Şimdi Ara

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.037
Cevap
31
Favori
147.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Garaa, bence sende çizgilere dikkat etmelisin, resmin orjinalini bilmiyorum eğer el flu değilse çizgileri saçtaki çizgilerden daha kalın olması gerekir.

Mihawk, öncellikle teşekkürler fakat benim desenim çokta iyi değil araştırma çizgileri ile durumu kurtarıyorum.

Karakem üzerinde 3 ay durduk, kesin olan birşey bol bol çizim işe yarıyor.
    Neden dersen bu süre zarfında ince detayları daha iyi görebiliyorsun, öneğin göz bebeğinin gözde kapladığı alan, kaşın veya dudağın kıvrım hareketi, tonlardaki farklılıklar ve en önemlisi çizgilerin değerini .

Eğer bunları doğru görebilirsen birebir kusursuz çizebilirsin, bu imkansız değil.

Uğraşırsan sana çizmen için bir kaç örnek koyim.

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü

Teşekkürler hocam tavsiyelerinizi aklımda bulunduracağım,resimleride bi köşeye aldım.Şu an çizim çalışmak için çok fazla boş vaktim olmuyor fakat yazın bol bol çizim yapacağım inşallah
    Bi süre foruma uğrayamayabilirim gitmeden bi çalışma daha ekleyeyim.Tarayıcı sağolsun bu çizimde üstten aşşağı sıralanan şerit izleri bırakmış

• inşallah, bu yeteneğini üstüne git.
  • [Deleted by Admins]
  •  DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü

Bu da yeni resim, iki gün önce çizmiştim..
  • Fma'dan Winry galiba, iyi olmuş..

quote:

Orijinalden alıntı: GaaRa.

Bakın Aklıma Ne Geldi.Burda Da DH'deki Gibi Rütbe Yapsak?Gönderilen Resim Sayısına Göre.5 Resim OnBaşı Vb. ?

Hocam kısa yoldan seni General yapalım.

Aslında bu son dönemdeki düşüşün sebebini anlıyorum. Var olan bir resmin resmini yapmak belki başlarda zevkli gelebilir ama gitgide bir tatminsizlik başlar.

Belki kaplanmete verdiği bilgilerden yola çıkarak örneğin naruto ile ichigo karşı karşıya getiren bir sahne yaratıp diolog kutucukları eklebilinir veya luffy nin Elfendeki Nyu ile öpüşürken bir resmini yapabiliriz.

Kısacası içine kendimizden bir şeyler kattığımız bir karikatürler yaratalabiliriz. Fakat bu aşamaya gelmek biraz zaman alır.

• Teşekkürler..

Size katılıyorum. Yapabilirsek gerçekten güzel olur. Fakat benim daha çok çalışmam gerek ki sanırım bunun için de eğitime ihtiyacım var. Kendim bir karakter üreteceğim zaman en fazla kafa kısmını yapıyorum. Bazen vücut da yapıyorum, fakat sonra beğenmeyip yırtıyorum. Aslında neredeyse yapacakken, yani iskeletini ve kas giydirmeyi güzel bir şekilde yaptığımı düşünüyorken, kıyafet giydiriyorum ve karakter mahvoluyor. İşte bunun için çizemiyorum. Tutorial'e yeni bir şeyler eklesek iyi olur. Başka türlü gelişebileceğimizi zannetmiyorum, bu kadar bilgiyle ancak buraya kadar..
  • İşte ben bu noktada VFDS(Virtual Figure Drawing Studio) diye bir program önerim.

Bu prg sayesinde vucudun alacağı pozlar detaylıca incelebiliriz.
    "Form 2" kabataslak olarak "Form 4" de daha detaylı olarak görebilir.

Bizede benzer şekilde öğretildi kutular çizip kol bacak vuct gibi uzuvları içine yerleştiriyorduk.
  • [Deleted by Admins]
  • @hagaren resmin güzel olmuş devamını beklyrz

@mihawk son resminde dierleri gibi çok güzel orijinaliyle arasında çok dikkat çekici bi fark göremiyorum ben tebrikler valla
  • quote:

O konuyu dikkat ediyorum, daha öncede yazdım... (26 Şubat'a)
    Grupta senden başka kimse çizgilerin tonlarına kalınlıklarına dikkat etmiyor.

Yanı bu olayın çokta scaner'lar ilgisi yok, bu kadar tevazu gösterme.

çizgi tonlarına nasıl dikkat edeblrm konunun içinde herhangi bi yerde yazdıysan k.bakma göremedm ben
  • Yazmıştım
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38091210ama
    Ama daha detaya inim. Biraz uzun olacak

Şu anda monitöre bakarken bir parmağını havaya kaldır ve 10 cm. kadar gözüne yaklaştır, ilk anda parmağın flu bir şekilde görünecek görüş alanını etklimeyecek. Çünkü şu anda gözün monitöre odaklanmıştır.

Sonra parmağına odaklan, bu sefer parmağındaki çizgiler net bir şekilde ortaya çıkacaktır, yalnız bu sefer monitör flulaşacaktır.

Aynısı odaklama durumu fotoğraf makinaları içinde geçerlidir.
    Örneğin üsteki fotoğrafta ördeğin gözü oluşturan çizginin ton değerlerinin nasıl düştüğü görünüyor.

Aynı zamanda bu perspektif ile de ilgilidir. Zaten konumuzla direk ilşki burada.

Örneğin üsteki fotoğrafta tren hattının rayların nasıl kalın ve net bir tondan gitgide silikleştiğini aynı zamanda inceldiği görünüyor.

İşte bu sayede biz resimlerdeki derinlik duygusunu anlayabiliyoruz.
    Eğer üsteki rayların çizgileri veya ton değerleri düşmeseydi biz onu havada durup birbirine ve çapraz bir şekilde yaklaşan ve ucuna doğru sivrilen 2 sopa gibi algılayacaktır.

Bu resme dikkatli bakarsak çizgileri nerede net nerede çizgisel değerlerin düştüğü görünüyor. (önden arkaya)

Yoksa bu şekilde tekdüze çizgiler kullanılmaz.

Grup üyelerini eleştirdiğim nokta orası..

• Kisame ile Naruto'yu çizdim fakat koymak nasip olmadı bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _-mustapha-_

quote:

Orijinalden alıntı: burkak

Arkadaşlar uzun zamndır çizemiyorum siizn çizimleri görünce gaz geldi muhteşemsiniz.

ayrıca ilk sayfalardaki çizimlerle bu son çizimleri karşılaştırdığımda bayya ilerleme kaydettiğimizi gördüm bu çok iyi

Evet herkezde ilerleme var. Ama bu aralar daha az resim çiziyorlar anlaşılan...

S

• [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: GaaRa.

Bakın Aklıma Ne Geldi.Burda Da DH'deki Gibi Rütbe Yapsak?Gönderilen Resim Sayısına Göre.5 Resim OnBaşı Vb. ?

Nasıl yani 1. sayfadaki yerlere mi rütbe yazalım ...
  • İmzaya da olabilir..
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Yazmıştım
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38091210ama
    Ama daha detaya inim. Biraz uzun olacak

Şu anda monitöre bakarken bir parmağını havaya kaldır ve 10 cm. kadar gözüne yaklaştır, ilk anda parmağın flu bir şekilde görünecek görüş alanını etklimeyecek. Çünkü şu anda gözün monitöre odaklanmıştır.

Sonra parmağına odaklan, bu sefer parmağındaki çizgiler net bir şekilde ortaya çıkacaktır, yalnız bu sefer monitör flulaşacaktır.

Aynısı odaklama durumu fotoğraf makinaları içinde geçerlidir.
    Örneğin üsteki fotoğrafta ördeğin gözü oluşturan çizginin ton değerlerinin nasıl düştüğü görünüyor.

Aynı zamanda bu perspektif ile de ilgilidir. Zaten konumuzla direk ilşki burada.

Örneğin üsteki fotoğrafta tren hattının rayların nasıl kalın ve net bir tondan gitgide silikleştiğini aynı zamanda inceldiği görünüyor.

İşte bu sayede biz resimlerdeki derinlik duygusunu anlayabiliyoruz.
    Eğer üsteki rayların çizgileri veya ton değerleri düşmeseydi biz onu havada durup birbirine ve çapraz bir şekilde yaklaşan ve ucuna doğru sivrilen 2 sopa gibi algılayacaktır.

Bu resme dikkatli bakarsak çizgileri nerede net nerede çizgisel değerlerin düştüğü görünüyor. (önden arkaya)

Yoksa bu şekilde tekdüze çizgiler kullanılmaz.

Grup üyelerini eleştirdiğim nokta orası..

kusura bakmayın ya öss den kaynaklı

bu arada teknik usta sırf sen böyle dedin diye çizdiklerimi koymuyorum gölgelendirme yapıp öyle çıkıcam karşına

• Yok hocam koyun ya...
    Sadece demek istediğim çizgisel değerlere dikkat ederseniz ortaya daha güzel sonuçlar çıkacak. Yoksa ne haddime ustalık.
  • Bunlar anime çizimi sayılırmı bilmiyorum ama çizdim işte koyayım

sonuncu iyi olmadı derste çizdim aceleye geldi

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.