Şimdi Ara

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
31.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok büyük geçmiş olsun resmi görünce gözlerim doldu ... Allah herkese kazasız belasın günler nasip etsin...
  • Dün 1.4D Comf. Corolla'yı teslim aldık.

Kısıtlı bir süre içerisinde trafiğin yoğun sayılabileceği bir zaman diliminde kullanma imkanı bulabildim.

Araç sürüş keyfi açısından tatmin edici. Hyundai i30 gibi bir araçtan sonra Corolla gibi bir Sedan araç kullanmak biraz garip hissettirdi.

Yalnız araç konusunda sıkıntı yaşadığım iki husus var. Bunlardan ilki debriyaj kavramasının üstte olması. 2 sene boyunca normal düzeyde bir kavrama noktasına sahip olan araçtan sonra bu debriyaja alışmak konusunda biraz sıkıntı çekeceğim gibi duruyor.

İkinci olarak, eski arcımızda(Hyundai i30) 2. ve 3. viteslerde gazı köklediğimde tabiri yerindeyse koltuğa yapıştırıyordu. Nasıl bir his olduğunu yaşayanlar iyi bilir. Ancak Corolla'da buna benzer bir durum yaşayamadım. Tabi ki hızlanıyor ama anlatmak istediğim biçimde gerçekleşmiyor tam olarak.

İki demiştim ama bir üçüncü olarak frenleri yeterince iyi bulmadım. Eski aracımıza kıyasla iyi olmadığını düşüyorum.

İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Dün 1.4D Comf. Corolla'yı teslim aldık.

Kısıtlı bir süre içerisinde trafiğin yoğun sayılabileceği bir zaman diliminde kullanma imkanı bulabildim.

Araç sürüş keyfi açısından tatmin edici. Hyundai i30 gibi bir araçtan sonra Corolla gibi bir Sedan araç kullanmak biraz garip hissettirdi.

Yalnız araç konusunda sıkıntı yaşadığım iki husus var. Bunlardan ilki debriyaj kavramasının üstte olması. 2 sene boyunca normal düzeyde bir kavrama noktasına sahip olan araçtan sonra bu debriyaja alışmak konusunda biraz sıkıntı çekeceğim gibi duruyor.

İkinci olarak, eski arcımızda(Hyundai i30) 2. ve 3. viteslerde gazı köklediğimde tabiri yerindeyse koltuğa yapıştırıyordu. Nasıl bir his olduğunu yaşayanlar iyi bilir. Ancak Corolla'da buna benzer bir durum yaşayamadım. Tabi ki hızlanıyor ama anlatmak istediğim biçimde gerçekleşmiyor tam olarak.

İki demiştim ama bir üçüncü olarak frenleri yeterince iyi bulmadım. Eski aracımıza kıyasla iyi olmadığını düşüyorum.

İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullandırmayı nasip etsin.
    1-debriyajın yukarıda olduğunu söylemiştik (cümleten)
    2-i30 daki beygir-tork nasıldı ? ondan kaynaklanabilir, fakat corolla 6 vites onuda göz önünde bulundurun.(90 beygir / 205 Nm tork)
    3-frenlere de diyeceğim yok kitapçıkta ilk 300 km sert fren yapmayın diye belirtiyor. Sanırım zamanla oturur. Henüz bende tam test etmedim. Bizim araç henüz 195 km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 3 Şubat 2011; 0:04:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnmmc

Çok büyük geçmiş olsun resmi görünce gözlerim doldu ... Allah herkese kazasız belasın günler nasip etsin...

Amin:) çok teşekkür ederim. forumda ilk ve son olur inşallah. hasarsızlığım bozulmadı karsı tarafın sigortası yaptırdı kusurlu oldugundan. tampon değişti park sensörleri yenilendi.
  • şehir içi olarak 100 lira mazotta 500 km yol yaptı. 2200 km daha aracım. arada otobana çıkıp bastığımda oldu tabi.

Roland Deschain kerim beyin bizlerede sıkca söylediği bir sözü söyleyeyim Alışırsınız alısırsınız:)
    daha araç çok yeni açmamış araçlar. ama kasa ağır motor küçük o koltuga yapısma hissini yasayamazsınız:)
  • i30'un torku sitesinde: 24 / 1750~2500

Ayrıca aracın boş ağırlığı 1470KG
  • ------------------------------------------------Liste Fiyatları------Ocak Ayı Fiyatı
    Corolla 1.33 Comfort --------------------------38,100--------------37,100
    Corolla 1.6 Comfort Extra-----------------------43,550------------ 42,550
    Corolla 1.6 Comfort Extra A/T----------------- 45,750 ------------ 44,750
    Corolla 1.6 Elegant -----------------------------47,950-------------46,950
    Corolla 1.6 Elegant A/T--------------------------50,150-------------49,150
    Corolla 1.6 Elegant VSC+Xenon A/T --------- 52,550--------------51,550
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort ---------------47,400-------------- 46,400
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra--------- 51,150--------------50,150
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra M/M-----53,350-------------52,350
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant -----------------53,650 ------------ 52,650
    Corolla Dizel 1.4 D-4D Elegant M/M ----------- 55,850------------ 54,850

Dün serviste kaportanın yapılmasını beklerken arabalara bakıyordum. liste fiyatlarını gördüm şaşırdım bi zam daha yapılmış.
    Bunun anlamı altınızdaki araçlarınızı hiç zarar etmeden elden çıkarabilirsiniz hatta daha karlı bi şekilde satabilirsiniz.
    Satın demiyorum yanlış anlamayın:)
    ben comfortu 41.750 den almıştım şimdi konustum kaça verirsiniz diye 44 400 e veriyorlar. Altına inmiyoruz dedi. Liste fiyatı 46,400. kimileri için iyi, kimileri için kötü bi haber. İyiki yılbaşından sonraya ertelememişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 3 Şubat 2011; 18:19:30 >

• Arkadaşlar bu gruba üye olmanızın bana kişisel bir faydası yok sadece foto ve bilgi paylaşımı daha rahat olduğu için linki tekrar aşağıya yazıyorum. Lütfen katılım gösterin ayrıca araçla ilgili bir konuda tecrübe ve bilgi paylaşımına ihtiyaç duyulduğunda online sohbet de var.

http://www.facebook.com/home.php#!/search.php?q=corolla%202011%20kasa%20&init=quick&tas=0.4619569210445589

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizci07 -- 3 Şubat 2011; 20:53:58 >
  • Geçen Beşiktaş - İstanbul maçına Toyotamızla gittik (Beşiktaşlıyım :D ) olimpiyat stadını belki bilirrsiniz her yer çamur ve dönüş yolu yokuşlu ve kaygan dönerken bi virajda (yerler çamurluymuş görmedim :D) araba savruldu ve birden bip bip bip diye ses geldi ve araba kendini toparladı süper bir olay bu olay sanırım sadece comfort plus ve elegantlarda var . Denemenizi tavsiye ederim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnmmc

Geçen Beşiktaş - İstanbul maçına Toyotamızla gittik (Beşiktaşlıyım :D ) olimpiyat stadını belki bilirrsiniz her yer çamur ve dönüş yolu yokuşlu ve kaygan dönerken bi virajda (yerler çamurluymuş görmedim :D) araba savruldu ve birden bip bip bip diye ses geldi ve araba kendini toparladı süper bir olay bu olay sanırım sadece comfort plus ve elegantlarda var . Denemenizi tavsiye ederim :D

Böyle tavsiye mi olur. Aman aman , herkes dikkatli gitsin, dikkatli gelsin, Allah kimsenin başına dert vermesin. Nasıl olsa arabamda esp var diye basıp gitmeyin, trafiğin akışına göre hareket edin. Baktınız herkes 90 la gidiyor sizde 90 la, 30 la gidiyor sizde 30 la gidin. Esp de olsa esp nin fizik kurallarını yenemeyeceği yerlerde var.Sözüm meclisten dışarı, eşeği sağlam kazığa bağla sonra Allah a emanet et.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknosasa

Benide ekleyin 2010 1.33 comfort tüm doblosu olanları dh doblocuların mekanına beklerim

Hayırlı olsun aracınız. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
  • o kısma değinmeyi unutmuşum trafiğe kapalı yerlerde deneyin :D önümde ve arkamda kimse yoktu allahtan
  • 100 tl lik yakıtla 500 km giden arkadaşlar şanslısınız yav benım comf. extra full depoyla ancak okadar gidebiliyor :)))
  • 5 şubat günü corolla dizel bakmaya gidecektim umarım yeni alacağımız corolloda yağ yakma sorunu çıkmaz .takasa vereceğimiz 2006 model 1.6 lineadan çok memnunduk araçta 85000 km daha bir kere sorun çıkartmadı hatta parça değişimi bile olmadı.aracı ne kadara takasa vermeliyim? öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?(araç teyzemin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

5 şubat günü corolla dizel bakmaya gidecektim umarım yeni alacağımız corolloda yağ yakma sorunu çıkmaz .takasa vereceğimiz 2006 model 1.6 lineadan çok memnunduk araçta 85000 km daha bir kere sorun çıkartmadı hatta parça değişimi bile olmadı.aracı ne kadara takasa vermeliyim? öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?(araç teyzemin)

benim tavsiyem takasa vermeyin iyi bir müşteri bulun satın ondan sonra alın corollanızı. zira 1-2 bin daha ucuza alacaklardır sizden lineayı. beklemek istemiyorum derseniz siz bilirsiniz tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

5 şubat günü corolla dizel bakmaya gidecektim umarım yeni alacağımız corolloda yağ yakma sorunu çıkmaz .takasa vereceğimiz 2006 model 1.6 lineadan çok memnunduk araçta 85000 km daha bir kere sorun çıkartmadı hatta parça değişimi bile olmadı.aracı ne kadara takasa vermeliyim? öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?(araç teyzemin)

benim tavsiyem takasa vermeyin iyi bir müşteri bulun satın ondan sonra alın corollanızı. zira 1-2 bin daha ucuza alacaklardır sizden lineayı. beklemek istemiyorum derseniz siz bilirsiniz tabi.

toyotoda takas kampanyası vardı bitti mi? 3 ay süre veriyodu satmak için ama başka şartı falan var mı bilmiyorum.
    saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<---

Malesef ilk kazamı yaptım. daha doğrusu başkasının dalgınlığı benim arka tapmonda son buldu. paylaşmak istedim.
    paylasmamın asıl amacı sizi birazda uyarmak daha dikkatli olmanız konusunda. hani arabanız allah korusun bu hale gelebilir biraz daha dikkat lütfen.
    tamponun bu kadar hafif bir maddeden yapılması hafif bir vurgu oldugunda içeri göçmesine neden oluyor. kasada birşey yokçok şükür. kasko tamponu değiştirecek çarsamba günü.
    Herkese kazasız belasız günler diliyorum.

Geçmiş olsun hocam allahtan hasar büyük değil

• Forum ailesi bende bugün memleketten geldim bir hafta macera yaşadık resimler gelecek son derece araçtan mennunum ancak sadece koltuklar belimi ağrıtıyor
  • 2011 corollanın ses sistemini benim gibi beğenmeyen arkadaş varmı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaandogru

2011 corollanın ses sistemini benim gibi beğenmeyen arkadaş varmı....

Bende fazla beğeniyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.