yorumlarınız ıcın. Ama 1.6 dızel yok olsa iyi olurdu :) arabayı degistirme nedenımızde sırf benzın yanı yksa 2005 Bmw 320CI alıyorduk ama bızım toyotanın benzını bıle usandırdı bızı 1 gun gezıp 2 gun gezemıyoruz :) 2 adım atıyorz arabayla 30 tl yakmıs bıle :))) peki şehir ıcınde anı frenlerde arabanın tepkısı nasıl oluyor ? bıde bı dızel elegantlarda xenon far durumu nasıl olyuor taktırabılıyormuyuz ?

Fren konusunda aklın kalmasın aldığımın 3 günü memlekete giderken kamyonu sollarken karşıma broadway çıktı frene bir asıldık hemen durdu
  • quote:

1.4 d-4d; 1800-2800 Nm/dd devir aralığında 205 Newton metre tork veriyor. Bu tork bence gayet yeterli bir tork.
    1.6 dual vvt-i ise 5200 devir de 157 Newton metre tork veriyor.

Yani 1.6 benzinli corollaya bindiğinizde, yeterli çekiş gücü sağlayabilmeniz için 5200 devire çıkmanız gerekiyor. Tabi o kadar devir çevirdiğinizde, bu da size motor sesi ve yakıt sarfiyatı olarak geri dönüyor.

1.4 dizelde ise 1800-2800 devir aralığında benzinliye göre daha fazla itiş gücü olan 205 Nm tork yakalıyorsunuz. Böylece hem daha az yakıt tüketiyorsunuz hem de motoru fazla bağırttırmıyorsunuz.

Beygir konusunda ise kıyaslama yapmak istemiyorum çünkü o konuda (yalan olmasın) fazla bilgim yok.

Ama şuna şüpheniz kesinlikle olmasın, 1.4 dizel corolla size her anlamda yeterli çekiş gücünü sunacaktır.

• 2010 model astra j sport aracımı satıp geçen hafta corolla d4 dizel aldım.İlk depoyu shellin yeni çıkardığı dizel yakıtla doldurdum.Çekiş konusunda kesinlikle bir sorun yok gayet akıcı gidiyor ben çok memnunum..iyiki almışım..iki sorun var tespit ettiğim...ses sistemi yetersiz eski aracımla kıyasladığımda çok bariz fark var.yakıt deposundan su çalkalanması gibi yakıt sesi geliyor dalgakıran koyulmamamış şu an beni rahatsız etmedi.....ses sistemini değiştiren varsa lütfen görüşlerini paylaşsın..bu arada..
  • Tekrardan merhabalar.

Birkaç sayfa öncesinde bir arkadaş turbo problemli Corolla'ların olduğundan bahsetmişti. 2010 model Corolla kullanan bir tanıdığımızı servis turbo değişimi için çağırmış. Gerçi kendisi aracında turbo problemi olmadığını söylüyor ama forumda arkadaşın belirttiği gibi genel bir sorun var galiba. Tabi bu sorun 2011 model araçlarda da var mı bilemiyorum, deneyip göreceğiz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaandogru

2010 model astra j sport aracımı satıp geçen hafta corolla d4 dizel aldım.İlk depoyu shellin yeni çıkardığı dizel yakıtla doldurdum.Çekiş konusunda kesinlikle bir sorun yok gayet akıcı gidiyor ben çok memnunum..iyiki almışım..iki sorun var tespit ettiğim...ses sistemi yetersiz eski aracımla kıyasladığımda çok bariz fark var.yakıt deposundan su çalkalanması gibi yakıt sesi geliyor dalgakıran koyulmamamış şu an beni rahatsız etmedi.....ses sistemini değiştiren varsa lütfen görüşlerini paylaşsın..bu arada..

hayırlı uğurlu olsun, donanımı ve fiyatı hakkında bilgi verirmisiniz?
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizci07 -- 29 Ocak 2011; 23:16:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcfacia07

quote:

Orijinalden alıntı: aliyavuz

arkadaşlar hepinize merhaba. ben de comfort extra d-4d gümüş rengi arabamı 2 haftadır kullanıyorum. antalya bakırcılar'dan almıştım. arabayı alır almaz 1 km ötedeki PO'dan depoyu fulledim. 165 TL tuttu. ilk depom devam ediyor. şu anda 560 km. de. tabi bir kaç gün önce zammı yedik. bakalım gelecek sefere ne kadara dolacak. ben ısparta'da yaşıyorum. şehiriçi/şehirdışı karma kullanıyorum. zaten ısparta'nın şehiriçi trafiği nedir ki? bu arada buraya yazan arkadaşlar hangi şehirde yaşadıklarını da yazarlarsa daha iyi olur kanaatindeyim. araba ile ilgili izlenimlerime gelince:

olumlu izlenimlerim:
    -öncelikle motor performansından oldukça memnunum. ben henüz uzun yola çıkmadım ama genel olarak iyi görünüyor.
    -ayrıca düşük hızlar hariç motor sesi yok gibi.
    -koltukları çok rahat ve ergonomik geldi bana.
    -bagajı oldukça yeterli. benim eski aracım 99 focus sedan idi. ona göre küçük ama yine de bir aile için yeterli.
    -arka zeminin düz olması harika. ayrıca arka koltuklar hem enine hem de öne doğru oldukça rahat. birçok c sınıfına göre iyi yani.
    -genel görünüş ve tasarım olarak bana göre süper. özellikle dış görünüm.

olumsuz izlenimlerim
    -1. ve geri vitese atarken biraz zorlanma hissediyorum.
    -pedallar sıfır araba olarak oldukça sert geldi bana. özellikle debriyaj. arkadaşlarımdaki başka sıfır arabaları kullandım pedallar yağ gibi adeta. hatta bir arkadaşımdaki 3 yaşındaki araba bile öyle.
    -debriyaj pedalının basma mesafesi çok fazla. vites attıktan sonra ayağımı debriyajdan kaldırırken kaldı allah kaldır bitmiyor ve dizim yukarı çarpıyor. çok tuhaf geldi bana. şu ana kadar 10. arabam. içlerinde gördüğüm en yükseği bu.
    -arabanın göğüs kısmından ve kemer takma yerlerinden sinir edici bir zırıltı geliyor. özellikle pürüzlü yollarda çok fazla. sanırım göğüs kısmının montajında problem var. çünkü elimle gösterge kısmını ileriye doğru ittiğimde ses kesiliyor.
    -arabanın sacı bana biraz ince gibi geldi. tokluk hissi vermiyor.
    -frenleri pek keskin değil. bir çok yeni arabanın frenlerine göre tepkisi düşük. arkadaşlardaki değişik marka ve model arabalarda frenler çok daha hassas.
    -arka süspansiyon biraz sert gibi. özellikle kasis ve çukurlarda arka taraf sert tepki veriyor. ayrıca arka taraflardan bazı sesler geliyor.
    -araç bilgisayarının gösterge değiştirme çubuğu çok ilkel ve çirkin. bunu direksiyondan kumanda şeklinde yapsalardı süper olurdu.
    -aracı aldığımda berbat bir koku vardı hala geçmedi. özellikle ilk hafta perişan oldum kokudan.
    -arabanın ısıtma sistemini hala kavrayamadım. düğmeler ve sistem olarak bana biraz karışık geldi. ama bu subjektif bir değerlendirme. belki benim kavramam zayıftır.
    -ses sistemi ve hoparlörler bana vasat geldi.

şimdilik izlenimlerim bunlar. herkese selamlar ve saygılar.

S.a aliyavuz hocam antalyada olsaydınız bir buluşma yapardık :D bende bakırcılardan aldım

bu arada ortak sorunlarımız

depriyaj evet biraz sert valide çok söyleniyor bende pek mennun değilim depriyajdan özellikle mesafesine dediğiniz gibi kaldır allah kaldır bitmiyor ara sıra stop ettiriyorum oda fiat unoma alıştığımdandır

göğüs sesi corollaların kronik sorunu garantiye götürüyorsunuz ücretsiz yalıtım yapıyorlar sorun düzeliyor ama benim o sorunum yok

1 Ve geri vites dediğiniz gibi biraz sert ama o sorun değil gerideyken boşa alıp 1 e taktımmı ara sıra geriye geçiyor onu sevmedim tofaşta seviyom mesela geri vitesin yerini

Kokusunu ben seviyorum ama öteki aracımdaki kokunun yerini tutmuyor

emniyet kemerinden ses gelmesi benide çok gıcık ediyor araba sessiz oldumu belli oluyor ve gıcık ediyor

ses sistemi konusunda biraz kötü ama artık bana yüksek sesli müzüik dinlenmesi yasaklandı (kulakta duyma kaybı var ilerlerse konuşma sesinide duymayacak)

fren konusunda ise pek zayıflığını fark etmedim unodan inip buna binince çok fazla basıom peder bağırıyor

ii geceler

Öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Ben aracı (Corolla 1.6 Elegant Düz vites Benzinli ) 8 aralıkta aldım.42.500,00-TL Antalya da yaşıyorum.

Araçtan genel olarak çok memnunum ancak bir nokta varki gerçekten canımı çok sıkıyor. Sorun bendemi yoksa arabadamı onu da anlayabilmiş değilim ancak daha önceki mesajlardan anladığım kadarıyla bu konuda bir sıkıntı var gibi gözüküyor. Sürüşü rahat gelmedi bana sürücü koltuğunu kaç kez ayarladım olmadı, daha sonra sorunun direksiyon simidinde olduğunu düşündüm oda kar etmedi en son debriyaj pedalının basma mesafesinin çok fazla olduğuna karar verdim ve servise gittim tabi onlara ya koltukta bir sorun var yada debriyaj pedalının basma mesafesi çok fazla dedim. Onlar pedalı aşağıya çekeriz ama balata çabuk biter gibi bir şey dediler koltuklarla ilgili bişey diyemediler doğal olarak. Ama bildiğim birşey varki 15 dakika araba kullanıyorum ve yoruluyorum ayağımı çeksem yere koysam olmuyor şehir içi olduğu için ikide birde kullanmak gerekiyor. Bu bozukluk yakıt tüketimini de etkiliyor zira gaza ya fazla ya az basmaya sebep oluyor.

Arabayı yeni almasam 2. el olsa sırf bu yüzden hemen satıcam diğer her şeyden çok memnunum ama bahsettiğim olay yüzünden bir türlü keyfine varamadım arabanın.
    Bunun dışında
    1. Bu arada evet frenlerde bir ağırlık bende de vardı
    2. Depoyla yaklaşık 530-540 km yaptım şehir içinde yaklaşık 8,8 falan yakıyor
    3. Park sensörü vardı zaten bence kamerayla entegre zaten
    4. Yalnız bana full demişlerdi sonradan fark ettim virajlarda savrulmayı önleyen sistem yokmuş vsc’mi nedir ona üzüldüm yani

ilkerygt@hotmail.com

• aldığım plazadaki adam şöyle dedi '' Tork araba giderken ve yokuşlarda önmlidir ; Beygir ise araç ile hızlı giderken önemlidir dedi. Broşürde 14 d4d son hız 204 olarak yazmışlardı sanırım ama daha fazla yapılacağına inanıyorum (İlk aldığım gün 170 i rahat gördüm. Korktum ama 0 araba sonuçta :D ) Bide istanbulda iseniz en fazla kaç basıcaksınızki....
  • face book'da "Corolla 2011 Kasa Severler" adında kapalı bir grup kurdum arkadaşlar gruba üyelik teklifinde bulunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizci07 -- 30 Ocak 2011; 15:27:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.