Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam endiselerim 1 kat daha artti. Bi arkadas da boyle bios guncellerken chip i yakmisti ve bi daha makina iflah olmadi.

Umarim seninki boyle birsey degildir de hemen hallolur. Elden mi verdin yoksa kargoyla mi gonderdin?

quote:

Orijinalden alıntı: POWER GAMER

quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

vakit kaybetmeden servise gotur. Buyuk ihtimalle chip yandi

quote:

Lütfen biri yardım etsin. Ekran kartı Flashlama işleminden sonra makine açılmıyor. Siyah bi ekran var açıldığında hiç birşey yapamıyorum.
    Teşekkürler.

Vbios'u sildiğim için makina birdaha açılmadı. Servise gönderdim, kimbilir ne zaman gelir

• Kafamda bi kaç senaryo var bu işle ilgili ama bakalım hayırlısı bende merak ediyorum gelişmeleri. Üzüldüm açıkçası arkadaşın durumuna. Öyle görünüyoki adam gibi bi driver çıkıpta sorunsuz çalışana kadar bu driverla devam. bios mios güncelleme de riskli en azından ben cesaret edemem. Şu anda sorun yok bende allaha şükür. Bütün oyun,grafik prgramı ne varsa sorunsuz açılıyor.
  • quote:

Lütfen biri yardım etsin. Ekran kartı Flashlama işleminden sonra makine açılmıyor. Siyah bi ekran var açıldığında hiç birşey yapamıyorum.
    Teşekkürler.

Geçmiş olsun, şaşırmakla beraber üzüldüm doğrusu. Nasıl oldu peki, flashlama işlemi tamamlandı uyarısını aldınız daha sonra da açılmadı mı?
    Nadiren de olsa bu tarz problemler çıkabiliyor ne yazık ki, daha fazla kurcalamadan servise yolladığınız iyi olmuş. Umarım en yakın zamanda teslim alırsınız cihazınızı, tekrardan geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Teşekkürler.

Geçmiş olsun, şaşırmakla beraber üzüldüm doğrusu. Nasıl oldu peki, flashlama işlemi tamamlandı uyarısını aldınız daha sonra da açılmadı mı?
    Nadiren de olsa bu tarz problemler çıkabiliyor ne yazık ki, daha fazla kurcalamadan servise yolladığınız iyi olmuş. Umarım en yakın zamanda teslim alırsınız cihazınızı, tekrardan geçmiş olsun.

Windows'tan flashlama yaparken biosu sildi ama yenisinide yüklerken hata verdi ve daha sonra açılmadı. Ertesi gün kargoyla gönderdim, 6 gün oldu ses seda yok. 1 aya kadar yolu varmış, ondan sonra yenisini göndermek zorundalar. Ancak birşeye canım sıkıldı. Güzelce kutulayıp vatan bilgisayara gönderdim, ordan almıştım çünkü. Ama onlar kutusuz sadece notebook'u almışlar. Düşünmeden edemiyo insan sen o kadar özen göster(herşeyini saklarım) onlar nası davranıyor. Neyse hayırlısı olsun.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Windows'tan flashlama yaparken biosu sildi ama yenisinide yüklerken hata verdi ve daha sonra açılmadı. Ertesi gün kargoyla gönderdim, 6 gün oldu ses seda yok. 1 aya kadar yolu varmış, ondan sonra yenisini göndermek zorundalar. Ancak birşeye canım sıkıldı. Güzelce kutulayıp vatan bilgisayara gönderdim, ordan almıştım çünkü. Ama onlar kutusuz sadece notebook'u almışlar. Düşünmeden edemiyo insan sen o kadar özen göster(herşeyini saklarım) onlar nası davranıyor. Neyse hayırlısı olsun.

Anlayamadım, vbios yaparken bootable flash disk kullanmadan, direk windows üzerinden mi yapmaya çalıştınız işlemi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Anlayamadım, vbios yaparken bootable flash disk kullanmadan, direk windows üzerinden mi yapmaya çalıştınız işlemi?

Ati win flash programıyla windows üzerinden yapılıyordu flashlama işlemi ama benimki vbiosu sildikten sonra yenisini yükleyemeyince öyle kaldı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Ati win flash programıyla windows üzerinden yapılıyordu flashlama işlemi ama benimki vbiosu sildikten sonra yenisini yükleyemeyince öyle kaldı.

Dostum çok yazık etmişsin, bir sayfa geride yabancı forumdan link, video ve linkten tercüme ettiğim rehber vardı. Yabancı forumlarda windows üzerinden flashlama işleminin riskli olduğunu belirtmişler zaten. Rehberdeki gibi dos modunda yapılınca hata riski çok daha düşük diyorlar- ne kadar doğru bilmiyorum- ama ben de o yöntemle yaptım ve şu an kullanıyorum. Keşke yapmadan biraz araştırsaydın ya da sorsaydın. Ama olan olmuş artık, umarım en yakın zamanda kavuşursun notebook'una. Senin eksiksiz gönderip onların sadece notebooku yollamaları da hoş olmamış, teslim aldığında iyice bir incele çiziklerini falan. Çizik çizik kakalamaya kalkmasınlar. Tekrardan geçmiş olsun.

• arkadaslar bu linkteki ürün ankara bestbuy da varmıdır nasıl alcaz bunu?

http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+Laptop+/+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i7+Processor+/+17.3%22+Display+/+6GB+Memory+/+640GB+Hard+Drive+-+Black/1257894.p?id=1218243761956&skuId=1257894&st=g73jh&cp=1&lp=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pastrychef -- 11 Kasım 2010; 22:45:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.

Dostum çok yazık etmişsin, bir sayfa geride yabancı forumdan link, video ve linkten tercüme ettiğim rehber vardı. Yabancı forumlarda windows üzerinden flashlama işleminin riskli olduğunu belirtmişler zaten. Rehberdeki gibi dos modunda yapılınca hata riski çok daha düşük diyorlar- ne kadar doğru bilmiyorum- ama ben de o yöntemle yaptım ve şu an kullanıyorum. Keşke yapmadan biraz araştırsaydın ya da sorsaydın. Ama olan olmuş artık, umarım en yakın zamanda kavuşursun notebook'una. Senin eksiksiz gönderip onların sadece notebooku yollamaları da hoş olmamış, teslim aldığında iyice bir incele çiziklerini falan. Çizik çizik kakalamaya kalkmasınlar. Tekrardan geçmiş olsun.

Haklısınız aslında bende böyle bi hata nası yaptım çok kızıyorum kendime ama napalım olmuş artık. Allah kimsenin başına vermesin böyle şeyler. Teşekkür ederim :)

• Çok üzülmeyin oluyor öyle. Ben yaklaşık bir 5 saattir notebooku söküp tekrar toplamakla uğraşıyorum. Linkini verdiğim video yardımıyla söktüm, macunu yeniledim ve topladım. Ama bir süpriz yaptı notebook bana saolsun, ne adaptöre ne de pile hiç cevap vermedi - güç almadı. O anki yaşadığım pişmanlık çok fenaydı, kısacası daha iyi olması için riskleri göze alıyoruz. Şansa oluyor ya da olmuyor, kendimiz kaşınıyoruz . Neyse yabancı foruma sorunca anakart reset tuşuna bas diye bir öneri aldım, hazır ona el atmışken bios piliyle de bir oynaştım ve şu an baya bir ilginç bir şekilde olsa da açılıyor. Gücü takar takmaz otomatik açılıyor notebook, sonra bios ekranında kendini kapatıyor 2 saniye sonra tekrar normal bir biçimde açıyor. Saat ayarımı değiştirmeme rağmen şarjı çıkarmamla yeniden sıfırlanmasını bios pilini yerine oturtamamama bağlıyorum. Yeniden açmak hala geriyor beni, onu bırakın bios pilini takınca yine açılmazlık yapmasa bari

Benim gibi macun yenilemeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem, daha önce bu tarz şeylerle fazla haşır neşir olmadıysanız kendiniz yapmayın.

Yapacak arkadaşlara da bir kaç tavsiye : fanların üst, ekranın arka kısmında bulunan kapağı çok hızlı çekmeyin, mümkünse tornavida ile falan aralayın ben videodaki gibi asıldım bir tarafının tırnağı kırıldı.
    Klavye çıkartma işlemi en zoru, baya zor geliyor klavye çift taraflı bantlar çok inatçı. Buradan gaza gelip çok asılayım demeyin hoş olmuyor, yavaş yavaş yapmalısınız. Ben çok sabırlı davranmadım ve düzgün bir çıkış olmadı, arkasındaki plaka ile klavye arasında boşluk oldu şu an yazarken o bazı harflerde o boşluklar hissediliyor hiç hoş değil açıkçası :). Onun dışında şu anlık aklıma bir şey gelmedi, az çok anlayan için video ve disassembly guide yeterli olacaktır. Eğer notebookumbu bios olayından falan da hasarsız çıkarsa termal macundan önceki ve sonraki değerleri sizlerle paylaşacam. Çıkamazsa da servis artık napalım Servis demişken sizin servisten haber yok mu?

• cause_of_death

Madem okadar söktün sana bir sorum olacak. Bu touchpadin olduğu kısımdaki lastik parçayı söktünmü? Söküm klavuznda açıklaması var ama bu işler hiç bir zaman göründüğü kadar kolay olmaz çok iyi bilirim. Dediğin gibi parçanın sağında solunda tırnakları varmı ya da dikkat edilecek birşey? Bu parça kaukçuk gibi bişey olduğundan eller devamlı üstünde olduğu için çabuk yıpranacakmış, görüntüsü bozulacakmış gibi geliyor. İlerde söküp yüzey kaplama yapan yerlerde örneğin karbon görünümlü bi kaplama yapmak istiyorum. Ya da komple lcd nin üstündeki ve alttaki küçük mat parçada dahil sökülüp kaplatılırsa olur size G73 Carbon Edition :) Bu işin fantazisi tabi ama kaukçuk kısım bölümünü gerçekten düşünüyorum.
  • Ben şimdiye kadar çeşit çeşit model ve marka laptopı söktüm ama buna servis süresi dolmadan asla dokunmam. Çnükü alet çok güçlü ve güzel görünüyor. Açarken de mutlaka tırnak falan kırılıyor, en sinir olduğum şeydir. O yüzden hiç açmayacağım.
    Bayramdan dönünce bir gün servise götürüp vbiosu, biosu update ettirip macunları yenileteceğim.

Ama alet hakikaten çok başarılı. Hiç sorun çıkarmıyor ve çok güçlü. Full HD de bütün ayarları sona dayayıp oynuyorum.
  • Bir daha tamamen söktüm notebook'u ve bütün kabloları tekrar kontrol ettim, bir sorun göremedim. Bios pilini çıkardım tekrar taktım, takıldığından emin oldum ama değişen olmadı. Sadece anakarta direk adaptörü takınca da aynısını yapıyor çıkamadım işin içinden, sorunum hala devam ediyor bakalım yabancı forumlara danışacam ama çaıştığı sürece ben bu şekilde kullanmaya rahatlıkla devam edebilirim. Tarih ve saatin değişmesi tek sorun ama artık napalım olur o kadar :)).

quote:

Orijinalden alıntı: Dylan150

cause_of_death

Madem okadar söktün sana bir sorum olacak. Bu touchpadin olduğu kısımdaki lastik parçayı söktünmü? Söküm klavuznda açıklaması var ama bu işler hiç bir zaman göründüğü kadar kolay olmaz çok iyi bilirim. Dediğin gibi parçanın sağında solunda tırnakları varmı ya da dikkat edilecek birşey? Bu parça kaukçuk gibi bişey olduğundan eller devamlı üstünde olduğu için çabuk yıpranacakmış, görüntüsü bozulacakmış gibi geliyor. İlerde söküp yüzey kaplama yapan yerlerde örneğin karbon görünümlü bi kaplama yapmak istiyorum. Ya da komple lcd nin üstündeki ve alttaki küçük mat parçada dahil sökülüp kaplatılırsa olur size G73 Carbon Edition :) Bu işin fantazisi tabi ama kaukçuk kısım bölümünü gerçekten düşünüyorum.

Açıkçası bahsedilen bölümü tam olarak anlayamadım. Ama şunu söyleyebilirim ki eğer video'yu izlerseniz aynısını yaptım, klavyenin altındaki kısım bir bütün. Bu parçayı çıkartırken touchpad de bu parçaya bağlı olarak çıkıyor. Kauçuk kısımdan kastınız touchpadin tıklama butonları ise hayır ayrıca bu parçayı ellemedim. Eğer kastınız yazarken de bileklerin bulunduğu o alt kısmın bütünü ise dediğim gibi çıkartıyoruz zaten, unuttuğunuz vida falan olmadığı sürece çok rahat bir şekilde çıkıyor. Tırnakları var ama çıkartırken bir problem yaratmıyor, nazik davrandığınız sürece sorun çıkmayacaktır. Yalnız bunu çıkartmak için klavyeyi çıkartmanız lazım ve yukarıda da belirttiğim gibi oldukça nazik olmalısınız bunu yaparken. Çift taraflı bantlar çok kuvvetli, ben çok nazik olamadım ve klavyem şu an hafif havada duruyor gibi :). Klavye arkasında gümüş bir yüzey var ve klavyeden ayrılmamasına dikkat edin, videoda göreceksiniz zaten ama özellikle sakın videodaki gibi asılmayın klavyeye, orada da belirtiyor zaten klavyeyi düzelteceklerini. Sadece o büyük parçayı takarken biraz dikkat etmek lazım, tek tek soldan sağa tırnakları bastırarak taktım ben, rahat oturdu pek zorlamadı, hasar verdim mi bilmiyorum ama şu an iyi gibi duruyor.

Parça:

DH Asus Republic of Gamers Kulübü

Dediğim gibi altında sadece touchpade yönelik herhangi bir işlem yapmadım, sorunuz bu yöndeyse ne yazık ki yardımcı olamayacam :).

quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

Ben şimdiye kadar çeşit çeşit model ve marka laptopı söktüm ama buna servis süresi dolmadan asla dokunmam. Çnükü alet çok güçlü ve güzel görünüyor. Açarken de mutlaka tırnak falan kırılıyor, en sinir olduğum şeydir. O yüzden hiç açmayacağım.
    Bayramdan dönünce bir gün servise götürüp vbiosu, biosu update ettirip macunları yenileteceğim.

Ama alet hakikaten çok başarılı. Hiç sorun çıkarmıyor ve çok güçlü. Full HD de bütün ayarları sona dayayıp oynuyorum.

Ürününüzün 2 yıl falan garantisi varsa bir problem yaşamadığınız sürece bunu yapmanız zaten gereksiz. Ben biraz macera aradım, garantim zaten toplamda 12 aylıktı ve bitmesine yaklaşık 4-5 ayı var. Desktopta gezerken bile 75 derece civarı görüyordum, oyun içinde de haliyle soğutucusuz 100 ü çok rahat geçer olmuştu. Dıştan süpürgeyle de bir yere kadar alıyor tozları. Şu an cihaz yaklaşık yarım saattir açık ve eskisine göre 15-17 derece daha soğuk. Nedense az olan teknik bilgime güvendim ve yaptım, şu an yukarıda da belirttiğim ufak bir problem var çözülür çözülmez bilmiyorum ama bu şekilde kullanabilirim :). Niyeyse teknik servis yapacağına ben yapayım dedim bilmiyorum iyi mi ettim kötü mü ettim :)).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 12 Kasım 2010; 14:34:30 >

• Benide kulube alın :P bide bendeki windows dil ing nasıl turkece cevirdiniz? ben ceviyorum bir daha ing oluyor.
  • Ekledim kulube :D
    Control Panel den Clock,Language,Region kismindan tum ayarlari Turkce,Turkiye diye degistirin.
    Ancak isletim sistemi normalde ingilizceyse nasil turkceye donsunki
    Klavyeyi Turkce yapmak istiyorsaniz yapmayin.Aleti Abd den aldiysaniz klavye normalde Ing oldugu icin Tr ye cevirmeniz ise yaramaz.Tuslarin yerleri kayar.Anlamsizlasir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 19 Kasım 2010; 1:21:23 >
  • Benide aranıza alabilirsiniz.
    Bugün itibariyle A1 modelinden aldım. Pazartesi elimde olacak kısmetse. Yalnız gelmeden biraz önbilgi almak istiyorum. Malum alette 2 adet 500 gb hdd var. Ve hdd ler fabrikasyon bölümlendirilmiş ve bir kısmınada recovery kurulu. Ben makinadan daha iyi performans almak için iki adet hdd yi raid0 yapıp öyle sistem kurmak istiyorum. Dolaysıyle recovery parittionda yok olacak. Böyle bir işlemi tecrübeli kulalnıcı arkadaşlar oalrak onaylıyormusunuz. Çünkü hdd leri single yerine raid0 olarak kullanmanın ne kadar performans arttırdığını tecrübelerimle biliyorum. Neredeyse ssd ye yakın perofrman verir alet böyle.
    Ayrıca G73 de hdd ler raid0 oluyormu biostan onuda bilmiyorum ama oluyorsa yapmaya niyetim var. Böyle bir işlemi tavsiye ediyormusunuz etmiyorsanız nedenlerini yazarsanız çok makbule geçecek. Ayrıca bu recovery partitionun silinmesi çokda kötü bir şeymidir.
    Birde şu geliyor aklıma ; hdd leri raid0 olarak yaptıktan sonra biz istersek bir bölümüne recovery kurabilirmiyiz. orijinalindeki gibi .Mümkünse burda nasıl bir yol izlenmeli

• Raid 0 olmuyor diyorlardi satin aldigim sitenin forumunda, anakart desteklemiyormus.

quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Benide aranıza alabilirsiniz.
    Bugün itibariyle A1 modelinden aldım. Pazartesi elimde olacak kısmetse. Yalnız gelmeden biraz önbilgi almak istiyorum. Malum alette 2 adet 500 gb hdd var. Ve hdd ler fabrikasyon bölümlendirilmiş ve bir kısmınada recovery kurulu. Ben makinadan daha iyi performans almak için iki adet hdd yi raid0 yapıp öyle sistem kurmak istiyorum. Dolaysıyle recovery parittionda yok olacak. Böyle bir işlemi tecrübeli kulalnıcı arkadaşlar oalrak onaylıyormusunuz. Çünkü hdd leri single yerine raid0 olarak kullanmanın ne kadar performans arttırdığını tecrübelerimle biliyorum. Neredeyse ssd ye yakın perofrman verir alet böyle.
    Ayrıca G73 de hdd ler raid0 oluyormu biostan onuda bilmiyorum ama oluyorsa yapmaya niyetim var. Böyle bir işlemi tavsiye ediyormusunuz etmiyorsanız nedenlerini yazarsanız çok makbule geçecek. Ayrıca bu recovery partitionun silinmesi çokda kötü bir şeymidir.
    Birde şu geliyor aklıma ; hdd leri raid0 olarak yaptıktan sonra biz istersek bir bölümüne recovery kurabilirmiyiz. orijinalindeki gibi .Mümkünse burda nasıl bir yol izlenmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 20 Kasım 2010; 17:31:20 >

• Yani raid0 olmuyorsa raid 1 yada raid5 vs demi olmuyor. Yani hdd ler kısacası raid olmuyormu olmuyorsa lanet bişi bu
  • Ne yazikki olmuyor. En azindan soylenen bu, daha denemedim.

quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Yani raid0 olmuyorsa raid 1 yada raid5 vs demi olmuyor. Yani hdd ler kısacası raid olmuyormu olmuyorsa lanet bişi bu
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.