Şimdi Ara

DH Asus Republic of Gamers Kulübü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.202
Cevap
24
Favori
231.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ust duzey bir bilgisayar olup 2 adet hdd yuvasi olmasina ragmen raid olmamasi sacmalik.
    Peki bu Raid yazilimsal birsey mi?Yoksa donanimsal mi?
    Cunku bios updatelerle raid destegi gelebilir yazilimsal ise.
  • Malesef hdd raid donanımsal bir şey. Anakartta bunu yapan bir chip var. Gercekten ben bu notebookun hdd raid yapmamasına inanılmaz şaşırdım. Olmayacağını hiç aklıma bile getirmeyip araştırma gereği dahi duymadım. Malesef sırf bu yüzden benim için alet gelmeden satılma sebebidir. İlgilenen arkadaşlara dulurulur. Hdd raid yapmayan bir notebookla bu devirde benim en azından işim olmaz. Uygun fiyata verilecektir. PM ler bu konuda acil olarak cevaplanacaktır
  • ROG sirt cantasi nasil beyler?Nereden alabilirim?
    Ben Vatandan Targus el cantasi aldim.Alet agir ve buyuk oldugu icin zor oluyor.Bavul gibi :D

@girayhan1
    Ssd takabilirsin.Sistem diski olarak.Hiz kaybi yasamazsin bu sayede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 20 Kasım 2010; 21:12:55 >
  • Kardeşler
    bu arada bunun uluslararası garantisi 2 seneymiş galiba ama satın aldığım adamdan fatura filan alamadım. Temin etmeye çalışacak ama eğer bulamazsa bunun garantisi nasıl gecerli olacak direk servisler sistemden seri numaralarını kontrol ederek garanti işletiyorlarmı. Biz ayrıca garantimizi seri no ile sorgulatabiliyormuyuz asusun böyle bir sistemi varmı. Ürürü asus sitesinden register falan etmek gerekiyormu garanti için.Nasıl bir prosedür gerekli. İçinden sadede bir kart cıkmış seri no olan sanırım kaza sigortası olsa gerek. ancak bu 2 yılmı 1 yılmı uluslararası garanti için neler gerekli. Beni aydınlatırmısınız. en azından garantisi gecerliyse bu raid olayını bi unutmaya çalışıp cihaza konsantre olayım.
  • Bende linkteki G73JH'yialarak aranıza katıldım.. Aleti detaylı inceleyince izlenimlerimi paylaşacağım. Bendeki çevirici fişler hep iki uçlu standart fişler olduğu için buna uygun ayrı bir 3 ucu olan çevirici edinmek gerekiyor.. O yüzden henüz çalıştıramadım..

http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+Laptop+/+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i7+Processor+/+17.3%22+Display+/+6GB+Memory+/+640GB+Hard+Drive+-+Black/1257894.p?id=1218243761956&skuId=1257894

• Bu topic çok akıllıca olmuş ama arkadaşalr neden mesaj az.iki gündür bir basit soruya bile cevap alamadım. Serzeniş değil ama hergün girip herkes bir iki satır bişi yazabilir. Neticede hergün pc ile haşırneşiriz. Yani karşılaştığınız herhangi bir dıurumu da yazabilirsiniz. O yazdığınzı şey belkide birisine soru sormadan cevap oalcaktır. Bizim bu forumda pioneer plazma ansiklopedisi diye bir topiğimiz vardı. İnanımaz paylaşımcı arkadaşlar. HAkikaten ansiklopedi oldu. 350 -400 sayfaları buludu neredeyse.Ayrıca pioneer plazma 1 yıldan fazladır üretimi bırakmasına rağmen hala paylaşım devam ediyor. Üstelik bizim burdaki asus g73 üstelik hala en popüler olduğu zamanda bu kadar katılımcı sayısı az ve katılımcılar bence katılımsız. Yazalım arkadaşlar yazalım burayıda canladndırlaım biraz. Çünkü benim gibi gittikçe cihazı alanlar artıyor. Yeni alanların başvuracakları güzel bir kaynak olsa olmazmı. Daha soracak bir cok sey var ama cevap gelmeyince insanın katılasıda gelmiyor

• Uluslararasi garanti konusunda ben de emin degilim cunku bazi yerlerde 2 yil gordum.
    support.asus ta ingilizce birseyler yaziyor.
    Bende gereklidir diye buraya uye oldum daha sonra urunu kayit ettirdim.
    http://support.asus.com/service/service.aspx?no=407&SLanguage=en-us

Buda garanti ile ilgili yazi.
    http://support.asus.com/service/service.aspx

Bu sitede istedigin tum bilgilere ulasabilirsin.

Global garantide ulkeden ulkeye degisiyor.
    Asus istanbul servisini arayip sormak lazim.

• Global Garanti 2 yil.
    Asus turkiye (Istanbul, Camlica, kisiklida) urunlerin cikis tarihlerini biliyorlar ve bu tarihten 2 yil sonraya kadar sormuyorlar fatura. Fakat cikis tarihinden sonra alinan laptoplari da hangi gun aldiginizi kanitlamalisin ki 2 yili tam tamina kullanabilesin. Fatura haricinde bir cozum yolu oldugunu sanmiyorum. Ben xoticpc den almistim, faturayi pdf olarak yolladilar.

quote:

Orijinalden alıntı: girayhan1

Kardeşler
    bu arada bunun uluslararası garantisi 2 seneymiş galiba ama satın aldığım adamdan fatura filan alamadım. Temin etmeye çalışacak ama eğer bulamazsa bunun garantisi nasıl gecerli olacak direk servisler sistemden seri numaralarını kontrol ederek garanti işletiyorlarmı. Biz ayrıca garantimizi seri no ile sorgulatabiliyormuyuz asusun böyle bir sistemi varmı. Ürürü asus sitesinden register falan etmek gerekiyormu garanti için.Nasıl bir prosedür gerekli. İçinden sadede bir kart cıkmış seri no olan sanırım kaza sigortası olsa gerek. ancak bu 2 yılmı 1 yılmı uluslararası garanti için neler gerekli. Beni aydınlatırmısınız. en azından garantisi gecerliyse bu raid olayını bi unutmaya çalışıp cihaza konsantre olayım.

• @ponderous
    Ekledim senide.
    Gule gule kullan.Ben de best-buydan almistim.Daha onceki rbx005 modelini.
  • http://support.asus.com/

Buradan registration'dan cihazınızı kaydedin, ne kadar geçerliliği vardır bilmiyorum.
  • Yeni modeli hespiburadaya gelmiş.
    Asus G73JW-TZ061V Intel Core i7 740QM 1.73GHZ 8GB 1TB 17.3" Taşınabilir Bilgisayar
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-g73jw-tz061v-intel-core-i7-740qm-173ghz-8gb-1tb-173-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd760266

Model G73JW-TZ061V
    Ekran 17.3" Full HD LED (1920x1080)
    İşlemci Intel Core i7-740QM 1.73 GHz, 6 MB Cache
    RAM 8GB DDR3 1333mhz
    Hard Disk 1000GB (2x500GB) 7200rpm 32mb önbellek SSH Disk (SSD+Mekanik birlikte)
    Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX 460M 1.5 GB DDR5
    Wireless 802.11 A/B/G/N
    Bluray Okuyucu + DVD yazıcı
    Bluetooth Var
    WebCam 2MP Kamera

İşletim Sis. Windows 7 Home Premium 64bit
    Hediyeler Gaming Mouse, Sırt Çantası, R.O.G kulaklık/mikrofon set
    Diğer Özellikler :1 adet USB 3.0, 2xUSB 2.0, 1xVGA, 1 x HDMI, 8in1 Kart Okuyucu, 3.85kg, 8 hücreli pil, Gigabit ethernet

Garanti 2 Yıl Uluslararası Garanti

• Arkadaşlar sabahtan beridir G73-A1 le başım dertte. Ben windowsu silip tekrardan başka bir sürümünü kurup gereksiz programları kurmamak için hdd lere formart atıp windowsu sorunsuz kurdum. Tüm driverları yukledim ancak hala ses ile ilgili ''unable to compatible srs audio device'' diye bir uyarı veriyor bilgisayar her açılışta. Belki 50 defa driver sildim kurdum değişen bişi olmadı. asusun sitesinden kendi gelen dvd sinden realtekin sitesinden hangi driveri kurduysam olmadı. Bu sanırım subwoofer ile ilgili bişi olsa gerek ama nedir. Bu asu live update bi b..ka yaradıgı yok .hiç bir sürücü günellemeside bulmuyor. Arkadaşlar bir el atın y abuna sabahtan beridir okumadığım forum sayfası kalmadı ama hala çözemedim. KAfayı yiyecem. Acaba diyorum bu srs audio olayı bilgisayara bir jak falan takıldığında harici bir ses sitemi falan bağlandığındamı aktif oluyor ki driverkarını öyle kursun. Sanki aklıma limdi o geliyor gibi

NOT: Ayrıca f9 ile kendi recovery ini kullandığımızdada srs audio premimum sound paneli yukelmiyor. Elle yüklediğimizde extradan yine yukarıda bahsettiğim hatayı veriyor. Yani premium sound destekli değilmi acaba. Nedir yaw bu premium sound biri bir açılayıcı bilgi versin Allah Rızası için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girayhan1 -- 26 Kasım 2010; 12:39:18 >

• Siz ses kartini normal olarak yukleyebildiniz degil mi?
    Sadece premium soundi istiyorsunuz?
    Ilk aldiginizda premium sound yuklumuydu?
    Bende oyle birsey yok cunku.Oyle bir ozellik olsa yuklu gelirdi buyuk ihtimal.
    Eger ses karti driverini yukleyemediyseniz.
    Ben bilgisayari aldigim gibi kullaniyorum hic format atmadim.Ancak forumda sizden baska hata alan yok galiba.
    Buyuk ihtimal sorun Windows 7 den kaynakli.
    Baska bir Dvd ile format atin.
    Olmadi recovery yapin.

Bu arada suan ilk defa Asus Update ise yariyor.Suan saskinlik icindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 27 Kasım 2010; 13:57:09 >
  • @girayhan

ingilizceniz fena değilse linkini verdiğim foruma bir danışın:

http://forum.notebookreview.com/asus-gaming-notebook-forum/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 27 Kasım 2010; 14:02:42 >
  • Turkiyede bu laptop i alan pek insan yok.Cunku pahali bir model.
    Ama Abd de alan baya coktur.Yabanci sitelere danisirsan daha iyi.
    cause of death in dedigi siteden bakabilirsin mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 27 Kasım 2010; 14:20:35 >
  • İlk geldiğindede srs premium soun dyoktu ancak bilgisayar bunu desteklediğini asus bile belirtiyor ve ona görede driver vermişler zaten. Son realtek diriverında srs premıum sounda yukleniyo am ahata veriyo çalışmyor.
  • Bana G73JW-A1 yeni geldi Amerikadan ROG BackPack+ROG Gaming Mouse elimde 2tane daha var alanlara hayırlı olsun kendim kullanıyorum yapamadığı şey yok gibi harika arkadaslar..
  • eger ki satmak isteyen olursa bu laptopun icinden cikan mouse a talibim.
  • Türkiye'de şu an alabileceğimiz bir yer var mı? Ayrıca Hepsinburada fiyatı neydi tedarik edilemedi için fiyat da görünmüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre

Türkiye'de şu an alabileceğimiz bir yer var mı? Ayrıca Hepsinburada fiyatı neydi tedarik edilemedi için fiyat da görünmüyor?

3.5 tu galiba...
    Hep bu fiyattan satiliyor Turkiyede...

@ahyakbaba
    Senide ekledim gruba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 28 Kasım 2010; 14:51:57 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.