Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.5 gayet iyiymiş, yurtdışından getirenlerin birçoğunun fiyatlarından düşük en azından Hatta hibrit diskli 740 işlemcili modeliymiş süper gerçekten.. Ne zaman stoklara gelir, ya da gelir mi acaba
  • zor gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre

3.5 gayet iyiymiş, yurtdışından getirenlerin birçoğunun fiyatlarından düşük en azından Hatta hibrit diskli 740 işlemcili modeliymiş süper gerçekten.. Ne zaman stoklara gelir, ya da gelir mi acaba

Yurt disindan ayni ozellikte model 2milyara geliyor..

Bakiniz..BestBuy
  • quote:

Orijinalden alıntı: unhappyboy

Yeni modeli hespiburadaya gelmiş.
    Asus G73JW-TZ061V Intel Core i7 740QM 1.73GHZ 8GB 1TB 17.3" Taşınabilir Bilgisayar
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-g73jw-tz061v-intel-core-i7-740qm-173ghz-8gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd760266

Model G73JW-TZ061V
    Ekran 17.3" Full HD LED (1920x1080)
    İşlemci Intel Core i7-740QM 1.73 GHz, 6 MB Cache
    RAM 8GB DDR3 1333mhz
    Hard Disk 1000GB (2x500GB) 7200rpm 32mb önbellek SSH Disk (SSD+Mekanik birlikte)
    Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX 460M 1.5 GB DDR5
    Wireless 802.11 A/B/G/N
    Bluray Okuyucu + DVD yazıcı
    Bluetooth Var
    WebCam 2MP Kamera

İşletim Sis. Windows 7 Home Premium 64bit
    Hediyeler Gaming Mouse, Sırt Çantası, R.O.G kulaklık/mikrofon set
    Diğer Özellikler :1 adet USB 3.0, 2xUSB 2.0, 1xVGA, 1 x HDMI, 8in1 Kart Okuyucu, 3.85kg, 8 hücreli pil, Gigabit ethernet

Garanti 2 Yıl Uluslararası Garanti

HD 5870'ten GTX 460'a düşmenin mantığı nedir, çok merak ediyorum. Oyunların büyük çoğunluğunda HD 5870'in üstünlüğü ortada.

nVidia koyacaksan GTX 480 falan koy ki bir anlamı olsun.

Ekran boyutu önemli değilse, Monster GX660R derim her türlü. Bariz şekilde üstün fiyatı da hesaba katarsak. Ayrıca satış sonrası hizmet olarak da Asus'u cebinden çıkarır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tugay289

quote:

3.5 gayet iyiymiş, yurtdışından getirenlerin birçoğunun fiyatlarından düşük en azından Hatta hibrit diskli 740 işlemcili modeliymiş süper gerçekten.. Ne zaman stoklara gelir, ya da gelir mi acaba

Bakiniz..BestBuy

Hocam yasal yollarla almak ilk tercihim, bulamazsam ben de gelen birisinden isteyeceğim. Hem para bağlamamış olurum taksitle alıp, hem de fatura şirkette işime yarıyor. Daha yeni mouse klavye aldırdım amazondan, notebook konusunda sıkıntı yaşayacağımı bilsem onu da eklerdim ama geç kaldım

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: unhappyboy

Yeni modeli hespiburadaya gelmiş.
    Asus G73JW-TZ061V Intel Core i7 740QM 1.73GHZ 8GB 1TB 17.3" Taşınabilir Bilgisayar
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-g73jw-tz061v-intel-core-i7-740qm-173ghz-8gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd760266

Model G73JW-TZ061V
    Ekran 17.3" Full HD LED (1920x1080)
    İşlemci Intel Core i7-740QM 1.73 GHz, 6 MB Cache
    RAM 8GB DDR3 1333mhz
    Hard Disk 1000GB (2x500GB) 7200rpm 32mb önbellek SSH Disk (SSD+Mekanik birlikte)
    Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX 460M 1.5 GB DDR5
    Wireless 802.11 A/B/G/N
    Bluray Okuyucu + DVD yazıcı
    Bluetooth Var
    WebCam 2MP Kamera

İşletim Sis. Windows 7 Home Premium 64bit
    Hediyeler Gaming Mouse, Sırt Çantası, R.O.G kulaklık/mikrofon set
    Diğer Özellikler :1 adet USB 3.0, 2xUSB 2.0, 1xVGA, 1 x HDMI, 8in1 Kart Okuyucu, 3.85kg, 8 hücreli pil, Gigabit ethernet

Garanti 2 Yıl Uluslararası Garanti

HD 5870'ten GTX 460'a düşmenin mantığı nedir, çok merak ediyorum. Oyunların büyük çoğunluğunda HD 5870'in üstünlüğü ortada.

nVidia koyacaksan GTX 480 falan koy ki bir anlamı olsun.

Ekran boyutu önemli değilse, Monster GX660R derim her türlü. Bariz şekilde üstün fiyatı da hesaba katarsak. Ayrıca satış sonrası hizmet olarak da Asus'u cebinden çıkarır.

Gtx 460 5870'den çok kötü bir kart değil, %10luk bir fark var yanılmıyorsam ki 5870'e göre daha az ısınan bir kart. Ancak 460 yerine Gtx480 hadi o da olmadı en azından Gtx470'e geçmeleri dediğiniz gibi çok daha mantıklı olurdu. 5870'den gtx460'a geçmenin mantığına gelince, Asus G73 serisinde 5870 sebebiyle Gray screen of death (GSOD) kaynaklı sayısız sorun yaşadı, yaşıyor. Bu sorun sebebiyle servise giden, değişen sayısız cihaz var ve bu sorunun Asus tarafından resmi çözümü de yayınlanmış değil. Kısacası Asus büyük ihtimalle isteyerek değil, mecburiyetten böyle bir geçiş yaptı. Kart olarak gtx460'da karar verilmesinde ise maliyetin rolü olabilir diye düşünüyorum.

Son yoruma ise katılıyorum, ekran boyutu önemli değilse fiyat açısından da daha hesaplı olan Monster Gx660 tercih edilebilir. Ama 15.6" ekranda sayısız oyun oynamış biri olarak şunu kesinlikle belirtmek istiyorum ki bir 17" ekranın verdiği keyfi kesinlikle ve kesinlikle vermiyor, büyük ekran keyfi de bir başka

• quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

Gtx 460 5870'den çok kötü bir kart değil, %10luk bir fark var yanılmıyorsam ki 5870'e göre daha az ısınan bir kart. Ancak 460 yerine Gtx480 hadi o da olmadı en azından Gtx470'e geçmeleri dediğiniz gibi çok daha mantıklı olurdu. 5870'den gtx460'a geçmenin mantığına gelince, Asus G73 serisinde 5870 sebebiyle Gray screen of death (GSOD) kaynaklı sayısız sorun yaşadı, yaşıyor. Bu sorun sebebiyle servise giden, değişen sayısız cihaz var ve bu sorunun Asus tarafından resmi çözümü de yayınlanmış değil. Kısacası Asus büyük ihtimalle isteyerek değil, mecburiyetten böyle bir geçiş yaptı. Kart olarak gtx460'da karar verilmesinde ise maliyetin rolü olabilir diye düşünüyorum.

Son yoruma ise katılıyorum, ekran boyutu önemli değilse fiyat açısından da daha hesaplı olan Monster Gx660 tercih edilebilir. Ama 15.6" ekranda sayısız oyun oynamış biri olarak şunu kesinlikle belirtmek istiyorum ki bir 17" ekranın verdiği keyfi kesinlikle ve kesinlikle vermiyor, büyük ekran keyfi de bir başka

Şimdi dikkat ettim de, ürün stoklarda yok. Maşallah, coşmuşlar.

Isınma konusunda aynı fikirde değilim kesinlikle. Kasanın da yapısına bağlı olarak, aynı kouşllarda GTX 460'ın daha fazla ısınacağı aşikar. TDP değeri 55W çünkü. HD 5870'te bu değer 45W. Maliyet olarak da GTX 460 bariz farkla önde. Monster GT663R ve GX660R arasındaki farka bakın; 200 dolar + KDV. GTX 460 almak isterseniz, aynı donanımda bu farkı ödüyorsunuz. GTX 460'ın tek avantajı, CUDA ve Physx olur ki, bunun da oyunlardan ziyade CAD-CAM uygulamalarında faydasını görebilir kullanıcılar. Direct Compute özellikleri daha iyi durumda Fermi'lerin. Fakat bu bilgisayarın üretiliş amacı da belli zaten; ROG :)

GSOD hususunda fikrim yok. HD 5870 kullanan birçok model var piyasada. Asus'la alakalı bir durum olsa gerek. Dell XPS 1640/45 serisinde de böyle bir rezalet yaşanmıştı ve çözüm bulunamamıştı. Bu bilgisayarlar en uç koşullarda test ediliyor diye biliyorum. Ya da millete böyle yutturuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

Şimdi dikkat ettim de, ürün stoklarda yok. Maşallah, coşmuşlar.

Isınma konusunda aynı fikirde değilim kesinlikle. Kasanın da yapısına bağlı olarak, aynı kouşllarda GTX 460'ın daha fazla ısınacağı aşikar. TDP değeri 55W çünkü. HD 5870'te bu değer 45W. Maliyet olarak da GTX 460 bariz farkla önde. Monster GT663R ve GX660R arasındaki farka bakın; 200 dolar + KDV. GTX 460 almak isterseniz, aynı donanımda bu farkı ödüyorsunuz. GTX 460'ın tek avantajı, CUDA ve Physx olur ki, bunun da oyunlardan ziyade CAD-CAM uygulamalarında faydasını görebilir kullanıcılar. Direct Compute özellikleri daha iyi durumda Fermi'lerin. Fakat bu bilgisayarın üretiliş amacı da belli zaten; ROG :)

GSOD hususunda fikrim yok. HD 5870 kullanan birçok model var piyasada. Asus'la alakalı bir durum olsa gerek. Dell XPS 1640/45 serisinde de böyle bir rezalet yaşanmıştı ve çözüm bulunamamıştı. Bu bilgisayarlar en uç koşullarda test ediliyor diye biliyorum. Ya da millete böyle yutturuyorlar.

Teorik olarak haklı olsanız da yabancı forumda takip ettiğim kadarıyla Gtx 460 daha az ısınıyor 5870'lere göre. Artık kullanılan macundan mıdır, fandan mıdır bilmiyorum :).
    Maliyet konusunu da açıklığa kavuşturayım, yukarıda değinmek istediğim nokta Gtx 460'ın maliyetinin 470 ve 480'e göre daha hesaplı olmasıydı. 5870'in gtx460'dan daha ucuz bir kart olduğunun farkındayım ancak Asus Nvidia kart seçimini maliyeti sebebiyle gtx460'tan yana kullanmış olmalı demek istiyorum

Gsod olayı genellikle cihazla gelen ilk driverlarla sorun yaratmayan, driver güncellemeleri ile ortaya çıkan bir sorun. Aslına bakacak olursak bazı masaüstü kartlarda da karşılaşılmış ve sayısı da az değil. Ancak notebooklarda Asus'un G73jh serisi bu olayda ne yazık ki büyük bir orana sahip ve bu orandaki büyük pay kesinlikle Asus'a ait. Bunu söylememdeki sebep sorunun en başarılı çözümü olan ekran kartı bios güncellemesi ile sorunun giderilmesi. Yine msi'ın biosu yüklendiğinde problem ortadan kalkıyormuş ama bu sefer de hdmi kullanım dışı kalıyormuş. Gtx 460'a geçişin en büyük sebebi Asus'un buna resmi bir çözüm bulamamış olmalı diye düşünmekteyim.

• En uygun fiyat hangi sitede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vellastus

En uygun fiyat hangi sitede?

Turkiyede cok yerde satilmiyor.
    Vatan,eksen,hepsiburada da var sadece galiba tam bilmiyorum.
    Abd de
    Bestbuy,Newegg,walmart bildigim saglam firmalar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vellastus

En uygun fiyat hangi sitede?

Turkiyede cok yerde satilmiyor.
    Vatan,eksen,hepsiburada da var sadece galiba tam bilmiyorum.
    Abd de
    Bestbuy,Newegg,walmart bildigim saglam firmalar.

Hocam sitesinden baktım vatanın ama bulamadım
  • Teşekkür ederim tugay289 artık buralardayız kardeşim benim..

İB gibi düşük fiyat ancak stokta yok mal kampanyası gibi bişey bu..

Amerika satış fiyatı bile vergilerle beraber 1930 USD ye gelen bir makine (non-refurbished)..TR.de 2 bin olması yada 3.5 olması ancak mal ele geldiğinde anlaşılır bişey bence.. Amerikadan mal gelip satıldığında konulan kar elbetteki alan kişiyi rahatsız ediyor sen şu kadara aldın ben neden onu vereyim şeklinde..

Haksız mı değil elbet ama birileri bu işin ticaretini yaparken her gidiş gelişte ettiği masraf getirdiği malların ki yüklü mal getirmek durumundaki masrafları çıksın..gümrükte takılma riski taaki sana ulaştırıncaya kadarki serüven sürüp gider..yaşanan sıkıntılar bilinmeden kimse bu durumu anlamıyor..

Bir arkadaşım şunu getirdi 2000 usd şu adam 3000 usd satıyor..Satılabilir alan olduğu müddetçe bu böyle olacaktırda ..Önemli olan TR.deki satış rakamları arasındaki fiyat farkları uçurumları..Örneğin G73JW-A1 eline su dökemeyecek Allien serisi notebook 6667 tl.dir bestbuy.da..Ama adam satıyormu BELKİİ..neden daha iyisi ondan 2000-2500 tl. daha ucuz...Yani bence şunu dememek lazım sen oradan şu kadara getiriyorsun bana bu kadar ver..

Hiçkimse esnaf yada çalışan verdiği emeği boşa satmaz..Birşeyide unutmayalım arkadaşlarım bu süper cihazları Amerikadan alıp beğenmeyen yere düşürüp kıran üstüne su döken gibi insanların iadesiyle yeniden teknoloji marketlere giren refurbished cihazlar vardır ki bunlar en az 450-1250 usd. fiyat farkı yapar..

Kimse ucuza mal etmeden ucuza satamaz..Bu cihazlar set geliyor laptop+mouse+bag pack ayrı ayrı satarsan laptop ucuza geliyormuş gibi geliyor..Ancak aynı mouse yada aynı çantayı ki görülmeye değer iki parça gidilip sorulsa dükkanlardan set halinde alınmasından çok çok fazla fiyat istendiği aşıkardır..

Yukarıdakile naçizane vermeye gayret ettiğim bilgilerdir...

Umarım hiçbir arkadaşım refurbished bir ürünle kötü bir tecrübe kazanmaz çünkü bu kötü tecrübe maalesef yıllarca sabit kalacaktır..Bu tip satışları TR.de de büyük teknoloji marketleri yapıyor bilgisi olmayan naif memleket insanıma satıyorlar bana göre cebindeki parayı çalıyorlar..

Herkese keyifle kullanımlar dilerim..Güzel günlerde kullanın..Sağlıcakla

quote:

quote:

Bakiniz..BestBuy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahyakbaba -- 29 Kasım 2010; 10:51:24 >

• Elimde 1 adet uygun fiyatlı asus G73JH-A1 vardır.Satış ilanı forumda mevcuttur ilgilenneler inceleyebilir
  • Hd5870 in 10.11 surumu cikmis.Deneyen oldu mu?
  • Slm arkdaslar yeni bi surumle ilgili bilgisi olan varmi...
  • G73JW-XA1 modelini almaya karar vedim, JH-X5'ten farkı USB 3.0, işlemci 740, ramler 1333mhz. Dezavantajı ise tek hdd slot olması anladığım kadarıyla, ama forumlarda yazılana göre ssd takılabiliyormuş ve de blue-ray yok. A1 modeline göre de çanta ve mouse eksiği var

Ne dersiniz, A1'den 270USD kadar daha ucuz, hdd, blueray, çanta ve mouse için bu para değer mi yoksa? Ya da ne olursa olsun 5870'li modeli mi tercih etmek lazım
  • quote:

G73JW-XA1 modelini almaya karar vedim, JH-X5'ten farkı USB 3.0, işlemci 740, ramler 1333mhz. Dezavantajı ise tek hdd slot olması anladığım kadarıyla, ama forumlarda yazılana göre ssd takılabiliyormuş ve de blue-ray yok. A1 modeline göre de çanta ve mouse eksiği var

Ne dersiniz, A1'den 270USD kadar daha ucuz, hdd, blueray, çanta ve mouse için bu para değer mi yoksa? Ya da ne olursa olsun 5870'li modeli mi tercih etmek lazım

Hdd bence bir sorun degil.Sonradan degistirebilecegin birsey.
    Islemci 740 olmasi iyi.
    Ramler tum g73 modellerinde 1333mhz diye biliyorum.
    usb 3.0 olmasi iyi.
    100 lira verip blue-ray film alacagina inaniyorsan blue-ray buyuk bir eksik.
    Ancak artik internette de gercek blue-ray olmasada cok kaliteli blue-ray filmler mevcut.
    Ekrani mumkunse 1920 × 1080 yani full hd olsun.
    Hdd Tek cift slot olmasi onemli degil.Cunku anakart raid desteklemiyor.
    Cantaya en az 60 lira.Mouse ise adam gibi bir oyun mouse i istiyorsan en az 100 lira.100 dolar bunlar.
    Kaldi 170 dolar.Blue-ray zaten bu kadar eder heralde.Bilmiyorum karar vermen icin iyice dusunmen gerek.Aradaki parca farklarini kullanim amacin ve ihtiyacina gore karsilastir birde fiyatida goz onunde bulundur.
    Simdilik usb 3.0 destegi pek kullanilmiyor sanirim.Mesela DDR3 ramler daha yeni yeni yerlesti piyasaya.Directx 11 inde nimetlerini simdilik hic goremedik.Nedense cok gec oluyor.
    5870 icin ati nin yazilim konusunda rezilligi var bence.Hala stok driveri kullaniyoruz.Yaziliminda bir ekran kartini hem olumlu hem olumsuz yonde etkiledigini biliyoruz.
    # Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460M 1.5GB GDDR5 VRAM
    Bu modeli hic bilmiyorum.Simdiye kadar cok fazla ekran karti degistirdim ancak hic Nvidia almadim.
    5870 teorik olarak daha iyi diyorlar.Ancak aralarinda cok fazla fark yokmus.
    Buradan fps ve skorlara ek olarak donanimsal ozelliklerine bakabilirsin.Sag taraftaki liste sanirim performans olarak en iyiden en kotuye yapilmis bir siralama.

• quote:

quote:

G73JW-XA1 modelini almaya karar vedim, JH-X5'ten farkı USB 3.0, işlemci 740, ramler 1333mhz. Dezavantajı ise tek hdd slot olması anladığım kadarıyla, ama forumlarda yazılana göre ssd takılabiliyormuş ve de blue-ray yok. A1 modeline göre de çanta ve mouse eksiği var

Hdd bence bir sorun degil.Sonradan degistirebilecegin birsey.
    Islemci 740 olmasi iyi.
    Ramler tum g73 modellerinde 1333mhz diye biliyorum.
    usb 3.0 olmasi iyi.
    100 lira verip blue-ray film alacagina inaniyorsan blue-ray buyuk bir eksik.
    Ancak artik internette de gercek blue-ray olmasada cok kaliteli blue-ray filmler mevcut.
    Ekrani mumkunse 1920 × 1080 yani full hd olsun.
    Hdd Tek cift slot olmasi onemli degil.Cunku anakart raid desteklemiyor.
    Cantaya en az 60 lira.Mouse ise adam gibi bir oyun mouse i istiyorsan en az 100 lira.100 dolar bunlar.
    Kaldi 170 dolar.Blue-ray zaten bu kadar eder heralde.Bilmiyorum karar vermen icin iyice dusunmen gerek.Aradaki parca farklarini kullanim amacin ve ihtiyacina gore karsilastir birde fiyatida goz onunde bulundur.
    Simdilik usb 3.0 destegi pek kullanilmiyor sanirim.Mesela DDR3 ramler daha yeni yeni yerlesti piyasaya.Directx 11 inde nimetlerini simdilik hic goremedik.Nedense cok gec oluyor.
    5870 icin ati nin yazilim konusunda rezilligi var bence.Hala stok driveri kullaniyoruz.Yaziliminda bir ekran kartini hem olumlu hem olumsuz yonde etkiledigini biliyoruz.
    # Graphics: NVIDIA GeForce GTX 460M 1.5GB GDDR5 VRAM
    Bu modeli hic bilmiyorum.Simdiye kadar cok fazla ekran karti degistirdim ancak hic Nvidia almadim.
    5870 teorik olarak daha iyi diyorlar.Ancak aralarinda cok fazla fark yokmus.
    Buradan fps ve skorlara ek olarak donanimsal ozelliklerine bakabilirsin.Sag taraftaki liste sanirim performans olarak en iyiden en kotuye yapilmis bir siralama.

Gamer mouse ve klavye siparişimi çok önceden vermiştim, bugün yarın gelir, bu nedenle mouse önemli değil. Çantaya hastayım ama olmasa da olur, alırım bir çanta, zaten çok taşınmayacağı belli . Blue-ray ise hiç önemli değil, aldığım dvd bile sayılıdır

1066-1333mhz olayında amazon.com'un yalancısıyım, geçri çok fark olacağını sanmıyorum.

Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla gtx460'lı modeller sonradan üretilenler, soğutma konusunda daha başarılı oldukları, hata oranının düşük olduğundan bahsediyorlar. Aslında performans olarak 5870 daha başarılı, ama hepsinin üstüne 460'lu model 100USD daha ucuz. Amazon'da XA1 modeli 1449USD şu an, JH-X5 1541. Bir de 7800GT-x1950 kavgalarından kalma ufak bir Nvidia sevgim yok değil

Bu arada saydığım tüm modellerde full hd led ekran mevcut

• Bende o cantayi cok istiyordum.Neden derseniz yandan omuz cantalarda 4 kiloluk yuk sadece tek omuzunuza bindigi icin 100 metre tasidiktan sonra bir yere ativermek istiyorsunuz
    Az tasinabilir masaustu bilgisayari diyorum ben bu alete

50-60 lira dan satan olursa cantaya talibim.Pesin odenecegi icin bu fiyati normal buluyorum.
  • Ancak spor niyetine gezilir bu cihazla Zaten hemen almazsam masaüstü toplamaya karar verebilirim
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.