Şimdi Ara

DH ÇEVİRİ & DİL ÖĞRETİMİ KULÜBÜ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
9
Favori
32.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Cin olmadan adam çarpılmaz." <<İngilizce

Deyiminin Herhangi bir Kalıbı varmıdır yoksa normal çevirebilirmiyiz? Çevirilebiliyorsa ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeBurak -- 5 Haziran 2009; 13:23:45 >
  • isimlerin karşılarına hangi dilde çevirebilecek ise yazsaydınız bulabilmek daha kolay olurdu.
  • Tamam Değiştirdim kardeş yeniden..
  • Uzun süredir kimse bişey yazmadı bi up diyelim. Arkadaşlar yaz döneminde şu anda boş olduğum için çeviri yapabilirim eğer istek olursa pm ile ulaşın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hekim18

Uzun süredir kimse bişey yazmadı bi up diyelim. Arkadaşlar yaz döneminde şu anda boş olduğum için çeviri yapabilirim eğer istek olursa pm ile ulaşın.

Ben " th " sesini çıkaramıyorum ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

hemşirelerin sus yaptığı gibi elinle sus yap ve dilini çok az değdirerek söylemeye çalış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hekim18

quote:

hemşirelerin sus yaptığı gibi elinle sus yap ve dilini çok az değdirerek söylemeye çalış.

Dilimi nereye değdirmem gerekiyor ? Ön dişlerimin başladığı yere mi ? ( t sesini başlatmak için ? )

• evet ön dişlere..ayrıca bu ses için hocamız elimizde peçete yada kağıt parçası ile çalıştırırdı bizi.. ona karşı söylemeye çalışırdık. çıkan hava ile o kağıdın oynaması gerek derdi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blitzkrieger

evet ön dişlere..ayrıca bu ses için hocamız elimizde peçete yada kağıt parçası ile çalıştırırdı bizi.. ona karşı söylemeye çalışırdık. çıkan hava ile o kağıdın oynaması gerek derdi..

think'te oluyor . en iyi think'te yapabiliyorum zaten.sonra thought'ta.sonra arthur'da .. Sonra olmuyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TokioHoteL

Arkadaşlar "Almanca bilen varmı?" cümlesini almancaya çevirebilirmisiniz.

Is there a someone who knows Germany mi olacak Almanca tam olarak nasıl yazılıordu unuttum...
  • İngilizce (Advanced) ve İspanyolca (Intermediate) çeviriler olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PriestofASSOS

quote:

Orjinalden alıntı: TokioHoteL

Arkadaşlar "Almanca bilen varmı?" cümlesini almancaya çevirebilirmisiniz.

Is there a someone who knows Germany mi olacak Almanca tam olarak nasıl yazılıordu unuttum...

Almancaya demiş hocam

Gibt es jemand, der weiß, Deutsch? dersen anlar diye düşünüyorum

• Beni de ekleyebilirsiniz. TUR-ENG ve ENG-TUR (daha iyi olmak üzere) elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım...
  • Arkadaşlar ekleme biraz zahmetli olduğu için artık ekleme yapamayacağım ama lütfen konuda biraz daha etkinlik gösterelim.
  • Muafiyet sınavı hakkında yardım talebim..Önerilerinizi bekliyorum..

Arkadaşlar ben bu sene ktü hazırlıktan 69 ile kaldım geçme notu 70.Benim grammar ım iyi değildir grammar notlarım 40-60 arası bazen 30 a kadar da düşmüştür.Şimdi muafiyete hazırlanmak zorunda kaldım benim hangi yolu izlemem lazım kelime dağarcığım ne çok fazla ne çok az ort yani 500 filandır galiba tam bilmiyorum ama ben en yaygın kelimeleri ezberlemeye başladım A dan başlayarak 3000 tane kelime ezberlemeye çalışacağım.Şimdi grammar konularına gelirsek benim kurallarını bildiğim konular Gelecek zaman,geçmiş zaman,şimdiki zaman.Diğer zamanlara hiç hakim değilim ve diğer modal ve noun clause filan temel konulardada ortanın biraz altındayım.Test grammarını çözmem lazım ne yapabilirim arkadaşlar?Yardımcı olursanız sevinirim.:)
  • Hangisi doğru ?

# No one can see me cry
    # No one can see me cry
    # No one can see me crying
    # No one can see me i'm crying
    # No one can see me crying
    # No one can see me while i'm crying

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 7 Temmuz 2009; 18:51:09 >
  • blodfist hocam öncelik üni hangi üni :) 9eylül mü ?
    ayrica arkadaşlar bende çevirilere yardimci olabilirim ingilizce türkçe ya da türkçe ingilizce gruba girebilir miyim bende arkadaşlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jok3rr

blodfist hocam öncelik üni hangi üni :) 9eylül mü ?
    ayrica arkadaşlar bende çevirilere yardimci olabilirim ingilizce türkçe ya da türkçe ingilizce gruba girebilir miyim bende arkadaşlar?

Yukardakiyle başlayabilirsin mesela .
  • quote:

quote:

Tahmin yürüterek B şıkkı diyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: iö

quote:

quote:

Tahmin yürüterek B şıkkı diyorum :)

Şıklar artırdım :D Cümleyi yazarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.